Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי לחפש ביד 2 ..ונפלתי על הרכב הזה בסביבת ה70 אלף שח. הק"מ בממוצע ה100 אלף. מצד אחד אני כן מבין שהמנוע והגיר בסדר אפילו שילוב מצוין. מצד שני אני לא מצליח להיות סגור, האם הרכב אמין. קראתי על עניין של המזגן, התחממות... האם כדאי ללכת על הרכב הזה ? השימוש עיקרי נסיעות לעבודה ובגלל זה דיזל. 

• ספונסר פורום
פורסם

הייתי נזהר מלכנות את הגיר הרובוטי של הרנו בסדר... המנוע אכן מוכיח אמינות גבוהה, אך הגיר הרובוטי הזה יודע לנשוך ממש חזק בכיס כאשר צריך להחליף מצמדים. מדובר בהוצאה של כ-8000 ש"ח. אאוץ'...

לא כתבת מה הנסועה השנתית שלך. אולי הדיזל לא ממש מתאים לך?

נקודה נוספת למחשבה, בעיקר אם הנסועה גבוהה: האם יש לך מוסך פרטי שיוכל לטפל ברכב בלי קריעת הכיס המסורתית של קרסופריסבי??

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

- כל גיר רובוטי יהיה צורך בהחלפת המצמדים, בתקווה שבק"מ שאני רואה אולי זה כבר קרה. 

- השנתי הולך לכיוון 20 אלף אם לא קצת יותר.

-לגבי מוסך, מכיר כן. 

קשה למצוא, לפחות בסכום הזה של 70 אלף. רכב שהוא משפחתי, חסכוני בדלק וגם יהיה אמין ברמה טובה מאוד. 

האם יש דגמים שפספסתי ?

פורסם
לפני 6 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

הייתי נזהר מלכנות את הגיר הרובוטי של הרנו בסדר... המנוע אכן מוכיח אמינות גבוהה, אך הגיר הרובוטי הזה יודע לנשוך ממש חזק בכיס כאשר צריך להחליף מצמדים. מדובר בהוצאה של כ-8000 ש"ח. אאוץ'...

לא כתבת מה הנסועה השנתית שלך. אולי הדיזל לא ממש מתאים לך?

נקודה נוספת למחשבה, בעיקר אם הנסועה גבוהה: האם יש לך מוסך פרטי שיוכל לטפל ברכב בלי קריעת הכיס המסורתית של קרסופריסבי??

כמה החלפת מצמדים נפוצה בגראנד קופה הזו?

הרי מאז 2019 הוא מגיע עם גיר רטוב 7 הילוכים (לעומת יבש 6 הילוכים עד 2019)

כשמדברים על הגיר הרטוב של VAG מתייחסים לבעיית שחיקת המצמדים כפתורה (או לפחות נדירה מאוד בהשוואה ליבש), למה לא ברנו?

פורסם

באם נדרש רכב דיזל לנסועה זה יכול להיות פתרון טוב. אבל, חייב לוודא שהרכב טופל כנדרש. מדובר ברכב הרגיש לטיפולים בזמן. רוב המכוניות היו בליסינג וכך גם התייחסו אליהן. הייתי מתרחק אלא אם כן מדובר באדם פרטי. כמוכן להתרחק מדגם ZEN שהיבואן הפשיט מכל המערכות המקוריות ושיגר לליסינג.

פורסם

מסכים עם קודמי. האוטו בהחלט מספק, אפילו טוב, בכל הקשור לאיכות נהיגה ונסיעה, אבל ברמת ה ZEN מולטימדיה, כנראה מקומית, מחפירה. מה ששכחו להוריד זה את הכניסה והנעילה ללא מפתח וזה דווקא שימושי להפליא. לגבי אמינות לאורך זמן, לא יודע, בקושי בן שנה.

פורסם
לפני כשעה, Amired כתב:

כמה החלפת מצמדים נפוצה בגראנד קופה הזו?

הרי מאז 2019 הוא מגיע עם גיר רטוב 7 הילוכים (לעומת יבש 6 הילוכים עד 2019)

כשמדברים על הגיר הרטוב של VAG מתייחסים לבעיית שחיקת המצמדים כפתורה (או לפחות נדירה מאוד בהשוואה ליבש), למה לא ברנו?

לרוב ב 120-150 כבר תעבור החלפת מצמדים, כמובן תלוי כמה תוואי הנסיעה הוא עירוני (כי בעיר הוא מתחמם יותר בגלל הגז ברקס מאשר נסיעה רצופה בחוץ עירוני).

שחיקת מצמדים זה בלאי טבעי לא משנה אם זה רטוב או יבש תצטרך לעשות את זה בכול רכב רובוטי כמו בידני, בעניין ברטוב שהסיכוי לכשל התיבה (שילך המוח גיר) הוא הרבה יותר נמוך מיבש.

אבל תראה את שחיקת מצמדים כבלאי טבעי כמו החלפת טיימינג\צמיגים\שמן אין מנוס מזה וזה לא אינדיקציה לרכב שלא טופל.

פורסם

אני מכרתי לאחרונה גראנד קופה דיזל שנת 2017.

אני רכשתי מקרסו (פריזבי של היום) בשנת 2019 ונסעתי איתה כ150 אלף קמ.

נסיעות בעיקר בינעירוניות אבל היו גם עירוניות.

לא טיפלתי מימיי במוסכי היבואן. רק במוסכים קטנים.

האוטו נשמר בקפידה מבחינת טיפולים כולל טיימינג בזמן, שמנים איכותיים.

הקונה ביצע בדיקה לרכב לפני קנייה ומלבד שבר קטן בטמבון (שועל שלא שפר גורלו) הבדיקה עברה חלק לגמרי כולל אמירה של הבודק שהגיר עובד מעולה.

לדעתי אם אתה מוצא רכב שמור עם בעלים פרטיים שיכול להראות לך את העבר מבחינת טיפולים - לך על זה רכב מומלץ מאוד

אגב לפני זה היתה לי פלואנס עם אותו מנוע וגם שם לא נצפו תקלות כלל מלבד טיפולים. הפעם היחידה שנתקעה היה על מצבר גמור.

פורסם

תודה על התשובות.🙂.לפי חיפושים ביד 2 לפחות הרוב מליסינג עם שנתיים אחריות. פריסבי/אלבר.

שוב אם לאחד מכם יש הצעה על רכב אחר אשמח.

אולי איוניק אבל אז הבנתי שהסוללה לא עניין זול...

פורסם
בתאריך 17.5.2024 בשעה 12:55, also01 כתב:

תודה על התשובות.🙂.לפי חיפושים ביד 2 לפחות הרוב מליסינג עם שנתיים אחריות. פריסבי/אלבר.

שוב אם לאחד מכם יש הצעה על רכב אחר אשמח.

אולי איוניק אבל אז הבנתי שהסוללה לא עניין זול...

כן, זה רכב שיש לו שם טוב אבל קשה למצוא אחת פרטית טובה. יש לך יותר סיכוי למצוא בפייסבוק מאשר ביד2.

ספציפית בפריזבי נכנסתי לאחד הסניפים אתמול ויש להם במלאי רק 2 גרנד קופה שהיו פרטיות שהגיעו בטרייד אין, אחת שבדו"ח בדיקה רשום שהוחלפו חלקי מרכב מקדימה ומאחורה, והשנייה עם כמעט 100K קילומטר, אם רלוונטי לך

פורסם

חבר נוהג במגאן דיזל 2016 עם כ-250 אלף ק"מ על השעון.

נרכשה בזמנו עם 140 אלף ק"מ מליסינג, למיטב ידיעתו לא נגעו בגיר מעולם. לא מצמד ולא מחשב.

היו רק 2 תקלות במשך התקופה; צינור טורבו וחיישן כלשהו שקשור לזיהום אוויר.

פורסם
לפני 8 שעות, Amired כתב:

כן, זה רכב שיש לו שם טוב אבל קשה למצוא אחת פרטית טובה. יש לך יותר סיכוי למצוא בפייסבוק מאשר ביד2.

ספציפית בפריזבי נכנסתי לאחד הסניפים אתמול ויש להם במלאי רק 2 גרנד קופה שהיו פרטיות שהגיעו בטרייד אין, אחת שבדו"ח בדיקה רשום שהוחלפו חלקי מרכב מקדימה ומאחורה, והשנייה עם כמעט 100K קילומטר, אם רלוונטי לך

יפה. הדגם עם 100 אלף בהחלט יכול להיות אופציה טובה. תודה. הבעיה בפייסבוק אני צריך להתעסק עם המכירה של הרכב השני וגם אין אחריות ופה נראה לי עדיף משהו מאשר כלום.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אחרי כמה חודשים ולאחר שמכרתי את הרכב הישן.\

חוזר לחפש ב"כל הכוח"...  

מאז ישבתי לחשוב ועלו לי עוד כמה אפשרויות :

פיגו 3008 1.6 דיזל 2018 אקטיב ( פרמיום לא מחייב )

יונדאי איוניק פרמיום 20" 1.6

סקודה אוקטביה 1.0 2019 אקסלוסיב 

אוקטביה 1.0 אמביטיין 2021

הקורולה ( הדגם הצ'בק - EXCITE) 19+, בסימן שאלה : ביטוח יקר מאוד ( 9 פלוס~)...ומחיר גבוה לק"מ...אבל טויוטה..

נסיעות לעבודה כ60 ק"מ הלוך חזור. כל יום.

התקציב הוא נע בין 70-85 אלף שקל.

אמין : הכוונה שלי שאם מבצעים בו טיפול בזמן יחזיק מתאר לעצמי שיש בלאי מסויים למשומש

חסכוני : להתקרב ל 1/20 בינעירונית.

אם יש לכם עוד רכבים אשמח להצעות 🙏

תודה לכם מראש 👍

פורסם

הגיר יחסית אמין צריך לדעת לנהוג בו, גם אני מכרתי 2017 שנרכשה מלסינג תפעולי ממש לא מזמן.

רכב מפנק מרווח באמת vfm מדהים.

אבל אם אתה גר בצפון אין מוסכים והמוסכי יבואנים או מורשים פשוט שודדים.

הביטוח יקר בטירוף וקפץ עוד פעם השנה כמעט 100 אחוז.

תקלות נפוצות

מאייד יש רכבים שעברו החלפה כל 3 שנים וזה עולה מינימום 3000, מדחס לפחות 2000.

צינור טורבו לא קרה לי אבל נראה שנפוץ סביב 1600

פריצה של קולר לא קרה לי אבל גם נראה שנפוץ, לא יודע מחירים אבל כנראה סיפור יקר.

הכפתורים בדלת של הנהג מתקלקלים 

המחשב של הפנסים נשרף

המשולשים מתבלים מהר יחסית

זה רכב יחסית אמין אבל יקר לתחזוקה בעיקר בגלל הביטוח

משהו נוסף, יש בעיית חלקים קשה שהחלה לאחרונה עם כל הסיפור של טורקיה, אבל יש מלאי גדול מפירוק מסביר את הביטוח היקר.

פורסם

לא מעט דברים בנוסף לגיר. גם כמו שכתבת את העניין של ביטוח שלא זול ועניין החלקים מעלה נקודה חשובה..בסופו של דבר אם החסכון בדלק עובר לזה לא עשיתי כלום...

האוקטביה 2021 מצאתי באזור אבל שוב הביטוח והקרבה להחלפת טימינג ברוב הדגמים גם אוכל את החסכון בדלק.

איוניק 20 גם מצאתי מלבד הקטע של חיישנים לא מקורים הביטוח לא זול בכלל כמו בטויוטה נשאר לי לבדוק מחיר הטיפולים וחלקים...

זה ממש מקשה לקנות כי הנושא של רכב חסכוני בדלק הופך ליקר בטיפול, בביטוח...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...