Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בס"ד

שלום לכולם,

את השרשור הזה אני פותח דווקא במדור ייעוץ לרכישת רכב,

מכיוון שלדעתי זה המדור הכי פופלרי בפורום, וכן הוא הכי נוגע לעצם העניין אותו אני רוצה להציף.

בימים האחרונים, נפלתי קורבן לסוחר רמאי ונכלולי,

שמכר לי טויוטה אוריס, נראה מצוין ונוסע מצוין אבל מדובר ברכב שמוציא עשן לבן, ולאחר חוות דעת משלושה מכונאים, כולם ממליצים על החלפת מנוע.

הרכב נלקח לבדיקה אצל מוסכניק , אמנם העשן הלבן לא היה נראה בזמן הבדיקה,  מכיוון שככל הנראה הוסיפו תוסף קודם הבדיקה שמטשטש את פליטת העשן הלבן.

לגביי, מן השמיים כך גלגלו עבורי את ההפסד הכספי מהמצב, ואני מקבל את זה באהבה ובאמונה. תודה להשם יתברך!

אבל, וזו הסיבה לפתיחת השרשור,

מן הראוי לדעתי, שיהיה כאן אשכול ספציפי, (אותו כדאי לנעוץ בראש הפורום) , בשונה מהאשכול למעלה שכולל חוויות מרמאויות שגם הן אכן מלמדות הרבה... אבל זה פרוש על פני עשרות עמודים שהקריאה בהן מתישה, ולכן יש ליצור אשכול מרוכז ותמציתי, שיכלול שני דברים מרכזיים:

1)  עצות כיצד להנצל מציפורני סוחרים רמאים ויש כאלה לצערי בטונות.

שלמען האמת אינני יודע איך הם מצליחים לישון בלילה , בידיעה שמכרו רכבים תקולים לאנשים חסרי מושג במכונאות ( כמו רוב הציבור).

2) וכן אם ישנם רמאים סדרתיים , כדאי יהיה לפרסם אותם ברבים, למען יראו וייראו,

גם הסוחרים שאני מניח שמסתובבים פה, וגם ללקוחות פוטנציאליים שידעו שישנה מעין רשימה שחורה לכל מיני סוחרים שלקוחות נכוו מהם.

ממילא זה עשוי להקטין במידת מה את הפוטנציאל להיות קורבן לעקיצה הבאה.

אני רוצה לנצל את הנפילה והעקיצה שעברתי, לתועלת הכלל והציבור, שהלוואי, בעזרת השם, יצליח למנוע מאחרים המון עוגמת נפש , תסכול והפסד / נזק כספי.

עריכה אחרונה על ידי Morde
פורסם

פשוט להתרחק מכל וכל ולא לסמוך על אף אחד שהמקצוע שלו זה מכירת רכב ברשמי או לא ברשמי

כל הסיבה שבן אדם ימכור לסוחר זה כי הרכב נבלה שישבה ביד 2 ואף אחד לא התקרב והסוחר כמו סוחר יודע לסובב את הנסחרים ולמכור להם את הנבלות במחיר עדר טוב ושמן.

הסיפור שלך עצוב ולא הראשון ולא האחרון. אין כזה דבר לסמוך על סוחרים אם אתה לא נביא או מכונאי ברמה שיכול לעשות אובראול למנוע בעצימת עיניים 

• רעיון גרוע 1

~הונדה ג׳אז הייבריד 2014~ ז״ל

כרגע ~ הונדה סיוויק האצ׳באק 2016 

פורסם
לפני 3 שעות, Morde כתב:

וכן אם ישנם רמאים סדרתיים , כדאי יהיה לפרסם אותם ברבים, למען יראו וייראו

בבקשה בוא תהיה הראשון. מיהו הסוחר?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, ArikB כתב:

בבקשה בוא תהיה הראשון. מיהו הסוחר?

ראשית אני לא יודע אם הוא רמאי סדרתי, או שמדובר במעידה חד פעמית. ( איך אדע זאת בוודאות, לא ברור לי)

דבר שני, אני עוד בתהליכים מולו לקבל את הכסף חזרה, אז אני מעדיף לשמור על האינטרס שלי לעת עתה.

ואכן אני מסכים עם המגיבים מעלי,

זו פעם ראשונה שרכשתי רכב דרך סוחר, בעזרת השם, מאמין שזו האחרונה.

פורסם
לפני 8 שעות, הייהייהיי כתב:

פשוט להתרחק מכל וכל ולא לסמוך על אף אחד שהמקצוע שלו זה מכירת רכב ברשמי או לא ברשמי

כל הסיבה שבן אדם ימכור לסוחר זה כי הרכב נבלה שישבה ביד 2 ואף אחד לא התקרב והסוחר כמו סוחר יודע לסובב את הנסחרים ולמכור להם את הנבלות במחיר עדר טוב ושמן.

הסיפור שלך עצוב ולא הראשון ולא האחרון. אין כזה דבר לסמוך על סוחרים אם אתה לא נביא או מכונאי ברמה שיכול לעשות אובראול למנוע בעצימת עיניים 

לא מעט אנשים ואני ביניהם מוסרים רכב תקין בטרייד אין לסוכנות בגלל הנוחות
נכון שיש לא מעט סוחרים רמאים ועוד יותר נכון שהסוחר תמיד מרוויח, אבל לא מה שהסוחרים מוכרים הוא נבלה ולא כל המוכרים הפרטיים צדיקים גדולים

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

תלבש את החולצה הזאת של גיבור העל החביב עליך.

תצא לטיסה מעל מגרשי משומשות באיזורי סחר רכב  מוכרים, איזורי תעשיה ומסחר גדולים. 

וכל פעם שתראה משהו חשוד, תמנע את זה לפני שזה מתחיל.

וברצינות, עברת חוויה קשה, ובא לך לתקן עולם. תעשה טובה אל תהיה נאיבי.

אצל רפי גינת בימי כלבוטק של 50 אחוז רייטנג, היו נוכלים שחזרו כל כמה שנים ותמיד היה להם קליינטורה שלא זכרה אותם.

(ואחרי שרפי גינת פרש הם מופעים בתוכניות אחרות כמו של חיים אתגר מקס' 20 אחוז רייטינג)

אז כאן בפורום במדור מיוחד? חבל על הזמן.

אבל בכבוד, אם בא לך, לך על זה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 30.9.2024 בשעה 18:17, yahaga כתב:

לפתרון המעשי היחיד שאני מכיר קוראים אורי הלוחש למכוניות.

תודה על המחמאה, אבל היות ואינני מסוגל להציל את כל העולם 😉, הנה מספר עצות מעשיות, לטובת פות"ש וכלל החברים.

נכון שהניסיון הרב שלי עוזר מאד לקצר טווחים לרכב טוב ולזהות כמעט מיידית מוכר חשוד, אבל יש כמה כללי זהירות בסיסיים

שאשמח לחלוק. זה לא מדע-טילים, רק הגיון בסיסי.

רוב השגיאות של קונים נובעות מהסיבה שהם קונים את הסיפור של המוכר, ולא בודקים עובדות.  ולכן:

• הכי בסיסי: איך לזהות סוחר במסווה - קודם כל להתחיל כל שיחה במשפט : שלום, זה בקשר לרכב - האם עדיין אקטואלי?  לא לומר את שם היצרן/דגם. אם התשובה היא - "איזה רכב?" -  זה הזמן לחקור ולברר של מי הרכב ולמה המוכר מפרסם יותר מאחד. 
  • אם כבר התגלגלתם למגרש של סוחר (ובאמת, זו לקיחת סיכון גדול בפני עצמה) - דעו שהוא מחוייב על פי חוק בגילוי נאות (וגם אמור להחתים אתכם על טופס גילוי נאות כחלק מהסכם המכירה) לגבי מצב הרכב: האם היו לו תאונות? ירידת ערך? אולי אף הוכרז כאובדן להלכה? הוחלף מנוע? אין להסתפק באמירה כללית של "מנוע-גיר-שילדה תקינים", ויש לקרא בעיון את טופס הגילוי הנאות טרם החתימה עליו.
  • יש לדרוש היסטוריית טיפולים ככל שניתן - ולא להסתפק בתשובה המתחמקת כגון "מי צריך את זה בכלל". הסוחר הוא הבעלים הנוכחי של הרכב, וככזה אפשרי לגמרי שישיג היסטוריה כזו ממוסכי היבואן, ככל שזה רלוונטי. היסטוריה עם "חורים" גדולים, או כזו שלא קיימת = קנייה מאד בעייתית.
  • יש לקבל או להוציא בעצמך דו"ח תביעות ממרכז הסליקה של חברות הביטוח. לא מושלם, ובוודאי שאין רצף ביטוחי לרכבי ליסינג לשעבר - אבל יותר טוב מכלום ובוודאי שיכול להציף רכב שהוגדר אובדן גמור להלכה.
  • רצוי להגיע לראות את הרכב עם חבר שמבין לפחות יותר ממך - חבר מכונאי זה תמיד דבר טוב בחיים... - אחד שיוכל לזהות מיידית את ההבדל בין רכב סולידי עם פוטנציאל, לבין אחד כזה שעתידו מזמן מאחוריו, שכמות הריג'קטים שבו לא שווה את ההתעסקות. ומכאן - העצה האחרונה:
  • סבלנות!  כולנו מכירים את תחושת ההתרגשות והפרפרים בבטן שסובבת את המפגש הראשון עם הרכב. זה הזמן לנהוג בצורה שכלתנית לחלוטין, ולדעת מתי לסגת אם יש יותר מדי סימנים מחשידים. יש עוד הרבה דגים בים, וקונה שמתנהג ברוגע יודע גם מתי לא לקנות, וזה לא פחות חשוב מלדעת מה כן לקנות.

נכון שמה שכתבתי כאן משול לניסיון ללמד שחייה בהתכתבות... נכון שבשלב מסויים צריך לקפוץ למים, ורק אז רואים כמה אתה באמת שוחה או טובע... אבל ברגע שתבדקו לפני הקנייה, תחקרו, תשאלו כאן בפורום - הסיכוי שלא ליפול בפח משתפר.

שתהיה לכולנו שנה טובה יותר, סעו בדרכים טובות🚘

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 4

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...