Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

השנקל שלי,

אם אתה עובד במקום שעושה קולות של פוליטי, לא משנה לאיזה כיוון, ושאינו משרד ממשלתי- אולי אתה לא עובד במקום הנכון. 

לצערנו יש ממש לא מעט כאלו, פשוט בכיוון הפוך ממה שפות"ש מדבר עליו.

• אהבתי 1
פורסם

אני לא ראיתי את המקור. אולי אראה בעקבות התגובות כאן.

אין לי הוכחה שיש או אין רשימות שחורות. אבל דווקא בגלל הזמן שאנחנו חיים בו, והקלות לביצוע עם כל הביג דאטה שקיים. נראה לי שעוד יותר קל ופשוט שיהיו רשימות כאלה.

אני לא אומר שאני בעד רשימות כאלה. רק לא מתעלם מזה או מבטל את זה בביטול כי לפני 20 שנה זה היה נראה הזוי.

המון השתנה מאז במערכת בעולם הדיגיטלי.

תיעודים לכל דבר נמצא היום בכל מקום. החל ממצלמות ועד להתקני נוכחות תמימים, אמצעי מעקב בציי רכב או אפליקציות מטעם המעסיק, למי שנדרש להתחבר לאפליקציה ולקבל עדכונים להמשך העבודה.

בנוסף אני יכול לחשוב על אינטרס בלהחזיק רשימות כאלה. מילא אם לא היה אינטרס, ניחא. 

אז כשזה קל לביצוע (אפשרי לבצע אפילו באוטומציה, בלי מאמץ והשקעת זמן וכ"א) יחד עם אינטרס - אני לא רואה סיבה שלא יהיו רשימות כאלה.

לא נרחיק לכת ונגיד שיש רשימה לכל דבר החל ממי לא הצביע לראש עיר מסוים (מי לא הצביעו ברמת השכונה - לא סתם בחרתי את הדוגמה הזאת,

אין לי כרגע את הכתבה, אבל עם מעט חיפוש בגוגל אפשר למצוא שהיה מקרה כזה) ועד למי בחר להיעדר ביום כמו היום.

זה לא אומר שמי שעדר היום ייחשב אויב ממשל. זה לדעתי להרחיק לכת. אבל להאמין שיש רשימות אני חושב שיש.

אגב זה לא חייב להיות רשימה כמו שהקורא מדמיין רשימה.

זה גם יכול להיות סימון של פונה לגוף מסוים יותר מדי פעמים. או לתייג אותו כנודניק או עם הערה כזאת או אחרת. קיים ופשוט לביצוע בכל מערכת ניהול לקוחות. CRM. כנ"ל לסמן עובד.

מה שפעם היה רק בזיכרון בראש. היום עבר לדיגיטלי. 

פורסם
לפני 16 שעות, פאר האורה כתב:

אין לי הוכחה שיש או אין רשימות שחורות.

"זה שאתה פרנואידי, לא אומר שלא רודפים אחריך".

גם לי אין הוכחות לכאן או לכאן, אבל אני כן יכול לומר דבר אחד (שעליו יש הוכחות למכביר): 

בכל מה שקשור להתנהגות צרכנים, יש רשימות מדוקדקות!!!!!!! מאד. החברות יודעות עליך יותר ממה שאתה יודע על עצמך במקרים מסויימים. 

והגופים הגדולים יכולים לקנות את המידע הזה. 

זכור לי שנתקלתי בכתבה על כך שאישה התחילה לקבל מאמאזון הצעות רכישה למוצרי תינוקות, שבוע לפני שנודע לה שהיא בהריון, רק לפי השיטוטים שלה ברשת. אולי זו אגדה אורבנית, אולי זו המציאות, לא יודע. לדעתי זה לא רחוק מהמציאות כל כך. 

מישהו פעם בדק מה גוגל יודע עליו? בזמנו נתקלתי בדרך לעשות את זה. כבר לא זוכר איך... 

מסתבר שהנבלה יודע הרבה יותר מדי עלי, וזה לא שאני משתף מידע וולנטרית ברשת. 

לא זוכר מי אמר:

"מי שמפקיר את פרטיותו על מנת לקבל ביטחון, לא מגיע לו שיהיה לו לא את זה ולא את זה".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, ברווז כתב:

זכור לי שנתקלתי בכתבה על כך שאישה התחילה לקבל מאמאזון הצעות רכישה למוצרי תינוקות, שבוע לפני שנודע לה שהיא בהריון, רק לפי השיטוטים שלה ברשת. אולי זו אגדה אורבנית, אולי זו המציאות, לא יודע. לדעתי זה לא רחוק מהמציאות כל כך. 

סיפור אמיתי אבל לא מהשיטוטים שלה ברשת. זה היה אם אני זוכר נכון אתר של חברת טרגט - האלגוריתם שלהם זיהה שאם מישהי קונה בחודש X כמות מסויימת של מוצר מסויים ובחודש הבא כמות של מוצר Y זה אומר שבחודש הבא היא תקנה מוצר Z (שקשור להריון).

עריכה אחרונה על ידי taranta
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...