Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, itsik170 כתב:

שגרתי באילת לפני 10 שנים הייתי רואה המון רכבים נטושים של אנשים שגרו בעיר תקופה ועזבו את העיר בלי לקחת את הרכב איתם.

מי ישמע איזה למרחק צריך לקחת את הרכב.

אני נוסע לשם עם הרכב מהמרכז בין היתר מהסיבה שעד שהמטוס ימריא, אני אהיה כבר ב3/4 דרך לשם.

אילת זה עדיין לא דובאי, שאנשים בורחים משם ונוטשים את הפרארי ברחוב.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, שביט כתב:

אני באמת לא מבין למה אנשים לא מפנים אוטו שלא בשימוש 

עניין של אופי. אתה אולי מאלה שלא מתקשים להכריע בין שתי אופציות גרועות. יש אנשים שמסוגלים במשך חודשים/שנים להתלבט בין שתי אפשרויות שונות, ופשוט לא מסוגלים להחליט בהינתן שתי אופציות גרועות...

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אמנם לפני כ-20 שנה, אבל במקום שבו גרתי, על כביש ראשי מאד בחיפה, עמדה מכונית נטושה שתפסה 2 מקומות חניה והעלתה אבק. לקח בערך שנתיים עד שהמקום הזה התפנה - התברר כי המכונית הועברה לצד האחורי של הבניין. אבל שם היא קיבלה את נשיקת המוות, כנראה ממשאית פינוי אשפה, וגם האשפה הזו פונתה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

מי ישמע איזה למרחק צריך לקחת את הרכב.

אני נוסע לשם עם הרכב מהמרכז בין היתר מהסיבה שעד שהמטוס ימריא, אני אהיה כבר ב3/4 דרך לשם.

אילת זה עדיין לא דובאי, שאנשים בורחים משם ונוטשים את הפרארי ברחוב.

לרוב זה רכבים משומשים בני 15 שנה ומעלה ששווים אלפים בודדים של שקלים וכנראה הבעלים מטילים ספק אם הם יצלחו את הדרך למרכז.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 14 שעות, Uri82 כתב:

עכשיו נזכרתי שהיה איזה יום שיצא לי לראות בערך 5 פורד פוקוס לא ממש ישנות (מהדור שמ2011 בערך) נטושות עם מדבקות!

מעניין מה הסיפור של הרכב הזה...

זה הדור השלישי כמו שנאמר פה עם הגיר הרקוב, כולם אכן 2012 ומעלה בערך. 

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

מזכיר לי תקופה שהייתי גר בראש העין (המקורית. לא של ליאור)

היו ברחוב מספר רכבים נטושים והעירייה החליטה לשים מדבקות כדי שיפנו אותם. אחד מהם גרר את הרכב לתוך החצר שלו ואחד הזיז את הרכב, עשה לו טסט והחזיר אותו למקום 🤷‍♂️ 

פורסם
לפני 9 שעות, itsik170 כתב:

לרוב זה רכבים משומשים בני 15 שנה ומעלה ששווים אלפים בודדים של שקלים וכנראה הבעלים מטילים ספק אם הם יצלחו את הדרך למרכז.

גם אלפים בודדים זה כסף.

אלא אם כן היית חייב לברוח בדחיפות מנושים/מאפיה/תשלומי מזונות/סטוקר, לא מבין למה פשוט לא למכור את הרכב לראשון שבא עם כסף ביד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מאמין שעוד כ7 שנים נראה הרבה יותר כאלה, מכוניות חשמליות עם סוללה מתה.

כמו סלולריים שהתעייפו.

החלפת הסוללה תעלה הרבה יותר משווי הרכב, ויש מצב שבנתיים טכנולוגיית ההנעה החשמלית תתפתח ואף אחד לא ירצה רכב חשמלי מהדור הנוכחי, כמו טלפון מלפני 5 שנים.

הבעיה שהפינוי של הזבל הזה יהיה יותר מורכב וידרוש מהעירייה הפרדת הסוללה למקום של פסולת רעילה.

• רעיון גרוע 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לא יודע אם הג'וק מודל 2018 הזה לוקה בגיר התקול אבל הרכב עומד מעל שנה בלי לזוז. הטסט פג בספטמבר בשנה שעברה ובפנים הוא לא נראה יותר טוב מאיך שהוא נראה בחוץ. עשו ממנו מחסן של קרטונים ותיקים.

218-49-201

IMG-20220913-WA0015.jpg

פורסם

היה פעם ליד הבית שלי רכב נטוש.

שמו לו מדבקה, הוריד אותה, שמו לו עוד פעם הזיז אותה 200 מטר אחורה, שמו לו עוד פעם, הזיז אותה לרחוב ליד. 

אם היו מביאים קנסות לאנשים ומחרימים להם את הרכב הם היו מפנים

לפני 3 שעות, ArikB כתב:

לא יודע אם הג'וק מודל 2018 הזה לוקה בגיר התקול אבל הרכב עומד מעל שנה בלי לזוז. הטסט פג בספטמבר בשנה שעברה ובפנים הוא לא נראה יותר טוב מאיך שהוא נראה בחוץ. עשו ממנו מחסן של קרטונים ותיקים.

218-49-201

IMG-20220913-WA0015.jpg

הוא חונה בכחול לבן. מה עם תשלום חניה? (אם יש)

פורסם
לפני 13 דקות, עדי-אל כתב:

חונה בכחול לבן.

אולי יש לו תו תושב.

אני לגמרי לא מבין את האנשים, או שתמכור או שתשתמש מה הקטע להשאיר נטוש. אם תקול תמכור לחלקים.

נשגב  מבינתי.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 43 דקות, PASHUT כתב:

אולי יש לו תו תושב.

אני לגמרי לא מבין את האנשים, או שתמכור או שתשתמש מה הקטע להשאיר נטוש. אם תקול תמכור לחלקים.

נשגב  מבינתי.

אולי קרה לו משהו בחיים שגרם לרכב לרדת בסדר עדיפויות למקום מאוד נמוך, עד כדי כך שאין לו בכלל זמן/אנרגיות להתעסק עם הרכב.

מוות/מחלה קשה/ברח מהארץ, דברים כאלה.

בארץ זה פחות נפוץ, אבל בחו"ל יש המון מקרי barn finds, כשבן אדם קנה רכב אי שם במאה ה20, נסע בו קצת ואז העמיד אותו במשך עשרות שנים מסיבה כלשהי, עד שהיורשים שלו באו לבדוק את הירושה וגילו אוטו, ועוד מדגם מבוקש כאספנות.

בארץ זה פחות נפוץ, גם בגלל מחירי מכוניות וגם בגלל שרכב בדרך כלל לא עומד בגראז׳ סגור, אז סיכוי קלוש שהוא יעמוד בחוץ ויישמר לאורך זמן.

גם barn finds בחו"ל לא מושלמים. יכול להיות מצב שתקבל רכב במצב mint שידרוש רק החלפת נוזלים, אטמים וגומיות, ויכול להיות שתקבל גרוטאה רקובה שגם סוחרי ברזל לא ירצו. תלוי בהרבה פרמטרים.

• מעניין 1

פורסם

ראיתי פעם כתבה שמצאו בגרא'ז פרטי של עשיר משוגע מארגנטינה פיאט אונו חדשה שנסעה 75 ק''מ בלבד ושכבה 35 שנה.

מעניין איך משמישים כזה רכב.

משתדל לעזור

פורסם

אצלנו יש 2 כאלה בחניה של הבנין.
שכן אחד טוען שלמרות שבטאבו החנייה לא רשומה על שמו, הקבלן הבטיח לו אותה, ואמנם אין לו רכב אז הוא קנה גרוטאה שתשמור לו על החניה.
שכן אחר התעצבן שחונים לו מול החניה בניצב, אז הוא קנה גרוטאה והחנה אותה במקביל.

גם המשטרה וגם העירייה מסרבים להתערב.

בבנין ליד יש שכן שהפך את הגרוטאה (מולטיפלה) למחסן.

• תוכן חדש...