Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,

בשעה טובה אנחנו בהריון עם תאומות שצפויות להגיע בסוף פברואר.

יש לנו כעת ילד בן 3.5. 

דרישות המינימום לרכב הן שיהיה מקום לשלושה כיסאות תינוק (שני כיסאות ובוסטר גב), פלוס עגלת תאומים (ע"פ אמבטיות שתופסות המון מקום) בתא המטען.

מבחינת נסועה, גם אני וגם אשתי נוסעים כ-80 ק"מ ביום לעבודה וחזרה (40 ק"מ לכיוון), פלוס בסופ"שים נוסעים לבקר משפחה ברחבי הארץ, ככה שהרכב לא יעמוד סטטי ובשאיפה צריך להיות בעל צריכת דלק/חשמל סבירה.

התחלנו להתעניין בפיג'ו 5008 / סקודה קודיאק וכו', אבל פתאום קרצה לי הטסלה מודל Y שבגרסא הבסיסית שלה לא מאוד רחוקה במחיר. מצד שני, דגם הLR כבר מתרחק מאוד ממחיר המטרה שלנו (שהיה סביב 200k) אבל אני חושש שאתחרט אם לא אלך עליו.

נשמח להמלצות, ותודה מראש! 

עריכה אחרונה על ידי desheh
פורסם

תודה רבה חברים, כנראה שאנחנו מתכווננים לקראת המודל Y SR. פשוט לא הצלחתי למצוא שום דבר אחר שעונה על הצרכים שלי במחיר הזה.

למה SR ולא LR?

כי את הSR טוענים ביומיום ל100% (בגלל סוג הסוללה) ואת הLR ל80%; אפקטיבית זה אומר שהיומיום שלי (כלומר לא נסיעות של 200+ ק"מ) יהיה בערך אותו הדבר, עם אקסטרה ~50 אש"ח בכיס.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 17.12.2023 בשעה 18:08, Uri-G כתב:

בקמ שאתה עושה, טסלה (וגם סקודה אניאק או יונדאי איוניק 5), יחסכו לכם הרבה כסף וגם ישדרגו את חוויית הנהיגה.

ויש את היתרון העצום של הסופר צ'ארג'רים של טסלה.

אני יכול להגיד לך ששבוע שעבר חיפשתי איפה להטעין את הרכב לא בעמדה של טסלה, כי חיפשתי משהו שקרוב להורים שלי (והטעינה של טסלה בדיוק בצד השני של העיר).

בפועל עברתי 4 עמדות:

1. טעינה מהירה שלא הייתה פעילה בכלל וחנו בה בכלל רכבי בנזין שזה מגעיל בקטע אחר.

2. טעינה איטית (22KW) באותו מקום - לא מצאתי את העמדות בכלל.

3. טעינה איטית אחרת - החניון היה סגור ולא היה עם מי לדבר.

4. טעינה איטית אחרת - סוף סוף היה מקום שעובד, אבל היו שתי עמדות וכל אחת עם שתי יציאות, שום דבר לא משולט ואתה צריך לנחש מה לבחור באפליקציה.

זה לעבור 7 מדורי גיהנום עם הרכב וגם לשלם מחירים גבוהים.

אם אין איפה להטעין בבית, הפתרון של טסלה הכי סביר מבחינת זמן טעינה ועלויות.

בבאר שבע טעינה עולה לי 1.30₪ לקוט"ש והטעינה הכי מהירה. בעמדות ציבוריות בדרך כלל זה איזור 2-2.20₪ לקוט"ש. לפעמים אפילו רק לטעינה איטית (22KW, הרכב בפועל מקבל 11KW).

כמובן שגם עם טסלה עדיף שתהיה עמדת טעינה ביתית.

• רעיון טוב! 2

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אוקיי, אז היום הודיעו לי שהמחיר של הטסלה שהזמנתי עלה ב12 אלף ש"ח.. 😓

מ-224 ל-236 אש"ח. 

זה מרחיק אותי עוד יותר מתקציב היעד שלי של 200k, אז מנסה פה שוב - יש המלצות נוספות שיענו על הדרישות שלנו? 

• תוכן חדש...