Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

ויש ידיעה במארקר שהאינפלציה הגיעה גם ל״פטור מתור״.

רק עכשיו גילו? לא זכור לי מתי ביקשו אישור כלשהו ל״פטור מתור״. אני רואה אנשים טוענים את זה כל הזמן.

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש תעודה כזו. וכשמספר הפטורים מגיע ל-600,000 זה מכביד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 29.9.2025 בשעה 08:29, zvit כתב:

הבעיה העקרית היא השימוש לרעה בתוי החניה לנכים ע"י בני משפחה שאינם זכאים.

לגמרי. מכת מדינה. 

לצערי, אני מכיר אדם שהוא נכה עם ניידות קשה מאוד. הוא כמעט לא יוצא מהבית, פעמים נדירות בשנה. הוא גר במגדל בדירה מרווחת שמותאמת לצרכיו. המשפחה אמידה.  

בני משפחה שלו "חוגגים" על התווים שלו סה"כ יש 4 רכבים עם תווים שהוא לא נמצא באף אחד מהם אף פעם, בפעמים הנדירות שצריך לצאת מזמינים עבורו שירות מיוחד. 

2 מהתווים מתחדשים מדי שנה 2 הם "לצמיתות" (לא חושב שיפסיקו להשתמש בהם גם אחרי 120 שלו). איך -- לא יודע.

כל אחד מצדיק את זה לעצמו איכשהו (כמובן שנכון השמשפחה משקיעה המון בטיפול בו ואולי הם מרגישים ש"מגיע להם".)

ואני חושב על נכים עם מגבלת ניידות אמיתית ואולי פחות משאבים אישיים שתופסים להם את החניה.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
בתאריך 4.11.2025 בשעה 14:16, zvit כתב:

מדובר בטויוטה סופרה שהיבואן שלו המציא יצרן חדש בשם "טויוטה במוו" אבל פתאום קפצה לי לעין העובדה שלרכב יש תו נכה לנכה עם כסא גלגלים...

מישהו מוכן להסביר לי איך ניתן להכניס נכה / כסא גלגלים לרכב (להכניס אפשר, להוציא - לא בטוח)

רשום "הרכב זכאי", אני לא יודע אם זה אומר בוודאות שמוצמד לרכב הזה תג נכה או לא - ובכל מקרה ברור לך שנכה לא נכנס ויוצא מאוטו כזה, הוא פשוט משתמש בזכאות של הנכה לאגרת רישוי מופחתת (שים לב - קבוצה 7).
יכול להיות שהנכה לא נוהג בכלל עכשיו או כל דבר אחר, אבל יש לו הטבות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין לי מושג לגבי טורט, אבל אנשים עם מחלות שונות, למשל מחלות לב ומחלות ריאה מסויימות, נראים שלמים חיצונית אבל לא מסוגלים ללכת 10 מ׳ ברציפות. אין לוט נכות בלי להכיר את הפרטים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, tomerR כתב:

אין קשר. טורט כשלעצמה לא גורמת למגבלות בהתניידות, ואם בנאדם עם טורט מקבל תו נכה כסא גלגלים - זה כבר WTF

הוא מדבר על זה בראיה רחבה יותר, גוף ונפש האדם הם לא פסל אלא משהו שמשתנה על בסיס יומי וכך גם רוב המחלות שמגדירות אדם כ"נכה".

לצורך העניין, גם קרוהן/קוליטיס קשים מספיק מזכים, כי זה סבבה שהכל טוב ביום רגיל אבל בהתלקחויות אתה תחזור כל יום עם מכנסיים בצבע חום אם לא תהיה לך חניית נכה ופטור מתור (או שפשוט לא תצא מהבית שבועיים מתוך חודש לשארית חייך, שזה מה שרוב האנשים עושים כבר היום). ולך הם ייראו "בסדר לגמרי", כן?

אותו דבר לגבי מחלות נפש כאלה ואחרות, הורים לילדים על הספקטרום ועוד. אתה רוצה לאפשר להם להתנהל כחלק מהחברה והם לא הבעיה כמו שאני ועוד המון אנשים אמרו כאן.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
בתאריך 4.11.2025 בשעה 15:00, Haim_gds כתב:

רק עכשיו גילו? לא זכור לי מתי ביקשו אישור כלשהו ל״פטור מתור״. אני רואה אנשים טוענים את זה כל הזמן.

מבקשים ליראות תעודת נכה שכתוב פתור מתור בצמוד לתעודה מזהה

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, nadavd4 כתב:

הוא מדבר על זה בראיה רחבה יותר, גוף ונפש האדם הם לא פסל אלא משהו שמשתנה על בסיס יומי וכך גם רוב המחלות שמגדירות אדם כ"נכה".

לצורך העניין, גם קרוהן/קוליטיס קשים מספיק מזכים, כי זה סבבה שהכל טוב ביום רגיל אבל בהתלקחויות אתה תחזור כל יום עם מכנסיים בצבע חום אם לא תהיה לך חניית נכה ופטור מתור (או שפשוט לא תצא מהבית שבועיים מתוך חודש לשארית חייך, שזה מה שרוב האנשים עושים כבר היום). ולך הם ייראו "בסדר לגמרי", כן?

אותו דבר לגבי מחלות נפש כאלה ואחרות, הורים לילדים על הספקטרום ועוד. אתה רוצה לאפשר להם להתנהל כחלק מהחברה והם לא הבעיה כמו שאני ועוד המון אנשים אמרו כאן.

הבנת הנקרא - רשמתי טורט . וזה היה בהקשר לקישור עם הסרטון בפייסבוק  (גם ציטטתי את התגובה וראיתי את הסרטון).

וספציפית לגבי הורים לילדים על הספקטרום (כמו אחיין שלי), במצב הנוכחי שאין מספיק חניות נכים ועוד יותר מזה, אנשים שקיבלו תו בצורה לא חוקית ע"י כל מיני מאכערים (וכמובן תופסים חניות בלי בושה), ואין לילדים בעיית התניידות כלל - לדעתי, לא מגיע להם לחנות בחניות שמסומנות לנכים.  

עריכה אחרונה על ידי tomerR

פורסם

היה איזה אחד שהציל את חייו של הרמטכל הרוסי. כהוקרה לזה הרמטכל נתן לו תעודה שמקנה לו "פטור מתור" 

יום אחד הוא מגיע לחנות ורואה תור ארוך הוא מתלהב ורץ לראש התור ומציג את התעודה. אז אמרו לו כן, זה התור של פטור מתור

• מצחיק 4
פורסם
לפני 13 שעות, tomerR כתב:

וספציפית לגבי הורים לילדים על הספקטרום (כמו אחיין שלי),

'על הספקטרום' זה מכליל מצבים שונים מאוד. אתה לא יכול לדעת מה עלולה להיות הדחיפות של ילד על הספקטרום להתנייד, וכמו שכבר כתבו, זה יכול להשתנות בהתאם ליום, לסיטואציה וכו'. יכול להיות ילד על הספקטרום שייראה לך נורמלי לגמרי יום אחד, ולהיות בהתקף זעם ביום אחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...