Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא משחקים עם זה.

אם נוסעים מעט הרכב נוסע הרבה לא בטמפרטורת עבודה, לא מתכון לאריכות ימים.

זה בתוספת העובדה שאין שום סינון על השטויות שאנשים מעלים ליוטיוב.

מביאות אותי למסקנה המתבקשת: לא תודה 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 23 דקות, zvit כתב:

לא משחקים עם זה.

זה בתוספת העובדה שאין שום סינון על השטויות שאנשים מעלים ליוטיוב.

מביאות אותי למסקנה המתבקשת: לא תודה 

לא חושב שמה שProjectFarm מפרסם זה שטויות, ממליץ לצפות בסרטון מהתחלה ועד הסוף.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

העניין הוא ששמן הוא המוצר הזול ביותר אך החשוב ביותר לפעולת מנוע תקינה לאורך שנים, בטח ברכבים שפועלים בעומס גבוה או כאלו שמבלים הרבה בעיר, כך שלא רואה כל סיבה שלא להחליף שמן אחת לשנה למי שלא מגיע לנסועה המומלצת להחלפה. 

לצערנו, מוסכים מורשי יבואן ממש לא אוהבים להחליף רק פילטר שמן ושמן ואוהבים לדחוף המון דברים מיותרים כדי להגיע לחשבונית של 1000 שקל לפחות וזה גורם ללא מעט אנשים לאחר בטיפולים או פשוט לגשת למוסכים שדוחפים איזה שמן שבא להם. 

פורסם
לפני כשעה, CRuzer669 כתב:

סרטון של ProjectFarm שמוכיח שהשמן עדיין טוב גם לאחר שנה במנוע ובמיוחד בישראל שהמזג אוויר יציב לאורך כל ימות השנה

ok אבל תמיד יש את החזאי  המקומי שדוחף לדיונים האלה  את  "מזג האויר בישראל" כאילו בנקודה הקטנה הזאת בכדור הארץ יש  איזה אקלים מיוחד אז זהו שלא אין שום דבר מיוחד במזג אויר פה והוא גם לא כזה יציב במיוחד כשזזים בין אזורים

לגבי הסרטון ,כן אפשר למשוך  אבל זה תלוי בנסועה אם הרכב נוסע פעם בשבוע כביש 6 100 ק"מ או נוסע כל יום 15 ק"מ בפקקים ובתוך העיר לכן ה"שנה\או 15000(ויש האומרים 10000) מה שמגיע קודם" זה מרווח בטחון לשרידות המנוע לזמן ארוך

אצלי עוד 3 חודשים מגיע לשנה ועושה בערך 8-9K  עם הרבה נסיעות בעיר וכשאני רואה את מצב השמן היום ביחס להיותו חדש  אין סיכוי שאדחה את הטיפול (גם ככה עושה לבד אז 200-150 ש"ח שמן תיקני ועוד 30-40 ש"ח פילטר מקורי זה זול מאד ביחס לעלות מנוע

פורסם
לפני שעה, CRuzer669 כתב:

לא חושב שמה שProjectFarm מפרסם זה שטויות, ממליץ לצפות בסרטון מהתחלה ועד הסוף.

אולי לא שטות גמורה, אבל גם לא "תורה למשה סיני"

הנה דעה אחרת מאד דומה לזאת שלי:

והנה דעה עוד יותר שמרנית:

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

עשיתי טיפול אחרון באוקטובר 2023, הרכב נסע מאז כ- 4,000 ק"מ. 

בשבועות הקרובים מתכוון להחליף את השמן והפילטרים. וכן, השמן יקר אצלי.

במיוחד כשעבדתי באתרי בניה, הרכב היה בסביבת אבק רב, חול, בטון, כל מיני אבקות.

פילטר האוויר לא נגיש לשליפה מיידית, מרגיש לי שצריך להחליף אותו.

עריכה אחרונה על ידי Pavlik
תוספת

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, zvit כתב:

הסבר לא משכנע. רכב עם נסועה גבוהה יכול לכלול בתוכה לא פחות זמן עבודה קר מהרכב עם הנסועה הקצרה. אולי באחוזים זה סביר, אבל אבסולוטית ממש לא בטוח.

לעומת זאת, קילומטראז' לכשעצמו לא מעיד על פחות שעות מנוע. לדוגמא, רכב שעומד בפקקים והמהירות הממוצעת שלו 20 קמ"ש, לעומת רכב שמבלה מחוץ לעיר והמהירות הממוצעת שלו 60 קמ"ש.

אישית, לא חוסך בשגרות טיפולים על הצד המחמיר.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, מיץ פטל כתב:

קילומטראז' לכשעצמו לא מעיד על פחות שעות מנוע.

בדיוק זה !
אנחנו מתייחסים למנוע ברכב בשונה ממנוע דומה/זהה שמשמש למשל גנרטור ומודדים נסועה במקום שעות מנוע.

עם כל הכבוד לבדיקות מעבדה שמוצגות ברשת, לא ראיתי בשום מקום התייחסות לשמן שכמעט לא הגיע לטמפרטורת עבודה (ושחיקת המנוע בהתאמה) אלא רק לנסועה. 

גם לא מצאתי בדיקות שמן המשוות שמנים במנועים שעבדו שעות זהות, נניח 200 שעות או 1000 שעות.  אם נניח שרכב שנסע 5000 קילומטר בלבד על פני שנה במהירות ממוצעת של 30 קמ״ש , המנוע עבד פחות מ 200 שעות. אבל זה חישוב מטעה, כי קיימת אפשרות שהרכב למעשה עבד כפול שעות על פני המרחק שעבר (שבמקרה כזה אגב כן הגיע לטמפרטורת עבודה) .

בשורה התחתונה , מעבר לתוצאות המוצגות יש הרבה יותר מה לבדוק ולא תהיה מסקנה אחת נכונה לכל תרחיש.

אנקדוטה בנושא, באחת מתכניות שיפוצי הרכב, הראו מנוע תפוס שעמד כמה שנים (לא הרבה) למרות שבעלי הרכב סיימו לשפצו ומילאו בו נוזלים טריים בטרם נפסק הפרוייקט. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

בשביל כמה מאות שקלים בשנה לא הייתי חושב על לקחת את הסיכון בכלל.

עצוב שאנשים קונים רכבים במאות אלפי שקלים ומזלזלים ברכב , וחושבים שהם יותר חכמים מהמהנדסים שתיכננו את הרכב. 

זה מתחיל בדילוג על טיפולים "כי לא נסעו מספיק השנה" ממשיך בחלפים זבל ונגמר ב4 צמיגים סינים שנקנו ב800 ש"ח לסט. 

עריכה אחרונה על ידי Shay Fishman
  • אהבתי 3
פורסם (נערך)

השאלה מזה הרבה שעות? ברכבי ב.מ.וו מהשנים האחרונות למשל (והם לא היחידים) הרכב כותב לך שהגיע הזמן להחליף שמן עפ"י כמה פרמטרים שהוא לוקח בחשבון, ביניהם שעות מנוע, מאמץ מנוע, כמות ק"מ וכו'... נתקלתי כמה פעמים שהאוטו רשם שצריך להחליף שמן גם אחרי 6,000 ק"מ ופחות משנה ובשנה לאחר מכן אחרי 10,000 ק"מ ושנה בדיוק, על אותו הרכב.

לפני 12 שעות, Pavlik כתב:

עשיתי טיפול אחרון באוקטובר 2023, הרכב נסע מאז כ- 4,000 ק"מ.

בדיוק אצלי אותו סיפור באחד מהרכבים, אוקטובר 23 וגם 4 אלף ק"מ.

הרכב נוסע בדיוק פעמיים בשבוע, תמיד נסיעות של שעה לפחות בלי פקקים.

כנראה אני נופל בקטגוריה שאפשר למשוך כמה חודשים נכון? אבל מזה יתן לי? היתרון היחיד בלמשוך זמן זה לשמור על איכות הסביבה. יחסוך לי 100 ש"ח בשנה? אני משלם: שמן 150, פילטר שמן 50, עבודה עוד 150. יש פה 350 ש"ח, חצי שעה ואני בחוץ.

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

מתאוריה לפרקטיקה.

עבור רוב מוחץ של בעלי הרכב החלפת שמן משמעה כניסה לטיפול במוסך שאינו רק החלפת שמן.

לנהג הממוצע (כאן כולם מעל הממוצע...כמובן) מומלץ שעין מקצועית תבחן נוזלים נוספים ברכב, ברקסים וצמיגים אחת לתקופה.

הארכת אינטרוול לשנתיים למשל תהיה בעלת השפעה גם על הבקרות הנ"ל. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...