Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיקאסו 2017 או 2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מעוניין לקנות סיטרואן פיקאסו דיזל, יש רכב אחד שאני בקשר עם הבעלים כבר תקופה-2017 מנוע 1600, יד ראשונה, 200K, שמור מאוד.

עקב עיכובים בקניה העפתי מבט ביד 2 וראיתי אחת 2014, מנוע 2000, יד שלישית עם קילומטרז' דומה (210).

ההפרש מחיר ביניהם משמעותי (57 לעומת 33), יש יתרונות משמעותיים לפה או לשם ששווים את ההפרש?

תודה 

פורסם
בתאריך 22.8.2023 בשעה 20:02, פראג כתב:

קמ כזה זה בלאי מאוד רציני.. אין במחירים האלה בקמ סביר יותר?

זה דיזל, רכב שמור בק"מ מתחיל ללמוד ללכת...

בכל אופן רכשתי בסוף את ה-2017

פורסם
בתאריך 24.8.2023 בשעה 14:45, יעקב סלויז כתב:

בכל אופן רכשתי בסוף את ה-2017

:mm_yeah:
לכאן או לכאן, 200-210K ק"מ זה מצריך בדיקה וריענון של בולמי הזעזועים והמשולשים - עם דגש על בולמי הזעזועים הקדמיים.

במידה והם לא הוחלפו, מומלץ להחליף (המקוריים הם של קאייבה [KYB]) והם לא מגיעים לנסועה כזו עם "בשר". אם הם המקוריים, הם גמורים לחלוטין ואתה תרגיש שהאוטו מתנהג כמו אוניה אחרי כל פס האטה. לא רק שזה סופר מסוכן, זה גם מעצבן לחלוטין.
אם אתה מספיק סבלני ואתה רוצה סחורה ברמה גבוהה ובמחירים טובים - זה רק להזמין חלקים מחו"ל טיפין טיפין ואז תיגש למכונאי שלך ותסכם איתו עלויות עבודה ואתה מביא את החלקים. ממליץ *לא* לשים חלקים תחליפיים מהזבל שמוכרים בארץ (תורכי\ספרדי\סיני) אלא רק *מותג* מאיכות גבוהה או מקורי.

אם אתה מספיק בר מזל, יכול להיות שהבעלים הקודם כבר החליף את הנ"ל ואתה כבר בקדנציה השניה. זה לא אומר שאתה נח עכשיו - זה אומר שאתה צריך להיות עם יד על הדופק (בעיקר אם הוא שם חלקים תחליפיים).

רכב שעבד והועמס, סביר להניח שאולי הקפיצים מאחורה עייפים. מומלץ לרענן (אם אתה עובד את האוטו, תיקח משהו Heavy Duty - או קפיץ אחר חדש עם כושר העמסה מעט יותר טוב מהקיים). במידה וזה "פרייבט" לא מועמס, קפיץ תואם למקורי יעשה את העבודה - רק אם האוטו צנח מאחורה *או* שהוא סוגר מהלך בקלות כשהוא עמוס.

היתרון של ה 1.6 זה כמובן זמינות חלפים ואמינות טובה. ה 2.0 יותר חזק משמעותית (אין לו כשלים ידועים\מוכרים אבל מקריאה ברשת מצאתי פה ושם מקרים [נדירים יחסית] עם עדויות לבעיות). שים לב להזעות שמן מסביב לחלק העליון של המנוע - טיפול בזה מצריך עבודה (החלקים לא יקרים אבל זה הרבה עבודה).

בהצלחה

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 4 שעות, איציק נ. כתב:

היתרון של ה 1.6 זה כמובן זמינות חלפים ואמינות טובה. ה 2.0 יותר חזק משמעותית

פותח השירשור התייעץ איתי בפרטי, ה 1.6 מודל 2017 היה יד ראשונה עם ספר טיפולים מלא במורשה עם כל הטיפולים בדיוק בזמן חוץ מאחד שחרג ב 5000 ק"מ, לאחר החלפת החלפת מיכל  אוריאה, מילוי נוזל FAP ב 190 אלף ק"מ, אחרי ריקול טיימניג שלב ראשון ושני. טיפול 200.000 בוצע החודש.

בעל הרכב הוציא ושלח תדפיס טיפולים מלא. 

ה 2.0 ליטר מודל 2014 היה יד שלישית, במודעה רשום מטופל עם חלפים מקוריים אבל לא בורר איפה והאם יש לזה תיעוד וגם לא בורר איך טופל בידיים הקודמות. 

במקרה זה אם הייתי הקוניה לא הייתי חושב פעמיים ובוחר את ה 1.6 2017. 

לא ראיתי בהסטוריה החלפת בולמי זעזועים, מצד שני אני חושב שאם הרכב נסע הרבה בבינעירוני בכבישים סלולים הייטב, לא בהכרח נדרשת החלפת בולמי זעזועים ב 200 אלף ק"מ.

פורסם
לפני 3 שעות, Buki כתב:

לא ראיתי בהסטוריה החלפת בולמי זעזועים, מצד שני אני חושב שאם הרכב נסע הרבה בבינעירוני בכבישים סלולים הייטב, לא בהכרח נשרשת החלפת בולמי זעזועים ב 200 אלף ק"מ.

חד משמעית כן. אם מדובר בבולמים מקוריים, מתוך הכרות עם כמה אקסמפלרים שונים לרבות ה 2.0 ליטר, הקאייבות מתים הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה לפני קו ה 200000 קמ. ה sachs לעומתם חיים חיי נצח.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 12 שעות, Buki כתב:

פותח השירשור התייעץ איתי בפרטי, ה 1.6 מודל 2017 היה יד ראשונה עם ספר טיפולים מלא במורשה עם כל הטיפולים בדיוק בזמן חוץ מאחד שחרג ב 5000 ק"מ, לאחר החלפת החלפת מיכל  אוריאה, מילוי נוזל FAP ב 190 אלף ק"מ, אחרי ריקול טיימניג שלב ראשון ושני. טיפול 200.000 בוצע החודש.

בעל הרכב הוציא ושלח תדפיס טיפולים מלא. 

ה 2.0 ליטר מודל 2014 היה יד שלישית, במודעה רשום מטופל עם חלפים מקוריים אבל לא בורר איפה והאם יש לזה תיעוד וגם לא בורר איך טופל בידיים הקודמות. 

במקרה זה אם הייתי הקוניה לא הייתי חושב פעמיים ובוחר את ה 1.6 2017. 

לא ראיתי בהסטוריה החלפת בולמי זעזועים, מצד שני אני חושב שאם הרכב נסע הרבה בבינעירוני בכבישים סלולים הייטב, לא בהכרח נדרשת החלפת בולמי זעזועים ב 200 אלף ק"מ.

תודה כמובן על כל הייעוץ.

בנתיים נסעתי עליו ראשון-כרמיאל, כרמיאל-ירושלים וחזרה, לא מרגיש משהו חריג בבולמים אבל אולי שווה בדיקה.

מה שכן, צריכת דלק נראית די מפנקת, 400 ק"מ בבינעירוני בערך שליש מיכל.

לפני 13 שעות, איציק נ. כתב:

:mm_yeah:
לכאן או לכאן, 200-210K ק"מ זה מצריך בדיקה וריענון של בולמי הזעזועים והמשולשים - עם דגש על בולמי הזעזועים הקדמיים.

במידה והם לא הוחלפו, מומלץ להחליף (המקוריים הם של קאייבה [KYB]) והם לא מגיעים לנסועה כזו עם "בשר". אם הם המקוריים, הם גמורים לחלוטין ואתה תרגיש שהאוטו מתנהג כמו אוניה אחרי כל פס האטה. לא רק שזה סופר מסוכן, זה גם מעצבן לחלוטין.
אם אתה מספיק סבלני ואתה רוצה סחורה ברמה גבוהה ובמחירים טובים - זה רק להזמין חלקים מחו"ל טיפין טיפין ואז תיגש למכונאי שלך ותסכם איתו עלויות עבודה ואתה מביא את החלקים. ממליץ *לא* לשים חלקים תחליפיים מהזבל שמוכרים בארץ (תורכי\ספרדי\סיני) אלא רק *מותג* מאיכות גבוהה או מקורי.

אם אתה מספיק בר מזל, יכול להיות שהבעלים הקודם כבר החליף את הנ"ל ואתה כבר בקדנציה השניה. זה לא אומר שאתה נח עכשיו - זה אומר שאתה צריך להיות עם יד על הדופק (בעיקר אם הוא שם חלקים תחליפיים).

רכב שעבד והועמס, סביר להניח שאולי הקפיצים מאחורה עייפים. מומלץ לרענן (אם אתה עובד את האוטו, תיקח משהו Heavy Duty - או קפיץ אחר חדש עם כושר העמסה מעט יותר טוב מהקיים). במידה וזה "פרייבט" לא מועמס, קפיץ תואם למקורי יעשה את העבודה - רק אם האוטו צנח מאחורה *או* שהוא סוגר מהלך בקלות כשהוא עמוס.

היתרון של ה 1.6 זה כמובן זמינות חלפים ואמינות טובה. ה 2.0 יותר חזק משמעותית (אין לו כשלים ידועים\מוכרים אבל מקריאה ברשת מצאתי פה ושם מקרים [נדירים יחסית] עם עדויות לבעיות). שים לב להזעות שמן מסביב לחלק העליון של המנוע - טיפול בזה מצריך עבודה (החלקים לא יקרים אבל זה הרבה עבודה).

בהצלחה

תודה,

חיפשתי הזעות שמן בעין, לא ראיתי משהו והמוסכניק שטיפל ברכב לפני שבוע אמר שאין כלום.

הרכב משמש לפרטי, אשתי כן התלוננה שהוא פחות נוח בבאמפרים מאשר האוונסיס שנהגתי עליו לפני אבל אולי בגלל שחזרתי לכבישים השבורים של ירושלים....

• תוכן חדש...