Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישהו שמע על האתר דיבל? (Dibble)

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנהל רכש ב-DAY JOB שלי. 

אני יודע בדיוק כמה עולה תקינה, ולאילו כלים אין צורך בתקינה. ואילו כלים ניתן לייבא על בסיס הצהרה של עמידה בתקן בלבד (מלווה במסמכים כמובן). 

סקופ בשבילך: כלי שעולה כמו שציינתי ($X10) לא בהכרח צריך לעבור תקינה עם העלויות הנלוות שלה. 

לא חסרים כלים שנכנסים לארץ חדשות לבקרים, שאין עבורם שום צורך בתקינה (ולכן אין שום הוצאה בנידון על היבואן) ומחירם מופקע לחלוטין. 

מצד שני. לא חסרים כלים שנכנסים לארץ שכתוב עליהם שהם עומדים בתקן DIN למשל הרלוונטי, אבל בפועל איזה ברווז אחד צריך לתקן אותם כל הזמן. כמו למשל הקליבות הסיניות שלי, שמוטבע עליהן (על חלקן לפחות) התקן הרלוונטי אבל אני לא משוכנע שהן אכן בכלל עומדות בו. תיקנתי כבר 6, יש לי עוד 2 שהחליטו לאבד את הראש, ורבות מהן נשחקו כך שהן לא מתהדקות או לא נשארות מהודקות (את זה אני עוד לא יודע איך לתקן היטב). 

מצאתי מקום שמוכר קליבות במחיר הגיוני וסביר, מתוצרת ספרד אאל"ט, אבל הוא נעלם לי אחרי ששאלתי אותו משהו. כנראה המחיר שהוא מציג לא ממש מעודכן להיום.

סטיתי מהנושא. 

מהיכרות אישית עמוקה עם עולם הכלים, מחירם, ייבוא שלהם ומכירתם מהתקופה הארוכה (קצת מעל 8 שנים סה"כ) שבה עבדתי בחנות אספקה טכנית, המחירים בארץ של הרוב המוחלט של הדברים משוגעים ללא הצדקה למעט רצון היבואן להרוויח כמה שיותר וניצול המצב שבו אנשים מוכנים אשכרה לשלם את הסכומים האלו- *עם כמה החרגות, אני עדיין רואה מוצרים שנמכרים במחירים שהם סבירים למדי עבור הצרכן הסופי, בהתחשב במידע שלי לגבי העלות שלהם לעסק שמוכר אותם הלאה. לכן הגדרתי את המשוואה שלי ככלל אצבע.

אני בכוונה לא נכנס כרגע למספרים, אחוזים ודוגמאות קונקרטיות על מנת שלא להביך אף אחד. 

אבל אני יודע מה המחיר ללקוח, מה המחיר הסיטונאי של המוצר, ויכול לשער בצורה טובה עד מדוייקת להחריד מה העלות של המוצר ליבואן. 

*זה לא כולל מקרים הזויים שבהם מישהו בטעות שלח במייל את מחירון העלויות שלו, גם זה קיבלתי מחברה מאד!!!! רצינית באופן מפתיע פעם אחת.

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כשאתה מדבר על כליבות סיניות או מברגים אתה צודק אבל כשאתה מדבר על מפתח אימפקט רו מברגה זה סכומים מטורפים של עשרות רבות של אלפי שקלים וכמה כלים שמשמידים לך כל שנה.

למרות שתי 60745 הוא התקן האירופאי אפילו ללא תרגום אתה מחוייב לעבור במכון ולא מספיק אישור אירופאי או הצהרה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Night Driver כתב:

כשאתה מדבר על מפתח אימפקט או מברגה זה סכומים מטורפים של עשרות רבות של אלפי שקלים וכמה כלים שמשמידים לך כל שנה.

דיברת על כלים ידניים, ידידי, לא חשמליים.

לפני כשעה, Night Driver כתב:

תבדוק כמה עולה תקינה לכלי עבודה ידניים.

אין כמעט מקום שלא עושה את ההבדלה הזו, כשמדברים על כלים ידניים הכוונה לבוקסות\מברגים\מפתחות אומים וכדומה ולא למברגות.

לכלים נטענים וכו, זו אופרה אחרת לגמרי. 

ואני רוצה לקוות שגם עבור כלים VDE, למרות שזה לא באמת נבדק למיטב ידיעתי בכלים הידניים ואין דרישה (לא הייתה, לפחות, למיטב ידיעתי כל עוד הייתי בתחום) להעביר את הכלים בדיקה של תאימות לתקן. 

למי ששואל למה זה חשוב, יש לי תמונה של מברג VDE מתוצרת WERA (המברגים היחידים שאני קונה) עם סימני פיוח עליו. 

על המברג, ולא על היד שלי.

זה למה זה חשוב.

מי שקונה פלאייר\מברג VDE זבל סיני, יכול לדעת מה באמת הוא מקבל? מבחינתי, בכל מה שקשור לזה, זה נכנס תחת אותה הצהרה של כמות לומן או ניוטון או RPM, הנתון האמיתי כנראה נמוך משמעותית מאד בהשוואה למוצהר...

עריכה. נזכרתי במשהו. 

מעניין, שעדיין יש כלים נטענים במחירים סבירים לגמרי כמו האנטר, שגם הם עוברים את אותה התקינה בדיוק ואיכשהוא שומרים על רמת המחיר שלהם הגיונית.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני 8 דקות, ברווז כתב:

מעניין, שעדיין יש כלים נטענים במחירים סבירים לגמרי כמו האנטר, שגם הם עוברים את אותה התקינה בדיוק ואיכשהוא שומרים על רמת המחיר שלהם הגיונית.

פונקציה של משפחו דגמים.

כשאתה מדבר על מקיטה למשל ויש להם הרבה דגמי מברגות כל אחת צריכה תקינה נפרדת אבל אם למשל יש לך גוף אחד עם 10 ראשים ושימושים שונים זו נחשבת משפחת דגמים וצריך תקינה אחת.

פורסם

זה קצת יותר מסובך מזה.

בגדול הרפורמה אומרת שכל עוד השוני לא משפיע על התקן ועל ההתאמה אליו, אלא שינויים "קוסמטיים" או מינוריים, אזי זה מאותה משפחה.

פורסם
לפני 58 דקות, ברווז כתב:

לא חסרים כלים שנכנסים לארץ שכתוב עליהם שהם עומדים בתקן DIN למשל הרלוונטי,

image.png.ef36edeee2824ecb2cf5bbd155d30858.png

• מצחיק 5

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 28 דקות, ברווז כתב:

זה קצת יותר מסובך מזה.

בגדול הרפורמה אומרת שכל עוד השוני לא משפיע על התקן ועל ההתאמה אליו, אלא שינויים "קוסמטיים" או מינוריים, אזי זה מאותה משפחה.

ולדעת מכון התקנים מנוע בראשלס למשל או מומנט שונה זה לא שינוי קוסמטי או מינורי. כנ"ל לגבי שינוי בצורת ידית האחיזה.

פורסם

עיניין המחיר הוא חלק / פקטור לחברה / מותג שמייצר את הכלי.

אם wera תתחיל למכור את המוצרים שלה 

בחצי מהמחיר ישירות זה ישפיע התודעה 

"זול מידי, כנראה פח".

תקינה זה דבר מעולה ומבורך!

אבל לא לחשוב שאתה מיוחד ולמדינה שלך יש צורך בתקינה של סוכנות חלל ומנגד אתה מאשר חלקי רכב בתת תקינה.

אם מכון התקנים בגרמניה / שוודיה / שוויץ מאשרת את הכלי אין סיבה לא לאשר פה בלי כל הבלאגן.

אין מניעה להכניס חברות בעלי שם עולמי לרשימה של חברות שמקבלות  גמישות ותור עוקף ובדיקה אחת לה.

חברת snap-on ששלחה לי בזמנו אישור של

המכון שלהם +

מכון התקנים האמריקאי +

איגוד המכונאים של usa +

אישור עולמי של פדרציית הספורט המוטורי העולמי לשימוש בכלים שלה,

ובארץ לא אישרו לי להכניס סט ידיות מומנט שלה כי הדגם שאני צריך לא נכנס לעולם לארץ.

אין מניעה לפתוח עוד מכון תקנים פרטי שיתן מענה לכל היבואנים אם זה יוזיל דברים.

פורסם
לפני 6 דקות, Markm4 כתב:

אבל לא לחשוב שאתה מיוחד ולמדינה שלך יש צורך בתקינה של סוכנות חלל ומנגד אתה מאשר חלקי רכב בתת תקינה.

פה זה כבר מאוד תלוי בתקן הספציפי.

יש דברים שיש הבדלים מחוייבי המציאות בגלל דברים כמו תנאי סביבה ואופי שימוש שונה (למשל באירופה יש בעיה של קיפאון ואצלנו בעיה של טמפ' גבוהות) ויש לא מעט תקנים אירופאיים שהם כללי מסגרת ונבנים על רגולציה מקומית נוספת שלא קיימת בארץ.

אבל בין זה לבין מה שמכון התקנים עושה המרחק עצום. אישית הייתי מסמיך מעבדות אוניברסיטאיות לבצע בדיקות תקינה כי זה גם יאפשר לתרגל את הסטודנטים וגם יהיה יותר קשה לעגל שם פינות לעומת מעבדה פרטית.

פורסם
לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

ולדעת מכון התקנים מנוע בראשלס למשל או מומנט שונה זה לא שינוי קוסמטי או מינורי. כנ"ל לגבי שינוי בצורת ידית האחיזה.

זה די משפיע על התקן...

שינוי בצורת ידית האחיזה לא אמור לשנות כלום לאף אחד. 

אולי רק בישראל. ☹️

אני יכול לבכות מעל גבי הפורום במשך ימים שלמים על הטימטום הנפוץ במחוזותינו, אבל מעדיף להתקדם.

לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

אישית הייתי מסמיך מעבדות אוניברסיטאיות לבצע בדיקות תקינה כי זה גם יאפשר לתרגל את הסטודנטים וגם יהיה יותר קשה לעגל שם פינות לעומת מעבדה פרטית.

אני כרגע עדיין סטודנט. 

ראיתי מה הסטודנטים יודעים לעשות. 

בוא, דלג הלאה :rofl:, הרעיון הזה לא הכי טוב בעולם :lol:

לפני 6 שעות, zaf כתב:

image.png.ef36edeee2824ecb2cf5bbd155d30858.png

1UP. מקדח סיני.

image.jpeg.51b6e8107c8c89836e01b600a33962d2.jpeg

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

אני כרגע עדיין סטודנט. 

ראיתי מה הסטודנטים יודעים לעשות. 

בוא, דלג הלאה :rofl:, הרעיון הזה לא הכי טוב בעולם

אתה אומר את זה רק כי לא ראית את עובדי מכון התקנים (לא כולם אבל לא מעטים).

• מצחיק 1

פורסם (נערך)

פגשתי אותם כעצמאי, הלכתי לייעוץ, ברחתי משם מהר מאד. 

אני עובד מולם כיום לגבי פריטים מסוימים. 

ועדיין סטודנטים זו בעייה מזן אחר... אני עומד מאחורי מה שאמרתי.

אני מצטער לנפץ לך את הבועה, אבל בצער רב אני יכול לומר לך שיש לי לא מעט סיפורי זוועה על המכללה שבה אני לומד, ואני משוכנע שזה מעיד על מכללות נוספות, כולל יוקרתיות יותר. 

אחד הדברים שגרם לי להתנגד למחשבה שלך על סטודנטים לתפקיד, זה שעוד לא נתקלתי ביכולת חשיבה ביקורתית עצמאית בקרב רוב הסטודנטים (והמרצים, ובמקרה שלי גם מנהל המכללה). הם מבינים (וגם, לא תמיד ולא לגמרי) רק בתוך הקונטקסט של מה שלימדו אותם.

וכן, יש לי כמה עדויות ממקור ראשון לדברי אחרת לא הייתי מעיז לומר אותם.

אני לא אומר שהמצב הקיים תקין וטוב; אני גם לא אומר שלא צריך למצוא פתרון אחר, ולהכניס שינויים למערכת. 

אני רק לא משוכנע שסטודנטים יהוו תשובה טובה, גם לאור העובדה שהסטודנטים מתחלפים כל הזמן.

מישהו יכול להסביר לי איך הגענו לפה מדיבורים על אתר של חנות אספקה טכנית? :lol:

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

קודם כל הסטודנטים הם כוח העבודה, לא המנהלים ולא המחליטים.

וכמובן שהמעבדות יצטרכו לעמוד בסטנדרטים המקובלים של הרשות הלאומית להסמכת מעבדות.

אם הטכניון יכול להיות קבלן משנה לתעשיות הכי מורכבות הוא יכול להיות גם מעבדת בדיקה להתאמה לתקן. וד"א, חוסר יכולת לחשוב זה יתרון בבדיקות כאלה של שלחור לבן.

• מעניין 1

• תוכן חדש...