Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אני חווה משהו ברכב ורציתי להתייעץ אם למישהו יש רעיון  ואם זה תקין או לא.

בעקרון נכנסו לחורף  ואני מפעיל את החימום והכל  עובד אבל הבעיה שיש אדים על השמשה ובשביל להעיף אותם לא מספיק לי להעביר את התוכנית לאדים אלא אני צריך גם ללחוץ על לחצן ה A/C  ( נראה לי שזה מפעיל את המדחס - אשמח לתיקון אם אני טועה)  ורק אז האדים מתנקים . אבל הבעיה שמהרגע שאני לוחץ על ac זה כבר אוויר קר וזה מאד מבאס בחורף.

יש למישהו ידיעה האם כך זה אמור להיות? ( אין  לי ידיעה קודמת כי ככה קניתי את הרכב ) 

אבל ברכבים אחרים אני יודע שזה לא ככה גם שמפעילים את הac עדיין יוצא אוויר חם.

פורסם

אתה צודק שלחצן הa/c מפעיל את המדחס, שמוציא אויר קר ויבש.

ככה זה בכל רכב.

אם החימום מספיק חזק, הוא יודע להתגבר על הקור.

ייתכן והחימום ברכב שלך אינו מספיק חזק או שיש תקלה כלשהי. חוסר בנוזל קירור או תקלה מכאנית/חשמלית בתנועת המדפים שמווסתים את זרימת האויר.

מה ניתן לעשות?

להקפיד על ניקיון של השמשה הפנימית, ולא לעשן. עוזר מאוד.

ללבוש בגדים חמים.

לבדוק תקינות של החימום. אם הוא תקין ולא מספק, נשאר רק להחליף רכב.

האם יש שיפור אחרי שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה?

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, om2 כתב:

בורר החום על מצב חום?

האם הרכב הספיק להתחמם מעט? (נגיד אחרי 10 דקות נסיעה)

כן הרכב כבר במצב של טמפרטורה עבודה ואחרי נסיעה אפילו של 20 דקות זה לא משנה זה המצב בכל מקרה

לפני 13 דקות, amosbmw כתב:

אתה צודק שלחצן הa/c מפעיל את המדחס, שמוציא אויר קר ויבש.

ככה זה בכל רכב.

אם החימום מספיק חזק, הוא יודע להתגבר על הקור.

ייתכן והחימום ברכב שלך אינו מספיק חזק או שיש תקלה כלשהי. חוסר בנוזל קירור או תקלה מכאנית/חשמלית בתנועת המדפים שמווסתים את זרימת האויר.

מה ניתן לעשות?

להקפיד על ניקיון של השמשה הפנימית, ולא לעשן. עוזר מאוד.

ללבוש בגדים חמים.

לבדוק תקינות של החימום. אם הוא תקין ולא מספק, נשאר רק להחליף רכב.

האם יש שיפור אחרי שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה?

אני לא מעשן , ואני לובש בגדים חמים ( כולל גטקס אבל זה קור ירושלמי זה לא צחוק ) .

לגבי בדיקה של החימום איך עושים את זה ?? 

אין חוסר בנוזל קירור 

לא הצלחתי להבין מה אתה מתכוון תקלה בתנועת המדפים שמווסתים את זרימת האוויר ( יש דרך קלה יחסית לבדוק את זה ? ) 

יכול להיות שניקוי של הרדיאטור הפנימי יפתור את התקלה? ( פעם היה לי טויטה קורולה  שהחימום לא עבד בגלל הרדיאטור הפנימי אבל שם גם מצב רגיל לא היה עובד אפילו בלי ללחוץ על ac ( 

עריכה אחרונה על ידי roxo89
פורסם

אתה לא מעשן, אבל ציינת שהרכב חדש אצלך. יכול להיות שעישנו לפניך? בכל מקרה שווה להתאמץ לנקות את השמשה ממש טוב.

בן כמה הרכב? האם הקפידו להשתמש בו בנוזל קירור ייעודי? כמובן יכול להיות שרדיאטור החימום סתום ונותן הספק נמוך.

יש מדפים בתוך הדשבורד שאחראים לווסת לאיזה פתחים (שמשה, רגליים או פנים) מגיע האויר החם מהחימום או הקר מהמדחס בהתאמה. על פי רוב, ברכב ללא בקרת אקלים זה נעשה על ידי כבל מכאני כמו של הילוכים של אופניים, ואילו ברכבים עם בקרת אקלים מנוע חשמלי מזיז את המדף. שניהם יכולים להישבר, המדף נשאר תקוע באחד המצבים והאויר החם לא מגיע לאן שהוא צריך.

לא ניתן לבדוק את זה ללא פירוק בתוך הדשבורד.

תשווה לרכב דומה ותבדוק אם הוא מחמם יותר טוב. אם לא, מערכת החימום כנראה פשוט חלשה מידי ואין מה לעשות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עוד משהו שאני מציע לבדוק, בייחוד כי ציינת כי הרכב חדש אצלך, זה אם השמשה הקדמית מקורית או לא.

בעבר החלפתי שמשה קדמית ולא התעקשתי מספיק על החלפה למקורית, השמשה התחליפית ששמו לי סבלה רבות מתופעת האדים והתקשתה להתמודד איתם.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

שלום. הפשרת אדים מומלצת היא עם מזגן, תוך ויסות הטמפרטורה בעזרת מתג החימום (כדי שלא יהיה לך קר). עדיף ללא צירקולציה פנימית. המזגן מזרים אוויר יבש הסופג את הלחות וכך האדים מופשרים. שים לב שבמערכות אטומטיות, עם לחיצת לחצן הפשרת אדים, המזגן מופעל אוטומטית ללא צירקולציה פנימית.

אפשרות נוספת להפשרת האדים, כך השתמשו ברכבים ללא מזגן, ע"י חימום השמשה באוויר חם מהמאוורר (כי אדי מיים מתעבים על גוף קר).

המלצתי, להפעיל מזגן כפי שהוסבר לעיל. 

פורסם

יונדאי I 10 2012

כאשר אני מפעיל אדים אז  הפתח ( תריסים) שלהם זורק אוויר על השמשה , בעיה ששמתי לב שצד ימין מוציא חום וצד שמאל מוציא קור.

אני מכוון  על חימום כמובן .

למישהו יש הצעה מה הבעיה וכיצד לפתור אותה?

• תוכן חדש...