Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני חדש פה והייתי מאד שמח לקבל עזרה לגבי רכש שרכשתי ( מקווה שזה רכישה מושכלת ומוצלחת )

האוטו בן 63 אלף קילו והיה מטופל במוסך של הונדה ( לפי ספר רכב) . אני מאד מעוניין להמשיך לשמור על האוטו שישמר עוד זמן רב .

ויש לי מספר שאלות ובאמת תודה מראש לעל העוזרים והמסייעים.

1) האוטו הגיע עם נוזל רדיאטור כחול ( האם זה תקין? כי כפי שצינתי המוסך טופל במוסך הונדה , אז מסתבר שהם שמו נוזל מקורי , האם מישהו יודע בודאות איזה נוזל קירור שמים לרכב שלי?  או איפה ניתן לברר את זה בצורה אמינה?

2) מה ההבדל בעלויות האחזקה והטיפול בין  מוסך הונדה הרשמי לבין מוסך רשמי? וחוץ מהעליות האם זה אומר שיש ירידה באיכות הטיפול? מבחינת חלפים וכו'

3) אני מאד רוצה לטפל ברכב בצורה מיטבית? מה עלי  לעשות ? איך אני יודע איזה טיפול לעשות כל כמה זמן?  ( לדוגמא איזה רכיב צריך להחליף ומתי? )

4) האם יש המלצה למוסך או למכונאי בהונדה?

בתודה מראש לכל העוזרים.

פורסם (נערך)

היתה לי הונדה ג'אז 2016, טופלה במוסכים מורשי הונדה (ברעננה וכפ"ס), ובסה"כ מוסכים מורשי הונדה הם לא ביטוח שב 1000% זה יהיה מוסך טוב, וגם ברשת שלהם יש טובים יותר וטובים פחות (אני הייתי מרוצה מהמוסך בכפ"ס יותר מאשר מהמוסך ברעננה לדוגמה), אבל בגדול התרשמתי שהם יודעים מה הם עושים ומטפלים לפי הספר. בניגוד לפז'ו או פולקסוואגן לדוגמה, ששם יש כמה מוסכים מתמחים אשר אינם מורשי יבואן ונחשבים טובים, אני לא מכיר כזה שמתמחה בהונדה, ולכן אם הייתי במקומך הייתי ממשיך לטפל אצל היבואן - זה מעט יותר יקר מלטפל במוסך חיצוני, אבל אם נעשים לקוח קבוע ומקבלים הנחות כאלו ואחרות, הפער לא מאוד גדול ויש את השקט הנפשי של טיפול אצל מישהו שמקבל מהיבואן ציוד וידע, ושרואה אוטו כמו שלך 5 פעמים ביום.

רק דעתי האישית כמובן.

לפני כשעה, roxo89 כתב:

האם יש המלצה למוסך או למכונאי בהונדה?

רצוי לתת לנו רמז איפה בארץ אתה נמצא... :-)

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

מסכים עם הנאמר לעיל. 

לפני כשעה, roxo89 כתב:

אני מאד רוצה לטפל ברכב בצורה מיטבית? מה עלי  לעשות ? איך אני יודע איזה טיפול לעשות כל כמה זמן?  ( לדוגמא איזה רכיב צריך להחליף ומתי?

במוסך יבואן לרוב פועלים על פי הספר בשגרת הטיפולים. בכל אופן, בספר הרכב אמורה להיות מצויינת שגרת הטיפולים. עיין שם.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לי יש את הגאז השנייה ברציפות. להקפיד להחליף שמן גיר כל טיפול שני. להשתמש חלקים מקוריים בלבד (ברקסים למשל לקנות חברה טובה אני עכשיו קניתי צלחות של blue print ורפידות של ate והבלימה סופר מעולה). להקפיד להחליף מסנן דלק ב 75 אלף קילומטר העלות שלו לא זולה אבל אסור לחסוך בתחזוקה. בקיצור- טפל לפי הספר ואל תתקמצן. ושים לב למצבר כי הוא נוטה לשבוק חיים מהר אפילו שמבטלים את הסטארט סטופ המצבר המקורי לא מחזיק הרבה זמן מעמד.

אחלה אוטו קנית, תתחדש ובהצלחה.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Fazer כתב:

היתה לי הונדה ג'אז 2016, טופלה במוסכים מורשי הונדה (ברעננה וכפ"ס), ובסה"כ מוסכים מורשי הונדה הם לא ביטוח שב 1000% זה יהיה מוסך טוב, וגם ברשת שלהם יש טובים יותר וטובים פחות (אני הייתי מרוצה מהמוסך בכפ"ס יותר מאשר מהמוסך ברעננה לדוגמה), אבל בגדול התרשמתי שהם יודעים מה הם עושים ומטפלים לפי הספר. בניגוד לפז'ו או פולקסוואגן לדוגמה, ששם יש כמה מוסכים מתמחים אשר אינם מורשי יבואן ונחשבים טובים, אני לא מכיר כזה שמתמחה בהונדה, ולכן אם הייתי במקומך הייתי ממשיך לטפל אצל היבואן - זה מעט יותר יקר מלטפל במוסך חיצוני, אבל אם נעשים לקוח קבוע ומקבלים הנחות כאלו ואחרות, הפער לא מאוד גדול ויש את השקט הנפשי של טיפול אצל מישהו שמקבל מהיבואן ציוד וידע, ושרואה אוטו כמו שלך 5 פעמים ביום.

רק דעתי האישית כמובן.

רצוי לתת לנו רמז איפה בארץ אתה נמצא... :-)

אופס חח כמובן 

ירושלים

לפני כשעה, itamarg כתב:

לי יש את הגאז השנייה ברציפות. להקפיד להחליף שמן גיר כל טיפול שני. להשתמש חלקים מקוריים בלבד (ברקסים למשל לקנות חברה טובה אני עכשיו קניתי צלחות של blue print ורפידות של ate והבלימה סופר מעולה). להקפיד להחליף מסנן דלק ב 75 אלף קילומטר העלות שלו לא זולה אבל אסור לחסוך בתחזוקה. בקיצור- טפל לפי הספר ואל תתקמצן. ושים לב למצבר כי הוא נוטה לשבוק חיים מהר אפילו שמבטלים את הסטארט סטופ המצבר המקורי לא מחזיק הרבה זמן מעמד.

אחלה אוטו קנית, תתחדש ובהצלחה.

סליחה שאני שואל אבל מה הכוונה לקנות חלקים מקורים אם אני הולך למוסך הוא זה שמספק את החלקים לא ? 

וגם השאלה שלי לגבי נוזל רדיאטור אני אודה להתייחסותך עושה רושם שאתה בעניינים לגבי הרכב הזה .

עריכה אחרונה על ידי roxo89
פורסם

ספר רכב נועד בדיוק לשאלות 1 ו-3.
קנית רכש חדש, תתחדש. עיין בספר. הכל שם.

לפני 25 דקות, roxo89 כתב:

סליחה שאני שואל אבל מה הכוונה לקנות חלקים מקורים אם אני הולך למוסך הוא זה שמספק את החלקים לא ? 

נכון המוסך בדר"כ מספק אבל יכול להציע אלטרנטיבות שונות מיצרנים שונים.

פורסם
לפני 13 שעות, roxo89 כתב:

וגם השאלה שלי לגבי נוזל רדיאטור

אצלי ברכב אפשר למלא נוזל ירוק וכחול, כשהכחול אמור להחזיק יותר ק"מ.

בספר רכב אמורה להיות התייחסות לכך.

פורסם
לפני 19 שעות, topop כתב:

אצלי ברכב אפשר למלא נוזל ירוק וכחול, כשהכחול אמור להחזיק יותר ק"מ.

בספר רכב אמורה להיות התייחסות לכך.

איזה רכב מדובר ? 

• תוכן חדש...