Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיבוי מזגן בסיום נסיעה

פוסטים מומלצים

פורסם

היי 
רציתי לשאול 
אני מכיר תאוריה ברכבים עם מצת רגיל שצריך/כדאי לכבות את המזגן קודם שמכבים את הרכב
שאלתי האם בכלל זה נכון 
ובמידה וכן 
מה לגבי טויוטה היברידית 2019 שנדלקת בכפתור 
האם זה רלוונטי גם בכאלו סוגי רכבים 
או שכל התאוריה הזאת היא בגדר קשקוש בלבד
תודה רבה 

פורסם

מכבה את המדחס 5 דקות לפני חניה ומכוון את המפוח למהירות מקס' בתקווה שהפתחים יספיקו להתייבש בלי להשאיר לחות בתוכם.

נראה לי שאמור למנוע ריח של עובש אבל אף פעם לא בדקתי בלי זה כך שיש מצב שזו סתם תאוריה.

• אהבתי 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
לפני 12 שעות, Muzic4Ever כתב:

מכבה את המדחס 5 דקות לפני חניה ומכוון את המפוח למהירות מקס' בתקווה שהפתחים יספיקו להתייבש בלי להשאיר לחות בתוכם.

נראה לי שאמור למנוע ריח של עובש אבל אף פעם לא בדקתי בלי זה כך שיש מצב שזו סתם תאוריה.

אתה רוצה להגיד לי אתה מעדיף לסבול מחום ולהזיע ברכב 5 דקות אחרונות של הנסיעה? 40 מעלות בחוץ חביבי.

אני עם רכב בן 13 על הכביש, אין ריח ולא עובש ולא כלום.

ולמדחס זה לא מזיז אם תחבה אותו לפני דימום או הנעה. זה רכבים מודרנים כבר נחשב. אולי לפני 30 שנה היה עדיף לכבות.

• אהבתי 3
פורסם

אני עם רכב בן 12, מכבה מזגן כשאני בחנייה, כמה שניות לפני כיבוי מנוע.

אין בעייה של עובשים או בכלל, אבל אני מעדיף להתניע בלי מזגן ואז להפעיל,

למרות שהרכב לא מתלונן בשום צורה גם כשאני מתניע עם מדחס מחובר.

פשוט הרגל שלי...

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני התרגלתי לכבות מדחס כמה דקות לפני שמכבה את המנוע. לא כל כך מבין למה, אבל עושה את זה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

הנושא טחון.

הרגל ששייך לעבר.

כיבוי קירור והפעלת מזגן על אוויר לפני הדממת מנוע כי רצו בעבר להוציא לחות, היום רכבים חכמים ואצלי בכיבוי המנוע ,המזגן פותח מדפים ליניקה חיצונית שזה מספיק.

אי הדלקת מזגן לפני התנעת מנוע, בגלל שבעבר לא רצו שיהיה עומס על המערכת חשמל הרכב, היום אין שום בעיה להשאיר.

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם
לפני 13 שעות, BoazB11 כתב:

אני עם רכב בן 12, מכבה מזגן כשאני בחנייה, כמה שניות לפני כיבוי מנוע.

אין בעייה של עובשים או בכלל, אבל אני מעדיף להתניע בלי מזגן ואז להפעיל,

למרות שהרכב לא מתלונן בשום צורה גם כשאני מתניע עם מדחס מחובר.

פשוט הרגל שלי...

גם אני. נטו הרגל.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא צריך לעשות כלום. אני משאיר את המזגן תמיד דולק יש יחידת פיקוד אלקטרונית שמפקחת על זה.

ב3008 שלי למשל כשאני מניע והמזגן דולק כבר האיוורור מתגבר לאט לאט לעוצמה שכיוונתי ולא נכנס בכל הכח על ההתנעה. 

פורסם

לכבות לפני? להדליק אחרי? אנשים פה עם הרגלים הזויים 🤣

אני לא זוכר מתי בכלל בפעם האחרונה נגעתי במזגן. יש בקרת אקלים והיא עושה הכל לבד.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 17 שעות, yosilogen כתב:

אי הדלקת מזגן לפני התנעת מנוע, בגלל שבעבר לא רצו שיהיה עומס על המערכת חשמל הרכב, היום אין שום בעיה להשאיר.

מאיפה הביטחון??
אני רוצה לדעת בוודאות

פורסם (נערך)

בעבר המכוניות היו 'טיפשות'.

אם השארת מזגן פועל בכיבוי, בהתנעה הסטרטר יצטרך להתגבר על ההתנגדות שלו בנוסף למנוע.

היום המכוניות חכמות. בלי מרכאות. מחשבים בכל פינה, ומחשב ניהול שיודע בדיוק מה לעשות.

אם הגדירו לו ניתוק מדחס בהתנעה וחיבור מיידי שלו בשנייה שהמנוע פועל, זה מה שהוא יעשה.

ואם יש לו בהגדרה הגנה ממצבר חלש, או מחום יתר וכדו' - הוא יכבה לך את המדחס בלי לשאול אותך.

אם היה מומלץ לכבות מזגן לפני כיבוי מנוע, זה היה מופיע בספר הרכב.

תבדוק שם אם אתה רוצה באמת להיות בטוח, או אפילו אפשר לשלוח מייל ליצרן (שבטח יפנה אותך ל'דילר' המקומי).

*למרות האמור לעיל, אני כן נוהג לכבות מזגן כמה שניות לפני כיבוי מנוע.

הרגל של זקנים, ואולי גם איזה אקט קטן של שליטה במכונה כל עוד זה אפשרי...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

לא צריך לחיות בפחד (או מאידך, להיות גאון הנדסי) כדי לאמץ הרגלים בריאים של שמירה על הציוד שלך ע"י ניתוק הצרכנים הכבדים בהדרגה לפני כיבוי הרכב. זה בטח לא יזיק ועשוי להאריך את ימיהן של המערכות השונות ברכב, כי לך תדע בדיוק מה הלוגיקה והאלגוריתם בדגם נתון ומתי הוא כן או לא מתוחכם מספיק כדי לנהל את העומסים שלו.

כנראה שהטויוטה לא תתרגש מהנעה וכיבוי עם מזגן דולק, אבל בלי קשר זה הרגל טוב לחיים - כמו לסגור טאבים שסיימת להשתמש בהם בדפדפן או בטלפון החכם, לא להשאיר כלים מלוכלכים בכיור לפני שיוצאים מהבית, או להציע את המיטה כשקמים בבוקר.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 6
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני תמיד מכבה כחלק מנוהל חנייה - נסיעה איטית יותר, כיבוי מזגן, בדיקת חלונות, בדיקת "מה שכחתי הפעם" ועוד קטנות תוך כדי שהטורבו דועך לו אט אט בניוטרל. אפילו אם המחשבים מסדרים הכול זה עדיין עדיף לכולם, גם למכניקה, לכבות דברים בהדרגה.

• רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...