Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול טיימינג סקודה

מעבר לפיתרון נפתר ע"י vladclar,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אשתי עברה לפני כחצי שנה טיפול במוסך מורשה של סקודה על הסקודה ספייסבק שלה.

הטיפול היה טיפול תקופתי, כלל גם החלפת בלמים וכלל גם טיפול במערכת הטיימינג.

הטיפול היה ממש ממש יקר.

אני ממש אודה אם מישהו כאן בפורום שמבין בטיפולי טיימינג של סקודה (כולל בחלקים הנדרשים) יוכל לסיייע לי בהבנה האם עקצו אותנו או האם כל מה שהוחלף אכן נדרש להחלפה.

תודה רבה,

פורסם (נערך)

להחליף בלמים ורצועת טיימינג במוסך מורשה יבואן ( של כל יבואן, לא רק בצ'מפיון מוטורס ) עסק יקר מאוד.

הטיפול נעשה לפני חצי שנה - אין אפשרות לענות לך לגבי הבלמים,  אותם מחליפים לפי המצב שלהם ( שחיקה של רפידות ועובי הצלחות).

רצועת טיימינג מחליפים לפי הוראות היצרן,  היא כוללת קיט טיימינג, משאבת מים ( בדגמים בהם המשאבה מונעת ע"י רצועת טיינינג ) ועבודה די יקרה. לא סיפקת שום נתון לגבי הרכב ( שנתון, קילומטראז') וגם לא קבלה מהטיפול. 

לא ברור לי לאיזו תשובה אתה מצפה כאן....

צרכן נבון מבקש הצעת מחיר מכמה מוסכים ומחליט היכן לבצע טיפול.

לא עקצו אותכם כי הטיפול על כל המרכיבים נעשה בהסכמה שלכם.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הי,

בוודאי שהדבר נעשה בהסכמתי.

כשאני כותב "עקצו", אני מתכוון האם החליפו דברים שלא נדרש להחליפם.

האם הטיפול נופח מעבר למה שהוראות היצרן דורשות.

סימני השאלה שיש לי הם לגבי מערכת הטיימינג (לא הבלמים).

זה המוסך הקבוע שלנו, אז אנחנו לא מבקשים הצעות מחיר ממוסכים שונים לפני טיפול.

ציפיתי שאם יש בפורום אדם שמבין בסוג הטיפול הזה, בסקודה ספייסבק, ומבין איזה חלקים נדרש להחליף (ואיזה לא), אעלה לכאן קבלה מהטיפול ופירוט כל מה שנעשה ואקבל, בתקווה, חוות דעת מקצועית.

אני מקווה שאתה תוכל לסיייע.

אעלה מאוחר יותר את כל המידע.

תודה רבה על תשובתך,

פורסם (נערך)

שלום,

הנה פרטי החשבונית ומה שהוחלף.

הרכב שנת 2018 ועשה 120000 ק"מ.

האם כל מה שהוחלף, שקשור למערכת טיימינג, אכן היה צריך להיות מוחלף?

עלות הטיפול (טיפול שגרתי פלוס בלמים/מצתים פלוס טיימינג) הייתה 5100 ש"ח.

טיפול הטיימינג (עבודה וחלפים) עלה כ 2700 ש"ח.

תודה,

טיפול_טיימינג_סקודה_1.jpg

עריכה אחרונה על ידי gil_he
הוספת פרטים
  • פיתרון
פורסם (נערך)

אני לא רואה שום דבר חריג שאפשר לקרוא "עקיצה" בחשבונית הזאת. ניתן  היה לוותר על התוסף, אבל זה בקטנה.

רפידות אחוריות מקוריות, כצפוי במוסך מורשה, יקרות מדי. הפתרון - לקנות ולהביא לבד למוסך (.לא מתאים לכל אחד להתרוצץ בחנויות חלפים).

עבודת החלפת מצתים על הצד היקר - ככה זה במוסכי יבואנים.

מה שקרה, הטיפול היותר גדול, מצתים, רפידות וטיימינג (אכן, הכל נעשה לפי הוראות היצרן, ב 120 אלף קילומטרים ) נפלו על אותה כניסה למוסך, וזה הצטבר לסכום גבוה כל כך.

אפשר למצוא מוסך לא מורשה סקודה,  אחד שמתמחה ברכבי VAG דוגמת "מוסך רון " ת"א.

כנראה היית יוצא יותר בזול, אבל לא בהרבה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

(את התוסף הם שמו על דעתם. מרגיז).

יש לי איזו מחשבה, אולי לא רלבנטית כיום, שמוסך יבואן, חלפים מקוריים (גם חליפיים) וידע של מכונאי מורשה, חשובים בטיפול ברכב.

מבחינת התחזוקה שלו והבטיחות שלו.

בייחוד רכב שאשתי וילדיי נוסעים בו.

אני יודע שיש לזה מחיר, אבל היה נראה לי שעכשיו הוא גבוה מאוד.

תודה רבה !!!

פורסם

יש מוסכים כלליים עם ידע וניסיון הדגם שלך, לא פחות טובים מאשר מוסכי יבואן.

אבל גם הם לא יהיו זולים.

יכול להיות שהיית חוסך במוסך הזה 1000-1500₪, לא יותר.

לא כל טיפול הבא יהיה יקר.

פשוט נפלת על הכל ביחד.

פורסם

המחירים הגיוניים למוסכי מורשי יבואן וכמובן שלא יכולה להיות עקיצה אם הסכמתם למחיר או לעבודה מבלי לברר מה המחיר. 

לדעתי אין צורך להינעל על מוסך ספציפי. מציע לך להבא לברר מראש ע"פ ספר הרכב מה נדרש בטיפול, להתקשר למספר מוסכים מורשי יבואן באזור שמתאים לך ולקבל הצעות מחיר על רשימת הדברים הנדרשים בטרם תיאום הגעה. 

אישית נתקלתי בהפרשי מחיר בין מוסכי מורשי יבואן של עד למעלה מ30% (לרוב 10-15%) ובטיפול נרחב זה שווה את הטירחה.

אגב, ניתן לבקש בצורה נעימה ומכבדת הנחה וגם לקבל אותה. 

פורסם (נערך)

ממה שאני יודע, כשמטפלים במוסכי יבואן, הכל מוגדר עד הסוף מבחינת משך טיפול, עלות טיפול (לפי שעת יבואן), עלות חלקים וכולי.

אני מניח שההבדל בין מוסכי יבואן יהיה בהנחה הסופית שמקבלים.

אנחנו קיבלנו הנחה סופית של כ 350 ש"ח, כך שבמקום 5150 ש"ח שילמנו 4800 ש"ח.

כ 6.8% הנחה כללית (חלקים ועבודה).

במוסך שלי (יש לי סוזוקי), מוסך יבואן, אני מקבל 15% הנחה רק על חלפים (ורק המקוריים). אין הנחה על חלפים חליפיים ועל העבודה.

עריכה אחרונה על ידי gil_he
פורסם

היי,

נשמע שאתה עטוף בתפיסות שגויות לגבי טיפולים ברכב. הרשה לי לנפץ לך כמה מהן:

• "הנחה" זה מושג ישראלי.
  • ההבדל בין מוסך היבואן למוסכים אחרים הוא שבמוסך היבואן לא בודק את הרכב שלך איש מקצוע (ספציפית מדבר על יבואן קבוצת פולקסווגן).
  • טיפול במוסך היבואן לא מבטיח את טיב ואיכות העבודה.
  • טיפול במוסך היבואן לא מבטיח את טיב ואיכות החלפים (כבר הוכח שצ'מפיון משתמשים בחלפים סיניים לעיתים).

עם זאת, אני כן מסכים איתך שטיפול נכון ושימוש בחלקים נכונים ואיכותיים ברכבך הם חשובים לשמירה עליו ועל הבטיחות שלו.

אם תגיד לנו מהיכן אתה בארץ, נוכל להכווין אותך למוסכים מומחים לרכבים מקבוצת פולקסווגן, ששמים דגש על שימוש בחלקים מקוריים (או OEM) במחירים הוגנים.

במוסך היבואן אתה משלם על הבורקסים, ותו לא.

2016 BMW M235i.

פורסם

כל מוסך מחדרה ועד חיפה שיטפל ברכב של אשתי (סקודה ספייסבק) בצורה אמינה ומקצועית, יתקבל בברכה.

תודה!

פורסם

שאלה לגיל ולחברים שהגיבו, במסגרת החלפת רצועת תזמון ורכב שעבר 120000ק"מ לא הציעו במוסך מורשה גם החלפת משאבת מים? מעניין, תודה לעונים.

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, yakov 1 כתב:

שאלה לגיל ולחברים שהגיבו, במסגרת החלפת רצועת תזמון ורכב שעבר 120000ק"מ לא הציעו במוסך מורשה גם החלפת משאבת מים? מעניין, תודה לעונים.

מצטרף לשאלה

סיפרת  על מקרה שלא החליפו משאבת מיים בסיאט במסגרת הטיימינג  , אחרי 3 שנים המשאבה  נזלה וגם פגעה ברצועת הטיימינג . לדברי המוסך( נחשב מומחה) הוא לא תמיד ממליץ על החלפת המשאבה.

מאידך פעם הבאה שיסתכלו על המשאבה זה  בטיימינג הבא והשאלה אם זה נכון למשוך עם אותה משאבה עוד 5 שנים או עוד 90 אלך קמ כאשר תקלה בה יכולה להרוס מנוע?

אבל לעומת זאת  במכוניות שיש שרשרת לא שמעתי על החלפה יזומה של משאבת מים 

עריכה אחרונה על ידי avri6
  • תוכן חדש...