Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רטיבות מוזרה

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

מצד ימין ושמאל של הדלת, התחילה רטיבות באזור התחתון של הקיר ומתחת לריצוף בחלק של החדר שינה, הקרוב לדלת.

חיזקנו את הרובה והסיליקון במקלחת שמא יש משם דליפה, כמו כן מאחורי כיסוי הברז שמא נכנסים מים משם לתוך הקיר.

אנחנו אובדי עצות, זה התחיל לפני כמה חודשים ממש מעט קילוף בקיר ועכשיו זה כבר התחיל להיות עם עובש.

אם מדובר ברטיבות מהשכן הייתי מניח שהיתה רטיבות גם בתקרה.

אשתי אתמול העלתה השערה שהמים נכנסים מהחריצים באלומניום של החלון (הוא בתוך המקלחת, אבל לא מגיעים לשם הרבה מים).

יכול להיות שפתרנו את זה כשמילאנו רובה, אכן היו חורים במקלחת, אבל לא נראה שזה מתייבש.

נשמח לכל רעיון

image.png

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

זו יכולה להיות גם דליפה מצנרת.

להזמין מאתר נזילות עם ידע וציוד. לא זול, אבל אם הוא הגון הוא יתמחר לפי השימוש בציוד - מזוג עיניים ועד בורוסקופ.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הדירה באחריות קבלן, הבעיה שהקבלן ברח והיזם תובע אותו.

אין צנרת שם בקיר, ולגבי צנרת ברצפה זה אפשרי, אבל אני מניח שהייתי מתחיל לראות סימנים לזה בצורה רחבה יותר ולא ממוקדת.

כמו כן, בעבר כשהיתה לי הצפה אז היו טפטופים בחניון מתחתיי (אני קומה מעל החניון) וכרגע אין כלום.

אני לא שולל, אבל מפחד שזה זה :(

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 39 דקות, avizaz כתב:

אין צנרת שם בקיר,

זה לא אומר כלום. מים נוטים לצוץ אי אילו מטרים ממקום הדליפה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המים תמיד נוטים לרדת למקום הנמוך ביותר שהם יכולים.

שם בעיקר תוכל לראות את סימני הרטיבות.

לפי השרטוט - אני מניח שהמקור הקרוב ביותר שיכול לגרום לזאת זו המקלחת של חדר ההורים.

מחזק את ההמלצה של @sperial להביא בעל מקצוע מתאים ולחסוך נזקים אחרים (השכן מלמטה לא התלונן ?)

alfa 156 2.5.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באיזה גובה זה? סביב המשקוף או רק ברצפה?

אולי צריך לאטום סביב הדלת בין המשקוף לקיר, חודרת לחות לתוך חדר השינה מהמקלחת. תפתחו את החלון אחרי שמתקלחים אולי זה יעזור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

צירפתי תמונות

1. שכן מלמטה זה החניון תת קרקעי, לא זיהיתי שם איזה רטיבות, בעבר כשהיתה מהמקלחת השניה הרכבים סבלו מכוויות סיד, לצערי גם שלי :(

2. הרובה אכן התייבש, יש סימני פטריות כפי שהיה לי בעבר עם הרטיבות הקודמת, אבל זה הרובה לא נראה רטוב כפי שהיה בעבר לפני שאטמתי את המקלחת עם רובה חדש וסיליקון.

3. הבעיה התחילה בקיץ ואני אישית מתקלח עם חלון פתוח למרות שהשכנים מהבניין ממול משקיפים עלי :|, אשתי פותחת את החלון לאחר המקלחת.

הפטרת החמירה לפני כחודש וחצי ואז אטמנו הכל ונראה שזה מתייבש, אבל שבוע שעבר הקיר התחיל לפתח פטרת מה שגורם לי לחשוש שמא עדיין יש מקור מים, יכול להיות שזה אפקט של חלונות סגורים מהחורף ומים שעדיין עומדים מתחת לריצוף?

לגבי בעל מקצוע אין לי בעיה לעשות את זה בטח כשיש עוד אחריות קבלן

image.jpeg

image.jpeg

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

גם אחרי איטום יכולים לחלוף מספר חודשים עד שהקירות מתייבשים. גם אם האיטום מתחת למצע של הרצפה טוב, המצע עצמו יכול לאגור הרבה מים, שימשיכו לחלחל ולעלות בקירות. כשהיו לי בעיות דומות ההמלצה היתה לדחות את צביעת הקיר חצי שנה אחרי התיקון.

מכל מקום, כיוון שהבעיה יכולה להיות החל משטות כמו קצת רובה חסרה סביב כוסית ניקוז המקלחת ועד פריצה של צינור מים או ניקוז צריך להזמין מאתר. השאלה היא האם הקבלן יסכים לכך - זה עניין של אלפי ש״ח - או ימשוך אותך עם אינסטלטורים סוג ג׳ .

פורסם (נערך)

אינסטלטור זה עוד טוב אם הוא יביא, כרגע אני במצב שהוא מסנן אותי כבר כמה חודשים על ליקויים אחרים

חשוב לציין, האיטום מתחת לריצוף הוא מצויין, לשכן מלמעלה התפוצץ צינור וגילו את זה כעבור לא מעט זמן, ואני לא ראיתי סימן קטן אפילו לרטיבות.

ככה שמה שאתה אומר שהם פשוט עולים למעלה נשמע הגיוני

עריכה אחרונה על ידי avizaz

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם (נערך)

היה לי סיפור עם דליפה מצינור ביוב אנכי בקיר, גרם בו רטיבות, האבחנה לקחה 3 חודשים (רק המאתר השני או השלישי מצא את המקור, בעזרת זוג עיניים, אחרי שמאתרים קודמים עשו קולונוסקופיה לחצי בניין. אין תחליף לאהבת המקצוע ושלושים שנות ניסיון). כמות המיםנשדלפה חייבה החלפת הריצוף בכל הדירה שלי ושיפוץ לא קטן אצל השכן מלמטה.

בארוע הזה, וגם ככמה פיצוצי צנרת שגרתיים (צנרת ברזל של פעם) הייבוש ארך חודשים. אז אם חידוש הרובה טרי אולי אפשר להמתין, אם כי הייתי מבקש חוות דעת של מי שיודע לחפש את הפגמים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

הגיע מאתר נזילות מטעם הקבלן, עשה בדיקות של הצינורות והניקוזים ולא מצא כלום, אמר שיש חורים ברובה וזה משם, למרות שביצעתי איטום זה לא הספיק ויש חורים נוספים מסתבר, במקרה של מקלחת לא שמים מעל אלא מוציאים הכל ושמים חדש.

1. האם זה באחריות הקבלן? הדירה בת 3 והרובה זוועה בכל הבית, או שמא מדובר בטיפול שגרתי שאני צריך לבצע - עוד לא דיברתי איתו אבל רוצה לדעת איך לגשת לנושא.

2. מכיוון שיש מים מתחת לריצוף האם

א. להביא (או שהקבלן יביא) מכונה לייבוש

ב. לתת לזה להתייבש בעזרת חימום תת רצפתי (מפחד שיהיה קצר - הוא חשמלי)

ג. להניח לזה חצי שנה.

בפיצוץ בצנרת לא עשו ייבוש אלא הפעלנו את החימום והיה בסדר \ נתנו לזה להתנקז לחניון לבד כי היה שיפוע שהוביל לצנרת ואז זה ירד איתה לחניון מתחת

אודה לעצות :)

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

אם יש מתחתצלרצפה רטיבות מעל אחוז מסויים צריך להרים את הרצפה, להחליף את המצע ולרצף מחדש. סיפור ענק.

כדי לבדוק את אחוזי הלחות צריך להזמין את מכון התקנים, הם מגיעים, קודחים ברצפה, דוגמים את המצע וכותבים דו"ח של הממצאים, שקביל משפטית.

אם אתה חושד ברטיבות מרובה מתחת לריצוף עליך להביא מהנדס או שמאי שיקבע מה ההליכים הנדרשים.. כמובן שהשירות עולה כמה אלפי ש"ח.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

נראה שהתייבש כבר, הקבלן היה פה לפני חודש וחצי ואמר שבוע הבא באים לעבוד.

שמענו

מאז ההודעה האחרונה עברנו להתקלח במקלחת של הילדים, אני תוהה אם פשוט להביא איש מקצוע ולתבוע אותו.

השרשור הטוב ביותר בפורום

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

הרטיבות היתה בגלל רובה סדוקה וסיליקון חסר כנראה.

טופל בחודש שעבר והרטיבות נעלמה לחלוטין.

הסירו את הרובה הישן עם דיסק ואטמו הכל מחדש.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

• תוכן חדש...