Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון: קיבלתי חזרה את הרכב מהמוסך, הוחלף החלק האחורי ותחתית תא המטען, בנוסף צביעה של החלק האחורי ועוד כמה דברים זניחים יחסית. סך הכל עלות התיקון כ-15K.

קיבלתי גם דוח שמאי בצירוף תמונות ומסמכים רלוונטיים, לפיו יש ירידת ערך כ-5K.

אני נכנס לאתר של הפניקס (חברת הביטוח של הנהג הפוגע) כדי להגיש תביעת צד ג, יש שם שדה חובה שנקרא "טופס הודעה" שצריך להעלות בו קובץ. מישהו יודע מה זה אומר ומה צריך להעלות לשם?

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

טופס שאתה מדפיס, ממלא בו את פרטי הרכבים והנהגים המעורבים ותאור קצר של התאונה, ואז מחזיר לחברה (תוכל לסרוק אותו).

עקרונית גם הנהג האחר היה אמור למלא טופס דומה. אני מקווה שהוא דיווח לחברה ואישר לשלם לך, כי בלי הסכמתו לא תראה פרוטה.

אין לי ניסיון עם הגשת הטופס לחברה של מבוטח אחר, באירועים שהיו לי תמיד שלחתי לסוכנות הביטוח שביטחה אותי והם התנהלו מול הביטוח של הפוגע.

המלצתי היא שביום ראשון תתקשר לביטוח שלך (סוכנות או נציגות החברה אם אתה מבוטח ישירות), הם ינחו אותך בתהליך. הטוב ביותר יהיה אם תבצע את הפעולות דרכם, אצלם מדובר בפעילות היום יומית. חוץ מזה תצטרך עוד שורת מסמכים, מאישור ניהול חשבון בנק (שאליו יועבר הכסף) ועד אישור חברת הביטוח שלך שלא תבעת אותה.

עריכה: זה הטופס של הפניקס. אבל, כאמור, עדיף שתמלא את הטופס של המבטח שלך ותפעל דרכו. בגוגל זה ננקרא "הודעה על מקרה ביטוח (ואז אתה מציין או בוחר את החברה הרלוונטית), או שהסוכן שלך ישלח לך אותו במייל.

והערת אגב: באירופה יש טופס אחיד להודעה על תאונה, ההבדל היחיד בין המדינות הוא השפה. כל רכב מחזיק את הטופס ב-4 העתקים, הנהגים המעורבים (או המשטרה) ממלאים את הטופס, כל נהג מקבל שני העתקים - אחד לעצמו ואחד עבור חברת הביטוח. אצלנו לכל חברה הטופס שלה, אבל סה"כ הטפסים דומים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 18.5.2023 בשעה 15:56, tinoki כתב:

נהגתי שנים רבות ללא צד ג'. היום כן. יש צדדים לכאן ולכאן.

ביטוח הוא ניהול סיכונים. סיפר לי חבר נהג חדש צעיר כי ההצעה הזולה ביותר לחובה + צד ג' שלו היו 8 אלף. לא המלצתי לו כי לא מעוניין לקחת אחריות, אבל אמרתי לו כי במקומו הייתי מבטח חובה בלבד.

ניהול סיכונים הוא גם כמה אתה נוהג, ואם אתה בפריפריה מכוניות יוקרה זמינות פחות להתנגש בהן, הכל יש לקחת בחשבון.

מכיר מישהו שטובע בחובות כי הוא רוכש את כל הביטוחים שקיימים.

ניהול סיכונים תעשה על הכסף שלך, לא על הכסף שלי,

ברגע שאתה נוסע עם רכב בכביש, שמחינה סטטיסטית הסיכוי לפגוע או להפגע הוא גבוה,

אז אתה פושע אם אתה לא עושה צד ג',

אם אין לך כסף אז גם לא תעשה טסט? אולי גם תגנוב רכב כי אן לך?

מה ההבדל בין זה שאין לך כסף ושתדפוק לי את האוטו לא יהיה לך מאיפה לשלם, לבין זה שתגנוב לי את האוטו כשהוא תקין ועובד?

אם אין לך כסף לביטוח צד ג' אל תחזיק אוטו,

תסע בתח"צ או שתלך ברגל,

אבל אל תחשוב שהזולת הוא כלום ותתנהג כאילו העולם שלך.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

בקיצור, אתה מהמר על הרכוש של השכנים שלך.

מה ההבדל בין שריפה המכלה את בית השכנים לבין פריצה וגניבה מביתם?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

בשביל זה מבטחים גם את הדירה בביטוח צד ג'.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 18.5.2023 בשעה 19:13, sperial כתב:

אני לא אקרא פרזיט למי שלוקח אחריות.

ההתנהלות שלך היא הטלת האחריות לנזקים שאתה גורם על אחרים. אז אם היית איזה טרנספורטר שכנראה יוכל לממן גם רולס שנהרס - ניחא. אבל את לא רוכש ביטוח "כי לא יכול לשלם". אז שאחרים ישלמו את הנזקים שאתה גורם. זו טפילות לשמה, גם אם לא נעים לך לשמוע זאת.

@tinoki תעשה את ניהול סיכונים שלך. אם אתה מסוגל לשלוף כמה מאות אלפי ש"ח לתיקון נזק שגרמת בלי למצמץ - תפדל. אבל אם לא, אתה לוקח סיכון לא סביר, ואני עדין.

אתה מנותק לגמרי מהמציאות פה כמו הרבה חברי פורום. חברות הביטוח עלו על עץ גבוה וכדאי שירדו ממנו מהר. מבחינת הישראלי הממוצע לנסוע עם ביטוח חובה, לעשות טסט ותעזוב אותו בשקט...

פורסם
לפני 37 דקות, Liran3331 כתב:

אתה מנותק לגמרי מהמציאות פה כמו הרבה חברי פורום. חברות הביטוח עלו על עץ גבוה וכדאי שירדו ממנו מהר. מבחינת הישראלי הממוצע לנסוע עם ביטוח חובה, לעשות טסט ותעזוב אותו בשקט...

סתם שאלה, בשביל מה בכלל לעשות ביטוח חובה?

הרי אפשר לעשות ביטוח ביום של הטסט ולבטל אותו למחרת,

שוטר לא אמור לעצור אותך אף פעם כי אם אתה נוסע בלי צד ג' אני מניח שאתה לא עובר את המהירות המותרת בחיים, ולעולם לא יוצא לעקיפות ולא פונה בלי איתות וכו' וכו' כדי שאף פעם לא תצא אשם בתאונה. אז גם אין סיבה שתיעצר לביקורת.

וגם אם פעם בכמה שנים תיעצר לביקורת שגרתית - הקנס שתקבל יהיה זול יותר מביטוח חובה לאורך כל השנים, אז תגיד, לא חבל על הכסף? תתחיל לחסות לדברים חשובים יותר.

פורסם
לפני 44 דקות, ד ו ד כתב:

מאוד פשוט כי הוא מכונה ביטוח חובה

כן, אבל אם חברות הביטוח עלו על עץ, אז צריך להוריד אותם משם גם במחיר של אי עשיית ביטוח חובה, לא כך? אנחנו חייבים לדפוק אותם גם אם זה יעלה לנו בתשלומים לכל החיים, אין ברירה.

פורסם

אם מדברים על ניהול סיכונים אז אי עשיית ביטוח חובה הוא הימור טפשי והזוי, גם לנסיעה של מטר אחד. (לעלות על אצבע קטנה של בנאדם עולה כמו ריסוק רכב יוקרה. ולא רק מבחינה רעיונית..). 

(גילוי נאות: אחרי מאות אלפי ק"מ והרבה שנות נהיגה, מעולם לא נסעתי בלי ביטוח צד ג')

פורסם (נערך)

אם מישהו מנותק מהמציאות זה אתה. שיעור כלי הרכב המבוטחים בביטוח רכוש (מקיף או צד ג') ב-2019 היה 83%. תפחית מזה בעלי דו"ג שרבים מהם אינם מבטחים בביטוח רכוש, ותפחית כלי רכב מושבתים שאינם נוסעים אולם רישיונותיהם לא בוטלו, ותגיע לאחוזים הרבה יותר גבוהים בתחום הרכב הארבעה (ויותר) גלגלי. ואני חוזר ואומר - לא לבטח רכב לפחות בביטוח צד ג' זו טיפשות שאין כדוגמתה. נראה אותך משלם לעיריה אם תחליק ותפגע בעמוד תאורה או רמזור. מדובר בנזק של עשרות עד מאות אלפי שקלים שאף אחד לא יוותר לך על תשלומו.

אני חוזר ואומר - אם אינך מסוגל לעמוד בעלויות החזקת רכב אל תחזיק אותו. העדר ביטוח יכניס אותך לבורות עמוקים מאוד.

לפני כשעה, chezik כתב:

סתם שאלה, בשביל מה בכלל לעשות ביטוח חובה?

הרי אפשר לעשות ביטוח ביום של הטסט ולבטל אותו למחרת,

שוטר לא אמור לעצור אותך אף פעם כי אם אתה נוסע בלי צד ג' אני מניח שאתה לא עובר את המהירות המותרת בחיים, ולעולם לא יוצא לעקיפות ולא פונה בלי איתות וכו' וכו' כדי שאף פעם לא תצא אשם בתאונה. אז גם אין סיבה שתיעצר לביקורת.

וגם אם פעם בכמה שנים תיעצר לביקורת שגרתית - הקנס שתקבל יהיה זול יותר מביטוח חובה לאורך כל השנים, אז תגיד, לא חבל על הכסף? תתחיל לחסות לדברים חשובים יותר.

אתה לא עושה ביטוח צד ג' בשביל השוטר. אתה עושה אותו, קודם כל, בשביל עצמך. נניח שעמדת ברמזור ומישהו פגע בך מאחור. צליפת שוט קטנה  כזו שגורמת לך לפנות למיון. הביקור הזה במיון יעלה לך יותר מדמי ביטוח חובה לשנה. אם היו ברכב עוד 2 נוסעים? זה כבר דמי ביטוח ל-3 שנים (במינימום, אם רק צולמת ושוחררת). עכשיו תאר לך שאתה מעורב בתאונה ושובר רגל, מושבת חצי שנה. מי ישלם לבית החולים תמורת הניתוח (עשרות אלפי ש"ח)? מי ישלם תמורת טיפולי הפיזיותרפיה? מי ישלם לך את השכר לתקופה זו? כל אלה כלולים בביטוח החובה, ואני כבר לא מדבר על מצב שבו תפגע בהולך רגל או רוכב אופניים, (או מכת המדינה - רוכבי קורקינטים ואופניים חשמליים) - בקלות תדרש לשלם פיצויים בהיפקים של 6-7 ספרות.

ואגב הרעיון ההזוי לבטל את ביטוח החובה יום אחרי הטסט - חברת הביטוח לא תעשה זאת בלי שתמציא לה הוכחה שיש לך ביטוח אחר או שהרכב אינו בבעלותך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 31 דקות, sperial כתב:

אתה לא עושה ביטוח צד ג' בשביל השוטר. אתה עושה אותו, קודם כל, בשביל עצמך. נניח שעמדת ברמזור ומישהו פגע בך מאחור. צליפת שוט קטנה  כזו שגורמת לך לפנות למיון. הביקור הזה במיון יעלה לך יותר מדמי ביטוח חובה לשנה. אם היו ברכב עוד 2 נוסעים? זה כבר דמי ביטוח ל-3 שנים (במינימום, אם רק צולמת ושוחררת). עכשיו תאר לך שאתה מעורב בתאונה ושובר רגל, מושבת חצי שנה. מי ישלם לבית החולים תמורת הניתוח (עשרות אלפי ש"ח)? מי ישלם תמורת טיפולי הפיזיותרפיה? מי ישלם לך את השכר לתקופה זו? כל אלה כלולים בביטוח החובה, ואני כבר לא מדבר על מצב שבו תפגע בהולך רגל או רוכב אופניים, (או מכת המדינה - רוכבי קורקינטים ואופניים חשמליים) - בקלות תדרש לשלם פיצויים בהיפקים של 6-7 ספרות.

ואגב הרעיון ההזוי לבטל את ביטוח החובה יום אחרי הטסט - חברת הביטוח לא תעשה זאת בלי שתמציא לה הוכחה שיש לך ביטוח אחר או שהרכב אינו בבעלותך.

נכתב בציניות כמובן.

לדעת המוותרים על צד ג' לא רואה סיבה שלא יוותרו על חובה, זה הרי ניהול סיכונים.

פורסם (נערך)

קשה לי להיות ניטרלי פה. 

מבין שלפעמים עיניין הביטוח מעמיס על האנשים.

בנוסף כל ההתנהלות של חברות הביטוח והחוסר שוויון בין התמחור, זה מרתיח. 

אצלי גם הרכב שמחכה לאספנות ובקושי זז (רק לטסטים), מבוטח בחובה + ג'. 

כי גם אם הרכב חונה ונכנס בו ילד שרץ או רוכב אופניים או סתם חוסר מזל בדרך לטסט, אני מכוסה. 

ולשלם סכומים כ"כ גבוהים על רכב שבקושי נוסע

מרתיח את הדם. 

אבל יש כאלו שפשוט לא יכולים בלי רכב כי אין תחבורה כלל!! 

3 אוטובוסים ביום זה פשוט יריקה של המערכת על המצב. 

אז לפעמים השיקול הכלכלי של הביטוח גורם לאנשים נורמטיביים לפעול בצורה ממש לא בריאה. 

קל לשפוט ולתת למישהו אין ספור דוגמאות. 

קשה להתאחד ולצאת נגד המחירים בביטוח. 

עריכה אחרונה על ידי Markm4
פורסם (נערך)

@Markm4 יש בך  סוג של רגישות  כלפי כאלה שקניית ביטוח חובה מקשה עליהם כלכלית ו...צריך להבין גם אותם.

בסופו של דבר החזקת ביטוח חובה תקף בכל רכב הוא חוק, ואי החזקת הביטוח זו עבירה על החוק. יש אין סוף חוקים ותקנות שאנחנו מצווים בהם ואין לנו את הזכות לבחור מה נוח ומה פחות ומה מיותר לנו לקיים.

אחד שקשה לו כלכלית שאין  לו ביטוח תקף ונתפס, יקבל הזדמנות להסביר ולשכנע, לא נראה שיצליח , כנראה יחטוף קנס של פי 5 ויותר  מעלות הביטוח.

לא התיחסתי למקרה שהיה מעורב בתאונה, נושא שהתיחסו אליו למעלה בפירוט.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד

• תוכן חדש...