Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישהו שמע על האתר דיבל? (Dibble)

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, Derish כתב:

זה עניין של התאמה לקהל היעד:

• בני דור ה-Z שעוד לא למדו צרכנות נבונה קונים זבל סיני בדרופ-שיפ ומשלמים כפליים כי מישהו עשה להם סרטון פרסומת מגניב באינסטגרם. את אותם מוצרים בדיוק אפשר למצוא בעליאקספרס, ולפעמים הם אפילו מגיעים באריזה עם הלוגו שלהם.
  • בני דור ה-Y שגדלו עם טלפון ביד ולא מרגישים בנוח לסור לחנות פיזית משלמים עשרות אחוזים יותר בגלל שמישהו מוכר להם את אותם מוצרים דרך אפליקציה. אם תשאל אותם הם יגידו לך שזה עניין של 'נוחות', אבל בפועל זה בד"כ נובע מעצלנות והיעדר כישורים חברתיים.
  • בני דור ה-X נוטים להיות צרכנים נבונים יותר, אבל להם כבר יש הרבה דאגות אחרות על הראש ולכן הם מחפשים 'לסגור את הפינה' מבלי להתעמק יותר מדי בסקר שוק.

לכל אחת מהקבוצות האלה יש פרמיה שונה שהספקים יודעים להרוויח עליה. ובשוליים יש אנשים כמו איציק, שהם בעלי מקצוע עסוקים ומתקדמים מספיק טכנולוגית כדי לשלם לפעמים יותר אבל להרוויח את הכסף הזה חזרה בריבית עם הזמן או המאמץ שהם חוסכים בתהליך.

נראה לי אתה טועה, דווקא הצעירים הם לא פראיירים והמבוגרים הם אלו שנופלים בקלות למוצרי דרופשיפ כי הם לא מבינים.

פורסם

עזוב סוחר, סך הכל הוספתי מילוי בחצר לפני ריצוף\סינטטי, הייתי צריך סך הכל 2 משאיות.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

שוב, תלוי מה המרכיב בעלות הכוללת.

כשאתה עושה עבודה כזו לבד אז ברור שתחסוך בכל דבר אבל כשאתה קבלן השיקולים שונים ונכנסים שלות הזמן שלך, ביטול זמן של עובדים וכו'. 

באספקה טכנית למשל אני עובד עם הספק שנוח לי ולא עם הזולים כי על 7000 שקל לחודש ההבדל בין יקר לזול גם אם יהיה 20% זה 1400 שקל. מצד שני בפלב"מ שאני קונה קרוב ל 150,000 בחודש והמחירים דינאמיים אני בודק כל הזמן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

זה כבר נשמע יותר הגיוני, אבל האם יצא לך לפתוח את האתר לאחרונה? חומרי הבניין אמנם נמצאים בראש הרשימה אך הם מהווים בערך 20% ממה שנמכר שם. זה נראה כמעט כמו KSP מרוב מגוון.

אתה נכנס לפינות שקצת לא מחמיאות לרמה שלך. איפה ksp ואיפה מה שאנחנו מדברים עליו...

כל בעל מקצוע שנכנס לחנות חומרי בניין, צריך גם חומרי בניין אבל הפואנטה זה להגיע למקום אחד ולקנות כל מה שצריך בלי לנדוד לכמה וכמה חנויות, כי זמן זה כסף.

לכן, אין דבר כזה חנויות שמוכרות רק חומרי בניין, אין. בפנים תמצא הכל: צורכי אינסטלציה, חשמל, תשתיות, כלי עבודה, אביזרים לכלי עבודה וכו. הפוך אגב - עדיין קיים (חנויות רק של חשמל, אינסטלציה, כלי עבודה וכד).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני לא יודע למה אתה מתעצבן, סה"כ שאלתי מה החידוש שמצדיק את ההייפ. כל החומרים הפרסומיים ברשתות החברתיות שלהם מדברות על כלי עבודה, הפאקינג שדה חיפוש באתר הבית שלהם אומר 'מחפש מברגה או דיבל?', ועל פניו חומרי בניין זה משהו זניח שהם עושים ברקע.

יכול להיות שסדר העדיפויות שלהם השתנה עם הזמן ואתה מדבר על מה שהם היו פעם, או שהם עדיין מה שאתה אומר אבל מנסים לפנות לקהל רחב יותר באמצעות מוצרים שלא צריך להוביל עם משאית... כך או כך, לא ברור לי איך זה 'עולם חדש' ושאר הטרמינולוגיה השיווקית שתחתיה הם מציגים את עצמם. כולה וולט לשיפוצניקים, ביג דיל.

פורסם
לפני 11 שעות, Aviv13467 כתב:

אפילו מקס סטוק

יש במקס סטוק מציאות לפעמים, ששווה להשקיע את הזמן למצוא את המציאות הללו, למרות שבחנות שאני פוקד, המלאי נשאר די אותו הדבר ולא מגיעים דברים חדשים אלא רק סינים..

וגם אם אני מגיע לעיר אחרת ובמידה ויש זמן אני קופץ לחנות הסטוק הקרובה ובודק אותה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 1 דקה, DareDevil כתב:

יש במקס סטוק מציאות לפעמים, ששווה להשקיע את הזמן למצוא את המציאות הללו, למרות שבחנות שאני פוקד, המלאי נשאר די אותו הדבר ולא מגיעים דברים חדשים אלא רק סינים..

וגם אם אני מגיע לעיר אחרת ובמידה ויש זמן אני קופץ לחנות הסטוק הקרובה ובודק אותה..

המברג עם ראשים מתחלפים שלי משם, זה הגיע עם פלסטיק שתופס את כל הביטים ובתוכו מגנט שהמברג נכנס לתוכו, אולי העיצוב הכי פרקטי ונוח שיצא לי לראות אי פעם אם לוקחים בחשבון את כמות הביטים השונים שזה מגיע איתו. גם פלייר ג'בקה (פטנט) וסט מפתחי הלן וטורקס ששימשו אותי כל כך הרבה פעמים אני בטוח שיש לי בארגז כלים עוד כמה שטויות משם אבל זה נחמד פה ושם לקנות איזה משהו ב-5 שקל שגם ממילא היית קונה באליאקספרס ואפילו רוב הפעמים ביותר זול.

על דברים יותר רציניים בדרך כלל אני משקיע יותר, עם זאת תמיד נצמדתי לדברים סיניים והאיכות אף פעם לא אכזבה אותי אבל זה דורש לחפש היטב דברים איכותיים.

פורסם
לפני 7 דקות, Aviv13467 כתב:

על דברים יותר רציניים בדרך כלל אני משקיע יותר, עם זאת תמיד נצמדתי לדברים סיניים והאיכות אף פעם לא אכזבה אותי אבל זה דורש לחפש היטב דברים איכותיים.

אני קונה סיני ומתאכזב כל הזמן וקשה לי עם זה, לכן אני נוטה ללכת על מוצרים שלא יוצרו על ידי יצרני מדבקה או יצרנים סיניים מובהקים אלא יותר כאלה שיש להם מותג וגם בקרת איכות מספקת.

או

שאולי אני יותר מדי אגרסיבי עם הכלים? לא יודע.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 16 דקות, DareDevil כתב:

אני קונה סיני ומתאכזב כל הזמן וקשה לי עם זה, לכן אני נוטה ללכת על מוצרים שלא יוצרו על ידי יצרני מדבקה או יצרנים סיניים מובהקים אלא יותר כאלה שיש להם מותג וגם בקרת איכות מספקת.

או

שאולי אני יותר מדי אגרסיבי עם הכלים? לא יודע.

תלוי מה, מה לגבי פליירים? אני מתעלל בשלי והם סיניים, לא מהפושטים באליאקספרס כמובן והם מחזיקים מצויין כנל גם לגבי בוקסות, הדבר היחיד שהצלחתי לעקם זה את המאריך הינע 1/2 כי השתמשתי בו לפתוח גלגלים ברכב כי לא היה לי מספיק clearance עם בוקסה רגילה, לא יודע אם מחברה איכותית זה היה קורה אבל זה עולה כמה שקלים בודדים כדי שזה יהיה שווה את זה. בכל אופן כבר הזמנתי סט בוקסות אימפקט לגלגלים (אגב גם מאליאקספרס) כך שלא אצטרך להשתמש במאריך

פורסם

תגידו, לדיב(י)ל קוראים כך כי חסר לו בורג? 

טרם ראיתי, הייתי, בחנות שאני יכול להגיד שהיא מקצועית 85% ומעלה. 

שום חנות. (מוזמנים לאתגר) והייתי בהמון חנויות, 

מאילת ששם גרתי ועד ק.8 ששם אני משרת. 

לא מצליח להבין למה יש התעקשות להגיד "אין דבר כזה, אני 20 שנה בתחום ולא יודע על מה אתה מדבר". 

אחרי קצת התעקשות ממני, שיחה לסוכן "וואלה, יש כאלו? מה זה, חדש?( 4 שנים בשוק). 

מבין שהקונה הממוצע יסתפק בכלים רגילים, 

אבל למה על הכלים האיכותיים דופקים מחיר מופרז? 

במצבים כאלו לרוב אני מתייאש והולך לחנויות בחו"ל.

ksp נהיה מקום מאוד נחמד אם אתה יודע מה לחפש.

יש שם גם כלי עבודה מאוד מקצועיים.

לא הייתי קונה משם פלטות גבס ,אבל אם אתה יודע איזה סיליקון את צריך או איזה מקדח אתה חייב ואתה לא לחוץ, זאת יכולה להיות קניה טובה.

פורסם
בתאריך 2.7.2024 בשעה 19:54, Night Driver כתב:

עבורי לקנות דברים כאלה באינטרנט זה כמומלהגיד לילד קטן לבחור צעצוע באינטרנט.

אתה בא בשביל דיבל וחוזר עם סט נטען של מקיטה, עגלה מתקפלת,  ארגד כלים, שולחן מתקפל עם מלחציים, סט מקדחים וביטים ודיבל.

אבל לפחות קנית את הדיבל שרצית...

פורסם
לפני 16 שעות, zaf כתב:

אני מתפלא, מי קונה במחירים שגבוהים מפי 2 את אותו המוצר

זו בדיוק הסיבה שיש למחלקת כלי עבודה בהומסנטר עדיין לקוחות. 

כל אחד מחפש משהו אחר- יש כאלו שיחפשו את הנוחות של ליד הבית לסגור פינה, את אלו שלא מבינים בתחום ופשוט קונים את הראשון שמצאו בחנות הראשונה שמצאו חנייה לידה, לא חסר סיבות- ולכולם יש עבודה.

לפני 10 שעות, Aviv13467 כתב:

יש לי כלל פשוט לסינון זבל סיני בעלי: אם יש שם של מותג פלוס שם של דגם\מק"ט, הפריט בטוח לשימוש. 

אם אין אף אחד מהשניים, לא רוכש.

לפני 10 שעות, DareDevil כתב:

או שאולי אני יותר מדי אגרסיבי עם הכלים? לא יודע.

ראה ההערה שלי למעלה. 

פלוס, כן, לא בריא להיות אגרסיבי עם כלים. במיוחד לא עם הסינים.

עם זאת...

לפני 10 שעות, Aviv13467 כתב:

תלוי מה, מה לגבי פליירים? אני מתעלל בשלי והם סיניים, לא מהפושטים באליאקספרס כמובן והם מחזיקים מצויין

בגדול? אני בעד להחזיק כלי או שניים שנועדו להתעללות נטו. לרוב זה יהיה זבל סיני. 

If He Dies He Dies GIFs | Tenor

יש לי סט אזמלים לעץ כזה. משתמש בו להורדת שאריות דבק יבש מההדבקות שלי ולא לדברים עדינים. למשל. 

אבל דברים לשימוש יותר רציני, אני מחזק כבר כלים טובים. 

גם הפלאיירים החביבים עלי הם מתוצרת טובה. מברגים יש רק תוצרת אחת שאני שוקל, וכדומה.

לפני 7 שעות, Markm4 כתב:

לא מצליח להבין למה יש התעקשות להגיד "אין דבר כזה, אני 20 שנה בתחום ולא יודע על מה אתה מדבר". 

אחרי קצת התעקשות ממני, שיחה לסוכן "וואלה, יש כאלו? מה זה, חדש?( 4 שנים בשוק). 

לא אמרו לך "דבר עברית"?...

הסיפור שלי מופיע בשירשור הזה.

לפני 7 שעות, Markm4 כתב:

מבין שהקונה הממוצע יסתפק בכלים רגילים, 

אבל למה על הכלים האיכותיים דופקים מחיר מופרז? 

במצבים כאלו לרוב אני מתייאש והולך לחנויות בחו"ל.

ואתה חושב שהכלים הרגילים הם לא במחיר מופרז?... :lol: אם כן, אתה לא יודע אפילו כמה אתה טועה.

כלל האצבע שהצלחתי לזהות:

המחיר בארץ = מחיר עלות (לפעמים ברוטו ולא עלות) $ כפול 10.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אחת הסיבות אגב שאין לי בעיה עם כלים סיניים איכותיים, גם ככה בארץ כמעט כל כלי ידני הכי פשוט מחברה פושטית יעלה לא פחות מ50 שקל

מה אכפת לי לקנות באותו מחיר או בכמה שקלים פחות את הכלי הסיני הכי איכותי שאני מוצא כשברור שיהיה כמה רמות מעל הכלי המקומי הפשוט. וזה בתנאי שאני לא מחפש את הtop of the line, מלא פעמים הייתי צריך דברים פשוטים לאיזה עבודה מזדמנת או שיפוץ בבית, אני גם ממילא לא הולך להשתמש בזה כבעל מקצוע 30 פעמים ביום אלא פעם ב... והאיכות הסינית לפחות עבורי מספיקה לפעם ב.. הזה. יש לי 4 ארגזי כלים + קופסה ענקית עם מלא כלים רנדומליים שאין להם שימוש ביום יום כמו למשל לוחץ כבל קואקס, לוחץ כבל רשת, רולר להלבשת גומי על חלונות שכמעט כולם מסין. רובם בני 4-5 וחלקם יש לי כבר איזה 7-8 שנים וטרם נהרסו לי וממשיכים לתפקד נהדר.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

תבדוק כמה עולה תקינה לכלי עבודה ידניים. רק תדאג קודם לשבת ושהדפיברילטור יהיה טעון.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...