Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

אם הרכב דורש רשיון C1 אתה תהיה עם ביטוח יקר יותר.

איך זה עובד הביטוח אצל החברות, ביטוח סחר? או ביטוח פרטי אישי לנהג שנוהג על הרכב?

נראה שלא כל מעסיק מודע לחוקים, חלק אומרים רכב 4 טון אין בעיה מבחינת ביטוח להעסיק נהג C1 חדש כי זה ביטוח זול כמו רכב B נחשב אך לא מבינים שהביטוח בהרבה יותר יקר מנהג עם היתר עד 4 טון.

פורסם

אם לנהג יש היתר לנהוג ברכב עד 4 טון (רשיון B ישן) אז הוא נוהג עם הרשיון B. אם לא אז הוא נוהג עם ה C1 על כל המשתמע מכך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 23 שעות, ac cobra כתב:

כפי שציינתי השכר משתנה לחברה לחברה ושיטת התשלום שונה, יש הכל מהכל, כאשר תגיע לעבוד בחברה תבקש סימולציה ואז תדעה, יש חברות עלומות שם שפועלות בצורות יותר קיצוניות של תשלום חצי חצי, חצי בתלוש וחצי בשחור, אבל הנהג גם זוכה לחצי מהתנאים הסציאלים שלו וכאשר מגיע לביטוח לאומי לדרוש אבטלה הוא מקבל שכר זעום ומתלונן שהיה מקבל 14 אלף שקל בחודש אבל בתלוש היה מופיע רק 9 , זה לצורך דוגמא.

לגבי ההתרים ולדרישות, זאת המדיניות לטוב ולרע, שורה תחתונה קיים צורך עז לנהגי משא כבד ובשאר התחומים, מי שבוחר להיות נהג משאית/משא זה מקצוע כמעט לכל החיים ואפשר לעסוק בזה גם אחרי הפנסיה, מנגד זה מקצוע כפיים דוגמא נגר/פחח/ רתח ועוד, אבל ברגע שנכנסים לזה מוצאים את הנק' החיוביות של זה יודעים לחיות טוב.

דרך אגב שים לב שיש "שטנץ' של נהגי משא כבד, יש תכונות שעוברות בין הנהגים.

המבחן אישיות שעושים במרב"ד לכל נהג הוא כביכול כלי עזר לפי הפסיכולוגיה, לחזות בעלי מאפייני אישיות מסויימים שהם יותר מעורבים בתאונות דרכים קטלניות, עד כמה הכלי הזה עוזר אני לא יודע, כי עדיין יש תאונות בכבישי ישראל ולא רואים איזשהי ירידה במספר התאונות, האם מחפשים תכונות מסוימות, לדעתי לא, סה"כ הם בודקים לפי הסטטסטיקה איזה מבנה אישיות לפי אותו מבחן פחות מעורבים בתאונות דרכים.

זה ייחודי למדינת ישראל הסינון הזה של הבדיקות שאר המדינות לא ככה.

לפי מה שהבנתי זה מבחן בין 1000 שאלות ל 1500 ומבחן פסיכוטכני כמו שעושים בצו ראשון.

• לא הבנתי... 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יומיים עבדתי אצל מעסיק ללא שעון נוכחות ללא אסמכתא ללא הסכם עבודה, לפי שכר ברוטו גבוה גלובאלי, אני מקבל צ'ק ואת התלוש ורואה קומבינה שעשו עליי , שילם לי לפי 31 שקל לשעה בקומבינה שעשה על מנת לשלם לי על יום אחד בלבד ולא על יומיים.

מה ניתן לעשות ? האם זה חוקי מה שעשה?

פורסם
לפני 22 דקות, new_driver_MAZDA כתב:

היי בוקר אור,אני נהג סמיטריילר בחברת תובלה גדולה,וכמובן גם עברתי את כל "שרשרת המזון"בתחום... מה תרצה לדעת?

תראה את ההודעה מעלייך שרשמתי.

פורסם

יש לך תיעוד כלשהו שעבדת יומיים?

אם כן תדרוש ממנו שישלם לך עבור יומיים עבודה 

אם לא חתמת חוזה כנראה שלא תוכל לעשות משהו לגבי גובה השכר...

אתה יכול לנסות להוציא ממנו איזשהי התוודות בווצאפ לגבי הימים ולגבי השכר

במידה ותצליח תאיים לתבוע 

איזה בהמות.. זה פשוט הזוי 

פורסם
לפני כשעה, _-? כתב:

יש לך תיעוד כלשהו שעבדת יומיים?

אם כן תדרוש ממנו שישלם לך עבור יומיים עבודה 

אם לא חתמת חוזה כנראה שלא תוכל לעשות משהו לגבי גובה השכר...

אתה יכול לנסות להוציא ממנו איזשהי התוודות בווצאפ לגבי הימים ולגבי השכר

במידה ותצליח תאיים לתבוע 

איזה בהמות.. זה פשוט הזוי 

דיברתי איתו אמר בגלל שכביכול הייתי כביכול בהתלמדות יומיים אז הוא משלם לפי מינימום אבל זה לא מה שנאמר לי בהתחלה ואם הייתי נשאר אז היה משלם לפי השכר הגלובאלי.

אין תיעוד של שעות כי אין שעון נוכחות, לא מחתימים כרטיס, כי יש תיעוד של השכר שאמר לי.

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, _-? כתב:

ניסית לדרוש את היום השני?

מה אמר לך לגביו?

מה שרשמתי לך בציטוט מבחינתו של המעסיק זה תשלום על "יומיים" כביכול לפי שכר מינימום שפועל התשלום אמור להיות פי 2 והוא שילם לי על יום ולא לפי חישוב הסכום שנקב בו בראיון העבודה הגלובאלי.

בנוסף בתשלום לפי המינימום אין תוספת שעות נוספות לפי השעות.

עריכה אחרונה על ידי Liquidator
פורסם
בתאריך 28.9.2023 בשעה 10:12, ac cobra כתב:

דרך אגב שים לב שיש "שטנץ' של נהגי משא כבד, יש תכונות שעוברות בין הנהגים.

כמו מה?

לא מכיר את העולם הזה בכלל.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

מה שם החברה ?

(יכול לשלוח בפרטי)

ולעולם לא מתחילים עבודה כשאין חוזה עבודה מסודר שבו מצויין הכל.

זה היה צריך להדליק לך נורה אדומה מהבהבת!!!

פורסם
לפני 1 דקה, ANUTKK כתב:

מה שם החברה ?

(יכול לשלוח בפרטי)

ולעולם לא מתחילים עבודה כשאין חוזה עבודה מסודר שבו מצויין הכל.

זה היה צריך להדליק לך נורה אדומה מהבהבת!!!

אני מעדיף לא לפרסם את שמה של החברה, מדובר על חברה בסדר גודל לא גדול, קטנה.

אני לא ידעתי שמעסיק צריך לעשות חוזה עבודה כאשר מדובר על משכורת גלובאלית, כן מה שנראה היה מוזר שלא היה תיעוד של שעות(שעון נוכחות) ואי תשלום שעות נוספות בשכר גלובאלי שהבנתי בתגובות הקודמות שמישהו כאן רשם שהחוק אוסר אי תשלום שעות נוספות בשכר גלובאלי פרט למשרות אימון בהנהלת חברה.

פורסם (נערך)
בתאריך 28.9.2023 בשעה 11:14, Night Driver כתב:

אם לנהג יש היתר לנהוג ברכב עד 4 טון (רשיון B ישן) אז הוא נוהג עם הרשיון B. אם לא אז הוא נוהג עם ה C1 על כל המשתמע מכך.

רוב העסקים הקטנים מחפשים עבדים לא נהגים, למשל חברות הובלות יש כאלה משלמים שכר פח, והעבודה ממש קריעה ופיזית, ויש פחות עבודות פיזיות אבל אילו דורשים ניסיון בחלוקה.

לדעתי מי שרוצה להיות נהג קודם כל יעשה C1 ואז יעשה על C שם עולם אחר פחות עבודה פיזית ויותר נהיגה לפי מה שהבנתי.

עריכה אחרונה על ידי Liquidator
  • תוכן חדש...