Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נהג חדש (שנה וחצי), פעם ראשונה שאני מעורב בתאונה ואשמח לדעת איך כדאי להתנהל כדי לעשות כמה שפחות טעויות.

לפני יומיים נסעתי בנתיב עמוס, באחת העצירות נכנס בי מישהו מאחור. נגרם בעיקר נזק אסתטי - החלק השמאלי קצת התעקם ומצלמת רוורס התעקמה יחד איתו ולכן מצלמת יותר למטה ממה שאמורה לצלם.

לקחתי פרטים של הנהג - שם, טלפון, צילום של רשיון רכב ותעודת ביטוח. הוא מאוד התנצל ונראה שהוא מכיר באשמתו.

מה צריך לעשות עכשיו?

אם הבנתי נכון אני אמור:

1. לקחת את הרכב למוסך לתיקון, להזמין לשם שמאי רכב להערכת נזק וירידת ערך.

2. לאחר התיקון לתבוע בתביעות קטנות את חברת הביטוח של הנהג הפוגע.

הבנתי נכון?

יש עוד משהו שצריך/כדאי לעשות או לשים לב אליו?

והאם המקרה הזה יכול לפגוע בי בעתיד בצורה של עליית מחיר הביטוח? אם כן, מה אפשר לעשות כדי למזער את הנזק מבחינה זו? (אני עושה ביטוח חובה בלבד וכנראה אמשיך כך בעתיד)

תודה.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 דקות, matthias כתב:

מה צריך לעשות עכשיו?

אם הבנתי נכון אני אמור:

1. לקחת את הרכב למוסך לתיקון, להזמין לשם שמאי רכב להערכת נזק וירידת ערך.

2. לאחר התיקון לתבוע בתביעות קטנות את חברת הביטוח של הנהג הפוגע

ממש ממש לא!!

אם הצד ג' מודה, אתה פשוט פותח תביעה על הביטוח שלו, זה משהו שהסוכן שלך אמור לעשות, ואז אתה מכניס את הרכב למוסך והביטוח שלו משלם.

הן הוא מודה זה הליך מאוד פשוט ולא יפגע לך בעבר ביטוחי שלך.

אם זה לא נזק רציני ומסתכם סביב ה1000-2000 שח, לרוב הצד ג ירצה להגיע איתך להסדר מחוץ לביטוח ופשוט לשלם לך מבלי לערב את הביטוח שלו.

• אהבתי 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שים לב שמומלץ שהשמאי שמגיע יהיה מטעמך ולא מישהו שחברת הביטוח שולחת, כדי שייצג את האינטרס שלך (כלומר, שהתיקון לא יהיה הכי זול שאפשר).

לגבי התייקרות פרימיית ביטוח - זה לא קורה אם לא תבעת את הביטוח שלך.

דבר אחרון - הייתי נזהר מנהיגה בלי ביטוח צד ג. אם אתה פוגע בטעות ברכב יקר, אתה עלול להיות בבעיה רצינית.

• אהבתי 1
פורסם

תתחיל בחירת מוסך המקובל עליך.

בשלב הראשון בקש הערכה ראשונית של הנזק על ידי הפחח, ואז דבר עם הפוגע. אם הוא רוצה להפעיל ביטוח (וסביר שכן, הרי גם הרכב שלו נפגע) תצטרך לבקש הערכת שמאי. יתכן שהשמאי יצטרך לבקר במוסך כמה פעמים אחרי קילוף שכבות עד שמתועד כל הנזק, מתקבל מחיר התיקון ואז הפחח ניגש לעבודה. סביר שכל הסיפור יקח יומיים - שלושה, יתכן שקצת יותר.

לגבי תביעת הנהג הפוגע - תבקש את סיוע סוכן הביטוח המטפל בך (בתקווה שיש לך ביטוח צד ג' סביר שיסייע לך, למרות העדר המקיף). הפרוצדורה לא מסובכת אם כי תצטרך לספק כמה מסמכים, אבל כדאי שתתבצע על ידי מישהו שזה מקצועו.

בסיום הטיפול במוסך תצטרך להשאיר שני צ'קים דחויים ל-60-90 יום - האחד לשמאי תמורת עבודתו, האחר למוסך. את הכסף תעביר לך חברת הביטוח בתוך תקופה זו, ואם לא תעביר - תוכל לבקש מהמוסך דחיה של גביית הצ'קים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, daniel.asu כתב:

דבר אחרון - הייתי נזהר מנהיגה בלי ביטוח צד ג. אם אתה פוגע בטעות ברכב יקר, אתה עלול להיות בבעיה רצינית.

מצטרף לדבריך,

לא מומלץ בשופ"א לסוע בלי ביטוח צד ג',

אם נכנסת במישהו מכל סיבה שהיא אתה יכול שנים על גבי שנים להתמודד עם הנזק הזה,

שווה לשלם כמה שקלים בחודש ולא לשלם אלפי שקלים בהמון שנים,

אם תפתח שרשור כמה מאיתנו בטעות עשה תאונה אפי' קטנה אתה תהיה בהלם.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, matthias כתב:

(אני עושה ביטוח חובה בלבד וכנראה אמשיך כך בעתיד)

נקודה למחשבה:

עזוב את הקטע של הסיכון שלך לנזק, המגיבים לפני כבר כתבו שזה לא חכם.

אבל תחשוב על הקטע המוסרי, אתה יוצא לכביש ועלול בטעות אנוש לגרום נזק של מאות אלפי ש"ח, וזה לא מקרה קיצוני, זה סיפורים שקורים כל יום, אם אין לך את הכסף הזה נזיל בחשבון לשלם במקרה שהזקת, מאיפה הזכות המוסרית לקחת את ההימור הזה? זה הימור על כסף של אחרים, לא שלך.

סיפור שקרה לחבר שלי - לקח ממישהו רכב ולא ידע שאין ביטוח צד ג', נהג מנוסה וותיק, אבל בגלישה בעומס תנועה הוא ניגח קלות רכב אאודי שהיה לפניו, רכב יוקרה חדש מהניילונים, הנזק הסתכם בלמעלה מרבע מליון ש"ח (כמה חלקי חילוף נדירים בארץ + ירידת ערך עצומה),

תוצאת המקרה - הנהג לקח משכנתא כדי לשלם את זה + יריבות לנצח עם הנהג שנתן לו את הרכב והיה חבר טוב מאוד שלו לפני כן.

עריכה אחרונה על ידי chezik
  • אהבתי 2
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מעבר למה שנאמר, להבא, לתעד מיד אחרי התאונה את דברי הנהג (להפעיל הקלטה קולית או וידאו בלי שירגיש). זה שהוא מודה באותו רגע לא מבטיח שהוא לא ישנה את דעתו בהמשך.

היות וכרגע אין לך הוכחה שהוא הודה, נסה למשוך ממנו אחרת כזו בהתכתבות בוואטסאפ או בהקלטת שיחה (לעשות את זה בדרך אגב, לגרום לו להודות בעובדות (שהוא נכנס בך מאחור בפקק), גם אם הוא לא יאמר את המילים ״אני מודה״, הסכמה על תיאור המקרה תספיק כאן).

פורסם
לפני 11 שעות, matthias כתב:

אני עושה ביטוח חובה בלבד וכנראה אמשיך כך בעתיד

הגיע הזמן שהמדינה תחייב גם ביטוח צד ג. במיוחד עבור גאונים כמוך.

לפני שנים רבות, התנגש מאחור בעוצמה גאון כמו פות"ש באשתי אשר עמדה לתומה ברמזור אדום.

ה 306 זצ"ל ספגה נזק רב, ברמה שהרכב כמעט הורד מהכביש. לגאון כאמור לא היה צד ג (לדבריו ואני מצטט: "אני עושה מה שהמדינה מחייבת").

כמובן שהבחור מהטיפוסים שמסובכים, וגם במקרה של פס"ד אין ממי להוציא את הכסף. ויתרנו וזהו.

פורסם
לפני 11 שעות, matthias כתב:

(אני עושה ביטוח חובה בלבד וכנראה אמשיך כך בעתיד)

רק לידיעתך למקרה שפספסת - הביטוח יקר מאד לנהג חדש = שנה ראשונה (ולא שנתיים כהגדרת משרד התחבורה), אז אם קיבלת שנה שעברה הצעה לביטוח צד ג' וחשבת שקורה לך משהו - קח עכשיו הצעת מחיר נוספת, המחיר יהיה זול משמעותית.

פורסם

תודה רבה על התגובות. כמה שאלות:

1. אני קודם מדבר עם הנהג הפוגע לשאול אם הוא רוצה להפעיל ביטוח, או קודם לוקח את הרכב למוסך לקבל הערכת נזק?

2. אם הנהג הפוגע אומר שהוא לא ירצה להפעיל ביטוח, כדאי להזמין שמאי בכל זאת? הרי הוא יכול אחר כך להתחרט, ואז אני אצטרך לתבוע את הביטוח שלו.

3. אם הוא כן רוצה להפעיל ביטוח, אני חייב לתקן את הרכב במוסך הסדר של הביטוח שלו? ממה שקראתי מוסכי הסדר עושים תיקון זול ככל האפשר, אני מעדיף לעשות תיקון כמו שצריך שיחזיק הרבה זמן.

4. ממה שאני מבין הנזק שלי יהיה: מחיר התיקון, מחיר השמאי (אם יהיה צורך), ירידת ערך הרכב, מחיר התניידות ללא רכב (כנראה אסתדר עם מוניות בזמן התיקון). על מה מאלו אני יכול לדרוש החזר? יש עוד עלויות ששכחתי?

לגבי ביטוח צד ג' - תודה על ההערות, לקחתי לתשומת ליבי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1. הייתי קודם מדבר איתו, יש נהגים שלא מעניין אותם הכסף, הם מעדיפים להפעיל ביטוח בכל מקרה. זו גם הזדמנות טובה לקבל הודאה ולשמור את התיעוד כפי שכבר נכתב מעלה (אישית מעדיף לעשות דברים כאלה בוואטסאפ). אם מבחינתו תלוי בגודל הנזק, גש למוסך ובקש הערכה. הייתי מסתכל ביחד עם הפחח, שיסביר מה הם רואה ומה לדעתו נפגע. המוסך צריך להיות לבחירתך, מישהו שאתה סומך עליו או מהמלצה אישית (אפשר לשאול גם פה בהתאם למיקומך בארץ).

2. אישית, לא הייתי מזמין שמאי אם הוא לא מפעיל ביטוח. שים לב שהערכות השמאי די מנופחות בגלל הביטוחים, ואם הוא לא יפעיל ביטוח אתה תתקל בחיכוך כי הוא כנראה לא ירצה לספוג שמאי שגם כך המוסך לא יעבוד לפי ההערכה שלו. בכל מקרה, הערכה של המוסך כנראה תתן מושג טוב על סדר הגודל של העבודה ותקבע מה הוא יעדיף.

3. אתה צריך להתעקש לבחור את המוסך שלך, שמייצג את האינטרס שלך - לא של חברת הביטוח.

4. לדעתי זה הכל, אבל לא יודע מה קורה עם החזרי נסיעות מבחינת ביטוח צד ג. שים לב שאם הביטוח לא מעורב, לא תהיה ירידת ערך, אלא אם תתעקש על שמאי שיידע לקבוע אותה. בכל מקרה, אם הפוגע לא ירצה להפעיל ביטוח ואתה כן תדרוש את ירידת הערך (לדעתי לא מקובל, אבל אין לי ניסיון בזה) - הוא כנראה כן ייפנה לביטוח כי זה כבר ייקר את הסיפור (ביחד עם השמאי וכו).

פורסם

עדכון: הייתי במוסך. לאחר בדיקה התברר שהחלק האחורי נפגע יותר ממה שחשבתי, גם תא המטען התעקם לא מעט (מבפנים), קשה לפתוח אותו וגלגל העזר תקוע (הבורג התעקם ואי אפשר לשחרר אותו). במוסך אמרו שצריך להחליף את כל החלק האחורי, המחיר בסביבות 15 אלף ש"ח. הזמנתי שמאי שהעריך את הנזק באופן דומה + ירידת ערך של כמה אלפי ש"ח. הנהג הפוגע בכל מקרה רוצה להפעיל ביטוח (מבוטח בהפניקס ביטוח מקיף, הוא לא יודע איזו פוליסה יש לו ואם כלול צד ג, כנראה כן). עכשיו מחכה לעדכון מהמוסך בסיום התיקון.

אם הבנתי נכון, בסיום התיקון אני מגיע למוסך, מקבל מהמוסך חשבוניות עם המחיר בפועל, מקבל מהשמאי דו"ח שמאות וחשבונית, נותן לשניהם צקים דחויים ל-60 יום. לאחר מכן אני מגיש תביעת צד ג בהפניקס, מצרף את פרטי המקרה, תמונות, דו"ח שמאי, חשבוניות מהמוסך ומהשמאי, והצהרה מעורך דין על כך שאין לי ביטוח מקיף. הם בודקים מה שצריך, מבקשים עוד מסמכים במקרה הצורך ובסוף התהליך מעבירים לי החזר על התיקון.

יש עוד משהו בתהליך שפספסתי?

עוד מסמכים שצריך לצרף?

דברים שכדאי לעשות או לוודא כשאני מגיע למוסך בסיום התיקון (חוץ מבדיקה ויזואלית של החלק האחורי שהכל נראה תקין).

תודה שוב על התגובות.

פורסם
בתאריך 27.4.2023 בשעה 08:42, chezik כתב:

נקודה למחשבה:

עזוב את הקטע של הסיכון שלך לנזק, המגיבים לפני כבר כתבו שזה לא חכם.

אבל תחשוב על הקטע המוסרי, אתה יוצא לכביש ועלול בטעות אנוש לגרום נזק של מאות אלפי ש"ח, וזה לא מקרה קיצוני, זה סיפורים שקורים כל יום, אם אין לך את הכסף הזה נזיל בחשבון לשלם במקרה שהזקת, מאיפה הזכות המוסרית לקחת את ההימור הזה? זה הימור על כסף של אחרים, לא שלך.

סיפור שקרה לחבר שלי - לקח ממישהו רכב ולא ידע שאין ביטוח צד ג', נהג מנוסה וותיק, אבל בגלישה בעומס תנועה הוא ניגח קלות רכב אאודי שהיה לפניו, רכב יוקרה חדש מהניילונים, הנזק הסתכם בלמעלה מרבע מליון ש"ח (כמה חלקי חילוף נדירים בארץ + ירידת ערך עצומה),

תוצאת המקרה - הנהג לקח משכנתא כדי לשלם את זה + יריבות לנצח עם הנהג שנתן לו את הרכב והיה חבר טוב מאוד שלו לפני כן.

רק כדי לחזק את הנאמר

קרוב משפחה שלי נכנס לחובות עצומים רק בגלל שלא היה לו ביטוח - הסיכון לא מצדיק את החסכון.

פורסם

קצת אחרת.

אתה מכניס את הרכב לתיקון, מעדכן את סוכן הביטוח שלך בפרטי הרכב והנהג הפוגעים ומציין שהם מבוטחים אצל הפניקס. זהו. לא ממתין לסיום התיקון. למזלך הפוגע משתף פעולה, אז לא צפויים קשיים.

בסיום התיקון משאיר במוסך 2 צ׳קים דחויים ל-60 יום - אחד תמורת התיקון, השני שכ״ט השמאי.

סוכן הביטוח שלך יבקש שתמלא כמה טפסים, תשלח כמה צילומי מסמכים ואישור ניהול חשבון בנק.

כעבור מספר שבועות הכסף ייכנס לחשבון, וכעבור 60 יום המוסך יגבה את הצ׳ק.  חסל סדר תביעה.

אם, מסיבה כלשהי, היום ה-60 יתקרב וטרם קיבלת את כסף שאל את הסוכן מה קורה, ואם יש עיכוב בקש מהמוסך לדחות את הפקדת הצ׳ק, בדרך ילל יסכים ל-30 יום נוספים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא הבנתי למה אתם מתנפלים עליו לגבי הביטוח, אנשים היום בקושי מצליחים לקנות לעצמם את האוכל בסופר - בטח ובטח שלהחזיק רכב במצב תקין עם כל ההוצאות הנלוות ועוד לשלם ביטוח חובה, ובטח עכשיו שהביטוחים התייקרו בצורה הזויה ולא פרופורציונלית בכלל. אז כן, ביטוח צד ג' או ביטוח מקיף זאת הוצאה שחלק מהאנשים לא יכולים להרשות לעצמם, אז מה אתם מציעים להם? למכור את הרכב? לנסוע באוטובוסים? יש לך כסף לביטוח מקיף? לבריאות - יש כאלו שאין להם וכמובן שבמצב של תאונה מולם, היתרון של בעלי הביטוח המקיף...

עריכה אחרונה על ידי Liran3331
  • רעיון גרוע 3
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...