Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים חייב את עזרתכם.
מאזדה 3 2015 נסעתי ונכנסתי לבור בכביש במהירות די גבוהה, מאז התחילו לי רעידות, בדקתי איזון צמיגים וגאנטים והכל תקין, כיוון פרונט הכל תקין.
הלכתי למוסך ובדקו ואמרו שהכל תקין אבל לצערי יש רעידות שבאות בגלים כאלה(לא בהגה), בעיקר כאשר אני בעיקול ימינה ולפעמים גם שמאלה.
זרקו לי שאולי המיסב תקול.(לא יודע אם בדקו במוסך הראשון את המיסבים).
אשמח עזרה כלשהי בנושא ולמוסך מקצועי אם אתם מכירים!
תודה ושבוע מבורך

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

במוסך מקצועי, צריך להרים את המכונית (האם עשו כך?) ולראות מלמטה

אם לא השתחרר משהוא, או התעקם קצת, או שצנור פליטה (אגזוסט)

קרוב מדי לגוף הרכב, או שחסר לו תפס ועוד ועוד.

מכיוון שהרעידות לא תמיד קיימות אז זה עלול להיות קשה לאיבחון.

יש מוסך מקצועי מאוד בקיבוץ עין הירח (בתקוה שהרמז ברור).

בברכה  -  רפי לין

• רעיון טוב! 1
פורסם

אכן עצם זה שהרעידות לא תמיד קיימות מקשה מאוד אבל זה מטריד אותי כמעט כל נסיעה לכן אני מתעקש לפתור את זה.
לגבי הבדיקה במוסך, הרימו את המכונית, לא ראיתי שפירקו את הגלגל לבדוק לעומק.

לא התרשמתי מעומק הבדיקה וגם לא חייבו אותי עליה אז כנראה אמשיך למוסך הבא אולי יימצא הפתרון.
תודה על התגובה

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

הצמיג והבולם זעזועים, הם הראשונים לספוג את המכה, וכנראה שם הבעיה.

בולם זעזועים שניזוק יכול לגרום לרעידות במהירויות בינוניות\גבוהות - תבדוק בעין אם יש סימני נזילה מאחד הבולמים.

צמיג יכול לקבל נזק חיצוני\פנימי - פנימי הכוונה לרצועות הפנימיות ובמהירות גבוהה ובפניות יש עליהם עומס גבוה והם נמתחות. ואז נזק בחלק מסוים שלהם יגרום לרעידות.

אני מהמר על נזק לצמיג - תבדוק בעין אם יש על אחד מהם, או יותר, סימני צלקת שמעידים על מכה חזקה. אם יש סימן כזה שלא גרם לקרע בצמיג (רשמת שעשית איזון גלגלים אז בטח היו שמים לב אם יש קרע ), אז תנסה להחליף את הגלגל בשביל נסיעת מבחן (אולי בפנצריה יוכלו לעזור עם איזה גלגל צמיג משומש).

בכל מקרה, תמשיך להתעקש למצוא את הבעיה כי זה יכול להיות מסוכן. היום רעידות, מחר משהו ישבר\יתפרק.

פורסם
לפני 17 שעות, WideFocus כתב:

הצמיג והבולם זעזועים, הם הראשונים לספוג את המכה, וכנראה שם הבעיה.

בולם זעזועים שניזוק יכול לגרום לרעידות במהירויות בינוניות\גבוהות - תבדוק בעין אם יש סימני נזילה מאחד הבולמים.

צמיג יכול לקבל נזק חיצוני\פנימי - פנימי הכוונה לרצועות הפנימיות ובמהירות גבוהה ובפניות יש עליהם עומס גבוה והם נמתחות. ואז נזק בחלק מסוים שלהם יגרום לרעידות.

אני מהמר על נזק לצמיג - תבדוק בעין אם יש על אחד מהם, או יותר, סימני צלקת שמעידים על מכה חזקה. אם יש סימן כזה שלא גרם לקרע בצמיג (רשמת שעשית איזון גלגלים אז בטח היו שמים לב אם יש קרע ), אז תנסה להחליף את הגלגל בשביל נסיעת מבחן (אולי בפנצריה יוכלו לעזור עם איזה גלגל צמיג משומש).

בכל מקרה, תמשיך להתעקש למצוא את הבעיה כי זה יכול להיות מסוכן. היום רעידות, מחר משהו ישבר\יתפרק.

תודה על התגובה.

בוצע איזון צמיגים לכל הרביעייה ב -2 מקומות שונים ושניהם לא ראו נזק פנימי/חיצוני לצמיג.
אני מממשיך לחפש מוסך שיבדוק לעומק את העניין, זה לא פשוט לצערי.

לפני 7 שעות, NTZSV כתב:

תעביר את הצמיגים הקדמיים לאחורה. ואת האחוריים לקדימה. ותראה אם יש שינוי בהתנהגות.

ניסיתי גם כן, אין בעיה בצמיגים ובגאנטים.

MAZDA 3 SPIRIT 2015

פורסם

ממליץ לפנות לדלק מוטורס בניר צבי למוסך המרכזי. יש להם מיכשור מיוחד לבחינת הבולמי זעזועים, שמרעיד את כל האוטו ובוחן תקינותם.
המלצה נוספת, מומחים גדולים שפתרו לי כבר כמה פעמים בעיה של רעידות במזדה 3 ספיריט - פרונט ארביב בחולון. בעלי המקום מקצוענים ברמה גבוהה מאוד.
המלצה שלישית, במידה ומדובר בכל זאת ברעידות מהגלגלים, בצמיגי זוארץ בתל אביב, יש מכונה מיוחדת לאיזון דינמי שנקראית Hunter Road Force Balancer. המכונה מצלמת את הגלגל בנסיעה עם חיישנים ולייזרים, ונותנת המלצות לכל גלגל איך לאזן את הצמיג יחסית לחישוק, ובאיזה מיקום ברכב להתקין כל גלגל עפ"י המאפיינים היחודיים לו. זו בדיקה שאורכת כשעה. הם פתרו לי בעיית רעידות ב CX30 שאף אחד אחר לא הצליח קודם לכן.
בהצלחה, ואל תשכח לעדכן אותנו :-)

• אהבתי 1
פורסם

הייתה לי  מכה חזקה מבור  

היו רעשים  וחריקות   במהירות נמוכה  .

החלפת גאנטים לא עזרה

החלפתי מיסב ונאבה

יכול להיות שהיה מספיק להחליף את המיסב אבל לדברי המוסכניק עם הנאבה תקולה אי אפשר להשתמש במיסב החדש  שוב

לכן העדפתי להחליף את שניהם

פורסם
לפני שעתיים, avri6 כתב:

הייתה לי  מכה חזקה מבור  

היו רעשים  וחריקות   במהירות נמוכה  .

החלפת גאנטים לא עזרה

החלפתי מיסב ונאבה

יכול להיות שהיה מספיק להחליף את המיסב אבל לדברי המוסכניק עם הנאבה תקולה אי אפשר להשתמש במיסב החדש  שוב

לכן העדפתי להחליף את שניהם

ייתכן באמת שזאת הבעיה כי גם אצלי הצמיגים והגאנטים תקינים, מקווה כבר השבוע לבקר שוב במוסך ולפתור את התקלה.

MAZDA 3 SPIRIT 2015

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז חג שמח ואני גם שמח לבשר שמצאתי את הפתרון סוף סוף!
אחרי שעברתי בערך 5 מוסכים שלא עזרו לי..הגעתי למקצוען שבדק את כל הרכב והגיע למסקנה שהנאבה והמיסב שמאל נפגעו וגם הצירייה השמאלית.
החלפתי הכל ימין ושמאל(ציריות ומיסבים)  והרכב נוסע חלק כמו ביום שיצא מהחברה  (גם במהירויות שהשתיקה יפה להן ..).
בקיצור תענוג עכשיו אפשר לנהוג בכיף!
תודה לכולם.

• אהבתי 3

MAZDA 3 SPIRIT 2015

• תוכן חדש...