Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש קליאו ידנית 2015+- 

חבר שלי אמר לי עזוב צרפתיות המון תקלות בעיות לשרוף כסף

רציתי לשאול אתכם אם זה נכון (אני עם קורולה היום)

פורסם (נערך)

אחד הנושאים לדיון האהובים בפורום, ונטחן עד דק.
מידי פעם הוא עולה, מוזמן לקרוא מה קרה בפעם האחרונה.

אני רק אצרף את דעתי, וזה שרכב שופטים לפי דגם ומצב ספציפי (תחזוקתית, מה שעבר וכו') ולא ארץ מוצא. יש דגמים אמינים יותר ופחות אצל כל יצרן, ויש רכבים בשוק היד שניה בכל מיני מצבים תחזוקתיים והיסטורייה שעברו.
ככל שהוא ישן יותר, זה משחק תפקיד משמעותי יותר.

ספציפית לגבי הקליאו 2015, בהנחה ומדובר בדגם עם מנוע 0.9 ליטר טורבו - עד כמה שהבנתי הוא נחשב לדגם אמין. אם אתה מוצא אחת שלא הוזנחה וטופלה כראוי ובזמן - מה שלא ידרוש יישור קו יקר, אין סיבה שלא לשקול את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

תלוי, הקליאו עם מנוע 0.9 טורבו די מוצלחת לעומת האואומאעת עם מנוע 1.2.

מבלינת טיפולים, אבא שלי מחזיק בקליאו 1.2 טורבו ומטפל ביבואן, מחירים סבירים ליבואן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא נכנס כרגע לעניינים של צרפתיות VS יפניות.

אבל על איזה מנוע מדובר בקליאו? 1.2 או 0.9T?

לפני 8 דקות, yulianx כתב:

תלוי, הקליאו עם מנוע 0.9 טורבו די מוצלחת לעומת האואומאעת עם מנוע 1.2.

הוא כתב ידנית.

כלומר זה 0.9TCE או 1.2 אטמוספרי (D4F).

שניהם אמינים, השני לא סוחב מי יודע מה אבל מנוע מאוד ותיק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

2015 ידנית זה רק 0.9.

1.2 אטמוספרי היה עד 2014 כולל, אכן מנוע מוצלח אבל חלש משמעותית מה 0.9.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כנראה לא מאוד נפוץ, אבל יש 1.2 ידנית גם ב-2015:

image.thumb.png.250be000ba3efdaa722c0479ed1045fc.png

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ה 0.9 טורבו עם גיר ידני זה שילוב יחסית אמין.

מנוע 0.9 הוא בין המנועים המודרניים המוגדשים היחידים ששמר על הזרקה רב נקודתית רגילה לסעפת יניקה, מה שמפיק פחות הספק וקצת פחות חסכוני אבל כל הבעיות שקשורות להזרקה ישירה לא קיימות במנוע הזה. כמו כן אין את הבעיות של התיבה הרובוטית. 

פורסם

אל יש בעיה עם השרשרת טיימינג שנוטה להימתח אחרי 100K ולהיכשל, לכן צריך להכיר לעקוב אחרי מצבה ולהחליף בעת הצורך. (הרבה דיווחים בחו"ל והכרה שזה שזאת מחלה של המנוע ויש גם כהמ דיווחים בראיתי שפורום על זה)
ויש בעיה עם המזגן (שסתום ספיקה לדעתי).

לגבי בעייתי או לא, בעיות כאלו ואחרות קיימות גם ברכבים אחרים (יפניים וקוראניים) ואין משהו מיוחד מלבד דגמים מאוד ספציפיים.

• תוכן חדש...