Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיוון מערכת

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחר הרכבה וכיוון ראשוני של מערכת שכוללת :

מגבר - JL Audio VX700/5i (עם dsp), סאב Morel Ultimo PowerSlim PS124D וקומפוננט מורל Hybrid 62 הסאונד מאוד לא מוצלח לטעמי.

הבעיה היא כנראה בחיתוך הרמקולים וכמיצוי הכוונון של ה- dsp.

יכולים להמליץ על מישהו שיידע לעשות את זה?

תודה,

פורסם (נערך)
בתאריך 11.9.2024 בשעה 23:46, amir.ha כתב:

מגבר - JL Audio VX700/5i (עם dsp), סאב Morel Ultimo PowerSlim PS124D וקומפוננט מורל Hybrid 62 הסאונד מאוד לא מוצלח לטעמי.

זה ציוד טוב שאמור להישמע היטב גם בכיוונים בסיסיים.

אם הסאונד לא מוצלח אז יש סיכוי טוב שההתקנה שנעשתה, לא היתה טובה, וכדאי לעבור על הכל מההתחלה.

לדוגמה התקנת רמקולים בדלת:

כדאי לפרק את הדיפונים של הדלתות, לבדוק שהקוטביות נכונה.

לוודא שהרמקולים הותקנו על טבעות מתאימות,

לראות שאין מרווח בין הרמקול לדיפון,

אם יש מרווח אז כדאי באותה הזדמנות להתקין טבעות שאמורות לטפל בזה:

https://www.crutchfield.com/S-J79DCjZhklM/p_541FAST6/Stinger-Roadkill-RKFR6-FAST-Rings.html

לאחר מכן לוודא חיבורי חשמל, כיוונים במגברים (אם יש DSP אין בהם צורך ממשי)

ולסיים בכיוונים נכונים ב-  DSP

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

-

פורסם

זה מבאס על גבול המעצבן שמוכרים ומתקינים ציוד כזה, מבלי לספק את השירות הנלווה של כיוון נכון (או לפחות בסיסי מוצלח).

בהתאם, גם הייתי מקווה שהציוד לפחות מותקן בצורה טובה, אבל לא מזיק לבדוק כפי שנכתב מעלי (אם לא ידוע).

אתה יכול לתאר יותר במדויק מה לא לטעמך?

וגם, מאיזה אזור אתה בארץ?

אם אתה רוצה לנסות קצת לבד, אתה יכול להתחיל כאן.

מעבר לכך, יש המון סרטונים ביוטיוב, בוודאי גם עם התוכנה של JL ספציפית (שאגב, יש לה גרסה ממוחשבת וגם לטלפון במקרה שלך) לגבי איך לכוון מערכת ולעבוד עם DSP.

זה תהליך שיכול לקחת במצטבר זמן רב, אבל צריך לפצל אותו מטעמי "עייפות" של האוזניים. וגם הסתגלות לשינויים שביצעת והחלטה אם לשנות עוד משהו או לא.

• אהבתי 2
פורסם

תודה רבה על התגובות, אני מגני תקווה.

מאחר ואינני איש טכני אני מעדיף שלא להתעסק בעצמי (ולכן גם לא יודע לענות על השאלות ששאלת, king) 😀

לשאלה מה מפריע לי, אעדן את מה שרשמתי. זה לא ששומעים רע, אבל הסאונד פשוט לא מאוזן.

כך, למשל, יש קטעים שבהם תחומי תדרים מסויימים נעלמים או מקבלים ביטוי חלש מידי.

בנוסף, במהלך הכיוון הבסיסי הבס היה מוגזם ומאוד לא מדויק (ממש נמרח), ובמסגרת בקשתי לתקן, נעשה ניסיון לעשות את זה, אבל כעת הבס חלש מידי ועדיין לא מספיק מדויק.

אני מסכים איתך, טום, שזה תהליך שצריך להשקיע בו לא מעט זמן, ולא רק שצריך לשמוע קטעים רבים, אלא גם צריך הפסקות מנוחה לאוזן. 

אני בקשר עם דניאל ואנסה בעזרתו למקסם הן את ההתקנה והן את הכוונון. מבחינת תקציב מאוחר מידי מבחינתי להחליף רכיבים (אולי בפעם הבאה...)

לא ציינתי אבל יש גם זוג אחורי - מורל מקסימו אולטרא אמ קיי ii 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אך הסאונד יהיה מאוזן? 

סאב של 700RMS עם נצילות 83DB על הגברה של 300RMS? מבלי לדבר על סוג התיבה 

סט כמו המורל הייביריד 62 על הספק של 75RMS ?..וזה מבלי לדבר על התקנה לסט ברמה הזאת 

ומבלי לדבר על יחידת הראש ואיך שהיא הותקנה 

או על כיוונים נכונים דרך ה DSP.

לפי החישוב שלי אתה מושקע סביב 10K במערכת הזו 

וברור לי לחלוטין שזו בחירה לא נכונה של אלמנטים מלכתחילה.

• אהבתי 1
  • ספונסר פורום
פורסם

היי,

תודה,

ממליץ לך, במקום להתחיל לרוץ בין מתקינים אחרים, לחזור לאותו מקום בו נרכש/הותקן הציוד ולבקש מהם לנסות להוציא אותך מרוצה.

אך לפני זה תצטרך להיזכר איך קנית את הציוד (הלא קשור אחר לשני) הזה:

אפשרות ראשונה, 

באת עם רשימת מכולת וביקשת לקנות/להתקין את הציוד הספציפי הזה.

או

אפשרות שניה,

אמרו לך: קח את זה יהיה בן *ונה.

אם הכל היה כמו באפשרות הראשונה,

תבקש מהם יפה לנסות להביא את המצב ליותר מתאים עבורך, על בסיס זמן פנוי ולפי התור בסדנה.

אבל אם הכל היה כמו באפשרות השניה,

יש לך זכות לדרוש את התוצאה הבת *ונה שהבטיחו לך באת המכירה/התקנה.

ותירוצים כמו: 

זה בגלל שהרכב שלך כזה, או מזג אויר חם מדי, או כל דבר אבסורדי אחר זכותך לא לקבל, כי לגבי הדברים האלה המתקין/המוכר היה צריך לידע אותך לפני המכירה/התקנה.

דבר נוסף,

אם אתה רוצה לקבל חוות דעת של אנשי מקצוע עם ניסיון, תרחיב טיפה לגבי ההתקנה, איך בוצע, מה עשו, מה לא עשו, אם יש תמונות מהתהליך עוד יותר טוב.

ודבר הכי חשוב,

על איזה רכב מדובר?

בהצלחה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

משווק רשמי בישראל של המותגים:

Brax, Helix, Match

STP - Standartplast

Audio System Germany

נציג רשמי של קהילת EMMA בישראל.

חנות און-ליין: www.CarAudio.co.il

פורסם

היי,

תודה,

ברוך הבא, 

אתחיל בלשאול - מה לא מאוזן בסאונד? - באס מרוח לעיתים, הבנתי. חסרים תדרים - הבנתי אבל אילו תדרים חסרים לך בעיקר? תדרי הביניים של הקולות האנושיים או דווקא הקצה עליון - כל המיתרים הגבוהים, מצילתיים, מחיאות כף לא ברורות וכך הלאה? 

מצטרף כאן לקודמיי - הציוד בפני עצמו, כל רכיב הוא טוב עד מעולה! 

אבל הקשר בינם מהווה בחירה מוטלת בספק - היות ומדובר בסדרת VXI של JL - המעבד כבר משולב לתוך המגבר - הייתי בוחן בחירה של רמקולים נצילים יותר בהמשך הדרך אבל כרגע השאלות הנוספות שלי יהיו -

האם בוצע בידוד אקוסטי בדלתות הקידמיות? 

האם ניסית לגשת עם הרכב למישהו בתחום שגם יודע לכוון מערכת מבוססת DSP? - יש היום מספר אנשים שמסוגלים לספק עבורך תשובה לכך. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שוב תודה לכל המגיבים, אבל בתור מי שיש לו מעט מאוד ניסיון, ראיתי שעל רוב השאלות שהועלו אין לי תשובות ולכן, בהעדר המלצות ברורות, בחרתי מבין התגובות להתקדם עם מה שנראה לי הכי נכון.
אני כותב בעיקר עבור אנשים כמוני, שנכנסים לטריטוריה מאוד לא מוכרת, ומתקשים להבין איך נכון עבורם להתקדם לעבר סאונד טוב ברכב. 

נתחיל מהסוף - בשל מגבלות תקציב המערכת נותרה עם אותם רכיבים, עברה שינוי בצורת ההתקנה + כיוון מקצועי והתוצאה טובה מאוד לטעמי. תודה רבה לדניאל (המגיב הראשון בשרשור) על ההתקנה המקצועית ועל הכיוונון ובכלל על ההסברים והלימוד תוך כדי, ועל כך שהתריע מראש שברכיבים האלו יהיה קשה להגיע לתוצאה מעולה. בהתחשב באמור אני מאוד מרוצה מהתוצאה כרגע.

אתאר כעת את התהליך שעברתי בתקווה שיאפשר לאנשים כמוני (בעלי ידע מוגבל) להתנהל נכון יותר :

התחנה הראשונה אצלי היתה מול ספק הציוד לרכישת המוצרים. הרכישה בוצעה מצ׳יפר - שהיו מאוד שירותיים וליוו את בחירת הרכיבים עם זמינות וסבלנות. אבל כפי שציינתי מבחינת התוצאה וכפי שציינו חלק מאנשי המקצוע שכתבו לעיל, יש כאן חוסר התאמה בין הרכיבים, בעיקר בין המגבר לקומפוננט, ויחד עם  ההמלצה לקחת גם רמקולים אחוריים עם המגבר הספציפי הזה הביאו לכך שככל הנראה לא ניתן להגיע לתוצאה מושלמת, אלא לכל היותר לתוצאה טובה מאוד.
ככל שאני יכול לשפוט מהתהליך, התחנה החשובה ביותר היא התחנה הבאה, של המתקין. במקרה שלי ההתקנה בוצעה בחולון ב׳פאר הרכב׳ (מדגיש - אני לא התקשרתי בשום צורה מול פאר הרכב, רק פיזית ההתקנה בוצעה שם, בשידוך של צ׳יפר שלהבנתי לא מבצע בעצמו את ההתקנות אלא מקשר בין הרוכש למתקין מרשימת מתקינים איתה הוא עובד). ככל שאני יכול לשפוט החלק הטכני של ההתקנה בוצע בצורה מקצועית וכלל אף איטום חלקי שלא ידעתי מראש שייכלל. אבל כיוון שלמתקין לא היה מספיק ידע בכוונון ה- dsp וכן העובדה שהוא לא התריע שהרכיבים אינם בעלי התאמה מספיק טובה, הביאו לכך שהתוצאה לא היתה טובה. 
התחנה השלישית היתה לעבור אצל מכוון והצריכה נסיעה נוספת לחולון. אחרי כשעתיים עבודה ומספר הערות שנתתי מיד עם שמיעה ראשונה של התוצאה, המכוון הודה בפני שהוא לא מקצוען אלא עם ניסיון מסוים בכיוונון, ותו לא. 
למען ההגינות, חשוב לי להדגיש שגם המתקין, שראה שאני לא מרוצה, הציע לי יותר מפעם אחת להגיע לכיוון נוסף, אצל מישהו אחר שהוא יביא, אבל אחרי שכבר קבעתי עם דניאל החלטתי קודם לראות מה תהיה התוצאה איתו.

השינוי בהתקנה בא לידי ביטוי בעיקר בביטול הקומפוננט כרכיב אינטגרלי ופיצולו ל-2 רכיבים, כך שהכיוונון של ה- dsp ימצה מה שניתן ע״י כיוון הערוצים השונים במגבר ולא יוגבל לחיתוכים שבאים עם הקומפוננט כרכיב אחד. זה אומר גם לוותר על הרמקולים האחוריים (למגבר 5 ערוצים).
לאחר השינוי בהתקנה דניאל ביצע כיוון שארך כשעה-שעה וחצי, שבה ראיתי שהוא יודע בדיוק מה הוא עושה, השתמש, כפי שמתבקש, במיקרופון ייעודי כדי למקסם את התוצאה בנקודת ההאזנה של הנהג והגיע לתוצאה משביעת רצון ושאיתה אני אשאר כנראה לשנים הקרובות.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
בתאריך 14.9.2024 בשעה 18:30, AUDIO KING כתב:

ראשית תלוי על איזה יחידת ראש מדובר.

השילוב של החלקים גם לא אופטימלי לטעמי

יש גם סט אחורי.?

איך המגבר מחובר ליחידת הראש.?

בוצע איטום דלתות ?

מה לא מוצלח בציוד הזה? 

לא הכל זה הספקים. לתת 300 וואט גם לסאב שמסוגל לספוג קילו יהיה בסדר עם כיוון נכון. בטח לבן אדם ממוצע ומתחיל את דרכו בעולם האודיו. עם התקנה טובה וכיוון אפשר להוציא פה אחלה סאונד

עריכה אחרונה על ידי 98civic

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
לפני 2 דקות, 98civic כתב:

מה לא מוצלח בציוד הזה? 

עשיתי לפותח השרשור שינוי להתקנה אקטיבית

הסט של מורל בפני עצמו טוב

מה שלא נכון הוא שהפרוססור מוגבר חלש עבור הוופרים וסאב

וופרים של מורל הייבריד סוחבים בכיף 200 רמס 

והערוץ סאב המיועד במגבר של jl מביא כ 200 רמס ב4 אוהם שזה לא הכי מספיק

גילוי נאות אני עובד בתחום האודיו לרכב . 
בעל עסק להתקנה ומכירת ציוד אודיו לרכב סאונד קלאב 

https://www.facebook.com/Soundclubgarage

פורסם
בתאריך 11.10.2024 בשעה 22:55, 98civic כתב:

מה לא מוצלח בציוד הזה? 

לא הכל זה הספקים. לתת 300 וואט גם לסאב שמסוגל לספוג קילו יהיה בסדר עם כיוון נכון. בטח לבן אדם ממוצע ומתחיל את דרכו בעולם האודיו. עם התקנה טובה וכיוון אפשר להוציא פה אחלה סאונד

במקרה הזה אני מסכים עם כל קודמיי - הציוד בפני עצמו מוצלח ומשובח.

השילוב של רמקולים והגברה כאן חסר.

מוראל הייבריד - בעיני כמובן, זה הוופרים 6.5 הכי מוצלחים שמוראל אי פעם ייצרו - כמידבאסים, עד 2 קילוהרץ הם בסדר - לסט שני חלקים אני פחות מחבב אותם ובמוראל הייתי בוחר בסופרימו - ההבדל כאן במחיר הוא עצום. 

הטוויטרים נעימים, מפורטים - לוקים בחסר בקצה עליון בהיר ופתוח אבל סה"כ טוויטרים טובים. 

הVXI היא סדרת הגברה משולבת DSP פשוט מדהימה מבית JL עם טכנולוגיית HUB ותוכנת ניהול וכוונים מאוד יחודיים ומושקעים.

תוכנת הכוונים שלהם בשילוב עם הMAX מאפשרות יכולות מלאות של SMAART וללא - יותר ממספיק בכדי לכוון על בסיס מיקרופון USB ויותר ממספיק בכדי לבצע פעולות PREDICTABILITY. 

הHUB מאפשר לשרשר עד ארבעה מגברים ובעצם ארבעה מעבדים ולכן זו כנראה הפלטפורמה היחידה - שבאמת מסוגלת לתמוך עד 32 ערוצים אקטיביים - יכולות מרשימות במיוחד - ממה שאני מבין זה חלק מהסיבה שGARMIN רכשו בגללה את החברה - שילוב של הטכנולוגיה הזו בעולם הMARIN ביאכטות גדולות ומרובות קומות - זה לפחות חלק ממה שהגיע אליי מאנשים בתחום כולל כאלו שהיו שם בתפקידים בחירים ומתחרים שלהם - אמת? לא יודע - כנראה שכן. 

אבל איפה פה הבעייתיות בבחירה - הVXI מספק ארבעה ערוצים בהספק נמוך יחסית - המידבאסים של הסט הזה עם סליל ענק ודורשים הגברה חזקה מאוד. 

אבל ההספק עצמו הוא עוד משני לזה שמדובר במוצר אינטגרציה וספק הכוח שם חולק עוד ערוצים ומעבר לכך, רוב ספקי הכוח ברוב האינטגרטורים לא מצליחים להתמודד היטב עם תדרים נמוכים - כשמודדים את נתון הדאמפינג פקטור, בד"כ מציינים אם הוא נמדד בקילוהרץ או ב40 הרץ או לפחות ב100 הרץ 

רוב מוצרי האינטגרציה מצויידים בספק כוח שנועד לטפל ברמקולים נצילים מאוד - רובם מייצרים בכוונה תחילה סדרות רמקולים בהתנגדות 2 אוהם הודות לכך ובחלק ניכר מהסדרות האלו - מבנה הרמקולים יהיה כזה שבא מעולם הגברה מקצועית - עוד סימן מסגיר לכך שהמוצרים האלו לא נועדו להגביר וופרים או מידבאסים כבדים. 

לחלק גדול מאוד ממוצרי האינטגרציה - יהיו ערוצים חיצוניים בדיוק לשם כך - מגברים חיצוניים שיתנו מענה לסאב וופרים, וופרים או מידבאסים כבדים. 

במקרה של הVXI הגישה הכי נכונה היא - לקנות את הHUB ובנוסף לקנות VXI600.2 בכדי להגביר מידבאסים כבדים או סאבוופר בגישור 

בכל מקרה זה לא שלא ניתן להוציא תוצאה טובה על הקיים - ניתן להנות ולהגיע לחיוך רחב מאוד בהינתן התקנה מושקעת וכוונים ראויים!!! 

אבל הפרקטיקה לוקה בחסר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...