Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגמר המצב ברכב (ג׳אז 2017). המצבר הנוכחי שקיים הוא מצבר Start & stop אבל באופן כללי הנהגים ברכב לא אוהבים את המערכת ומכבים תמיד לפני כל תחילת נסיעה. ניסיתי להריץ חיפוש בנושא אבל לא הצלחתי לקבל מושג.

האם אפשרי לשים מצבר רגיל מאחר ומכבים טצ המערכת לפני כל נסיעה? או שלמרות שהמערכת לא בשימוש שאר חלקי מערכת החשמל ברכב מוצאמים מראש למצבר כזה (למשל אולי משהו באלטרנטור שונה? ואז בהכרח חייב מצבר כזה)

כמובן שאם חייב אז לא נקח סיכון וננסה לראות ״מה יקרה אם״ השאלה נובעת פשוט בגלל שהמערכת באמת לא בשימוש.

אשמח לתובנות, תודה!

פורסם (נערך)

בעיקר בגלל פרופיל הטעינה והתקשורת מול האלטרנטור  אבל אולי עוד סיבות. 

אנשים דיווחו על מצבר חלש שלפעמים לא מניע למרות שנסעו יום יום אחרי ששנמכו למצבר חומצה. 

כלומר אם המערכת לא מזהה שעברת למצבר שונה , אלגוריתם הטעינה יכול להיות שגוי. 

אתה יכול לשנמך למצבר פריקה עמוקה efb. עובד יפה במרבית דגמי מאזדה ויותר זול ממצבר AGM 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני 7 דקות, save כתב:

אתה יכול לשנמך למצבר פריקה עמוקה efb. עובד יפה במרבית דגמי מאזדה. 

אם המצבר המקורי הוא מסוג AGM, חובה להשאיר AGM. אסור לשנמך ל-EFB. אם הוא EFB, ניתן אחד מהשניים.

@פות"ש - בשל אופי המחזור טעינה של הפיצ'ר של ה-StartStop, אם תשים מצבר "חומצה" רגיל - הוא פשוט יהרוג אותו.

2016 BMW M235i.

פורסם
בתאריך 11.1.2023 בשעה 09:38, yaniv3993 כתב:

עדיין צריך מצבר שמתאים למערכת

בתאריך 11.1.2023 בשעה 09:50, save כתב:

בעיקר בגלל פרופיל הטעינה והתקשורת מול האלטרנטור  אבל אולי עוד סיבות. 

אנשים דיווחו על מצבר חלש שלפעמים לא מניע למרות שנסעו יום יום אחרי ששנמכו למצבר חומצה. 

כלומר אם המערכת לא מזהה שעברת למצבר שונה , אלגוריתם הטעינה יכול להיות שגוי. 

אתה יכול לשנמך למצבר פריקה עמוקה efb. עובד יפה במרבית דגמי מאזדה ויותר זול ממצבר AGM 

בתאריך 11.1.2023 בשעה 10:00, Fraysa כתב:

אם המצבר המקורי הוא מסוג AGM, חובה להשאיר AGM. אסור לשנמך ל-EFB. אם הוא EFB, ניתן אחד מהשניים.

@פות"ש - בשל אופי המחזור טעינה של הפיצ'ר של ה-StartStop, אם תשים מצבר "חומצה" רגיל - הוא פשוט יהרוג אותו.

בתאריך 11.1.2023 בשעה 10:54, מאיר וידר כתב:

זאת אחת ההמצאות המטומטמות והמיותרות ביותר לטעמי, פשוט עונש לנהג ולרכב.

מסכים עם כולכם.

המצבר כרגע הוא שנפ 46 EFB. אני אישית מעדיף מצבר של בוש (שלמשל יש ברכב שלי) אז מנסה למצוא גם לג'אז כזה.

לצערי ה46 אמפר כנראה שמיובא רק ע"י שנפ.

בכל אופן, נשים שנפ EFB 46 כמו שיש כרגע (אם כי לפי האתר שלהם אפשר גם 40 אמפר, זה יהיה בעייתי להשתמש באמפר נמוך יותר? אני לא יודע מה היה המקורי ברכב. אנסה לבדוק גם בספר רכב)

פורסם

באוטו שלי שמו מצבר רגיל,

אחרי איזה חודש התחלתי להריח ריח של ביצים מקולקלות בתוך חלל הרכב,

אחרי איזה 20 דק’ עמדתי ברמזור, התחיל לצאת עשן מהמכסה מנוע והאוטו נכבה,

בנס לא היה נזק,

אבל לא מומלץ בכלל.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

העשן היה מהמצבר,

זה לא היה עשן זה היה אדים של החומצה,

התיקון היה פשוט להעיף אותו לכל הרוחות ולשים מצבר תואם.

• רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)

מנסיון מהעבר הרחוק עם מצברים ולא בהקשר לרכבים, יש לך מזל שהמצבר לא התפוצץ ואולי אפילו נדלק, עם כל הנזק שהיה נלווה בתא המנוע. מזל אמיתי.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם
בתאריך 16.1.2023 בשעה 17:32, aviel-bs כתב:

המצבר כרגע הוא שנפ 46 EFB. אני אישית מעדיף מצבר של בוש (שלמשל יש ברכב שלי) אז מנסה למצוא גם לג'אז כזה.

לצערי ה46 אמפר כנראה שמיובא רק ע"י שנפ.

בכל אופן, נשים שנפ EFB 46 כמו שיש כרגע (אם כי לפי האתר שלהם אפשר גם 40 אמפר, זה יהיה בעייתי להשתמש באמפר נמוך יותר? אני לא יודע מה היה המקורי ברכב. אנסה לבדוק גם בספר רכב)

תבדוק עם מוקד השירות של טלרון אם יש להם מצבר כמו שאתה צריך. 

הם היבואנים של מצברי ורטה, שהם זהים לחלוטין למצברי בוש. 

טלפון מוקד 1-700-700-130

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

יש רכבים (כמו שלי לדוגמא)

שהם מזהים את המתח המצבר 

אם הוא חלש או במתח הלא מתאים אז המערכת לא תעבוד. לדוגמא אם אני נוסע נסיעות קצרות ואין מספיק טעינה ארוכה למצבר אז הרכב שלי לא יעצור בעמידה. 

יכול להיות שאפשרי לשים מצבר רגיל. אבל קח בחשבון שיכול להיות לך שמח אחכ.

פורסם

הי

קבל המלצה ידידותית מנסיון שלי

לפני חודש נגמר המצבר המקורי בג"אז 2017 שלי 

מבירור שעשיתי התברר שלג"אז דרוש מצבר עם נתונים מיוחדים

יש בארץ שני מצברים מתאימים בלבד 

אחד שנפ והשני YUASA יפני מקורי לרכבי הונדה

שניהם במחיר כמעט זהה

מכיוון שהמקורי עבד עד לפני חודש החלפתי לזהה במוסך המרכזי במחיר של 900 שח

זו המלצתי לך

פורסם

הי 

במקרה הנ"ל תמיד עדיף מצבר YUASA יפני מקורי שעובד 6 שנים על פני מצבר שנפ טורקי שלא ידוע כמה זמן יעבוד

במחיר כמעט זהה

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...