Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאוד משוחד ורוצה את ה-3008 כבר כמה חודשים ולפני כמה זמן כחשבתי שאולי נקבל ליסינג מהעבודה של אבא שלי בדקתי גם דגמים אחרים, אבל אנחנו כרגע אנחנו מנסים לעשות מאמץ גדול ולקנות רכב בעצמנו  

התקציב כרגע תיאורטי, אבל נניח ונצליח למתוח אותו עד 130 אלף - האם קיימים רכבי יד 2 שמצליחים להתחרות במה שה-3008 מציעה? אני מדבר ספציפית על דגם פרימיום עם מנוע בנזין 1.6 משנת 2017 והילך

חיפשתי ופשוט לא מצאתי רכב אחר עם אותה רמת אבזור ובטיחות, בידוד רעשים וכו׳. מה שגם שמקריאה מרובה פה הבנתי שהמנוע 1.6 אמין, במיוחד המשודרג החל מ-2019 והגיר אמין ועובד מצויין ולא מצריך שינוי הרגלי נהיגה או חשש כלשהו מהחלפה או טיפול יקר

אני אדגיש שאני לא מחפש בהכרח רק רכב פנאי בקטגוריה של הפיג׳ו - אני פשוט רכב יחיד במשפחה, מסיע הרבה את אחיינים שלי שעדיין משתמשים בכיסאות בטיחות שאצלי ברכב, את ההורים לקניות וכו׳.. רציתי את זה בעיקר בשביל מרווח יותר גדול בשבילם ותא מטען יותר גדול. חוץ מזה זה בעיקר לעבודה כרגע לראשון במרחק של 30 ק״מ לכל כיוון ובתוך העיר עם בת הזוג.

מה שחשוב לי אלו בעיקר המערכות בטיחות כמה שיותר מודרניות ורכב שירגיש מודרני יותר מהמאזדה 2 שיש לי היום. דברים כמו תנוחת ישיבה גבוהה יותר הם בונוס אבל לא חובה. 

הגעתי גם לקטגוריות שונות לגמרי כמו הלקסוס ct200h/is300h כשחיפשתי רכבים אמינים עם צריכת דלק טובה, אבזור וכו׳ והם נראים כרכבים מצויינים שלא בטיחותיים כמו ה-3008 אבל עדיין בעולם שונה ממה שיש לי כיום.

אז לא הייתי מהסס לקחת רכב כזה אם הייתי רואה עסקה טובה, אולי חוץ מחשש בנוגע למחירי ביטוח וטיפולים/חלפים לרכב בקטגוריית יוקרה

פורסם (נערך)

ה3008 יקר יותר מהמתחרים כי הוא באמת רמה אחת מעל,

אני אומר את זה בתור בעלים לספורטאג' 2.0, ולאח שלי יש 3008 2019 1.6 טורבו יד ראשונה עם 40 אלף ק"מ נקי, כרגע הוא למכירה ב129000 בגלל שהוא משתדרג לרכב יוקרה,

ואני מאוד מרוצה מהספורטאג', אבל ממש אין לו מה לחפש מול ה3008, היתרון היחידי בספורטאג' זה שהוא טיפה יותר מרווח והרבה יותר זול, ופה נגמרות היתרונות.

ניסיתי למכור את הספורטאג' שלי ולהוסיף על ה3008 של אחי, אך לצערי ללא הצלחה, זה נראה כמו משימה בלתי אפשרית במיוחד שהספורטאג' שלי הוא יד שלישית למרות שהוא פרטי, קשה למכור, אולי בגלל שהשוק מוצף בספורטאג'ים.

לגבי ההשואה שלך, לא חושב שזה נכון להשוות ג'יפון לפרייבט, לכל אחד ייעוד ופרקטיות אחרת.

עריכה אחרונה על ידי wildlands2019
פורסם

לא הבנתי אותך סליחה.

יש רכב שאתה רוצה, עונה על הדרישות והצרכים שלך,  מתאים בתקציב ואתה מחפש משהו אחר?

פורסם

אפשר לבדוק גם את האחות סיטרואן C5 בעלת מנוע דומה, הרבה מציע נוחות מעולה סלון יותר שיגרתי אמנם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה לכל המגיבים.

בתאריך 9.7.2023 בשעה 07:58, TZR84 כתב:

לא הבנתי אותך סליחה.

יש רכב שאתה רוצה, עונה על הדרישות והצרכים שלך,  מתאים בתקציב ואתה מחפש משהו אחר?

כי התקציב כרגע תיאורטי וכולל התאמצות גדולה כדי למתוח אותו עד לסכום שציינתי. אז לדוגמא ה-C5 Aircross הייתה אופציה שלא הכרתי ועונה על אותם צרכים אבל מהסתכלות במחירי השוק נראה שהמחירים שלה נמוכים יותר.

מה גם שמדובר ברכב יד 2, אז יש עניין של למצוא את הרמת גימור בשילוב שנה וקילומטרז׳ עם המחיר המתאים ובמצב טוב. הסיטרואן לדוגמא יותר קשה למצוא עם כל הנתונים שאני רוצה, אז אם הייתי נעול עליה מהתחלה ולא מכיר את ה-3008, הייתי שמח לגלות על הפיג׳ו.

אגב הסיטרואן - מסקירות שראיתי אתמול מאוד התרשמתי מהרכב. מישהו יכול לספר על האמינות שלו? אני יודע שמבחינת מנוע מדובר על אותו אחד ב-3008 החל מ2019 

אבל מה לגבי השאר? משיטוט פה אני רואה שיש בעיה ברמת הגימור הבכירה עם הגג שלא אטום טוב ומזגן שאולי ואולי לא מקרר מספיק והוחלפו חלקים על מנת שיעבוד יותר טוב. יש עוד משהו שחשוב לדעת? 

חוץ מזה, קצת התבלבלתי מצריכת הדלק. אני רואה שחלק אומרים מספרים כמו 10 ק״מ לליטר ומקומות כמו אוטו מציינים 14.2 (לא נתוני יצרן).

זה נראה כאילו הרכב לא להיט מכירות בארץ ואולי למכור אותו עוד כמה שנים יהיה מייגע, אבל זה לא משהו שיעצור אותי מלקנות אותו 

שאלה אחרת לא קשורה לגמרי - מישהו יודע לומר בוודאות  עד איזו שנה היו ביונדאי סונטה ההיברידית המנועים שמועדים להתפגר?

פורסם (נערך)

גם הגג בפיג׳ו ברמת אבזור פרימיום לא אטום טוב ונכנס אור, מבחינת אמינות אני יודע שהיו כמה מקרים של מצמוף דלק שהתקלקל, לא יודע מה קורה עם זה, בנושא המזגן הבנתי שזה בעיה מוכרת שלובינסקי מטפלים בה(היה מישהו פה בפורום עם הבעיה ותיקנו לו אותה), למען האמת ראיתי לא מעט ביקורות שטוענות שדווקא הגרסא הפשוטה יותר יותר נוחה גם בגלל שמידת הג׳נטים קטנה יותר וגם הריפוד של המושבים נוח יותר.

לגבי צריכת דלק, יש לי 5008 עם מנוע בנזין 180 כ״ס וצריכת הדלק בממוצע משולב היא 1-11, מניח שפלוס מינוס בסיטרואן יהיה אותו דבר, הפלוס הגדול זה שהרכב די חזק.

אני התלבטתי אם לקחת את הבנזין 180 או הדיזל והגעתי למסקנה שמכיוון שאנחנו לא נוסעים הרבה(איזור ה18 אלף בשנה) אעדיף את הבנזין, ההבדל בדלק לא יהיה כלכך גדול ואל תשכח שבדיזל יש את נושא האוריאה שאין לו פתרון, יותר נכון יש פתרון שלובינסקי לוקחים אחריות ל5 שנים ובמידה ולא צריך להכליף את המיכל לבד וזה עניין של כמה אלפי שקלים.

אגב לגבי המכירה של הסיטרואן, אם תקנה אותה עכשיו זה גם יהיה בזול, אז ככה שגם תמכור בזול.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 7 שעות, Jeka88 כתב:

גם הגג בפיג׳ו ברמת אבזור פרימיום לא אטום טוב ונכנס אור, מבחינת אמינות אני יודע שהיו כמה מקרים של מצמוף דלק שהתקלקל, לא יודע מה קורה עם זה, בנושא המזגן הבנתי שזה בעיה מוכרת שלובינסקי מטפלים בה(היה מישהו פה בפורום עם הבעיה ותיקנו לו אותה), למען האמת ראיתי לא מעט ביקורות שטוענות שדווקא הגרסא הפשוטה יותר יותר נוחה גם בגלל שמידת הג׳נטים קטנה יותר וגם הריפוד של המושבים נוח יותר.

לגבי צריכת דלק, יש לי 5008 עם מנוע בנזין 180 כ״ס וצריכת הדלק בממוצע משולב היא 1-11, מניח שפלוס מינוס בסיטרואן יהיה אותו דבר, הפלוס הגדול זה שהרכב די חזק.

אני התלבטתי אם לקחת את הבנזין 180 או הדיזל והגעתי למסקנה שמכיוון שאנחנו לא נוסעים הרבה(איזור ה18 אלף בשנה) אעדיף את הבנזין, ההבדל בדלק לא יהיה כלכך גדול ואל תשכח שבדיזל יש את נושא האוריאה שאין לו פתרון, יותר נכון יש פתרון שלובינסקי לוקחים אחריות ל5 שנים ובמידה ולא צריך להכליף את המיכל לבד וזה עניין של כמה אלפי שקלים.

אגב לגבי המכירה של הסיטרואן, אם תקנה אותה עכשיו זה גם יהיה בזול, אז ככה שגם תמכור בזול.

תודה על המידע, חידשת לי.

מחיפוש כאן גם אני ראיתי דעות דומות על רמת הגימור feel. 

מצאתי כמה רכבי 3008/C5 Aircross יד 2 שנראים טובים ובמחירים טובים. את הסיטרואן יותר קל להשיג עם נתונים ושנתון טובים יותר כצפוי, אבל לא יצא לי לנהוג בה לעומת ה-3008 שיצא לי לנהוג בה לפרק זמן קצר. 

אני אצטרך לחפש איך לעשות את זה באשדוד. בחיים לא הלכתי ליבואן רכב כדי לקנות יד ראשונה, אבל אני מניח שלא מקובל לומר להם שאני רוצה לעשות מבחן נסיעה כי אני חושב לקנות את הרכב יד 2? 🙃

פורסם (נערך)

תלך ללובינסקי טרייד, תבקש נסיעת מבחן על איזה רכב שאתה רוצה ותשחק אותה ״מתעניין ברכב״, תסיים את נסיעת המבחן, אחכ תגיד שאתה ״צריך לחשוב על זה״ ושלום על ישראל.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם (נערך)

אל תגיד להם שאתה צריך לחשוב על זה.

תשאל בסוף כמה הם רוצים. תעקם את האף ותגיד לו - תשמע, אני מבין מאיפה אתה בא, אבל זה רכב צרפתי. אין לו שוק. ותציע לו 40% פחות ממה שהוא מציע ותגיד שאתה מצטער אבל זאת ההצעה שקיבלת מהתפעול בבית. ושהמגרש חנייה אצלך מלא בכאלה שלא זזות עם נתונים יפים. ורכב כזה יכול לשכב בקלות חצי שנה עד שיימצא לו קונה.

וגם תגיד לו שהוא צריך להבין אותך כי יש לך הוצאות על הרכב. אתה קונה אותו. צריך לשטוף אותו. לשים לו דלק. יש עלויות. ויש גם מערך לא קטן בבית שעולה לך לא מעט כסף.  אז אתה לא יכול להציע לו מחירון או את מה שהוא מבקש. אולי בשוק הפרטי הוא יקבל קצת יותר. כאן יש לו נוחות שהוא מקבל את הכסף תמורת מפתח.

ואם זאת הייתה ראב4 נגיד או ספורטאז היית מציע לו יותר. 

אם לא מסכים, אז תן לו את המספר שלך ותגיד לו שאם זה רלוונטי שיתקשר - ושיזכור שזה כפוף לבדיקה. 

אם אתה שוכח משהו פשוט תלך לנציג ותגיד שאתה רוצה לעשות טרייד על רכב צרפתי, ואז הוא יגיד לך את כל זה ותוכל להגיד לו חזרה 

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
בתאריך 8.7.2023 בשעה 20:04, wildlands2019 כתב:

ה3008 יקר יותר מהמתחרים כי הוא באמת רמה אחת מעל,

אני אומר את זה בתור בעלים לספורטאג' 2.0, ולאח שלי יש 3008 2019 1.6 טורבו יד ראשונה עם 40 אלף ק"מ נקי, כרגע הוא למכירה ב129000 בגלל שהוא משתדרג לרכב יוקרה,

ואני מאוד מרוצה מהספורטאג', אבל ממש אין לו מה לחפש מול ה3008, היתרון היחידי בספורטאג' זה שהוא טיפה יותר מרווח והרבה יותר זול, ופה נגמרות היתרונות.

ניסיתי למכור את הספורטאג' שלי ולהוסיף על ה3008 של אחי, אך לצערי ללא הצלחה, זה נראה כמו משימה בלתי אפשרית במיוחד שהספורטאג' שלי הוא יד שלישית למרות שהוא פרטי, קשה למכור, אולי בגלל שהשוק מוצף בספורטאג'ים.

לגבי ההשואה שלך, לא חושב שזה נכון להשוות ג'יפון לפרייבט, לכל אחד ייעוד ופרקטיות אחרת.

סתם כדי לעדכן - קניתי בסוף את ה3008 של אחיו

מלבד הנתונים המצויינים הרכב פשוט שמור למופת ויצא תקין לגמרי בבדיקה מלבד סעיף אחד בגלל שריטה קטנטנה על הפגוש האחורי שטופלה עם מכחול 

הלכנו לכמה סוכנויות בסביבה וראינו בין היתר את הרכב שהוא מתכוון לרכוש והוא מדהים

הוא ואשתו אנשים מקסימים

תודה על ההפניה!

עריכה אחרונה על ידי מוטי28
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...