Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הג'יטי (אגרסור גלגלים 26 ) הישנות  שלי ששימשו אותי תקופה ארוכה החליטו לסיים קדנציה עם שבר שנוצר בשילדה,  לאחר חיפוש והתלבטויות בין אופניים הברדיות עם הנוחות העירונית בחרתי בסוף ללכת על אופני הרים מסורתיות יותר  וקניתי ג'אמיס דורנגו,  שלדעתי נותנות תמורה גבוה יחסית לתקציב שכוונתי (אלפיים וקצת) ,  יש כמה דברים שאני רוצה /צריך לשפר ואשמח להכוונה/חוות דעת:

- שעון בוקר הילוכים - ההילוכים הם 9*1 של מיקרוסוייטש,  מעולם ללא השתמשתי בבורר השמאלי באופניים הקודמות ולויתור עליו יש יתרונות, רק חסרון שלא לקחת בחשבון בכל הסוג הילוכים הזה שאין שעון בורר,  מבחינתי לא לדעת באיזה הילוך אני נמצא זה פגיעה בנוחות, האם יש דרך להוסיף צד חיווי שכזה בלי מהפכות עולם?

-דבר נוסף -  הישיבה פחות זקופה ממה שאני אוהב ורגיל , לכן אני מכוון לסטם מתכוונן אבל קורא שזה פתרון בעייתיים אולי יש חברה מסויימת יותר איכותית? 

גריפים- הישנים שלי היו בצורה ארגונומית דנוחה לאחיזה אבל מגומי קשיח ולא רך- אולי יש משהו שהוא צורה נוחה וגם רך? חברה מומלצת?

-חשבתי להוסיף מוט מושב עם בולם- האופניים בכללי מרגישות לי קשות מול מה שאני מכיר (אולי בגלל שחדשות? מעבר לגלגלי 29?) ואני מחפש נסיעה עם שיכוך זעזועים ורכות. האם מומלץ? מוצר מסויים?

להבהרה- אני נוסע 80 אחוז נסיעה נינוחה על שבילי אופניים/מדרכות למרחקים קצרים בינוניים, ממש לא רכיבת אקסטרים

פורסם

אולי היית צריך לבחור אופני עיר ולא הרים?

אופני הרים מיועדים לפעילות ספורטיבית והגיאומטריה שלהם בהתאם.

אפשר לעשות התאמות כמו סטם מגביה לכידון ומושב רך יותר,

אבל עדיין אתה נשאר עם אופני הרים, עם כל הפלוסים והמינוסים.

תבדוק היכן שקנית, אולי לא מאוחר להחליף. ראיתי בקטלוג שלהם כמה סוגים של אופני עיר.

לגבי ההילוכים, אני עברתי לפני כמה שנים מסט של 3X9 ל- 1X11

ומהר מאוד התרגלתי להעביר הילוכים לפי הרגש ולא לפי המספר בצג.

לעתים רחוקות, כשאני כן צריך לדעת באיזה הילוך אני (נניח בסוף ירידה ללא פידול ולפני עלייה תלולה)

אני פשוט מציץ אחורה אל המעביר ורואה בעין אם צריך להוריד וכמה.

ממש לא חסר לי החיווי (מתרגלים מהר), ולעומת ה-3X9 זה מרגיש לי חצי אוטומט...

פורסם (נערך)

תחזור לחנות ותשדרג למשהו אחר, זה לא נשמע שמתאים לצרכים שלך ולא ישתלם לך לעשות את השינויים בנוכחיים.

עריכה אחרונה על ידי Coro
  • אהבתי 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

גם כשהיו לי 3*7 מעולם לא עניין המספר האמיתי.

עכשיו עם 1*11 בלי חיווי - עדיין לא מעניין.

זה קטע פסיכולוגי, תתגבר עליו.

זווית הישיבה זה משהו לא ממש פתיר, כדאי שתבדוק אופניים נוספים. בגדול כל הקטגוריה של אופני ההרים עברה שינוי לגיאומטריה הרבה יותר אגרסיבית (אני מניח שהטרנד הזה יעבור מתי שהוא).

לגבי נוחות - ניתן לכוון את לחץ האוויר בבולם הקדמי.

יותר סביר שהאוכף פשוט חדש מדי, או סתם אוכף נוקשה יותר. אפשר תמיד להחליף.

כמו כן, יש נטייה של חנויות אופניים לנפח יתר על המידה את הצמיגים, תסתכל מה רשום על הדופן ותנסה לכוון לצד הנמוך של הסקאלה. אצלי למשל ההבדל בין הברומפטון למארין זה 90psi מול... 25. כן כן. זה מה שרשום על הצמיג וזה תקין לצמיגים מסוימים.

בקיצור, יש מה לכוונן עוד לפני שמתחילים סבב שופינג.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אני רוכב על אופני הרים מיושנות כבר 6 שנים בערך אני יודע מה זה אופני הרים מגיע קלולס (אולי קצת בכיין זה כן ;-) ),  עם כל החסרונות זה עדיין הכיוון שנבחר כי אני בכל זאת נוסע בערך 20 אחוז מהזמן בשבילים /שטח לא קשה עם המשפחה למשל,  היברידיות עדינות מדי (בדקתי למשל דואל ספורט ודומיהן  ).

המצב לא נורא אם זה מה שהשתמע מדברי, אם הכל אפשר לחיות, אבל אני אוהב לעשות דיוקים סבירים כי זה לטווח ארוך

לפני 5 דקות, hans כתב:

בקיצור, יש מה לכוונן עוד לפני שמתחילים סבב שופינג

בהחלט, בגלל זה מנסה לשים את האצבע  במקומות הנכונים.   

גם דרך אגב אני מבין שקניתי ושלמתי על מוצר נחמד ולא מוצר קצה וזה בסדר. 

אמרת נכון גיאומטריה אגרסיבית זה תאור נכון . 

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם (נערך)

את עניין אינדיקטור ההילוכים תעזוב, אין לזה שום טעם במערכת בלי מעביר קדמי. מקסימום מסתכלים על הקסטה.

לגבי תנוחת ישיבה - האם אתה מתכוון שאתה ישבת בעבר אחורה יותר, ועכשיו אתה כפוף קדימה, נשען על הכידון?

אם כן, זה מוזר. האגרסור בגרסאות ה 26 אופניים עם תנוחה שמאוד מאוד נשענת קדימה. אולי היית עם מידה קטנה מדי באגרסור ועכשיו יש לך מידה גדולה יותר?

לגבי קשיחות - אין סיבה שיהיו קשיחים יותר מהאגרסור.להפך, גלגלי 29 נותנים קצת יותר שיכוך. אולי צריך לכוון את הקפיץ בבולם - יש שם אפשרות לכיוון pre load  - תסובב למינימום.

דרך אגב, למה לא קנית פוליגון פרימייר 5? יותר אופניים בפחות כסף.

https://www.pedalim.co.il/אופני_הרים_polygon_premier_5_2022

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם
לפני 8 דקות, Ooga כתב:

את עניין אינדיקטור ההילוכים תעזוב, אין לזה שום טעם במערכת בלי מעביר קדמי. מקסימום מסתכלים על הקסטה.

לגבי תנוחת ישיבה - האם אתה מתכוון שאתה ישבת בעבר אחורה יותר, ועכשיו אתה כפוף קדימה, נשען על הכידון?

אם כן, זה מוזר. האגרסור בגרסאות ה 26 אופניים עם תנוחה שמאוד מאוד נשענת קדימה. אולי היית עם מידה קטנה מדי באגרסור ועכשיו יש לך מידה גדולה יותר?

לגבי קשיחות - אין סיבה שיהיו קשיחים יותר מהאגרסור.להפך, גלגלי 29 נותנים קצת יותר שיכוך. אולי צריך לכוון את הקפיץ בבולם - יש שם אפשרות לכיוון pre load  - תסובב למינימום.

דרך אגב, למה לא קנית פוליגון פרימייר 5? יותר אופניים בפחות כסף.

https://www.pedalim.co.il/אופני_הרים_polygon_premier_5_2022

האינדיקטור- כמובן לא הולך להפוך את מערכת ההילוכים לאחרת, רק אם אפשר להחליף רכיב קצה וזה עניין פשוט.   חיווי מספר ההילוך בכל זאת נותן לך אינדיקציה, נאמר כמו שעון טורים של המציאות ביחס למאמץ הרכיבה מעבר להרגשה מאמץ, להעיף מבט למטה זה די מעפן.

תנוחת ישיבה- אתה צודק מאוד,  באגרסור גם עשו לי הגבהה בזמנו לא זוכר בדיוק מה ואיך, הן היו בזוית מעצבנת, אם הייתי יודע שאפשר הייתי בוחר בקצת יותר זקוף.

השאלה בקשר לסטם מתכוונן אם זה באמת פתרון לא משהו באמת, או שאנשים ממליצים רק מה שמכירים .

אני אבדוק את הבולם, תודה על הטיפ.

דרך אגב הפוליגון בקישור קטנות בשבילי (מידה s או m ),  האופניים שלי מידה  Xl .

פורסם
לפני שעה, yb כתב:

המצב לא נורא אם זה מה שהשתמע מדברי

אם כך אתה כנראה צריך קצת התאמות.

אני עשיתי את זה באופניים הקודמים, והעברתי לנוכחיים.

התקנתי סטם גבוה, יש בכל מיני אורכים וזויות,

מושב נוח יותר - גם יש מבחר גדול. המקורי בד"כ הוא סוג של קרש...

וגריפים עם הרחבה רכה שסופגת הרבה ויברציות ומקלה על שורש כף היד.

גם הכידון שלי קצר יותר מהמקור. 65 ס"מ לעומת 70 או 75 במקור.

אני מצרף כמה תמונות, תתעלם מהמתקונים הפרוביזוריים שלי...😁

inde4x.jpg

inde2x.jpg

inde1x.jpg

פורסם
לפני שעתיים, yb כתב:

האינדיקטור- כמובן לא הולך להפוך את מערכת ההילוכים לאחרת, רק אם אפשר להחליף רכיב קצה וזה עניין פשוט.   חיווי מספר ההילוך בכל זאת נותן לך אינדיקציה, נאמר כמו שעון טורים של המציאות ביחס למאמץ הרכיבה מעבר להרגשה מאמץ, להעיף מבט למטה זה די מעפן.

תנוחת ישיבה- אתה צודק מאוד,  באגרסור גם עשו לי הגבהה בזמנו לא זוכר בדיוק מה ואיך, הן היו בזוית מעצבנת, אם הייתי יודע שאפשר הייתי בוחר בקצת יותר זקוף.

השאלה בקשר לסטם מתכוונן אם זה באמת פתרון לא משהו באמת, או שאנשים ממליצים רק מה שמכירים .

אני אבדוק את הבולם, תודה על הטיפ.

דרך אגב הפוליגון בקישור קטנות בשבילי (מידה s או m ),  האופניים שלי מידה  Xl .

סטם מתכוונן זה NO NO גדול. אולי סטם עם יותר RISE. אבל חכה עם זה.

אתה לא רוצה לשקול מעבר לאופניים במידה לארג'? יכול להיות שהם הרבה יותר יתאימו לתנוחה שאתה רוצה, זה דבר מקובל אם אתה לא בחלק העליון של המידה XL.

בנוסף ניתן לקחת את האוכף קצת קדימה, יש עליו סימון תחומים מותרים ואם תזיז לגבול הכי קדמי זה יקל עליך.

פורסם
לפני שעה, Ooga כתב:

סטם מתכוונן זה NO NO גדול. אולי סטם עם יותר RISE. אבל חכה עם זה.

אתה לא רוצה לשקול מעבר לאופניים במידה לארג'? יכול להיות שהם הרבה יותר יתאימו לתנוחה שאתה רוצה, זה דבר מקובל אם אתה לא בחלק העליון של המידה XL.

בנוסף ניתן לקחת את האוכף קצת קדימה, יש עליו סימון תחומים מותרים ואם תזיז לגבול הכי קדמי זה יקל עליך.

מה בעצם הסיבה שסטם מתכוונן זה ביג נו?

בחנות שקניתי את האופניים כבר התקינו מראש סטם מוגבה יותר מהמקורי וכשאנע אקפוץ אליהם בשבוע הבא הציעו לנסות סטם ארוך עוד יותר .

אני באמת ברב יצרני האופניים בתפר של בין l ל xl (גובה 186),  בג'אמיס דווקא הxl מתאים מגובה 182 ככה שאני אמור להיות מעבר לתפר.

לגבי כל הכיוונים - לוקח לתשומת ליבי ועושה בדיקות.  מחכה גם שיגיע כבר מושב חדש שהזמנתי בדיוק כמו שהיה לי בזוג הישן כסא ללא אף (לא מבין איך הוא לא יותר נפוץ )

פורסם
לפני 21 שעות, yb כתב:

מבחינתי לא לדעת באיזה הילוך אני נמצא זה פגיעה בנוחות

מתרגלים.

לפני 21 שעות, yb כתב:

הישיבה פחות זקופה ממה שאני אוהב ורגיל , לכן אני מכוון לסטם מתכוונן אבל קורא שזה פתרון בעייתיים אולי יש חברה מסויימת יותר איכותית? 

לשימוש עירוני/שבילים זה לא משנה. לשטח, לא מומלץ. 

בניגוד למה שכתבו פה, שינוי לא גדול בסטם עושה שינוי גדול בתחושה.

לפני 21 שעות, yb כתב:

אולי יש משהו שהוא צורה נוחה וגם רך? חברה מומלצת?

אני אהבתי את אלא 

https://funkiershop.co.il/product/גריפ-setlaz/

יש לי גם מסיליקון, שאני מאוד אוהב, אבל לא זוכר מאיפה הקרצתי אותם...

לפני 21 שעות, yb כתב:

חשבתי להוסיף מוט מושב עם בולם- האופניים בכללי מרגישות לי קשות מול מה שאני מכיר (אולי בגלל שחדשות? מעבר לגלגלי 29?) ואני מחפש נסיעה עם שיכוך זעזועים ורכות. האם מומלץ? מוצר מסויים?

לא ניסיתי מושבים עם קפיץ, לא יודע כמה זה עוזר. מה שכן עוזר זה קצת פחות לחץ בגלגלים (אם כי זה יותר מקשה בדיווש) או צמיגים יותר עבים (שגם מקשה יותר בדיווש).

לפני 13 שעות, BoazB11 כתב:

מושב נוח יותר - גם יש מבחר גדול. המקורי בד"כ הוא סוג של קרש...

זו טעות לקשר נוחות לרכות/ריפוד של המושב. נוחות יותר קשורה להתאמה אנטומית. מושב רך יכול להיות מאוד מאוד לא נוח.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

זו טעות לקשר נוחות לרכות/ריפוד של המושב. נוחות יותר קשורה להתאמה אנטומית.

זה נכון.

הכוונה שלי ב"קרש" = שהמושב תומך את עצמות האגן בנקודה אחת קבועה.

תזוז טיפה קדימה/אחורה, אתה עדיין נתמך באותן נקודות.

אני רוכב נפח מה שנקרא. 3-4 פעמים בשבוע מעל 40 ק"מ כל פעם.

המושב המקורי של שני הזוגות האחרונים גרם לשפשפת באותן נקודות,

ובגלל התכיפות של הרכיבות שלי זה לא נרפא והפך לפרונקלים. (סליחה על השיתוף האינטימי...:oops:)

המושב של SMP (ניסיתי 5 שונים לפניו) פתר לי את הבעייה הכאובה

כי הוא מאפשר תמיכה של עצמות האגן מכמה כיוונים,

ובנוסף הריפוד שלו מרכך קצת את המכות שהשילדה מעבירה (זנב קשיח).

זה כבר המושב השני שלי מאותו סוג (ותמיד עם טייטס משובח ומשחת אקילן-ספורט)

ומאז הת@ת שלי סוגה בשושנים...😁

inde2x.jpg

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, yb כתב:

מה בעצם הסיבה שסטם מתכוונן זה ביג נו?

בחנות שקניתי את האופניים כבר התקינו מראש סטם מוגבה יותר מהמקורי וכשאנע אקפוץ אליהם בשבוע הבא הציעו לנסות סטם ארוך עוד יותר .

אני באמת ברב יצרני האופניים בתפר של בין l ל xl (גובה 186),  בג'אמיס דווקא הxl מתאים מגובה 182 ככה שאני אמור להיות מעבר לתפר.

לגבי כל הכיוונים - לוקח לתשומת ליבי ועושה בדיקות.  מחכה גם שיגיע כבר מושב חדש שהזמנתי בדיוק כמו שהיה לי בזוג הישן כסא ללא אף (לא מבין איך הוא לא יותר נפוץ )

בגובה שלך ומדרישות הרכיבה שלך - 19" תפור עליך. קח לפחות לסיבוב נסיון...

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הגיע הכסא החדש של האופניים, חוויה אחרת של רכיבה, לא מבין איך אנשים משתמשים בכסא הסטנדרטי...

יש עוד מה לשפר כדי שיהיו נוחות ומדוייקת בשבילי (הסטם המתכוונן נראה הכרחי, כסא אחורי אחורי בצבע שחור שמסתבר שזה דבר נדיר (יש לי מהאוםניים הישנות בללי פפה אפור אדום שלא בא לי להרכיב אותם),  גריפים משופרים,  הצרה קטנה של מוט הכידון שיהיה ברוחב פרקטי באזור עירוני צר וכו'...)

IMG_20230514_124728.jpg

IMG_20230514_124721.jpg

IMG_20230514_124805.jpg

IMG_20230514_124736.jpg

IMG_20230514_124747.jpg

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...