Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל ואומר שלא חשבתי בכלל על הכיוון של פיאט, אך לאחר קריאה בפורום על הדגם, אני מבין שהוא מומלץ, אמין ונותן תמורה טובה לכסף

מצאתי רכב כזה יד ראשונה, 87 אלף ק''מ,  מודל 2017, טסט עד אוגוסט, מטופל.

לקחתי את הרכב למכון בדיקה. האמת, מאוד התאכזבתי מהשירות. לאחר בדיקה של כ40 דקות הבוחן ישב איתי, דקלם את מה שכתב ולפני שהספקתי לשאול על הממצאים הוא קם והלך.

אני מודע לכל הכסת''ח שהם כותבים, אך נראה לי שזה קצת מוגזם

אני נהגתי ברכב למכון הבדיקה (כ15 דקות לכל כיוון) ללא נוכחות בעל הרכב ולא שמעתי שום רעש בבלמים/רעש גלגלות. סיבובי מנוע היו יציבים לחלוטין.

מצד אחד חבל לי לוותר על הרכב כי הנתונים היבשים מאוד טובים ומנסיעה עליו התרשמתי לטובה. מצד שני הבדיקה כיסחה אותו לגמרי

אשמח לשמוע את דעתכם

בדיקה טיפו.jpg

תן חיוך, עוד יבוא היום שגם על זה יטילו מס :)

פורסם

זה אחד הישראבלופים הכי גדולים במדינה
יש דברים שהם קונקרטים כמו צמיגים יבשים, פנסים, ריפוד וכד...
לגבי כל שאר הרעשים, נזילות ונקישות, אם אתה נסעת ברכב ואתה קצת מבין אז זה נותן הרבה יותר מכל שטות שכתבו בדו"ח
האם הרכב מטופל באופן מסודר? יש תיעוד?
למרות הדו"ח השחור, ממש לא הייתי פוסל את הרכב, אולי להכניס אותו למוסך מומלץ לפיאט שיבדוק את כל הרעשים וההזעות שהן בגבולות הסביר
אאל"ט יש המלצות על מוסך שמשון עבור פיאט, שווה להתייעץ איתם

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

נראה כמו בדיקה שמעידה יותר על המכון מאשר על הרכב.

יש דברים שתוכל לבדוק לבד כמו מצב הצמיגים וחדירת מים לפנס. האם יש אמת?

אם הרכב לדעתך מטופל ומתוחזק ויש היסטוריה, לא הייתי מתרגש מהבדיקה.

• אהבתי 2
פורסם

תודה על התגובות, זה באמת קצת מרגיע.

בעברתי הייתי עובד במוסך (יועץ שירות לא מכונאי) ואני בהחלט יודע לזהות דברים בסיסיים. צמיגים אחוריים אכן ישנים - ייצור 2016. יש חדירת מים לפנסי איתות בכנפיים. ידוע שהוחלפה דלת קדמי ימין. כל השאר מבחינתי היה בסדר. 

אקח את המלצתכם ואעשה לרכב בדיקה נוספת במוסך שאני סומך עליו.

לגבי המכון זה ה600 ₪ הכי מיותרים שהוצאתי בשנים האחרונות.

פורסם

תיקח לעוד בדיקה?

לפי הבדיקה הנל השלדה במצב תקין

לא רואה משהו חריג שנרשם על המנוע או הגיר

קח את ה600 שח למכונאי שאתה סומך עליו כמקדמה ליישור קו.

זה מה שאני הייתי עושה לפחות

הוצאת עבר ביטוחי.?

פורסם

אל תתחרט.

זה אחלה מסמך למו”מ על המחיר.

הרכב כנראה טוב.

תוציא דוח סליקה. חובה!!!

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

הוצאתי דוח סליקה. יש תיעוד לתביעה בגין רכב מבוטח, סוג נזק - חלקי, ללא ירידת ערך.  זה תואם מבחינת התאריך את מה שסיפר בעל הרכב על החלפת הדלת

פורסם

עדכון -

קבעתי בדיקה נוספת עם אדם מאוד מקצועי שאני סומך עליו שיבדוק את הרכב. סך הכל יצא טוב.

ליקויים שצריך לתקן - 2 צמיגים, צינור מזגן דולף, גיר לא מוריד/מעלה הכי חלק, אבל לא משהו קריטי,  המליץ להחליף שמן גיר ולבדוק במחשב אם צריך עדכון/כיול

חדירת מים לפנסי איתות

רעש קל בעזיבת בלמים - ניקוי וכיוון בלמים אחוריים אמור לפתור

חוץ מזה שלדה נקייה, אין נזילות/רעשים/חופשים נוספים/מכות באגזוז/בתחתית הרכב/סימני קורוזיה/סלד לא יציב. השמן בסדר ולא שרוף. אין סימנים לבוצה. פנים הרכב שמור מאוד למעט חור קטן בשטיח נהג, אולי זה פגמים בריפוד?

אחרי הבדיקה התקשרתי למוסך מורשה פיאט באזורי לבקש הצעת מחיר לצינור מזגן (רק מחיר בלי מקט אפילו) וקבלתי בתגובה צעקות, אבל זה לשרשור אחר.

סגרתי עם בעל הרכב מחיר

תודה לכולם! 

פורסם (נערך)

למען הדורות הבאים כדאי לציין מי המכון שמסר לך כתב הגנה במקום דוח בדיקה...

עריכה אחרונה על ידי שי
  • מצחיק 1

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 10 דקות, שי כתב:

הפסקתי לקרוא אחרי:
"קפיצים: קפיציות לקויה" 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

• מצחיק 4

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הגיר קצת מטריד אותי 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 55 דקות, סולל הדרך כתב:

הגיר קצת מטריד אותי 

גם אותי בהתחלה זה הטריד. אך מי שבדק את הרכב היה מנהל עבודה במוסך הונדה וולוו כ15 שנים ואני מאוד סומך על חוות הדעת שלו. הוא אמר לי שהגיר לא מחליק ושאין סיבה לדאגה

לפני כשעה, שי כתב:

אשלח לך בפרטי

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, KipodYam כתב:

למה בפרטי?  כתבת עובדות !

סליחה, אחרי כל הכיסתוחים הם צריכים להקדיש 2 דקות להסביר מה קריטי ואמיתי מכל הרשימה שלהם.

זה 600 שח!

צודק. בהחלט נצמדתי לעובדות

המכון שבדק את הרכב הוא טסט ליין שנמצא בגבעת שאול, ירושלים.

אגב, אחת הסיבות שהלכתי למכון בדיקה זה כדי לקבל נתונים על המנוע כמו שכתוב בשורה האחרונה

אך לא קבלתי שום אינדיקציה על לחץ דחיסה או משהו דומה.

עריכה אחרונה על ידי kfirsiton

• תוכן חדש...