Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לבנות ספסל נעליים ומושב בגודל שאני צריך.  מאיפה קונים חומרי גלם ואיזה סוגים באים בחשבון?

פורסם

יצא לי להכין בשנה האחרונה 2 ארוניות לתנור בילד-אין, עבורי ועבור אחד הבנים.

השתמשתי בעץ אורן מוקצע. זול ומאוד נוח לעבודה.

את החומר קניתי וחתכתי בשולץ רעננה, מאחורי קניון רננים https://shults.co.il/

זה לא ברמה של רהיט נגריה, אבל אני אוהב את האופי...

נראה לי שלספסל הייתי משתמש באיפאה לחלק העליון (דורש קידוח מקדים לברגים, או שימוש בפח-פח מלמטה עם זוויות)

IMG_20231221_122734.jpg

IMG_20240412_185241.jpg

• אהבתי 4
פורסם
לפני 13 דקות, anonport כתב:

אני מחפש עצים פחות מסיביים

זה בדיוק אותו עץ. יש מגוון של מידות.

בדוגמה הראשונה, אם תוותר על המגירה זה מאוד פשוט.

פלטה חתוכה ומחברים  -  https://shults.co.il/shop/עץ/פלטות-עץ-מלא/פלטת-לאמי-עץ-אורן-עובי-18-ממ/

השני יותר חינני בעיני, וגם די פשוט לביצוע אם אתה מיישר זוויות.

גם הריפוד משחק ילדים... ספוג, בד, ואקדח סיכות.

פורסם

לפני 14 שעות, anonport כתב:

אני רוצה לבנות ספסל נעליים ומושב בגודל שאני צריך.  מאיפה קונים חומרי גלם ואיזה סוגים באים בחשבון?

הייתי במקום הזה לפני חצי שנה, 

בסוף ויתרתי על בניה עצמית והלכתי על ספסל דומה מאוד לזה

https://www.ace.co.il/4440432

הוא קליל מאוד, מחזיק משקל של שני אנשים מבוגרים וסך הכל משרת אותנו יפה מאוד. 

בניה עצמית כניראה הייתה עולה לי כפול רק בחומר, ורוב הסיכויים שהיה מתקבל משהו כבד הרבה יותר ופחות אלגנטי.

יש באייס ספסלים דומים בגדלים של 60, 80, 100 ס"מ אורך במחירים של החל מ220 ועד 350 שקל

https://www.ace.co.il/catalogsearch/result/?q=ספסל

יום טוב גם לך

פורסם
לפני שעה, Igalz כתב:

יש באייס ספסלים דומים בגדלים

ראיתי שההרכבה בכל מקרה עליך. האם בכל זאת המחיר של קניית עץ כפולה? אני לא מהתחום אבל לוחות העץ שאני רואה לא ממש יקרים וגם נראה לי שהם יותר עבים מחומר הגלם של הספסל שבתמונות שלי וגם מה שהמלצת. לא מצאתי (מחיפוש קצר) לוחות או קרשים של במבוק אלא רק דקים. אניווי מכיוון שמדובר בקיט הרכבה האם אי אפשר לקנות מעליאקספרס? מעולם לא ניסיתי לכן שואל

פורסם

ההרכבה של המוצרים באייס זה כמה ברגים בודדים. איקאה למתחילים. 

יש מרחק גדול בין לרכוש כמה פלטות לבין מוצר סופי בגימור סביר. החומרים שלך לא יסתיימו רק בפלטות, וכמות העבודה לא מבוטלת. אם זה לא היה ברור לך עד עכשיו, בלי שום נימה של זלזול, תקנה מוכן. אלא אם אתה רואה את זה בתור פרוייקט לימודי ארוך טווח, ולא באמת רהיט לבית.

אם המשמעויות ברורות לך, ועדיין אתה חושב שאתה מעדיף לבנות לבד מאשר לשלם כמה מאות בודדות, לך על זה.

אפשר לרכוש גם בעליאקספרס, עלות השילוח מכפילה את המחיר באייס.

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם

צודק לגמרי יגאלZ .

בנוסף במבוק של הרהיט מאייס חזק יותר ולכן דק ואלגנטי יותר מלוחות אורן.

הגימור ברמה תעשייתית (לא לגנאי, ההיפך), לא משהו שתגיע אליו באמצעים ביתיים חובבניים,

ואם המטרה היא הרהיט ולא פרוייקט DIY - הוא עדיף מכל הבחינות על עבודה ביתית כולל המחיר הסופי.

פורסם

אוקיי אז אם אני רוצה לקנות 5 כאלה האם עדיף להזמין מאייס או מסין? איך המשלוח כל כך יקר?

אגב - אי אפשר לקנות מנגרים את הקיט הזה?

פורסם

משלוח הוא פונקציה ישירה של גודל ומשקל. עץ זה כבד, וספסל זה משהו ארוך יותר מפלייסטיישן...

אתה באמת מתקשקש על סתם, קנה באיקאה / הום סנטר וזהו - לנגרים פונים רק אם זה באמת מוצר שלא קיים או שבא לך להתאים לצורך ספציפי ומוכן לשלם בהתאם. אייס/איקאה וכדומה מצליחים למכור לצרכן הסופי מוצרים שעלותם נמוכה מעלות חומר הגלם לפעמים...

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה שהאנס אמר.

אם אתה רוצה לפתח את ה-DIY שלך כתחביב, או אם אתה רוצה משהו שלא קיים בשום מקום בעולם ואתה לא מוכן להתפשר, רק אז עדיף לך לייצר. 

אני התחלתי להשתעשע ברעיון של לבנות לעצמי ארון חדש לסדנה, שיחליף אחד קיים- באותם מידות. 

יותר קל לי לקנות ארון חדש מהניילונים בהום סנטר ולהרכיב אותו, והעלות נמוכה יותר מעלות חומר הגלם שאני רוצה עבור הארון.

ההבדל הוא האיכות של הארון שאני אקבל- מה שאבנה יחזיק עוד אחרי שאני אמות, לעומת הקנוי שימות עוד לפני שאני אחזיק...

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...