Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בס"ד

שלום לכולם,

בחיפושי אחר רכב יד שנייה,

אני מוצא את עצמי מתלבט בשאלה הנ"ל,

לצורך הדיון , נצא מנקודת הנחה שבשני האופציות מדובר ברכב משפחתי יפני ממוצע, כמו שהישראלים אוהבים.

למשל בנתונים הבאים:

מצד אחד, אותה יפנית שנתון 2009, 180K-150K ק"מ.

מצד שני , אותה יפנית שנתון 2013, 260K-220K ק"מ.

בשביל הפשטות, שתיהן שמורות, שתיהן ללא שדרוגים מהותיים במנועים /הילוכים וכו' , שתיהן יד סבירה, שתיהן מטופלות, ללא תאונות וכו'.

התשובה צריכה להתבטא בבלאי בלתי נמנע של חלפים, עלויות אגרת רכב , נניח בגין אישור בדיקת בלמים וכו' 

*השנתונים הנ"ל נבחרו באקראי, אפשר להקביל את השאלה גם לשנתון 2007 מול 2010, או 2012 מול 2017...

עריכה אחרונה על ידי Morde
פורסם

כשאתה מדבר על שנתונים כאלה וקילומטראז בסדר גודל כזה מה שמשפיע זה בעיקר מי טיפל באוטו, באיזה צורה ואיך התנהגו אליו בשנים הקודמות.

יש הבדל משמעותי בין 150 ל250 אלף קילומטר, כלל האצבע הוא שתמיד עדיף כמה שפחות קילומטר אבל מי החזיק באוטו כמובן שמשפיע.

לדוגמא הייתי קונה רכב מאבא שלי עם 250 אלף קילומטר שכהרגלו הוא מטפל תמיד בזמן. תמיד במוסך מרכזי, תמיד לפי הספר ולא חוסך בכלום לעומת רכב עם 150000 ק"מ מאחותי שדקה אחרי שנגמרת האחריות ולפעמים גם לפני) הולכת למוסך הזול ביותר שתמצא, עם החלקים הזולים ביותר שמציעים לה, שבין לבין הילדים נוהגים ברכב ואתה יודע איך נהג חדש טינאייגר נוהג היום כשהחברים איתו באוטו וגם לשטוף את האוטו זה רק כשלא רואים כלום מהחלונות.

ככה שבגדול כל מקרה לגופו, כשהסיכויים הם שרכב עם עוד 100000 קילומטר יהיה עם בלאי גדול יותר ומורכב יותר לתחזוקה אבל זה לא בהכרח יהיה נכון לכל המקרים ויש עוד הרבה משתנים שצריך לקחת בחשבון.

• אהבתי 2
פורסם

250 אלף קילומטרים זה רציני מאוד.  גם ברכבים יפניים אמינים מאוד מתחיל בלאי רציני. הייתי נמנע מלרכוש רכב עם כזה קילומטראז',  אלא אם אתם נוסעים ממש מעט ומכירים את הרכב + בעל הרכב,  ואת ההיסטוריה שלו מהיום הראשון.

• אהבתי 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...