Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תוספת על צבע מטאלי לרכב חדש

שימו לב! השרשור הזה בן 491 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

התעניינתי ברכב חדש וכמובן שהיבואן לוקח תוספת של כ - 3,000 ש"ח על צבע מטאלי. אבל חי נפשי, כשאני מתקרב בעין בוחנת לפח, אני לא רואה את הנקודות הזעירות שמאפיינות צבע מטאלי. יש דרך יותר טובה לבחון את זה? 

וכמובן שהיבואן לא מציע את אותו הצבע לא במטאל. פשוט קובע עובדה: "זה הצבע שאתה רוצה? אז זה מטאלי ויש תוספת מחיר".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היבואן לא קובע את מניפת הצבעים אלא היצרן 

לא מתאים לך, תקנה משהו אחר או מיצרן שלא גובה תוספת.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

היבואן לא קובע את מניפת הצבעים אלא היצרן 

לא מתאים לך, תקנה משהו אחר או מיצרן שלא גובה תוספת.

באמת חבל שאתה לא עונה לעניין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון... השאלה שלך היא למה אני לא רואה נצנצים למרות שחוייבתי בעוד 3000 ש"ח.

אתה יכול להשתמש ב מיקרוסקופ... אולי תראה, השאלה היא מה אתה מנסה להשיג או להוכיח?

שזה לא צבע מטלי וסתם חוייבת או שזה אכן צבע מטאלי ותוכל לספר לך שיש הצדקה למחיר?

מה שלא תנסה להוכיח לא רלוונטי.

זה הצבע, זה המחיר. רוצה תיקח, לא מספיק מנצנץ... תמשיך הלאה. רחוב המסגר מלא בסוכנויות רכבים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, סולל הדרך כתב:

נכון... השאלה שלך היא למה אני לא רואה נצנצים למרות שחוייבתי בעוד 3000 ש"ח.

אתה יכול להשתמש ב מיקרוסקופ... אולי תראה, השאלה היא מה אתה מנסה להשיג או להוכיח?

שזה לא צבע מטלי וסתם חוייבת או שזה אכן צבע מטאלי ותוכל לספר לך שיש הצדקה למחיר?

מה שלא תנסה להוכיח לא רלוונטי.

זה הצבע, זה המחיר. רוצה תיקח, לא מספיק מנצנץ... תמשיך הלאה. רחוב המסגר מלא בסוכנויות רכבים.

תראה, לא כולם כמוך, במאיון,  כשבא לרכוש רכב, היבואן אומר את המחיר, אתה מוציא פנקס שיקים בלי לשאול שאלות ורושם את הסכום המבוקש.

אנחנו, דלת העם, אסקופה נדרסת, שואלים שאלות קודם ומעלים תהיות. 

ואם לא מתאים לך, פשוט תעבור להגיב בפורומים אחרים. האתר הזה מלא בפורומים אחרים שמאיון כמוך יוכל לגעגע בהם.

עריכה אחרונה על ידי usafun
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך להסתכל בשמש או בתאורה חזקה כמו עם פלאש.

אבל אם אתה לא רואה את זה אז אני לא מבין מה הטעם שתוסיף על זה כסף, אלא אם ממש חשוב לך הגוון.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נאמר לו שהצבע שהוא רוצה בא רק במטאלי,

אם הוא רוצה רק את הצבע הזה אין לו כ"כ ברירה

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זו בדיוק הפואנטה. אם משהו לא נראה כמו שהוא נחזה להיות, למה צריך אוטומטית לשלם עליו?

אני לא צבעי רכב, ובסך הכל רציתי לדעת אם יש אמת מידה כלשהי לקבוע האם צבע הוא מטאלי, או לא?

הרי תמיד יש אפשרות שהיבואן טועה (וזה בלשון המעטה), שכן ליבואן גם רכבים שהוא מוכר ואינם בצבע מטאלי.

אולי בכלל אין בפורום הזה את הידע, ובאמת צריך להתייעץ עם צבעי רכב מקצועי?!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואני עדיין ממרומי האלפיון העליון לא מבין את המטרה.

נגיד שתתיעץ עם צבעי מומחה של האו"ם לצבעים מטאלים שיפסוק שמדובר בהונאה ופשע נגד האנושות...

מה תעשה? תהפוך שולחן בסוכנות ותבקש הנחה?

זה הצבע, זה המחיר שלו וזה מה יש!

הצבע הזה מטאלי או לא עולה עוד 3000 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא אבקש הנחה, אדרוש שלא לשלם על מה שאיני מקבל, ובוודאי כאשר מדובר בפסיקה של "צבעי מומחה של האו"ם לצבעים מטאלים".

אתם באלפיון, מאד נאיביים. חושבים שהיבואן הוא סוג של משה, שהוריד את התורה מהר סיני, וכל מה שהוא אומר לעמך, זה דבר אלוהים חיים ואין בלתו.

ידידי הנאיבי - כמו שהעגל רוצה לינוק, ככה הפרה רוצה להניק. 

אולי כשתדגל, תבין שגם על דירה שמחירה מספר מליוני שקלים, אפשר להתמקח ולהוזיל, ולא בגלל שהחברה הקבלנית "קל לה" להוריד מחיר ממוצר של מליוני ש"ח, אלא בגלל שהצרכן מתעקש ויודע איך לבקש/לדרוש ההנחה.

במקרה דנן, דרך אגב, לא מדובר רק בהתמקחות על מחיר, אלא בדרישה לא לשלם על משהו שמומחה אולי יקבע שאינו קיים.

וראה זה פלא - דווקא כשהתחלת לכתוב לעניין, גם החכמת.

מסקנה - משתלם לא לכתוב שטויות.  

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היות ואנחנו לא מכירים, לא חברים ועניתי לך לגופו של עניין ולא לגופו של אדם, אז אל תחנך אותי ואל תיתן לי ציוני חכמה ודעת.

שיהיה לך בהצלחה במאבק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, usafun כתב:

יש דרך יותר טובה לבחון את זה? 

נסה להשתמש באפליקציות לאיתור צבעים (למשל color detector ויש עוד רבות כמוה). אתה מצלם את הרכב והוא מציין את הגוון ואת שם הצבע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממה שאני מכיר, לא כל צבע מטאלי מועשר בנצנצים. בשני כלי הרכב האחרונים שרכשתי, באחד יש ובשני אין. בשני המיקרים הצבע מוגדר מטאלי.

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, zaf כתב:

ממה שאני מכיר, לא כל צבע מטאלי מועשר בנצנצים. בשני כלי הרכב האחרונים שרכשתי, באחד יש ובשני אין. בשני המיקרים הצבע מוגדר מטאלי.

אני מצטט מתוך "המדריך המלא לשימור צבע הרכב בפנאטיות" שפורסם באתר הזה (לפני הרבה שנים) ובו כתוב - "צבע מטאלי זהו צבע שצופה בלכה המקנה לו ברק ייחודי וההבדל בינו לבין צבע רגיל זה שיש לו גוון של "נצנצים".
אז אולי אחד מאלו שרכשת לא היה באמת עם צבע מטאלי.

ודרך אגב, מתוך chatGPT:

צבע מתכתי לרכב הוא סוג של צבע רכב המכיל חלקיקים מתכתיים קטנים או פתיתים בתוך תערובת הצבע. חלקיקים אלה עשויים בדרך כלל מאלומיניום או מתכות אחרות, כגון נחושת או ברונזה, והם יוצרים אפקט נוצץ או מנצנץ על פני השטח של הרכב הצבוע.

הפתיתים המתכתיים בצבע מחזירים אור לכיוונים שונים, ומעניקים למכונית מראה ייחודי. כאשר אור שמש או אור מלאכותי פוגעים בגימור המתכתי, הם מייצרים איכות רפלקטיבית ובוהקת המשפרת את המשיכה החזותית הכוללת של הרכב. אפקט זה מכונה בדרך כלל "פתית מתכתי" או "ניצוץ מתכתי".

יצרני רכב וחנויות צבע בהתאמה אישית מציעים מגוון רחב של צבעים מטאליים, החל מכסף וזהב קלאסיים ועד כחולים, אדומים וירוקים עזים. האפקט המתכתי יכול להשתנות בעוצמתו, כאשר לחלק מהצבעים יש נצנוץ עדין בעוד שלאחרים יש ניצוץ בולט יותר.

כדי להשיג את הגימור המתכתי, הפתיתים המתכתיים מעורבבים עם שכבת הצבע הבסיסית. לאחר מריחת שכבת הבסיס, בדרך כלל מוסיפים שכבה שקופה כדי להגן על הצבע ולספק עומק לאפקט המתכתי.

ראוי לציין כי יישום צבע מתכתי דורש מיומנות ודיוק, שכן פתיתים מתכתיים יכולים לשקוע באופן לא אחיד אם לא מיושמים כראוי. לכן, לעתים קרובות מומלץ שצבעי רכב מקצועי ימרח צבע מתכתי לקבלת התוצאות הטובות ביותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 491 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...