Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוזר לעדכן:

קודם כל, רוצה חצי להתנצל על כך שהאשמתי את hi-q ברעש. הרעש לא היה בגללן (אני חצי מתנצל כי עדיין מדובר בסחורה נחותה ביחס לפרודו, הן מבחינת התחושה והן מבחינת עוצמת הבלימה בלחיצה זהה על דוושת הבלם).גם רמת הדיוק שלהם כושלת וגם איכות החומר נמוכה.

דבר שני -

אחרי חפירה בלתי מתפשרת והבנה של כל מרכיב במערכת + ניסיון של חובבים עם רעשים כאלה ופתרונם, הגעתי למסקנה שפירוק הקפיץ על ידי מכונאים במוסך גרם לעיוות בקפיץ. הגעתי למסקנה על ידי הצלבת נתונים והתבוננות בסירטונים ותמונות, שמטרת הקפיץ היא לא רק "לחבר" בין הקאליפר לתושבת שלו, אלא גם (או בעיקר) לתת קונטרה לגב הרפידה.

במערכת היצרן גם אין שום דרך מיוחדת לפרק את הקפיץ, כך שפוטנציאל הנזק/עיוות לקפיץ הוא גדול בכל פירוק.

לאחר פירוק הקפיץ, כיפוף פה ושם, והחזרתו - הרעש נעלם.

בתמונה המצורפת בעצם מומחשת הבעיה: כאשר מפרקים את הקפיץ החוצה (חץ ירוק) הוא מתעוות בקצוות שלו (עיגולים כחולים). לפעמים מכניסים מברג איפה שהחץ ולפעמים איפה שהעיגולים. בכל מקרה, אם כמה פעמים משכת את הקפיץ החוצה בנקודות שבהן הוא אמור לתת את הקונטרה, החלשת אותו וגרמת לו עיוות.

בתמונות לאחר מכן רואים את הרווח בין הקפיץ לרפידה שגרם לרפידה לרקוד ולהרעיש, ובתמונה נוספת את הקפיץ צמוד לגב הרפידה, מה שהביא את השקט. 

למכן הסדר הטוב הזמנתי 2 קפיצים מקוריים של ate בעלות מצחיקה של 5 דולר ליחידה פלוס משלוח (עוד כמה דולרים) ואחליף לחדשים כשהם יגיעו.

IMG-20230619-WA0004.thumb.jpg.851027049ded36807ff94e34fbd7ad91.jpg

IMG-20230619-WA0003.jpg

IMG-20230619-WA0002.jpg

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתאריך 12.6.2023 בשעה 06:07, Tiida כתב:

מצאתי תמונה ברשת, סימנתי את הברזל ואת החורים המדוברים

כל ברזל מגשר בין 2 הרפידות, 2 ברזלים לכל זוג רפידות, נכנסים לחורים שבקצה הרפידה

צילום מסך 2023-06-12 061036.jpg

זה נקרא  Anti Rattle Clips (כאילו דא ? )

Are Anti Rattle Clips Necessary?

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

כמה עולה מקורי??

(אל תחפש.. סביב 170 לפני מעמ ליחידה)

• מעניין 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אני החלפתי שבוע שעבר רפידות ל brembo, המוכר אמר לי ש hi q רפידות שקטות יותר אבל ניגמרות מהר יותר ולכן שווה להוסיף עוד כמה שקלים ולקנות brembo

פורסם

מעניין שאצלי בBMW הברזל של הקליפסים האלה יותר עבה.
אני גם אף פעם לא הבנתי את הטכניקה שאמורים לפרק אותם - פעם מברג מפה ופעם מברג משם.

כשעשעיתי שיפוץ קליפרים, החלפתי גם את הקליפסים האלה לATE חדשים. עכשיו אני מבין שייתכן שזה תרם לשקט שנוצר לאחר מכן, ולא רק הרפידות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...