Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתי למוסך קיה והופתעתי לגלות שטיפול 15 אלף במחיר מופקע מהרגיל כ1000 שקלים... 

האם אפשר ללכת לכל מוסך מורשה אחר לא של קיה? כי זה נראה לי הזוי לשלם 1000 שקלים לטיפול 15 אלף. מה שאמור לעלות בסביבות ה400 שקלים

ראיתי שבעיר שלי בשדרות יש מוסך מורשה אבל לא של קיה האם אני יכול שם?

פורסם

קודם כול יכול להיות הבדל במחיר אפילו ברשת המוסכים של קיה.

מה כולל הטיפול?

אפשר לטפל בכול מורשה משרד התחבורה, אך החלקים צריכים להיות מאושרים ע”י היבואן.

אישית, בזמן האחריות הייתי מטפל ביבואן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תתחיל בבדיקה באותו מוסך כללי שאתה מכיר, עם דגש על דרישה לשימוש בחלקים מקוריים או מאושרים על ידי היבואן (כולל תיעוד בחשבונית). כמובן שאיני יודע מה יהיה המחיר, אני מנחש שיותר לכיוון 700-800 ש"ח (אבל אם לא תשאל לא תדע). הפרש של 200-300 ש"ח מבחינתי לא מצדיק ויתור על היתרונות של מוסך יבואן: הכרת הדגם מהדרכות, שימוש בחלפים מאושרים, והחשוב ביותר - לא ישאלו שאלות אם תזקק לתיקונים במסגרת אחריות, אחריות מורחבת או "אחריות של רצון טוב".

המצב היחיד שבו לא הייתי משתמש בשירותי מוסך רשת היבואן, לפחות בשנות האחריות, הוא אם אין מוסך ברדיוס סביר מהמקומות בהם אתה נמצא.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מוסכים מורשי יבואן לרוב יקרים ממוסכים מורשים. 

לא כתבת מה כוללת ההצעה ולכן לא ניתן לדעת אם ההצעה מוגזמת או לא. 

הייתי מתחיל בבדיקה בספר הרכב מה הטיפול הנדרש לפי הנסועה והשנים ולאחר מכן פונה למספר מוסכים מורשי יבואן באזור שנוח לך ומבקש הצעה על סמך מה שנדרש בלבד ללא תוספים למניהם. 

סיכוי טוב שתוכל לקבל הצעה נמוכה יותר. 

אגב, טיפול במוסך מורשה לא עולה 400₪ עם חלקים מקוריים. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

כמו שציינו - בתקופת האחריות לא הייתי מטפל במוסך כללי.

ברגע שטיפלת במוסך כללי חובת ההוכחה שהרכב ביצע תחזוקה לפי הוראות היצרן עוברת אליך. 

אתה לא יודע מה ההוראות יצרן כוללות ורוב המוסכים הכלליים גם לא יודעים.

לדוגמא: חוץ מצמיגות השמן לשמן יש תקן. רוב המוסכים הכלליים לא יודעים אותו. גם חנויות החלפים. התשובה של רוב חנויות החלפים שאתה שואל אותם לגבי שמן - תיקח את זה. כולם משתמשים בזה. תשובה סופר חובבנית.

דוגמא נוספת - המוסך פנה לספק שיספק לו פילטר שמן מקורי של קיה. אותו ספק לא ידע שהחליפו את המק"ט מ x ל y וסיפק למוסך פילטר שמן x.

קרתה תקלה במנוע. הלכת למוסך קיה לממש אחריות. ביקשו לראות קבלות שהרכב טופל לפי הוראות היצרן. הבאת את הקבלה מהמוסך הכללי. רשום המק"ט של הפילטר שמן x. מוסך יבואן אומר לך - תשמע, הרכב לא טופל לפי הוראות יצרן כי המק"ט של הפילטר התחלף למק"ט y. תצטרך לשאת בנזק על חשבונך. 

גם אם בסוף יבואו לקראתך , לא שווה את ההתעסקות והכאב ראש. מיותר. בשביל לחסוך 200-300 שקל. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נוסף על כך בשנים הראשונות יש לא פעם ריקולים שקטים - בדיקות או החלפות חלקים  שהתגלו כבעייתים או עדכוני תוכנה שמתבצעים כשהרכב מגיע לטיפול, זה לא משהו שמדווח למשרד הרישוי ולא נשלחת הודעה לבעל הרכב. 

במוסך כללי לא יעשו את זה. 

למרות המחיר הגבוה ברכב חדש עד סיום האחריות כדאי לטפל במורשה יבואן. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 3 שעות, Capoboss1 כתב:

הלכתי למוסך קיה והופתעתי לגלות שטיפול 15 אלף במחיר מופקע מהרגיל כ1000 שקלים... 

האם אפשר ללכת לכל מוסך מורשה אחר לא של קיה? כי זה נראה לי הזוי לשלם 1000 שקלים לטיפול 15 אלף. מה שאמור לעלות בסביבות ה400 שקלים

ראיתי שבעיר שלי בשדרות יש מוסך מורשה אבל לא של קיה האם אני יכול שם?

תשים לב מה שמו בחשבונית אבל אין דבר כזה טיפול ב400 שח
תבין למה
בשוק החופשי שמן שאתה קונה של מוטול או קסטרול לבד יעלה 160 שח פילטר שמן מקורי או מאן יעלה 40 שח ומסנן מזגן יעלה 60 שח מקורי/תחליפי מקורי סה"כ 260 שח
במוסך שמן עולה 200-220 כולל מעמ פילטר שמן 70-90 שח פילטר מזגן מקורי/תחליפי איכותי יעלה 80-100 שח שזה 350 שח
ועל כל זה יש להוסיף שעתון מוסך שיוצא בערך 300-350 כולל מעמ שטיפול כזה צריך לצאת סהכ 650-800 שח כולל מעמ 
לפי החוק אתה רשאי להביא את החלפים בעצמך וזה לא נתון לשיקול דעת המוסך (מדגיש זה חוק) סהכ אם תעשה יצא לך כנראה 600 שח כולל מעמ
תבדוק את החשבונית שאין כל מיני שקרים כמו מסיר פיח וכדומה או נוזל שמשות במחיר מופקע

פורסם

ברור, ולא רק בקיה מתמחרים שמן מנוע של "פז" במחיר כפול משמן של יצרנים עולמיים מובילים. יופי של מקור לרווח.  

לכן,  ברגע שנגמרת האחריות על הרכב, אני עוזב מורשה יבואן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 9 דקות, vladclar כתב:

ברור, ולא רק בקיה מתמחרים שמן מנוע של "פז" במחיר כפול משמן של יצרנים עולמיים מובילים. יופי של מקור לרווח.  

לכן,  ברגע שנגמרת האחריות על הרכב, אני עוזב מורשה יבואן.

לא חייב מורשה יבואן חייב רק מורשה...

פורסם

אני יודע,  כל אחד יעשה מה שימצא לנכון. עדיין בתקופת האחריות מומלץ לטפל אצל היבואן. 

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
בתאריך 20.4.2023 בשעה 07:17, asix כתב:

כמו שציינו - בתקופת האחריות לא הייתי מטפל במוסך כללי.

ברגע שטיפלת במוסך כללי חובת ההוכחה שהרכב ביצע תחזוקה לפי הוראות היצרן עוברת אליך. 

אתה לא יודע מה ההוראות יצרן כוללות ורוב המוסכים הכלליים גם לא יודעים.

לדוגמא: חוץ מצמיגות השמן לשמן יש תקן. רוב המוסכים הכלליים לא יודעים אותו. גם חנויות החלפים. התשובה של רוב חנויות החלפים שאתה שואל אותם לגבי שמן - תיקח את זה. כולם משתמשים בזה. תשובה סופר חובבנית.

דוגמא נוספת - המוסך פנה לספק שיספק לו פילטר שמן מקורי של קיה. אותו ספק לא ידע שהחליפו את המק"ט מ x ל y וסיפק למוסך פילטר שמן x.

קרתה תקלה במנוע. הלכת למוסך קיה לממש אחריות. ביקשו לראות קבלות שהרכב טופל לפי הוראות היצרן. הבאת את הקבלה מהמוסך הכללי. רשום המק"ט של הפילטר שמן x. מוסך יבואן אומר לך - תשמע, הרכב לא טופל לפי הוראות יצרן כי המק"ט של הפילטר התחלף למק"ט y. תצטרך לשאת בנזק על חשבונך. 

גם אם בסוף יבואו לקראתך , לא שווה את ההתעסקות והכאב ראש. מיותר. בשביל לחסוך 200-300 שקל. 

חוששני שאתה נותן למוסכים המורשים יותר מדי קרדיט שלא לצורך.

מניסיון שלי עם שני רכבים מהניילונים, משתי יצרניות שונות שנחשבות אמינות למדי ושני יבואנים שונים, לאחר שביצעתי את החלפת השמן הראשונה (במועד, כמובן), בהנעות בוקר היו נשמעים רעשים ממרימי השסתומים עד שהמנועים היו מגיעים לטמפ' העבודה. באחד מהמקרים גם הלכתי למוסך שלימים היה מאוד נחשב בפורום וכיום הוא כבר לא קיים.

פורסם (נערך)

הוא לא נותן קרדיט למוסכים מורשים של יבואן על מקצועיות, אלא מעלה חשש שיחפשו עם זכוכית מגדלת סיבה להתנער מאחריות, בטענה לטיפול לא לפי דרישות יצרן במוסך כללי, במקרה של תקלה בתקופת האחריות.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

פורסם

בדיוק.

יש הרבה מרכזי שירות של יבואנים שלא הייתי נותן להם לפתוח גלגל, אבל כשתבוא לממש אחריות עקב תקלה לאחר שלא טיפלת במוסך מורשה חובת ההוכחה עליך שהרכב טופל לפי הוראות יצרן ותאמין לי שיחפשו את הסיבה הכי קטנה למה אין אחריות.

לכן אמרתי, בשביל כמה מאות שקלים לטיפול זה לא שווה את הבלבול שכל הזה בזמן האחריות וממליץ למצוא מרכז שירות הגון ומקצועי ( לאחר סקר שוק וחוות דעת) ולטפל אצלו במהלך האחריות. מי יודע, אולי עוד אפילו תגלה שהפער לא כזה נורא ומצאת מוסך סופר מקצועי ושירותי ( יש כאלה במורשים אבל לא הרבה).

• תוכן חדש...