Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה, 

רכשתי לפני חודש Mazda 3 -2016 hatchback 2.0 premium ב59K שח, יד 4. מקווה שלא עבדו עליי 😅, הרכב היה במצב נוצץ איך שהגעתי, זה די קנה אותי פלוס זה שלא היה לי כח להמשיך לחפש ולמצוא סוחרים בעיקר, לא מצאתי סימני תאונה והאוטו עבר את הצ'קליסט הפדנטי שלי, הכל טיפ טופ מבחינת הנראות (לא רחוק מחדש), עזרה העובדה כמובן שהיו שם עבודות צבע כאלה ואחרות מוסוות, לא מושלם אבל יחסית לרכבים אחרים שראיתי נראה על פניו נהדר, נקי לרמת השטיפת מנוע ניקיון פנים וחוץ , ומשהו בצבע נראה נוצץ כאילו יש עליו איזשהו ווקס/קרמי או משהו - לא שאלתי עוד את המוכר. 

כמובן שהמוכר אומר שאין שום בעיות וכל הדוח חרטא😇, אני מבחינתי , למרות שבמבחנים האלה עושים כסתח, לא נראה שהמצב מושלם- מי שהיה לפני שילם 600 למבחן ולא קנה את הרכב, אבל בגלל שאין לי מושג איך לקרוא את זה, זרמתי ופשוט איפשרתי לעצמי להיות כבש טוב ולהתאהב ברכב, לקנות אותו , ואז לשאול אותכם מה הנזק שלי , מה עליי לתקן, ממה לדאוג, אני מנסה להבין את המכאניקה כל יום יותר .  

חודש וקצת שנוסע עם הרכב, עוד לא הלכתי למוסך רציתי לשאול אותכם ולראות אם הנוזלי שמן מנוע ורדיאטור יורדים . לגבי השמן מנוע לא נראה לי שיורד בכלל, נראה שהמצב שם טוב, לגבי הנוזל קירור רדיאטור - קיבלתי את הרכב עם מפלס מתחת לLOW, ומבדיקה עכשיו יש מצב שאני הוזה שהנוזל רדיאטור יורד, אני לא בטוח שירד יותר אבל הנוזל רדיאטור מתחת לLow- רחוק מלהגמר אבל החריגה לא קטנה🤔. הוצאתי פירוט היסטוריה של טיפולים , המוכר טוען שהלך למוסך מורשה, הוא עשה טיפול פעם אחרונה ב25/07/23, לא ראיתי אף פעם מסיכום ההיסטוריה של המוסכים המורשים מאזדה שקיבלתי שהיה אי פעם החלפה/מילוי של נוזל רדיאטור (וגם לא של שמן מנוע), לא ראיתי איזשהו טיפול גדול במיוחד גם .

אשמח לעזרה של המומחים להבין מה מצב הרכב- מוכן לצו8 ? , האם יש דברים דחופים ללכת למוסך🤑 ומה מצריך טיפול מכל אלה.  

שנדע זמנים טובים.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

פורסם

חוץ מדלק מוטורס, ביקשתי גם בפוקס ממוסך מורשה  "עד רעננה" גם היסטוריה שלהם ספציפית על הרכב, נתנו יותר פרטים-

כן היה שמן מנוע:

160שח| 97 | שמן מנוע | 4.20ליטר 5W30  |04/02/21

160שח| 97 | שמן מנוע | 4.20ליטר 5W30  |19/03/20

פורסם (נערך)

אני לא יודע מה הנוזל רדיאטור שיש לי, אבל לפי היצרן:

Engine coolant FL22 type *2 Replace at first 192,000 km (120,000 miles) or 10 years. Others Replace at first 96,000 km (60,000 miles) or 4 years; after that, every 2 years.

עברו 6 שנים ו100K ק"מ וזה מתחת לLow, לדעתי הothers מציין אולי שימוש אגרסיבי יותר/מיקום שונה או משהו כזה- אני צריך לחזור לבדוק בספר יצרן. שמתי סלוטייפ בדיוק על הרמה של הנוזלים כדי שבפעם הבאה אדע בצורה מדוייקת אם המפלס ירד 

עריכה אחרונה על ידי טד
פורסם

שנבין יותר טוב,

המוכר הציג לך טופס בדיקה מראש, ואמר שהמתעניין הקודם ברכב החליט לא לרכוש אותו והשאיר לו את טופס הבדיקה? על זה הסתמכת ברכישה? 

לפני שאתה מתחיל תוציא דוח סליקה של חברות הביטוח. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

קודם כל תתחדש

לפני 6 שעות, טד כתב:

אני מבחינתי , למרות שבמבחנים האלה עושים כסתח, לא נראה שהמצב מושלם- מי שהיה לפני שילם 600 למבחן ולא קנה את הרכב, אבל בגלל שאין לי מושג איך לקרוא את זה, זרמתי ופשוט איפשרתי לעצמי להיות כבש טוב ולהתאהב ברכב, לקנות אותו , ואז לשאול אותכם מה הנזק שלי , מה עליי לתקן, ממה לדאוג, אני מנסה להבין את המכאניקה כל יום יותר .

לא יודע לקרוא, זורם, תמים, נשמע בחור חביב, אבל אם אני במקומך - הולך למוסך!

אתה קיבלת את הרכב עם נוזל קירור על מפלס תחתון, וזה אחרי שיש לך ביד מבחן שהעיר "סימני נזילות במערכת קירור", לא רק שלא מילאת או הלכת לבדוק, עוד המשכת לנסוע חודש... במזל לא קרה כלום. שוב, אם אני במקומך, לא משחק במזל.. הולך למוסך!

פורסם

כל רכב כולל כזה שהרגע ירד מפס היצור באוסקה אחרי שנבדק במכון יש לו סימני נזילה ורעשים חשודים המנוע.
ככה הם מסמנים X ואין אחריות... ישראבלוף. שילמת על בדיקה, קבל חרטוט... שתים במחיר ארבע

אני הייתי עושה ישור קו של נוזלים (לא משנה לי מה הוחלף ומתי)... שמן, נוזל קירור, נוזל בלמים ואולי נוזל גיר החלפה חלקית (תלוי במצב השמן, מצב הגיר, גיל הרכב והק"מ)

כנראה שתושבות הגיר גמורות, מחלה ידועה ולא זולה, להחלפה. רק חלק מקורי, תחליפי לא שורד!

בלי קשר בודק סימני נזילות ואם יש מטפל בהם
לא ידוע אם לרכב יש רצועה או שרשרת אבל אם זו רצועה, מחליף

זה יתן לך שקט, סה"כ אלו מכוניות אמינות, אבל חשוב לטפל בהם

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

שנבין יותר טוב,

המוכר הציג לך טופס בדיקה מראש, ואמר שהמתעניין הקודם ברכב החליט לא לרכוש אותו והשאיר לו את טופס הבדיקה? על זה הסתמכת ברכישה? 

לפני שאתה מתחיל תוציא דוח סליקה של חברות הביטוח. 

יותר נכון להגיד שהבחור שרכש יום לפני את הבדיקת קומפיוטסט , לא רצה/חשב/שקל לרכוש את האוטו והבדיקה נשארה אצלו.  אני יום למחרת שוב שילמתי להם על הבדיקה , הייתי באווירת כבש באותו יום, רציתי את האוטו.   לא על זה הסתמכתי, אין לי מושג איך לקרוא את זה כי מרגע שהמוסכניק שמישהו מהמשפחה שלי מכיר אומר לי שהם עושים כסתח שם בקומפיוטסט אז אין לי חצי מושג איך לתרגם את הצופן של זה (הוא הסתכל על האוטו 10 שניות ואמר לי לקחת אותו לקומפיוטסט הקרוב), רק מישהו שיש לו ניסיון יכול לתרגם את הקומפיוטסט, לכן גם לא יכלתי להסתמך על זה, באתי לו עם צ'קליסט שלי אחרי שלמדתי מגילותמהיוטיוב... מפה... , להבין מה לבדוק ברכב. למשל סימטריה, רעשים, אומדן קילומטראז לפי בלאי וכן הלאה וכן הלאה, האמת השקעתי . האוטו נראה ומרגיש חדש.

לפני 59 דקות, דג כתב:

קודם כל תתחדש

לא יודע לקרוא, זורם, תמים, נשמע בחור חביב, אבל אם אני במקומך - הולך למוסך!

אתה קיבלת את הרכב עם נוזל קירור על מפלס תחתון, וזה אחרי שיש לך ביד מבחן שהעיר "סימני נזילות במערכת קירור", לא רק שלא מילאת או הלכת לבדוק, עוד המשכת לנסוע חודש... במזל לא קרה כלום. שוב, אם אני במקומך, לא משחק במזל.. הולך למוסך!

תודה 🤩   מבין שלנסוע בלי קירור ידפוק לי את המנוע , רציתי לבדוק אם הנוזל הזה יורד אבל שמתי איזה סלוטייפ מעאפן לבדוק בפעם הבאה אם הקו ירד, אבל נפל לי הסלוטייפ , אז דפקתי שם עכשיו איזולירבנד חבלה שיחזיק מעמד שאוכל לראות בפעם הבאה אם הנוזל יורד עם הזמן. . . 2 ס"מ מתחת לLow זה דחוף למוסך או שאני יכול לקחת כמה שבועות? גם ככה לא נוסע הרבה, בשביל לראות אם הנוזל יורד, למרות שבתכלס, צריך להחליף, ואפשר לבדוק אם המפלס של הנוזלי רדיאטור יורד גם אחר כך..     ואי אפשר להשלים נוזל רדיאטור , כאילו אפשר אבל זה אבל קודם כל אני יכול רק להניח שזה FL22 היצרן , שנית הנוזלים שם כבר מלאים בלכלוך , זה צריך Flush ולהחליף.  אמור היה להחזיק 10 שנים .

לפני 46 דקות, סולל הדרך כתב:

כל רכב כולל כזה שהרגע ירד מפס היצור באוסקה אחרי שנבדק במכון יש לו סימני נזילה ורעשים חשודים המנוע.
ככה הם מסמנים X ואין אחריות... ישראבלוף. שילמת על בדיקה, קבל חרטוט... שתים במחיר ארבע

אני הייתי עושה ישור קו של נוזלים (לא משנה לי מה הוחלף ומתי)... שמן, נוזל קירור, נוזל בלמים ואולי נוזל גיר החלפה חלקית (תלוי במצב השמן, מצב הגיר, גיל הרכב והק"מ)

כנראה שתושבות הגיר גמורות, מחלה ידועה ולא זולה, להחלפה. רק חלק מקורי, תחליפי לא שורד!

בלי קשר בודק סימני נזילות ואם יש מטפל בהם
לא ידוע אם לרכב יש רצועה או שרשרת אבל אם זו רצועה, מחליף

זה יתן לך שקט, סה"כ אלו מכוניות אמינות, אבל חשוב לטפל בהם

תודה , אני לא ידעתי את זה , וואלה... מספיק זמן במדינה בשביל להניח את ההנחה הזאת. 😂

הם הביאו לי בדלק מוטורס פירוט קמצני לגבי מה הרכב עשה אבל יכול להתקשר פרטנית למוסכים להוציא פירוט מלא, אני מעריך שהרכב לא עבר טיפולים גדולים, אלה חיכו בשבילי.   כן בדיוק - הוא החליף רצועת מנוע ב4/02/21 . זה נראה לי הטיפול הכי גדול שהרכב הזה עבר.  תודה על העצה על התושבת גיר, שיעלה , דאגתי לאוטו מבחוץ אז נדאג לו גם מבפנים, לא יודע למה יצא שאני יד5 עליו, אבל אני מתכנן להשאיר אותו 10+. 

עריכה אחרונה על ידי טד
פורסם (נערך)

הכוונה שלי לא לרצועת אביזרים אלא לרצועה/שרשרת טיימינג
אם עושים על הדרך נהוג להחליף משאבת מים
לא יודע איך זה במאזדה

תפנה לכל המוסכים פרטנית ותעשה לך סדר
נהגתי במשך 9 שנים על 3 מאזדות 5 שנות (המנוע זהה), מדובר ברכב מאוד אמין כל עוד הוא מטופל
על הראשונה נהגתי 5 שנים עם 66 עד ~ 120 או 130 אלף ק"מ. התקלה היחידה הגדולה שהיתה לקראת סוף הדרך, רדיאטור סדוק
חוץ מזה ממש דברים קטנים שהם בלאי כמו מוט מייצב, תושבות וכד... אבל הרכב אף פעם לא נתקע ואף נורת מנוע מעולם לא דלקה בו.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה על העזרה! אני אבדוק את זה לפי הפירוט המלא עם המחיר, אם העלות גבוהה כנראה רצועת טיימינג. מתקשר למוסכים עכשיו, 4 ידיים והחליפו 8 מוסכים מורשים מאזדה .

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Buki כתב:

אין רצועת טיימינג במאזדה 3, זו שרשרת שלא מחליפים באופן יזום. 

👑

אז סה"כ אני מסיק שעשיתי עסקה סבירה,  חשבתי יהיו הלחצות מהבלאגנים בקומפיוטסט , כנראה שקיבלתי אך ורק את הכיסוי תחת , מי יודע מה נכון ומה לא, אבל הוא הקיף לי שם בעיגולים את הנושא של מערכת תזמון וקצת פחות לחוץ סימן בקווים את המתלה הקדמי. אני אמור להסיק מזה משהו , או שחוץ מכיסוי תחת הוא עושה גם קצת מחזמר עם סימונים? 

עריכה אחרונה על ידי טד
  • פיתרון
פורסם

אין בבדיקה משהו מהותי שיכל לפסול קניה אבל זה רחוק מלהיות מצב מבריק או מצויין, יש בלאי לטעמי די גבוה עבור רכב עם 100 אלף ק"מ.  אולי לא חייב לטפל מיידי אבל כן תצטרך לטפל בזה בתקופת הבעלות שלך - משולשים קידמיים, בולמים, צמיגים, מוטות קישור למייצב וכו'.

לגבי נוזל קירור, Others לדעתי הכוונה שימוש בנוזלי קירור שהם לא FL22. 

אפילו שאומרים שזו מערכת סגורה, ירידה של איזה 100-150сс בשנה זה דבר טבעי ותקין. 

בכללי מאזדה 3 הצ'בק שני ליטר אחלה אוטו.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

לוקח. זה הרבה יותר טוב ממה שחשבתי, כבר נמאס לי מסוחרים, אגב גם עם הצעיר שרכשתי ממנו את הרכב, הודעתי לו בטל' - 2 תנאים שחבל על הזמן של שנינו אם לא מתקיימים -   מבחינתי חיפשתי לקנות מאדם פרטי ושכל הידיים הקודמות, כל ה4 מהם , גם פרטיים.. הבטיח ואז ניסה להימנע מללכת להוציא פירוט ברשיומט , אמר לי אני לא הולך לחפש רשיומט , הכרחתי אותו ללכת לרשיומט , שמה התערבבנו מלא זמן לא הבנתי איך להוציא , זה טריקי צריך להוציא משהו אחר ואז זה מוציא על הדרך גם את הפירוט ידיים, מסתבר שהיד הראשונה הייתה פרטית, השנייה הייתה סוחר 10 ימים והשאר פרטיות, הוא אמר לי לא ידע, הורדתי אותו 2K על זה-באתי לו ב"לא שקל אחד יותר" 🤑, אבל רכשתי, לא היה לי כח להמשיך לחפש , והאוטו נראה טוב .   לדעתי מה שהיה רשום שם, ה- 10 ימים בידי סוחר , אני לא באמת יודע אבל מנחש, זה עושה שכל שאם מי שהיה יד1 עשה טרייד אין אולי באחד מהחברות ליסינג , והחברת ליסינג מכרה אחרי 10 ימים , שזה הסיפור של זה🤔. אבל לא יודע, כמעט ולא רכשתי את האוטו בגלל זה.

טוב לדעת לגבי הנוזל קירור, הכל טוב כל עוד המפלס הזה לא יורד מהאיזולירבנד ..

משולשים קידמיים, בולמים, צמיגים, מוטות קישור למייצב וכו' - נמצא לו מוסך אמין, מבחינתי שיפנקו אותו.     

הייתי רגיל לאמינות של הטויוטה קורולה, הרכב הורכב ביפן , לא מקסיקו או משהו בסגנון הזה , זה די סגר את הדיל מבחינתי.

עריכה אחרונה על ידי טד
פורסם

נכון היד הראשונה מכר את האוטו לסוחר (כנראה באמת טרייד אין של יבואן)  והסוחר מחר האלה אחרי 10 ימים, זה לא משפיע על האוטו וזו בוודאי לא סיבה לביטול עסקה.

הרבה מאוד אנשים שכל שנתיים - שלוש קונים רכב חדש מעדיפים לא להתעסק עם מכירה פרטית אלא רוצים להגיע, לתת עת האוטו הישן ולצאת עם האוטו החדש, אז תמיד תהיה שם תקופת בעלות של סוחר.

את פירוט הבעלויות הקודמות אפשר להוציא באינטרנט ב"איזור אישי ממשלתי", אחרי רישום ראשוני למערכת.

לא צריך ללכת לרישומט.

אגב היד של סוחר לא נספרת. זה 4 ידיים כולל הסוחר או לא כולל?

• אהבתי 1

• תוכן חדש...