Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספורטאג' 1.6 טורבו או CX5 2.0?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בן משפחה רוצה להשתדרג.

מה עדיף מבחינת אבזור, אמינות, ונוחות נסיעה?

יצא לי לנסוע על CX5 חדשה ולדעתי היא קצת עגלה, רועשת בהאצה ומרגישה מאוד כבדה בהאצה/בלימה.

מצד שני אני יודע שבקיה הגיר רובוטי (לא אמין, מתחמם בפקקים). הייתי בפגישה בסוכנות קיה ונאמר לי שהבעיות המדוברות משנתונים קודמים וכבר לא קיימות בדגמים החדשים.

יש אמת בדבריו?

אפשר גם להכניס את הטוסון 1.6 טורבו למשוואה, למרות שלפי מה שקראתי זה אותה הגברת בשינוי אדרת.

אשמח לעזרה

תודה :)

עריכה אחרונה על ידי uriel250
פורסם

היסטורית, למאזדה אמינות עדיפה. נוחות זהה פחות או יותר עם ייתרון קל לקיה.

אבזור - תלוי ברמת גימור.

איכות החומרים במאזדה מרגישה טובה, והקיה תרגיש מודרנית יותר.

אם אפשר, שימתח את התקציב ויקנה מאזדה CX5 עם מנוע 2.5 . סוחב יותר טוב ומרגיש פחות עגלתי. יש  גם גרסת 2X4 רגילה למנוע זה.

וכמובן - עדיף שהוא יבקש נסיעת-מבחן וייסע בשתיהן. רצוי ברכב שרוצה לקנות (כלומר, אם אין כרגע לרכב המבחן את רמת הגימור והמנוע שרוצה , עדיף שידחה את נסיעת המבחן. זה עדיף מאשר לקבל משהו אחר מבחינת מנוע ורמת-גימור).

בהצלחה

פורסם
לפני 30 דקות, ntd כתב:

היסטורית, למאזדה אמינות עדיפה. נוחות זהה פחות או יותר עם ייתרון קל לקיה.

אבזור - תלוי ברמת גימור.

איכות החומרים במאזדה מרגישה טובה, והקיה תרגיש מודרנית יותר.

אם אפשר, שימתח את התקציב ויקנה מאזדה CX5 עם מנוע 2.5 . סוחב יותר טוב ומרגיש פחות עגלתי. יש  גם גרסת 2X4 רגילה למנוע זה.

וכמובן - עדיף שהוא יבקש נסיעת-מבחן וייסע בשתיהן. רצוי ברכב שרוצה לקנות (כלומר, אם אין כרגע לרכב המבחן את רמת הגימור והמנוע שרוצה , עדיף שידחה את נסיעת המבחן. זה עדיף מאשר לקבל משהו אחר מבחינת מנוע ורמת-גימור).

בהצלחה

תודה.

מה לגבי הבעיות עם הגיר בקיה? עדיין קיימות?

בסוכנות אמרו שיש גם 2.0 עם גיר אוטומטי רגיל אם הוא חושש מבעיות עם הטורבו והגיר הדו מצמדי.

המאזדה 2.5 זה עוד 20-30 אלף שקל בערך, אני לא בטוח אם הוא ירצה את זה.

רמת גימור בקיה ובמאזדה יהיו האמצעיות (לא זוכר את השמות במדויק).

פורסם (נערך)

אני לא יודע עד כמה שיפרו את הגיר הרובוטי הזה,

מה שכן, שווה לבדוק את הנושא בפורומים בחו"ל או בפייסבוק,

אני נוטה יותר לכיוון הקיה טורבו בגלל 3 סיבות עיקריות:

1. הקיה הזה מספיק איכותי, לפחות לפי מבחנים, אני לא יודע בכמה הוא נופל מהמאזדה הדי איכותית, אך התרשמות כל מי שבדק אותו חיובית למדי.

2. הCX5 רכב מצויין, הבעיה שהוא כבר מיושן מאוד, ומתיחת הפנים לא ממש עזרה לקדם אותו בפן המודרני, הדגם הזה דורש החלפה בהקדם.

3. וגם זכה בתואר הSUV הקומפקטי הכי אמין לשנת 2023 לפי JD POWER.

אם תספק את רמת הגימור שהוא מתעניין בה, או לפחות התקציב המדויק, יהיה יותר קל לכוון אותך אולי אפילו לדגמים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

מניסיון עם שני הרכבים, המזדה הנוכחית מאוד מיושנת לעומת הקיה. זה בא לידי ביטוי במסכים הפנימיים ועוד.

אם כבר אתה רוצה מנוע אטמוספירי ואתה רוצה ראש שקט, תשווה את המזדה לקיה 2.0 שמגיעה עם גיר פלנטרי ואין לה את הבעיות שיש בדגם הטורבו.

אני עם 2.0 שנת 23 מהדגם המפואר פרימיום ומאוד נהנה ממנה. עדיפה בהרבה על המזדה לדעתי. וגם הרבה יותר מרווחת במושב האחורי.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, Bull-81 כתב:

מניסיון עם שני הרכבים, המזדה הנוכחית מאוד מיושנת לעומת הקיה. זה בא לידי ביטוי במסכים הפנימיים ועוד.

אם כבר אתה רוצה מנוע אטמוספירי ואתה רוצה ראש שקט, תשווה את המזדה לקיה 2.0 שמגיעה עם גיר פלנטרי ואין לה את הבעיות שיש בדגם הטורבו.

אני עם 2.0 שנת 23 מהדגם המפואר פרימיום ומאוד נהנה ממנה. עדיפה בהרבה על המזדה לדעתי. וגם הרבה יותר מרווחת במושב האחורי.

לפי הנתונים על הנייר ה- 2.0 ספורטאג' לא מרשימה במיוחד, מהסיבה העיקרית שהרכב הקודם של הבן משפחה שלי זריז יותר ממנה.

אבל נראה שאי אפשר לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה ולכן הוא יצטרך להתפשר על אמינות או זריזות.

לפני 22 דקות, wildlands2019 כתב:

אני לא יודע עד כמה שיפרו את הגיר הרובוטי הזה,

מה שכן, שווה לבדוק את הנושא בפורומים בחו"ל או בפייסבוק,

אני נוטה יותר לכיוון הקיה טורבו בגלל 3 סיבות עיקריות:

1. הקיה הזה מספיק איכותי, לפחות לפי מבחנים, אני לא יודע בכמה הוא נופל מהמאזדה הדי איכותית, אך התרשמות כל מי שבדק אותו חיובית למדי.

2. הCX5 רכב מצויין, הבעיה שהוא כבר מיושן מאוד, ומתיחת הפנים לא ממש עזרה לקדם אותו בפן המודרני, הדגם הזה דורש החלפה בהקדם.

3. וגם זכה בתואר הSUV הקומפקטי הכי אמין לשנת 2023 לפי JD POWER.

אם תספק את רמת הגימור שהוא מתעניין בה, או לפחות התקציב המדויק, יהיה יותר קל לכוון אותך אולי אפילו לדגמים אחרים.

צודק לגבי ה- CX-5.

זה בדיוק מה שחשבתי, מאוד מיושנת.

לגבי הרמת גימור בקיה - זה יהיה טופ או פרימיום.

ואם הורדנו את ה- CX-5 אז אני אכניס את הטוסון 1.6T (או 2.0) במקום, ברמת גימור Panoramic.

איך היא משתווה לקיה (טופ או פרימיום)?

מבדיקה ראשונית שערכתי הטוסון משתלמת יותר (עלות-תועלת באבזור).

עריכה אחרונה על ידי uriel250
פורסם

עדיף כמובן ספורטאג' פרימיום, הרבה יותר מאבוזר, בהפרש של עשיריה.

בהשוואה לטוסון ELITE באותו מחיר, הספורטאג' מאובזרת יותר, וגם עדיפה לפי מבחנים.

מה שכן יש דגם חדש מתוח פנים לטוסון שטרם הגיע לארץ, לא יודע אם ירצה להמתין.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...