Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות לשוכני העוף בגריל.

מחפש כיוון למחשב נייח משומש בתקציב מינימלי - מעוניין להקצות עד סביבות ~700 ש"ח לטובת העניין.

חייב חלונות 10/11.

דיסק SSD 256 GB לפחות.

זכרון 8 GB לפחות.

יהיה מיועד לשימושים בסיסיים: אינטרנט, אופיס, זום כו'.

ייתרון לגודל פיזי קטן ולמינימום צורך בהתעסקות.

חשבתי על משהו כזה: https://www.pcnasdaq.co.il/product/dell-5050-mini-pc-i5-6500t-intel-core-i5-8gb-256gb-ssd-dphdmi-wifi-wifi-external-usb-win11-pro-מוחדש-שנה-אחרי/

כן, זה משומש כמובן, ולפי מספר הדגם המחשב מסביבות 2017-2018. אשמח לדעתכם בנושא, פתוח גם לכיוונים אחרים.

תודה מראש ,ימים ולילות שקטים.

חזיר דיזל

פורסם

לפי דור המעבד (6) הוא מסביבות 2016. מוזר שמצויין חלונות 11 כאשר המערכת נתמכת רק מדור 8. בקיצור, חשוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Mini pc מאמזון או מאלי אקספרס

המינימום זה מעבד N95 ועדיף N100 של אינטל.

תוספת לא גדולה מביאה אותך כבר למעבדים נחמדים של amd ואינטל  כאלה של מחשבים ניידים לא חלשים בכלל

• אהבתי 1
פורסם

חשבתי. הבעיה שמעבד נורמלי מביא אותי כבר ל-1400 ש"ח:

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=110683

מצד שני יש שם דיסק 512 GB ו-16 GB זכרון, שני דברים שאני מבחינתי יכול בכיף לשנמך, אבל כרגע אין מחשב כזה בהיצע. אבדוק בקספ, אולי יש משהו יותר בכיוון שאני צריך.

חזיר דיזל

פורסם

וכמה עולה לך פלאפון בכל החלפה?

וכל כמה שנים אתה מחליף פלאפון?

512 זה אחלה שקט נפשי לשנים רבות קדימה, ו-16 זה המינימום לשנים הבאות. 

• רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 14 שעות, קורן בן אשר כתב:

חייב חלונות 10/11.

לפני 12 שעות, ArikB כתב:

התמיכה והעידכונים של חלונות 10 ייפסקו באוקטובר 2025 אז עדיף לכוון כבר מעכשיו לחלונות 11. 

לפני 14 שעות, קורן בן אשר כתב:

יהיה מיועד לשימושים בסיסיים: אינטרנט, אופיס, זום כו'.

נראה לי כי אתה לא סגור על עצמך.

לשימושים בסיסיים לשנים הקרובות אני לא בטוח שאתה חייב חלונות 11, תוכל למשוך עדיין עם חלונות 10 גם אחרי סיום התמיכה/עידכונים שלהם. ולפני שיקפצו עלי, אם אתה מחזיק אנטי וירוס מעודכן אז יקח הרבה זמן לפני שתהיה חייב לעבור ל 11. לסבר את האוזן, יש לי מחשב אחד כאן שמריץ חלונות 7, ישנן אפליקציות שלא ניתן להריץ עליו (וואטצפ  למשל) אך הוא משמש היטב לשימושים בסיסיים.

בגדול, האופצית הפתוחות לפניך:

-מחשב משומש מיד 2 שיריץ חלונות 10 למשך ה 2-3 שנים הקרובות. ניתן להשיג במחירם של החל מ500-600 ש"ח.

-מחשב מיני קטנצ'יק מיד 2 שיריץ חלונות 11 (https://market.yad2.co.il/products/מחשב-נייח-i5-דור-10-אחריות-שנה)ה 800 ש"ח. החסרון שלו הוא שיקר להרחיבו (8 ג'יגה זיכרון זה בדיחה ב 11 וכדי להרחיב תצטרך לרכוש זיכרונות יקרים של מחשב נייד)

חוצמזה, תסתכל ביד 2. אם אתה לא לחוץ לרכישה במיידי אז מפעם לפעם יש שם מציאות.

פורסם

לשימושים בסיסיים כל מחשב יתאים

לווינדוס 11 צריך גרסה מסויימת של מעבד.

לא כי הוא יותר כבד. לא יודע למה.

לי אישית יש בבית מחשב נייד הכי פשוט שהיה אפשר לקנות.

נקנה חדש ב990 שח לפני כשנתיים

מריץ כמו גיבור וינדוס 11 

ומספיק לכל השימושים הבסיסיים של הבית.

• אהבתי 1

.

פורסם (נערך)

יש לי מחשב עם הארד-דיסק של 1TB מפורמט

אתה יכול לקחת אותו ב-150 ש"ח ולבקש מטכנאי להתקין ווינדוס ואופיס (הציעו לי מקורי ב-400. מניח שלא מקורי אפשר להשיג יותר בזול)

אם רלוונטי (ואתה צריך פרטים נוספים על המעבד וכו') כתוב לי

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

לשימושים בסיסיים של אינטרנט, קצת אופיס וזום, אני משתמש במחשב עתיק עם מעבד I3 מ- 2012 ו-4 גיגה ראם. וזה עובד בצורה סבירה

8 גיגה ו-SSD יהיה מעל ומעבר לשימושים כאלה. 

לפני 9 שעות, קורן בן אשר כתב:

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=110683

מצד שני יש שם דיסק 512 GB ו-16 GB זכרון, שני דברים שאני מבחינתי יכול בכיף לשנמך, אבל כרגע אין מחשב כזה בהיצע. אבדוק בקספ, אולי יש משהו יותר בכיוון שאני צריך.

כבר ציינתי בשרשור אחר. זה מחשב סיני גנרי שיש עוד 200 כאלה באליאקספרס, והיבואן בישראל מנסה לדפוק עליו קופה. מחשבים כאלה מאליאקפרס יעלו לך סביב ה-800 שקל.

פורסם (נערך)

להתקין חלונות זה קל, שזה לא יהיה שיקול בבחירה. אני אוכל לעזור לך בזה.

לחלונות 11 אמנם יש דרישות חומרה מסויימות אבל קל לעקוף את זה אם זה יהיה אישיו.

יש לך מורה במשפחה?

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)
לפני 46 דקות, om2 כתב:

לווינדוס 11 צריך גרסה מסויימת של מעבד.

זה בגלל ענייני אבטחה, החל מגרסה 11 האחריות על ההצפנות עוברת באופן חלקי לרכיב שנוסף למעבד עצמו.

ויסלחו לי כל הנשמות הטובות פה שרוצות לעזור... בחיאת, מחשב שווצאפ לא עובד בו? חלונות 7?? מה זה פה אספנות???

רוצים אספנות / תחביב - תעשו מה שבא לכם. רוצים לעבוד - קנו כלי שאפשר לעבוד איתו. זה כמו לחפור בראש של פוזידרייב עם מברג שטוח. 🤪

(ולא, אני לא משווה למפלצות שאני מקבל מהעבודה, אני משווה למה שהילדים משתמשים בהם עבור בית הספר/חוגים).

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 28 דקות, hans כתב:

ויסלחו לי כל הנשמות הטובות פה שרוצות לעזור... בחיאת, מחשב שווצאפ לא עובד בו? חלונות 7?? מה זה פה אספנות???

😂

זו ענתיקה שמריצה תוכנה ג'נרית ישנה (על אמולציית XP...), החליטו שעדיף שישאר עד שיתפגר מאשר להרים מערכת חדשה של חלונות 11 המריץ מכונה ווירטואלית המריצה חלונות 7 המריץ חלונות  XP....

ועדיין לא התפגר.

פורסם (נערך)

מכונות שדורשות תוכנה עתיקה זה סיפור אחר, תעשה מה שצריך, רק שיעבוד...

אני מכיר אולפן הקלטות שנתקע עם מכשיר מרכזי שנעול על protools בגרסה ישנה של אפל -

מתפללים שהחומרה תחזיק כי אי אפשר לעשות שם שום ווירטואליזציה לכלום בריבוע.

(למשתמש ביתי, בוא, עזוב)

עריכה אחרונה על ידי hans

• תוכן חדש...