Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1259 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, vladclar כתב:

אז עכשיו , כאשר העסק הצטמצם לרכבי פיג'ו, יש לי המלצה בשבילך - תקנה 3008 משומש בנזין, אבל רק עם מנוע 1.6 מהדור החדש ( 2017+) ותחזיק אותו 3-4 שנים.

הרכב הזה בין הבודדים של היצרן האהוב עליך, שלא צונח במחיר. 

תקבל גם רכב מפנק,  די אמין, בטיחותי וחדיש,  נראה מעולה ושומר על הערך שלו ( יחסית, לא כמו טויוטה ראב 4).

תודה חבר.  השאלה שלי לא הייתה בהקשר לרכב יד 2.

ֿאני לא רוצה לרכוש פיגו 3008 שנת 2017.

ֿו….לא להתעצבן עליי :)

זה ממש לא בא ממקום של התנשאות.

ֿלא בא לי להתעסק עם רכבים של אנשים אחרים……אני תמיד אעדיף (כל עוד הפרוטה מצויה בכיסי)

להיכנס ליבואן , לעשות טרייד אין כל הפיגו הקודמת שקניתי ממנו….ולהתחדש בחדש.

ֿההתלבטות שלי הייתה -מה יותר כדאי…(  בהנחה שזה מצב נתון וקנית רכב חדש!!!)—למכור אחרי 3-4 שנים

או עד שהרכב מתחיל “לזייף” ולראות יותר מידי מוסך.   זו השאלה .   אבל תודה שהשבת 

פורסם

בפורום כאן יש אהבה שלילית לרוב רכבי הפזו' שקימים,

תעשה בפורום חיפוש פזו' ותהנה,

ולכן אל תתפלא שבעוד 9 שנים הוא לא שווה הרבה,

אם זה היה מאזדה או טיוטה שמירת הערך שלהם היתה הרבה יותר גבוהה.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 27 דקות, WE988244 כתב:

בפורום כאן יש אהבה שלילית לרוב רכבי הפזו' שקימים,

תעשה בפורום חיפוש פזו' ותהנה,

ולכן אל תתפלא שבעוד 9 שנים הוא לא שווה הרבה,

אם זה היה מאזדה או טיוטה שמירת הערך שלהם היתה הרבה יותר גבוהה.

אני מאוד אוהב את פיגו.  שנים אני נוהג על הרכב הזה…. בכל מיני גרסאות.

אבל בסדר…. אולי אני אנסה להיפתח לדברים נוספים … לא יודע. 

זה כזה משמעותי ירידת הערך לפיגו?

פורסם
בתאריך 21.1.2023 בשעה 14:51, davemustaine87 כתב:

במצב כזה עם הרכב הנוכחי שלך הפסדת 90 אלף ב-12 שנים

במצב של החלפה כול 4 שנים והוספה של 65 אלף  - הפסדת 185 אלף. 

יש להוסיף למקרה הנוכחי את עלויות  התחזוקה במהלך 12 שנים. לכן עדיף רכב שסטטיסטית אמין יותר. עדיין יהיה פער משמעותי לרעת להחלפה כל 4 שנים.

למרות זאת, יש כאלה שמחליפים כל 3-4 שנים. זאת כדי להישאר בטווח זמן אחריות הרכב או עד כשנה מסיום האחריות. לא בטוח שהם מודעים להפסד הכלכלי, כי הם מתייחסים לתוספת המחיר לרכב החדש שהיא לפי ההשוואה המצוטטת כשליש (כ- 30,000 ש"ח) מההפסד המצטבר ב 12 שנים.

פורסם
לפני 17 שעות, Wolf wallstreet כתב:

אני מאוד אוהב את פיגו.  שנים אני נוהג על הרכב הזה…. בכל מיני גרסאות.

אבל בסדר…. אולי אני אנסה להיפתח לדברים נוספים … לא יודע. 

זה כזה משמעותי ירידת הערך לפיגו?

תעשה תרגיל מתמטי קטן ותשווה בין מחירי מכוניות יפניות חדשות לבין מחיריהן לאחר 3/4/10 שנים ותעשה את אותו החשבון לגבי פיזו'. תוכל לראות בעצמך אם ההפרש בירידת הערך משמעותי עבורך או לא. 

פורסם

לדעתי גם מסתתר קצת כסף בזה שאתה מוכר את הרכב לטרייד אין ולא לאדם פרטי.

יד ראשונה עם 4000 ק״מ לשנה זה מצרך די נדיר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני מבין שרכבים לא מעניינים אותך, רק כלכלי, אז פשוט תקנה רכב יפני פשוט כמו מאזדה או טויוטה בנסועה של 4k בשנה יחזיקו לך עשרות שנים ללא תקלות.

הכי כלכלי רכב אחד ל 25 שנים.

פיגו קונים מהלב לא מתאים למי שעושה חישובים כלכליים.

פורסם
לפני 48 דקות, גל1 כתב:

לא רוצה לגנוב את השרשור אבל בדיוק בגלל גישה כזאת היצרן/יבואן משתין עליך ואתה קורא לזה גשם. 

פורסם
לפני 20 דקות, davemustaine87 כתב:

לא רוצה לגנוב את השרשור אבל בדיוק בגלל גישה כזאת היצרן/יבואן משתין עליך ואתה קורא לזה גשם. 

תן הסבר, לא הבנתי.

פורסם

פיז'ו זו יצרנית רכבים שברובם הם עממיים. כמו אותה מאזדה או טויוטה. אפשר להאדיר אותם עד מחר, אבל בגדול זה יצרן עממי. 

כשאתה אומר "קניה מהלב, ולא חישובים כלכליים" אתה בעצם אומר "הרכב מביא לי משהו שאחרים לא מביאים, לכן הבעיות והתקלות שיש בו זה לא ביג דיל" 

לא ביג דיל? אחלה, אז בוא נמשיך לייצר במשך עשור תיבות הילוכים תחת, ובמשך עשור לאחר מכן מנועים שהולכים כמו פיצוחים. וכשיתלוננו, מקסימום נגיד "דיסאינפורמציה" והכול יהיה בסדר. 

פורסם
לפני 33 דקות, davemustaine87 כתב:

פיז'ו זו יצרנית רכבים שברובם הם עממיים. כמו אותה מאזדה או טויוטה. אפשר להאדיר אותם עד מחר, אבל בגדול זה יצרן עממי. 

כשאתה אומר "קניה מהלב, ולא חישובים כלכליים" אתה בעצם אומר "הרכב מביא לי משהו שאחרים לא מביאים, לכן הבעיות והתקלות שיש בו זה לא ביג דיל" 

לא ביג דיל? אחלה, אז בוא נמשיך לייצר במשך עשור תיבות הילוכים תחת, ובמשך עשור לאחר מכן מנועים שהולכים כמו פיצוחים. וכשיתלוננו, מקסימום נגיד "דיסאינפורמציה" והכול יהיה בסדר. 

אז איך זה שה-208 זה הרכב הכי נמכר באירופה לשנת 2022 ובכלל הם שורדים יותר מ-100 שנה שם?

אני האחרון שאסנגר עליהם כי גם נדפקתי מרצועת התזמון שלהם אבל מה אנחנו מבינים שעשרות מיליוני אירופאים לא?

פורסם (נערך)

יש בפורום שרשורים של מאות עמודים על בעד ונגד רכבים צרפתיים. העובדה היא שפות״ש מחליף פז׳ו בפז׳ו וגם הבחור שמעלי נקרא ״פ׳זו שלישית״ אז כנראה שיש משהו טוב ברכבים שלהם.

חוצמזה, כבר אין ממש פז׳ו כיצרנית - יש סטלאנטיס - הם כבר כמה שנים עם גירים של אייסין והמנועים שלהם נמצאים גם ברכבי יוקרה (DS).

עריכה אחרונה על ידי stx
פורסם
לפני 9 שעות, גל1 כתב:

אני מבין שרכבים לא מעניינים אותך, רק כלכלי, אז פשוט תקנה רכב יפני פשוט כמו מאזדה או טויוטה בנסועה של 4k בשנה יחזיקו לך עשרות שנים ללא תקלות.

הכי כלכלי רכב אחד ל 25 שנים.

האמת שכפי שאמרתי ממקודם, אני לא כזה חולה על מכוניות ,כמו רוב האנשים פה…

ֿאבל כן חשוב לי שיהיה לי כיף להיכנס לרכב יפה שאני נכנס אליו.

ֿעכשיו הכל באמת עיניין של טעם….אבל אני חושב (וזו רק דעתי),שיחסית לכסף הלא כ”כ יקר (יחסית—139,000 שקל)

אתה מקבל רכב ממש ממש חתיך! אני מאוד אוהב את המראה “החתולי” של הפיז’ו! 

ֿהוא לא בדיוק מראה “ספורטיבי” אבל הוא גם לא כבד כזה כמו אוטו “משפחתי” כבד עייף כזה.

ֿֿאני אוהב מאוד את פיגו 

• תוכן חדש...