Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 31 דקות, gollu כתב:

למיטב ידיעתי, לא היו שינויים של הוזלה בנתיים.

מה שכן, משרד האוצר שלל סופית החזרת המס ל10%

https://m.auto.co.il/article/135770-local-news

זה לא באמת תלוי במשרד האוצר, שלא מחוקק חוקים כידוע, אלא בכנסת. אם היא תעביר חוק שמקטין את המיסים, זה מה שקובע. בכלל לא ברורה ההצגה של ועדת הכספים ״לשאול את הרשות המבצעת״. לא עניינם.
וכבר היתה החלטה, לפני שנה וחצי, שדוחים את העליה בשלוש שנים ומשרד האוצר אז הסכים. זה היה אמור לעבור במסגרת חוק ההסדרים בנובמבר לפני שנה, אבל לא הספיקו להעלות את זה לדיון בכנסת, בגלל שהיו המון סעיפים אחרים אחרי שהמדינה היתה שנתיים ללא תקציב.

פורסם

בחוק ההסדרים הנוכחי לא כלול שינוי במס על רכב חדש.

לדעתי בממשלה הבינו לכמה הוצאות התחייבו בהסכמי הקואליציה, והתחילו לחסוך איפה שאפשר.

פורסם (נערך)
בתאריך 30.1.2023 בשעה 06:46, avargel כתב:

האם מישהו הבחין באימפקט על כלל הדגמים החשמליים בעקבות ההוזלה החדה של טסלה?

האימפקט היחיד שקיה, בניגוד להצהרות ,לא ייקרה את ה ev6 לאחר עליית המס. אבל מאוד ייתכן שזה נובע מביקוש נמוך לרכב בגלל המחיר הגבוה שהם דפקו לו ולא בגלל טסלה.

יש גם לציין ש byd אטו 3, איוניק 5 וסקודה אניאק, מתומחרים בארץ, ביחס לטסלה, בהתאם ליחסי המחירים שלהם בעולם. כלומר, אין הרבה סיכוי שהרכבים האלה יוזלו אלא אם זה יהיה מהלך כלל עולמי של היצרן. ברוב החשמליים האחרים ליבואנים יש הרבה בשר להוזלות.

עריכה אחרונה על ידי utsur
פורסם

אני ממש שואף שהרכב הבא שלנו יהיה 6/7 מקומות חשמלי

בינתיים רואה רק את המקסוס בסביבת מחירים של 230 וצפונה

במחיר הזה ובהתחשב בטווח הנמוך (יחסית לטסלה ואחרות) ולמוצא הסיני העלום, אני כבר לא בטוח שלא עדיף איזה אאוטלנדר שתיינית ב180~ מ0 ק"מ

פער של 50k יקח כמה שנות דלק / חשמל לצמצם

הלוואי שתגיע חשמלית 6/7 מקומות אחרת שתוזיל את הרף הזה

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ובנתיים בעולם, ניצפת תחילתה של השפעה:

https://www.reuters.com/business/autos-transportation/ford-cuts-price-

mustang-mach-e-2023-01-30/

יש לציין שאת הורדת המחירים לא התחילה טסלה. מרצדס ושברולט הורידו מחירים לחשמליות שלהם בעולם ב 10%-20 לפני מספר חודשים , אבל לטסלה כשחקן המרכזי בשוק יש אימפקט הרבה יותר גדול וגם העובדה שבטסלה לרוב ההנחות הם גלובליות ולא אזוריות.

פורסם
לפני שעתיים, avargel כתב:

אני ממש שואף שהרכב הבא שלנו יהיה 6/7 מקומות חשמלי

בינתיים רואה רק את המקסוס בסביבת מחירים של 230 וצפונה

במחיר הזה ובהתחשב בטווח הנמוך (יחסית לטסלה ואחרות) ולמוצא הסיני העלום, אני כבר לא בטוח שלא עדיף איזה אאוטלנדר שתיינית ב180~ מ0 ק"מ

פער של 50k יקח כמה שנות דלק / חשמל לצמצם

הלוואי שתגיע חשמלית 6/7 מקומות אחרת שתוזיל את הרף הזה

יש כבר עכשיו חשמלית 7 מקומות ב-190000 ש״ח -- הגירסה הארוכה של הברלינגו החשמלית. אבל הטווח מוגבל, כ-280 ק״מ לפי WLTP וכ-170 ק״מ כביש מהיר, ולא ברור לי עד כמה היא נוחה למשפחה -- אין פתחי מיזוג מאיור והחלונות האחוריים נפתחים רק הצידה ל2-3 ס״מ, כמו במכוניות עתיקות.
https://ev-database.org/car/1547/Citroen-e-Berlingo-XL-50-kWh

מניח שבשנה הבאה היא תקבל את הסוללה המשופרת של 54 קוט״שׁ, ואז הטווח יגדל למשהו כמו 340 ק״מ.

• מעניין 1
פורסם

תודה על המידע

הטווח הקצר מבחינתי זה deal breaker

אפילו המקסוס גבולי, הברלינגו וודאי לא ילקח בחשבון לצערי

מבחינת התאמה למשפחה - אני מחבב מאוד ברלינגו ואין לי ספק שאם הטווח היה טוב הייתי רוכש אחת

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...