Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 17.1.2023 בשעה 17:27, amosbmw כתב:

מי ישמע, להשיג את סודות האטום, במקום שישימו את זה באתר החברה לכל דורש.

זה בעיקר מראה כמה דורשים קוראי עברית יש למוצר... מש"ל.

כשאמא דריש רכשה סקודה רומסטר 2011, לקח לנו פחות מעשר דקות למצוא PDF רשמי ברוסית ועוד חמש כדי למצוא סרטונים המראים שלל ביצי פסחא שימושיות לדגמי VAG. לא ברור לי מדוע דווקא לגולף זה היה כ"כ בעייתי, בהנחה ואתם קוראים בשפות נוספות.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 21 שעות, PinkDolphin כתב:

לא חושב שיש יבואן בארץ שהמחלקה המשפטית שלו היתה מעזה לקחת אחריות (וזו אחריות פלילית בפוטנציה) ולהשתמש בספר מקוצר -- ואגב, הכתיבה של ספר חדש לבדה היתה עולה יותר הרבה יותר מתרגום מלא של ספר קיים, בגלל הצורך להפעיל שיקול דעת על כל משפט ומשפט, והצורך לבצע מחדש שירטוטים אם משמיטים דברים שמופיעים בהם.

אני מזמן למדתי שמשפטנים רואים את העולם בצבעים אחרים ממני... ראה את הציטוט הנ"ל:

חוברת זו היא תמצית הוראות השימוש הכוללת את הנושאים כפי שהוגדרו בחוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב התשע"ו – 2016 והתקנות שהותקנו מכוחו.

מתוך האתר של צ'מפיון - https://books.championmotors.co.il/

אמנם הם מציינים שם בהמשך שזה לא מחליף את הקריאה של ספר הנהג. אבל לא מצאתי את ספר הנהג המלא באתר שלהם...

פורסם
לפני שעתיים, גור אדם כתב:

אני מזמן למדתי שמשפטנים רואים את העולם בצבעים אחרים ממני... ראה את הציטוט הנ"ל:

חוברת זו היא תמצית הוראות השימוש הכוללת את הנושאים כפי שהוגדרו בחוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב התשע"ו – 2016 והתקנות שהותקנו מכוחו.

מתוך האתר של צ'מפיון - https://books.championmotors.co.il/

אמנם הם מציינים שם בהמשך שזה לא מחליף את הקריאה של ספר הנהג. אבל לא מצאתי את ספר הנהג המלא באתר שלהם...

שוב, אני לא עו״ד, אבל אם בהם בעצמם מודים שצריך ספר נהג, והם לא מספקים כזה, אז אם מישהו יתבע אותם על זה, הוא יזכה. זה לא הדבר היחיד שבו יבואני רכב מצפצפים על החוק (ראה אחזקת חלפים ל-7 שנים), כי משררד התחבורה לא אוכף כמעט שום דבר, כמו שהמשטרה לא.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 17.1.2023 בשעה 18:27, amosbmw כתב:

קניתי לפני 5 ימים גולף 2017. הבעלים הקודם כנראה החליט לשמור אצלו את ספר הרכב.

באתר של צ'מפיון יש "תקציר ספר רכב" אבל רק למרק 8 לא למרק 7.5.

באתר של פולקסווגן גרמניה, נדרשים להכניס מספר שילדה לצורך הורדת ספר, לא מקבל מספר שילדה "ישראלי".

ניגשתי למוסך צ'מפיון, שאלתי, אמרו לי תתקין אפליקציה של צ'מפיון כי כמעט בלתי אפשרי להשיג ספר. התקנתי, צריך להירשם אצלם, לוקח חצי יום אישור ואז אפשר לקרוא את ה"תקציר ספר רכב" רק בתוך האפליקציה. לא ניתן להוריד אותו כPDF. זה רק תקציר ולא זמין באופליין.

מדבר עם השירות לקוחות של צ'מפיון. בצ'ט. בטלפון, מה לא. מנסים להפחיד אותי שספר עולה 120 ש"ח. אומר להם סבבה. הם צריכים לבדוק אם יש במלאי, ואומרים שבדרך כלל אין. צריכים להקים אותי במערכת, עוד פעם. פתחו לי מספר קריאה. עברו יומיים ועדיין עוד לא הצליחו למצוא אם יש להם.

החלטתי לחפש באינטרנט מספר שילדה גרמני "טהור". מצאתי כמה מספרים, הזנתי אותם לאתר הגרמני והוא מנפיק לי הוראות ביפנית!

חיפשתי בפורומים בגרמנית והרבה אנשים כתבו שהם נתקלים בקשיים עם האתר הגרמני והמספר שילדה שלהם.

איזה צדיק אחד העלה את הPDF ב2018 לפורום גרמני. וסופסוף יש בידי ספר PDF בגרמנית!

אם צ'מפיון ימצאו במלאי שלהם, אקנה hardcopy בעברית לשים ברכב לטובת שאר הנהגים במשפחה שלא קוראים גרמנית (אבל הם גם לא יטרחו לקרוא את הספר..)

מי ישמע, להשיג את סודות האטום, במקום שישימו את זה באתר החברה לכל דורש.

ובכן, עברו היום בדיוק חודשיים מאז קניית הרכב והספר הגיע.

במשך חודשיים, כל איזה שבוע דיברתי עם נציגה מצ'מפיון. פעם הם חיפשו אותי, פעם אני חיפשתי אותם. שלחו לי טופס למילוי פרטי כרטיס אשראי מעידן הפקסים. צריך למלא, לחתום, לסרוק ולשלוח חזרה. לאחר מכן אמרו ששלחו לי את הספר בדואר - בלי מספר מעקב! אמרתי להם אין סיכוי שזה מגיע אלי בלי מספר מעקב. אמרו לי אם לא יגיע - צור איתנו קשר.

כמובן שהדואר החליטו להניח את זה בחצר שלי ביום גשום כך שהמעטפה נרטבה לחלוטין. אבל הספר נרטב רק קצת.

ובתוך הספר העברי, חשבון בגרמנית עבור צ'מפיון שההוצאה לאור הדפיסה את הספר במיוחד בפברואר לפי ההזמנה שלי. אפילו הוסיפו נספח "מידע אודות התקן האירופי" כנראה על פי אחד החוקים המטומטמים שלהם, ושלחו את זה בפדקס לצ'מפיון. להבנתי, הספרים האלה מתורגמים ומודפסים בעברית בגרמניה.

מסתבר שצ'מפיון ממש לא הרוויחו מהעיסקה.

בעצם אי אפשר לבוא לצ'מפיון בטענות, כי הם סיפקו את המוצר. אבל איזו חוסר יעילות וביזבוז משאבים..

PXL_20230314_121412069 (1).jpg

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תגיד, הזמנת תור לצ'מפיון ב-myvisit? כי זה נשמע יותר גרוע מהוצאת דרכון.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...