Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבל שאין זלנדו בארץ. פתרון מושלם. תזמין 3-4 מעילים שאתה רוצה במחיר מתאים. תמדוד. אהבת משהו, תשמור. לא אהבת, תחזיר. משלוח חזרה חינם וכל הכסף בחזרה בחשבון הבנק תוך כמה ימים. ככה אני קונה בגדים ונעליים כבר 5 שנים פה בפולין. 

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

ולגבי "ניצול" - אני בוחן את המוצר בחנות  ואם אני לא קונה בגלל המחיר זה בדיוק כפי שלא הייתי קונה כי הנעל לוחצת על האצבע הקטנה. או כפי שאתה לוקח רכב לנסיעת מבחן ומחליט כי ה-VFM לא מתאים לך והולך לסוכנות השכנה של היבואן המקביל

רק שידעת מראש שלא תקנה אז זה ממש לא כמו נעל לוחצת.

ולגבי רכב כשאני מגיע לסוכנות אני אומר מראש שאני לקוח ליסינג ואם זו קנייה ישירה אקנה אצל איש המכירות אליו הגעתי בפעם הראשונה כי הוא זה ששירת אותי והעמלה מגיעה לו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני נכנסתי לקולומביה סתם לראות ורוצים שמה על מעיל איזה 1300 שקל, למה זה הגיוני? מה ההבדל הגדול בין 1300 עם סמל קולומביה ל350 מדקטלון? המעילים האלה באים עם נתונים מספריים ואפשר להשוות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני 3 שעות, Muzic4Ever כתב:

אין בעיה, שימכרו דגמים מלפני 20 שנה במחיר כפול 10. אתה לא חייב לקנות. אבל גם להתלונן וגם לנצל את החנות למדידות.. אשרייך. זכית במידות לתפארת.

לא הבנתי את הכוונה.

כאשר כתוב "מידות" הכוונה לתכונות או לממדי גוף?

אודה להסבר.

סלע

פורסם
לפני 39 דקות, liorwohl כתב:

אני נכנסתי לקולומביה סתם לראות ורוצים שמה על מעיל איזה 1300 שקל, למה זה הגיוני? מה ההבדל הגדול בין 1300 עם סמל קולומביה ל350 מדקטלון? המעילים האלה באים עם נתונים מספריים ואפשר להשוות.

תפוקה שולית פוחתת. הציוד של דקטלון ויוניקלו באיכות סבירה מאד ולצרכים של טיול דצמבר לוורשה ההבדלים יהיו קטנים מאד

• רעיון טוב! 2
פורסם

שתי הסנט שלי:

מינוס 5 מעלות זה לא כזה קר, לא צריך ביגוד תרמי מתקדם ומעילי קולומביה או נורת' פייס ב1000+ שקל.

בחופשת סקי בחורף האחרון הסתובבתי בעיירה במינוס 8 מעלות במעיל כזה מהמותג של למטייל ויש גם כזה שנראה יותר טוב, מתחת למעיל הייתי עם סוודר דקיק ומתחתיו טישרט רגיל, מעל מינוס 5 הסוודר הרגיש מיותר. מבחינת מכנסיים הייתי בג'ינס רגיל ונעליים רגילות (כאלה) של טימברלנד, העיקר שיהיו אטומות למים ורוח.

שבוע שעבר חזרתי מחופשה בדולומיטים, קניתי שם בדקאטלון מעיל פוך כזה ב40 יורו כי רציתי משהו מחמם שאפשר לדחוס לגודל קטן. הופתעתי מאוד לטובה, לבשתי את המעיל הזה בטרק ב5 מעלות עם רוחות מטורפות וגשם מטפטף עם טישרט דרייפיט מתחת וזה הרגיש חם מאוד, האיכות של המעיל מרגישה מצוינת ואני באמת לא רואה סיבה לשלם פי 4-6 על מעיל פוך של קולומביה אם לא משתמשים בו המון.

ממליץ לכולם לקפוץ לדקאטלונים באירופה, מחירים יותר נמוכים מבארץ ומבחר עצום שפשוט לא קיים פה.

כמובן שציוד של קולומביה ושאר החברות היקרות יהיה יותר איכותי, לי אישית יש סופטשל דק של קולומביה עם טכנולוגית Omni-Heat, זה הג'קט go-to שלי בטמפרטורות בין 5 ל15 מעלות ואני משתמש בו המון, אחרי 4 שנות שימוש עדיין נראה חדש לגמרי. אבל אני לא רואה סיבה להשקיע הון על מעיל שתשתמש בו אולי בטיול אחד לחו"ל בשנה פלוס עוד יום אחד בשנה כשנוסעים לדעת בשלג בגולן.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, liorwohl כתב:

יש הבדל ולא קטן, אבל זה באמת לא שווה את הכסף, אם כל מה שאתה רוצה זה להישאר חם בחופשה.

כל מה שיש בדקטלון יספיק בהחלט. בזמנו היינו בדקטלון בסנט פטרסבורג, אחרי שנחתתי שם עם הילדה באוקטובר, וכמו אצל ילדים, כל הבגדים משנה שעברה היו קצרים. יצאנו משם מאובזרים עם כל מה שצריך להסתדר בצפון אירופה בעונה.

בטמפ׳ סביב האפס אפשר להסתדר יופי עם גופיות ארוכות, חולצות טרמיות, פליז ומעיל גשם/רוח, כובע וכפפות, ברמה שדקטלון מוכרים. למי שקר במיוחד, אפשר גם להוסיף גטקס וגרביים יותר עבות.

נ.ב. יש לי גם נעליים של דקטלון. באופן מפתיע.. עושות את העבודה בגשם ארצישראלי. לא הייתי בונה על הסולייה שלהם לטיולים בשטח, אבל בעיר הן אחלה.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קיבלת אחלה המלצות

אני הייתי במצב דומה לפני שנה וקניתי בסוף :

Columbia Men's Powder Lite Jacket

שים לב שלקולומביה יש מעילים עבים ודקים, אני הלכתי על הדק והוא היה לי ממש מעל ומעבר באיזור האפס מעלות.

העבים מיועדים לטמפרטורות יותר נמוכות ובנוסף, אתה מקבל מעיל גדול יותר, מסורבל יותר, ולטעמי בלתי ניתן להשתמש בארץ.

לצרכים שתיארת הייתי הולך על ה"לייט" הוא גם עם הביטנה של האומני טיזי

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

קודם כל - תלוי כמה זמן אתה תבלה בחוץ וכמה רוחות יהיו. זה מאוד ישנה.

מעיל north face (עדיף) או קולומביה (פחות איכותי אבל יותר זול - אומני היט זו טכנולוגיה אחלה)  - תכוון לדרגות קור הגבוהות אבל עם איוורור אם אפשר, כובע (פליז) , כפפות (חשוב! לא דקות) ומכנסיים עבים.

(גטקס אם אתה מאלו שקר להם ברגליים).

אם הולך להיות קפוא - גם לשקול מגפיים טובים של קולומביה. (בזה הם ממש אחלה)

מתחת אני בד״כ בטישרט ופליז.

זה לגמרי מספיק כדי לבלות כמה הליכות טובות. אם אתה הולך לבלות שעות רבות בחוץ - זה תלוי ברמת הפעילות שתעשה.

(הכל יחסי כן ? המחירים פה (ארה״ב דרך אמזון) מאוד שונים מבארץ אני שם לב.

מעיל טוב - 150-200 דולר ברמת פתיחה , מגפיים - 50-70 דולר , כובע פליז - 15 דולר , כפפות סביב ה30-50 דולר למעולות וזה ציוד שאני משתמש בו הרבה. אל תשתגע עם מעיל ב1300 ש״ח לפעם ב... באמת חבל)

• מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, Liviur כתב:

(הכל יחסי כן ? המחירים פה (ארה״ב דרך אמזון) מאוד שונים מבארץ אני שם לב.

יש פער מאוד גדול.

גם לקולומביה וגם לאחרים (כולל דקטלון) יש רמות איכות שונות. יש לי פליזים של קולומביה שהם באיכות מאוד בסיסית.

ויש לי חולצות סקי טרמיות של North Face קניתי ב-1998 ועוד קיימות.

ועוד נקודה, במעיל גשם/רוח, רצוי לקנות אחד עם פתחים, לאיוורור.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש לי מעיל של north face שקניתי ב-2009. מוכרים באחת מחנויות אמרו לי לאחרונה שגם north face לדעתם כבר לא מייצרים מוצרים שמחזיקים יותר מ4-5 שנים. לא יודע אם זה נכון, אבל לא נשמע לא סביר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 18 שעות, Michaelr כתב:

שתי הסנט שלי:

מינוס 5 מעלות זה לא כזה קר, לא צריך ביגוד תרמי מתקדם ומעילי קולומביה או נורת' פייס ב1000+ שקל.

בחופשת סקי בחורף האחרון הסתובבתי בעיירה במינוס 8 מעלות במעיל כזה מהמותג של למטייל ויש גם כזה שנראה יותר טוב, מתחת למעיל הייתי עם סוודר דקיק ומתחתיו טישרט רגיל, מעל מינוס 5 הסוודר הרגיש מיותר. מבחינת מכנסיים הייתי בג'ינס רגיל ונעליים רגילות (כאלה) של טימברלנד, העיקר שיהיו אטומות למים ורוח.

שבוע שעבר חזרתי מחופשה בדולומיטים, קניתי שם בדקאטלון מעיל פוך כזה ב40 יורו כי רציתי משהו מחמם שאפשר לדחוס לגודל קטן. הופתעתי מאוד לטובה, לבשתי את המעיל הזה בטרק ב5 מעלות עם רוחות מטורפות וגשם מטפטף עם טישרט דרייפיט מתחת וזה הרגיש חם מאוד, האיכות של המעיל מרגישה מצוינת ואני באמת לא רואה סיבה לשלם פי 4-6 על מעיל פוך של קולומביה אם לא משתמשים בו המון.

ממליץ לכולם לקפוץ לדקאטלונים באירופה, מחירים יותר נמוכים מבארץ ומבחר עצום שפשוט לא קיים פה.

כמובן שציוד של קולומביה ושאר החברות היקרות יהיה יותר איכותי, לי אישית יש סופטשל דק של קולומביה עם טכנולוגית Omni-Heat, זה הג'קט go-to שלי בטמפרטורות בין 5 ל15 מעלות ואני משתמש בו המון, אחרי 4 שנות שימוש עדיין נראה חדש לגמרי. אבל אני לא רואה סיבה להשקיע הון על מעיל שתשתמש בו אולי בטיול אחד לחו"ל בשנה פלוס עוד יום אחד בשנה כשנוסעים לדעת בשלג בגולן.

אז מה הכי מומלץ מכל מה ששלחת כאן? הווילדקאט? הקולמוביה אומני היט או הדקטלון המתקפל?

כפיר הג'ינג'י

פורסם (נערך)

תלוי בשני גורמים:

1. אופק השימוש - האם מדובר בנסיעה חד פעמית או שאתה חובב ארצות הקור בעונה הקרה.

2. תקציב.

אתה יכול לנסות את הדקאתלון ובמידת הצורך להשתדרג בפולין. מה שיפה אצל דקאתלון זה שהם מגדירים את ייעוד המוצר על התווית, כך יהיה לך כיוון האם המוצר מיועד ל-10°+ או 10°-. אצל יצרנים אחרים תצטרך לסמוך על המוכר או לחפור בחוות דעת ברשת.

בכל מקרה - דאג למעיל/בדדים ובמיוחד לנעליים שימנעו רטיבות, וקח לך סט של בגדים וגרביים תרמיים, זה תופס מעט מקום במזוודה ויועיל אם אתה נופל על ימים קרים במיוחד. אני קניתי בשעתו באאוטלט של קולומביה בזרזיר במחיר סביר לגמרי, אני מניח שיש חנות דומה באיזור מגוריך. אולי תמצא שם גם את שאר הפריטים הדרושים - הם מוכרים לא רק קולומביה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 42 דקות, falou כתב:

יש לי פליזים של קולומביה שהם באיכות מאוד בסיסית.

ויש לי חולצות סקי טרמיות של North Face קניתי ב-1998 ועוד קיימות.

יאפ יאפ - מסכים לגמרי. הנקודה היא שבאותה ״רמה״ - הnorth face ישרדו לעד (ויתקנו! פליזים גם בני עשור אם יש בעיה, מניסיון) , קולמביה ? פחות.

(והמעיל האחרון שלי שלהם הלך לפח אחרי 3-4 שנים לטובת north face מאותה קטגוריה)

במיוחד בדגמים הבסיסיים קולומביה קצת מאכזבים לטעמי.

גם אחלה נקודה לגבי הפתחי אוורור!

לפני 38 דקות, יבגניפ כתב:

face לדעתם כבר לא מייצרים מוצרים שמחזיקים יותר מ4-5 שנים

קשקוש. המוצרים שלהם מבחינתי עדיין vfm ואיכות יצור ללא תחרות.

לפני 20 דקות, cfir71 כתב:

אז מה הכי מומלץ מכל מה ששלחת כאן? הווילדקאט? הקולמוביה אומני היט או הדקטלון המתקפל?

לדעתי מכיוון שלא תבלה המון בקור בצורה יומיומית - על אף מה שכתבתי - אומני היט בדרגת ביניים יהיה בול מה שאתה מחפש.

אני קצת פחות דוגמא כי בחורף פנ אני חייב את המעיל הזה בשימוש יומיומי קשוח + קופל אגרסיבית בתוך מזוודה / תיק קבוע.

לפני 1 דקה, sperial כתב:

אצל יצרנים אחרים תצטרך לסמוך על המוכר או לחפור בחוות דעת ברשת.

לא נכון. כמעט כל יצרן מציין בימינו דרגות של קור.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

@Liviurלפני שכתבתי הצצתי באתר של קולומביה, מצאתי הרבה מלל אבל לא התיחסות לייעוד. אז עברתי לאתר הבינלאומי ובדקתי איזה שני מעילים - יותר מלל, אבל עדיין ההתייחסות הראשונה לטמפרטורה היתה בחוות דעת של משתמש. אולי יש התייחסות על התווית בחנות, על זה לא אוכל לענות.

לעומת זאת באתר של דקאתלון יש התייחסות לטמפרטורות. בכלל, אני חייב לציין שהם לא מתביישים למכור מוצר זול ולציין שהוא מיועד לשימוש קל, לא דוחפים שכל מוצר הוא pro.

פות"ש, אין ברירה, צא לאאוטלט הקרוב למקום מגוריך וחפש שם.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...