Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

אתה עוד בחור צעיר, אחרי גיל 40 חלון פתוח זה רעש. 

אחרי שהברה שנים נסעתי עם מזגן 365 ימים בשנה, עברתי כבר לשלב הבא, כשהשרירים בידיים נתפסים מהקור של המזגן 😁

התחלתי יותר להשתמש בחלון פתוח כשמזג האוויר מאפשר...

לפני 3 שעות, aviaviavi כתב:

האם בהכרח כל מזגן עם בקרת אקלים הוא עם מדחס ספיקה משתנה? או שמדובר בשני דברים שונים?

שני דברים שונים. 

למען האמת לא יודע האם בבקרת אקלים עם מדחס On/Off מחשב בקרת אקלים מנהל את המחזורים של  המדחס או רק את המדפים ואת מהירות הפן. 

אם רק את המדפים והפן  אז במצב ידני של בקרת האקלים זה כמו מזגן רגיל, הטמפרטורה לא משפיעה, מהירות הפן כן.

במצב אוטומטי מחשב בקרת אקלים מנהל גם את המדפים וגם את מהירות הפן 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

חלון פתוח בנסיעה עירונית? מעל 50 60 קמש גם אני סוגר חלון

חלון סגור תמיד. מאוד נהנה מהשקט שיש באוטו ואפשר לשמוע מוזיקה בכיף. זה מנתק מכל החרא והרעש שיש בחוץ.

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כל פעם שאני פותח חלון בפקקי גוש דן, אני רואה לפניי טנדר בשם פורד קונקט,  טרנזיט, טויוטה היאס,  אוטובוס של "דן",  לידי נעצר רכב עם חלונות פתוחים והבאסים ממנו מרעידים אותי - אני מהר סוגר את החלון.

• מצחיק 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אחרי הרבה מאוד שנים של ישיבה מול מזגן ברכב, הרבה שעות ביום, אני כל הזמן מצונן בקיץ ועם כאבים בידיים שאולי קשורים לזה שיש עליהם כל הזמן רוח קרה. 

התחלתי להעדיף חלון פתוח במזגן אוויר נוח, לא בפקקים כמובן. 

עד לפני כמה שנים הייתי עם מזגן 24/7 ו 365 יום בשנה, לא פתחתי חלונות בכלל. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 23 שעות, Buki כתב:

אחרי הרבה מאוד שנים של ישיבה מול מזגן ברכב, הרבה שעות ביום, אני כל הזמן מצונן בקיץ ועם כאבים בידיים שאולי קשורים לזה שיש עליהם כל הזמן רוח קרה. 

ברכב אחד יש לי בקרת אקלים, בשני (שאין בו, כמו שלך) יש בורר טמפרטורה חום\קור...מניח שגם אצלך יש.

אני משתמש בבורר טמפרטורה בעיקר בעונות מעבר או מוקדם בבוקר. ביתר הזמן הוא על "קר" תמיד ובהתאם לכך מווסת את עוצמת האויר (וכמובן - האויר ב 99% מהזמן לא מופנה כלפי הפנים או הידיים אלא כלפי מעלה).

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 23.4.2024 בשעה 17:59, דובצע כתב:

אם צריך אני יושב בסאונה כול בוקר כ10 דקות ואז לא חם לי ביכלל

זה מתאים לחמסין של הלסינקי :D

אני לא סובל חלונות פתוחים, בעיקר בגלל הדהוד, אבל גם לא אוהב את הרוח לצד הפנים. כיוון שחלק מפתחי האוורור ברכב מוציאים רק אויר קר שמקפיא את הזרועות אני מפעיל ומנתק את המדחס לסרוגין. פתרון אחר הוא השארת בקרת האקלים במצב הפשרת חלונות שכמעט לא משיב רוח ישירה לפנים ולזרועות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רוב התשובות כאן לא נכונות

להבדיל מהמזגן הביתי במזגן של הרכב המדחס עובד כל הזמן וכפי שנאמר הטמפרטורה הרצוייה מושגת ע"י עירבוב האוויר עם האוויר החם מהמנוע

לכן לא יהיה שום חיסכון אם מעלים את הטמפרטורה של הבורר
.ההפך הוא נכון: החיסכון המקסימלי ניתן להשיג אם שמים את בורר הקור למינימום ומורידים את עוצמת המאוורר

אמנם החיסכון הוא ממש מינורי אבל אין איבוד של הקור שנוצר

פורסם
לפני 27 דקות, נומד כתב:

רוב התשובות כאן לא נכונות

להבדיל מהמזגן הביתי במזגן של הרכב המדחס עובד כל הזמן וכפי שנאמר הטמפרטורה הרצוייה מושגת ע"י עירבוב האוויר עם האוויר החם מהמנוע.
המפוח יונק אוויר נקי מחוץ לתא המנוע דרך פתחים הנמצאים מתחת לווישרים ולא אוויר חם מהמנוע.

אני מציע לך לקחת נשימה עמוקה ולחפש מידע כיצד ואיך מערכת המיזוג ברכב עובדת.

רמז...למדחס רגיל במנוע בנזין/דיזל (לא מדחס בעל ספיקה משתנה) יש קלאצ' מגנטי. למה צריך קלא'צ מגנטי ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...