Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הבנתי, תודה. אז מה עדיף? פוזידריב בהברגה עדינה ופיליפס בהברגה במומנט גבוה?

עדיף ביט שמתאים לבורג.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אחלה דרך לגמור את הראש של הבורג או לא להצליח להבריג אותו כמו שצריך, או לגמור לעצמך את היד (שגמורה כבר לפי שרשור שכן).

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

להשתמש אפשר.

האם זה יעבוד טוב. כנראה שלא.

יש על כל בורג סימון אם הוא פוזי או פיליפס (או אחר).

ולקחת את הביט המתאים. (או מברג אם אתה עדיין דוגל בעבודה ידנית)

Sent from ...

פורסם (נערך)

אישית אני תמיד משתמש בפוזידרייב אלא אם מדובר בברגונים זעירים.

יהיו מקרים בהם הבורג עיקש ואז אפשר לנסות לשחרר בעזרת שמן חודר ומכות פטיש על ראש הבורג.

למקרים קשים במיוחד הומצא מברג ההלם (מברג אימפקט) ואני לא מתכוון למברגת אימפקט.

לא מזמן נאבקתי בברגי פח שחיברו חלקי אלומיניום במיקלחון ושום כוח ידני לא שחרר אותם. במקום לטחון אותם עם אימפקט השתמשתי במברג אימפקט ידני ובפטיש והם נפתחו מיד. קסם של כלי.

וללא קשר, מברג פוזידרייב הוא יצור נדיר למדי, לפחות בארץ הקודש. הזעתי דם עד שהשגתי כמה כאלה. מה שנפוץ הם ביטים מסוג זה, ואז ניתן להשיג די בקלות מברג בעל ראשים מתחלפים לתוכו ניכנס הביט.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

בארץ קיים מצב קצת הזוי ש-99 אחוז מהברגים הנפוצים לעץ ("ברגי סיבית") הם בעלי ראש פוזידרייב, בעוד שאת המברגים עצמם די קשה לאתר.

זה הזמן לרקום מערכת יחסים עם אחת הטמבוריות הקרובות לבית או לעבודה, עדיין נותרו מספיק מקומות אמינים שיימכרו לך בדיוק את המברג המתאים.

יוסי היטיב לדייק - אכן, הפוזידרייב נפוצים ב"ערכות ביטים" למיניהם. באופן אישי רכשתי לפני מספר שנים כמה מברגים בגודל מלא של wera (אמזון גרמניה, לא הבדל מחיר משמעותי ביחס לארץ) - בלי ביטים או מגנטים או שאר מתאמים ומרעין בישין, ובזאת תמו צרותיי לפחות ל-40 השנים הקרובות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
להשתמש אפשר.

Sent from ...

אסור וזהו.

גם הורסים את המברג וגם הורסים את ראש הבורג.

חבל על הכסף ועל התוצאה. בוא נקדם קצת מצוינות בפורום ;-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה מה שנקרא להוציא דבר מהקשרו.

אפשר להשתמש.

טכנית לוקחים את המברג ותוקעים בבורג.

ומסובבים.

אבל מאוד לא רצוי.

Sent from ...

פורסם

על משקל ה״אפשר״ הזה אפשר גם להשתמש במברג ישר וזהו.

עזוב, למה מברג ישר? שן.

תבחר איזו שן חותכת בגודל המתאים פחות היותר ותנשך את הבורג חזק חזק.

תוקעים, מסובבים, ועם קצת מזל ומספיק כוח, זה גם יזוז. אז מה אם גם השן זזה.

אבל כמו שרשורי הרווקים של הפורום, עדיף להפוך את זה ל״אסור״,

ועל הדרך לקדם מצוינות בפורום (2) ;-) (2)

פורסם
בארץ קיים מצב קצת הזוי ש-99 אחוז מהברגים הנפוצים לעץ ("ברגי סיבית") הם בעלי ראש פוזידרייב, בעוד שאת המברגים עצמם די קשה לאתר.

זה הזמן לרקום מערכת יחסים עם אחת הטמבוריות הקרובות לבית או לעבודה, עדיין נותרו מספיק מקומות אמינים שיימכרו לך בדיוק את המברג המתאים.

האנס, הוצאת לי את המילים מהפה. זה בדיוק מה שאני אומר כבר כמה שנים, רק שאף אחד לא מבין עברית.

יוסי היטיב לדייק - אכן, הפוזידרייב נפוצים ב"ערכות ביטים" למיניהם. באופן אישי רכשתי לפני מספר שנים כמה מברגים בגודל מלא של wera (אמזון גרמניה, לא הבדל מחיר משמעותי ביחס לארץ) - בלי ביטים או מגנטים או שאר מתאמים ומרעין בישין, ובזאת תמו צרותיי לפחות ל-40 השנים הקרובות.

הוצאת לי גם את הכלים מהסטנד... גם אני רכשתי סט (לא כבודדים) של WERA לפני שנים לא מעטות. מרוצה עד הגג. לא יכול לראות את עצמי משתמש במברגים אחרים. הידית, לעזאזל, הידית. איך הם עשו אותה כל כך נוחה?! פשוט הכי קרוב למושלם שנתקלתי בו עד היום.

אה, וההערה שלי לגבי ה"לדבר עברית"? למי שלא קרא עדיין:

מעשה שהיה, כך היה.

הביט האהוב עליי נשבר. מדובר על ביט פוזידרייב מספר 2, אורך 100 מ"מ. אני משתמש איתו רק כל הזמן עם המברגה שלי, כי רוב הברגים שמוכרים פה בארץ לעץ ללקוחות קצה (לא סגור על מה משתמשים בו בתעשייה) הם למעשה פוזידרייב ולא פיליפס. אז הלכתי לחפש לעצמי ביט חדש בחנויות הכלים החביבות עליי באיזור מגוריי. בחנות הראשונה, אמרו לי "רק בהזמנה"- דהיינו, אין במלאי, והם לא יודעים מאיפה וכמה יעלה. אז אמרתי תודה והלכתי לחנות השנייה.

כמו ילד טוב, ביקשתי ביט פוזידרייב מספר 2, הבחור מאחורי הדלפק אמר לי "אוקיי, דבר עברית".

?!

פו.זי.דרייב. מספר. 2. (לאט)

עבריתתתתתתתתתת! דבר עבריתתתתת!!! (קורא לבחור וותיק)

הוותיק שואל אותי מה אני צריך. אז אמרתי: ביט פוזידרייב מספר 2.

מה אומר לי הוותיק?

נכון.

דבר עברית.

ראבק, אפילו עשיתי על זה סרטון פעם.

ועדיין, לא הבינו מה רציתי.

ניסיתי להסביר.

פו-זי-דרייב.

-טורקס?

לא. פו-זי-דרייב. נראה כמו פיליפס, רק עוד 4 כנפיים קטנות.

-אה, תעופתי?

לא, הוכחה שבאנו מהקופים ואתה עוד לא הגעת, פוזידרייב.

-נו, טורקס.

לא, לא טורקס. לא תעופתי. לא שטוח, לא מרוח. לא מרובע ולא משולש, לא מעצבן ולא מנומש. חכה רגע.

לקחתי מברג רגיל פוזידרייב שהיה להם בחנות 2 מטר מהאף (האירונייה!!!).

-אה, וואלה? למדתי משהו חדש היום. כל החיים לומדים.

אתה מוצא לי?

-כן!

בסוף לא מצא.

מביא לי פיליפס, מביא לי אלן, מביא לי טורקס, מביא לי כמעט כל דבר אפשרי אחר רק לא מה שרציתי.

תודה ולהתראות, אני אזמין לעצמי אחד (או 10) מחו"ל. עדיף 10, שיחזיקו לי לכל החיים, כי אם אצטרך שוב למצוא אחד בארץ, אני אשתגע.[ATTACH=CONFIG]498688[/ATTACH]

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בכל חנות טמבור וכלי עבודה יש ביטים רגילים (קצרים) ו/או ארוכים. לרוב מדובר במגש גדול עם הרבה סוגים של ביטים (ככה הם מקבלים את זה מהספקים).

פשוט תחפש את הביט שמוטבע עליו PZ 2 ולא מה שבד"כ מוכרים - PH 2.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רוב הברגים שמוכרים פה בארץ לעץ ללקוחות קצה (לא סגור על מה משתמשים בו בתעשייה) הם למעשה פוזידרייב ולא פיליפס.

מנסיוני בתעשיה הביטחונית בדרך כלל משתמשים בברגי פיליפס מסוג (TYPE H) ולרוב הם במידות אינצ'יות ולא מטריות מה שנקרא 'פיליפס רגיל'.

בתעשיה בכלל בדרך גם משתמשים לרוב בברגי פיליפס מסוג TYPE H.

דרך אגב בתקנים הבינלאומים כגון: ISO/DIN ברגים עם חריץ פיליפס או פוזידרייב נקראים TYPE H או TYPE Z בהתאמה.

בתקנים האמריקאים הברגים נקראים:

TYPE 1 Cross recess

Cross recess TYPE 1A.

איזה כייף לי :)

פורסם

מי שמחפש מברגי פוזידרייב (לא ביטים) ולא מוצא יכול לנסות אצל "שוורץ כלי עבודה" הם מחזיקים (כנראה היבואנים) את מוצרי PB Swiss המעולים, אך הלא זולים בכלל.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

שרשור מבורך! ניצלתי את ההזדמנות בינתיים לעשות סדר בביטים שלי, מסתבר שגם ביטים שנקראים פוזידרייב לא בהכרח דומים אחד לשני (!!!) או לאיך שביט פוזידרייב אמור להראות.

הזמנתי ביט תוצרת wera מאמזון גרמניה, הייתי מזמין סט אבל זה יקר ממש.

• תוכן חדש...