Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דברים שרואים רק במזרח אירופה - צולם הרגע בבודפשט.

טוארג R חדשה וטראבאנט ישנה.

20230303_114036.jpg

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו טרבנט מאוחרת, מודל 1990-1991, הגרסה האחרונה שחתמה את הסדרה.

רואים לפי הגריל החצי פתוח. ההבדל העיקרי - מנוע 4 פעימות 40 כ"ס של פולקסווגן פולו, בניגוד ל 2 פעימות שהיה בכל הטרבנטים עד הגרסה הזו. 

פורסם

בכללי סוגי הרכבים בהונגריה די דומה לרכבים שראיתי שנה שעברה בבוקרשט, רק שבהונגריה יש פחות רכבי דאצ'יה ומצד שני יותר רכבי סוזוקי.

כמעט בכל מקום רואים ג'יפים גרמניים יוקרתיים - GLE, טוארג, Q8...

רכבים מזרח אירופאים פחות נראים.

כן נתקלתי ברכבים חשמליים (כולל מוניות), אבל לא נתקלתי בחשמליות סיניות.

מכוניות קומוניסטיות כבר לא רואים כלל, זכור לי שטיילתי בפולין בתחילת שנות ה-2000, אז היה אפשר לראות רכבים אירופאים מודרניים נוסעים לצד מכוניות מעידן הקומוניזם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בפולין גם לא נתקלתי במכוניות קומוניסטיות, הייתי קצת לפני הקורונה (2017 ו-2018).

המקום היחיד שראיתי בו מכוניות קומוניסטיות היה מקום שמשכיר בוורשה פיאט פולסקי להשכרה. מחירים די מצחיקים אגב, 49 יורו ל-3 שעות (זה המחיר נכון להיום).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

כפי שסיפרתי כאן פעם, אבא שלי היה ימאי.

הסיפור במשפחה שלנו הוא שבשנות ה-50 הגיע על אוניה ישראלית לנמל כלשהו בגרמניה, שבו היה נהוג לכרוז את שם כל אוניה המגיעה לנמל. כאשר הגיעו לשם הכרוז הודיע שהגיעה "אוניה יהודית".

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 3.3.2023 בשעה 18:26, itsik170 כתב:

בכללי סוגי הרכבים בהונגריה די דומה לרכבים שראיתי שנה שעברה בבוקרשט, רק שבהונגריה יש פחות רכבי דאצ'יה ומצד שני יותר רכבי סוזוקי.

מאמין שזה בגלל שיש מפעל לא קטן של סוזוקי בהונגריה

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לקרוא לטראבאנט סתם רכב קומוניסטי... זה רכב עם מעמד מיוחד באירופה. יש מועדונים של מעריצים עם מפגשים , שיפורים ומה לא. 

מדובר על רכב אספנות מבוקש ומגניב!

אם היתה שם תמונה של מוסקביץ' או זאפורז'ץ זה כבר באמת משהו אחר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, gollu כתב:

מוסקביץ' או זאפורז'ץ

גם לאלו יש מועדונים ומעריצים 😁

20190510_144847.thumb.jpg.35cf99ae9f6db91bdf9df178a4caeda9.thumb.jpg.982b85f93d2fa8610fddfed9710d0f5b.jpg

121662399_CopyofDSCF0664.thumb.jpg.5633999743bffd62849adaede90ddee1.thumb.jpg.9147a045c6404bbf15e5ea1d69e50337.jpg

DSCF0658.thumb.jpg.ea0e5c8f433d65a3ebb121af2b524ebe.thumb.jpg.dafda1f547cf79dccda320f1caa127c0.jpg

DSCF0598.thumb.jpg.88b476e0b20621f172a47d9b01bdf94d.thumb.jpg.6bb3e265f2aa9168c404cafce7c4723a.jpg

• אהבתי 3

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, gollu כתב:

אם היתה שם תמונה של מוסקביץ' או זאפורז'ץ זה כבר באמת משהו אחר

גם להן יש פולחן בארצות המוצא שלהן.

רובן נגרטו בשנות ה90-00, ומאלה שנשארו ולא נשחטו לחלקים, אקזמפלר שמור עם חלקים מקוריים עולה לא מעט.

לפני 3 שעות, gollu כתב:

לקרוא לטראבאנט סתם רכב קומוניסטי... זה רכב עם מעמד מיוחד באירופה

זה רכב עם מעמד מיוחד במזרח גרמניה, שבזמנו סימל את המאבק של האדם הפשוט נגד המשטר הקומוניסטי.

בתור רכב זה היה נחות אפילו ביחס לזפורוז'ץ.

ואני לא חושב שהם נמכרו מחוץ למזרח גרמניה, היצרן בקושי הצליח לספק לשוק המקומי.

יש בדיחה על זה:

גרמני בא להזמין טרבנט, ממלא את כל הטפסים, משלם, ואומרים לו:

- טוב, אתה תקבל את הרכב ביום ככה וככה עוד 7 שנים.

והוא עונה:

- אפשר שזה יהיה בצהריים?

- למה, מה זה משנה?

- כי בבוקר אמורים להביא לי את המקרר.

יפה שזה עדיין גרמנים, וידעו להגיד לו את הזמן ברזולוציה של יום, גם אם זה עוד 7 שנים. בארץ אתה מזמין מוצר עם צפי הגעה תוך שבוע, ועדיין לא יודעים להגיד לך באיזה יום להיות בבית לקבל את המוביל, שלא לדבר על שעה, אתה רק צריך להיות בהיכון ולחכות לטלפון של "אחי, אני בחוץ".

אם זה מוביל קצת יותר מקצועי, הוא מודיע חצי שעה מראש.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • מצחיק 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 20 דקות, vadim6385 כתב:

ואני לא חושב שהם נמכרו מחוץ למזרח גרמניה, היצרן בקושי הצליח לספק לשוק המקומי.

טראבנטים נמכרו גם במדינות אחרות במזרח אירופה וגם קצת במערב אירופה.

בדיוק כמו במקרה של לאדה שאף פעם לא הצליחו לספק את הביקוש המקומי, מכרו חלק לא קטן מהייצור לחו"ל. בין אם זה למדינות מזרח אירופה במסגרת הסכמי תמיכה הדדית ובין למערב אירופה בשביל להרוויח כסף במטבע זר.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
לפני 4 שעות, מחליף רכבים כתב:

מעניין איזה דגם זה?

Moskvich 408.

מפעל בעיר מוסקבה שהחל את דרכו אחרי מלחמת העולם השניה.תחילה יצר אופל קדט, כאשר מכונות הייצור הובאו מגרמניה כפיצויים אחרי המלחמה.

אחרי זה ייצר מספר דגמים עצמאיים כמו הנ"ל.

אחרי פירוק ברית המועצות נתקע עם דגם ישן ולא תחרותי שגם יוצר באיכות נמוכה, נעשה ניסיון לייצר "דגמי יוקרה" שנכשל והמפעל פשט רגל באיזור 2002. בהמשך באותו אתר נפתח מפעל של רנו שייצר רנו (דאצ'יה) דאסטר לשוק המקומי.

אחרי הפלשיה של רוסיה לאוקראינה והפעלת הסנקציות נגד רוסיה, רנו יצאו משם. ממשלת רוסיה רכשה את המפעל אבל לא את הזכויות לייצר בו דגמי רנו.

לאחרונה המותג Moskvich חזר להופיע על מכוניות JAC שמרכיבים באותו מפעל אחרי חתימת שת"פ עם היצרן הסיני.

• אהבתי 3

פורסם

לפני שבוע קראתי כתבה על המוסקביץ' הסיני החדש. הצליחו לייצר תוך כמה חודשים 100 (מאה) יחידות של מוסקביץ' סיני. אחרי שמכרו אותם בהשקה, תוך יומיים פתחו ריקול על כולם. מסתבר שיצירת הפאר הרוסית החדשה כוללת סינית במולטימדיה שלה ולא רוסית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...