Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

@ybרעיון לא טוב. צריך להיות מוכן להגעה בקור. אני חוזר - מעיל של קולומביה או נורת'פייס או משהו בסגנון, למדוד בארץ ולהזמין מאמזון. כנ"ל נעליים, לפי הצורך גטקעס וגרביים תרמיים (אלה הרבה פעמים אפשר להשיג בארץ במחיר סביר, אבל צריך לבדוק). מציע לעבור באחד האאוטלטים, יש רבים.

כדאי להזדרז, דצמבר קרוב וגם חגי הקניות שעלולים לעכב משלוחים.

והערה קטנה, שגיאה שחוזרת הרבה בפורום וזו הזדמנות לתקן: חברת ההסעות היא אובר (Uber). הובר הוא שואב אבק (והיום מותג מדבקה של כל מיני מוצרים לבנים).

פות"ש - בנסיעה מסוג זה אתה עולה למטוס עם הציוד החם עליך, במטוס מאפסן ב-overhead bin. שתי סיבות: האחת - אינך מכיר את התנאים בהגעה, זה עלול להיות bus arrival ולא שרוול. השניה - אל תסמוך על כך שהמזוודות יגיעו. היה לי הסיפור הזה באיסלנד, המזוורות איחרו 3 ימים, למזלנו הציוד החורפי היה עלינו בטיסה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 29 דקות, yb כתב:

אם אתה נוסע לורשה ונוחת שם בשעות פתיחת העסקים ובהנחה שיש לך קצת זמן פנוי (ושאתה לא מגיע בימים של חג המולד עצמו) קח הובר משדה התעופה לאחד מהקניונים הרבים ופשוט תקנה שם  זה בטוח יהיה זול יותר והמבחר יותר גדול.

דרך אגב בשיא החורף שם הטמפרטורה יכולה לרדת די הרבה מתחת לאפס

רעיון מאוד מסוכן.

זוכר טוב מאוד טיסה לברלין באוקטובר עם חניית ביניים בריגה.

שמתי במזוודה בגדים חמים ועליתי לטיסה. הייתי הדביל היחיד בטישרט בריגה כשכולם עם מעילים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תתלבש כמו בסרטון, תתארגן על מעיל סקי או משהו דומה, תתלבש שכבות, תגן על הראש עם כובע צמר, צעיף או מחמם צוואר וכפפות. תמיד תוכל לקנות שם עוד ועוד. זה הסרטון:

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אחרי כמה שנים פה הטמפרטורה רוב הזמן בחורף נעה בין +5 ל 5-. בערב יכול להיות יותר קר. מאוד ממליץ על מעילים של חברת וולנשטיין wellensteyn - גם מחממים כשצריך וגם מחזיקים מעמד מעולה. 4 חורפים בלבוש יום-יומי ונראה כמו חדש. גם נורט פייס וקולומביה שהמליצו עליהם פה. 

לפני 5 דקות, Michazzz כתב:

תתלבש כמו בסרטון, תתארגן על מעיל סקי או משהו דומה, תתלבש שכבות, תגן על הראש עם כובע צמר, צעיף או מחמם צוואר וכפפות. תמיד תוכל לקנות שם עוד ועוד. 

לא ממליץ על מעיל סקי בטיולי עיר. מעיל סקי נועד לפעילות אקטיבית, אז הוא מסתמך לא מעט על זה שאתה מבצע פעילות גופנית והגוף מתחמם. אם לא, הוא פחות יעיל ממעיל רגיל. אותו הסיפור עם ביגוד טרמי לספורט בשביל זה - פחות יעיל מגטקס אמיתי.

פורסם
לפני 42 דקות, sperial כתב:

@ybרעיון לא טוב. צריך להיות מוכן להגעה בקור. אני חוזר - מעיל של קולומביה או נורת'פייס או משהו בסגנון, למדוד בארץ ולהזמין מאמזון. כנ"ל נעליים, לפי הצורך גטקעס וגרביים תרמיים (אלה הרבה פעמים אפשר להשיג בארץ במחיר סביר, אבל צריך לבדוק). מציע לעבור באחד האאוטלטים, יש רבים.

והערה קטנה, שגיאה שחוזרת הרבה בפורום וזו הזדמנות לתקן: חברת ההסעות היא אובר (Uber). הובר הוא שואב אבק (והיום מותג מדבקה של כל מיני מוצרים לבנים).

פות"ש - בנסיעה מסוג זה אתה עולה למטוס עם הציוד החם עליך, במטוס מאפסן ב-overhead bin. שתי סיבות: האחת - אינך מכיר את התנאים בהגעה, זה עלול להיות bus arrival ולא שרוול. השניה - אל תסמוך על כך שהמזוודות יגיעו. היה לי הסיפור הזה באיסלנד, המזוורות איחרו 3 ימים, למזלנו הציוד החורפי היה עלינו בטיסה.

לא אמרתי לו לסוע עם כפכפים וגופיה לא צריך להיות דרמטי,   אבל אם הוא מנסה למצוא משהו במחיר טוב זה לא כזה מסובך- בשדה התעופה נכנסים למונית שעולה בורשה גרוש וחצי לפקטורי או לכניסה לאיזה קניון סגור אחר,  ככה לא נמצאים בחוץ בקור בפועל,  כשאני נוסע עם אשתי לקניות בקניון בחול בחורף ולא רוצה להסחב עם כל ביגוד החורף המגושם אני עושה את זה לא פעם. 

כמובן זה צריך להיות מותאם לאופי /ספונטניות וכו'... 

בקשר להובר- זאת מילה לועזית - כמו טורקיה ותורכיה

פורסם

תשמע - גם הדרך לחנות או לקניון עלולה לעבור בקטעים קרים מאוד.

ולגבי אובר - זה ב-U, לא H 

ודרך אגב - לט תורכיה, ולא טורקיה, אלא טורקייה

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצטרף להמלצה לקנות בגדים תרמיים, כולל כפפות. מהניסיון שלי לא בהכרח שווה להשקיע בזה ולקנות מותגים, אלא לחפש משהו סביר בלמטייל או כל מקום דומה, שלרוב יעלה חצי. בכפפות כדאי לבדוק שהן מאפשרות לתעפל טלפון או מצלמה - זה לא כיף גדול להוריד אותן ב0 מעלות כדי להפעיל גוגל מאפס.

למי שלא רגיל לזה, שזה רובינו, הקור בחורף באירופה יכול לרגיש מאוד מאוד קיצוני.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, sperial כתב:

תשמע - גם הדרך לחנות או לקניון עלולה לעבור בקטעים קרים מאוד.

ולגבי אובר - זה ב-U, לא H 

ודרך אגב - לט תורכיה, ולא טורקיה, אלא טורקייה

נו באמת טורקיה עם שני יוד זה באמת קטנוני ואיזוטרי במיוחד  כנראה שיש סיבה שרבים מכללי האקדמיה ללשון בשנים האחרונות איבדו קשר עם רב הציבור ונשארו במגדל השן.

לא ניסיתי לטעון שזה מתאים לכל אחד ההצעה הזאת ולכל סיטואציה זה ברור, אלא הנקודה שהבדלי המחיר בין ישראל לפולין יכולים להיות מאוד משמעותיים זה לא יאמן עד כמה (לי אישית זה יכול להתאים לאחר פחות ).

כמובן אם אתה מגיע רק ליומיים בימים של חג המולד באמצע הלילה זה לא כיוון טוב, אבל אם עושים שיעורי בית מספקים  לא אמור להיות כזה סיפור , אפשר לבוא עם בגדים עבים שיספקו הגנה טרמית מספקת.

מניסיון אישי ובהנחה שהנתונים של החופשה וזמן ההגעה מתאימים זה יהיה קלי קלות בוורשה ספציפית,  אם רק מתכוננים כראוי לאיך עושים את זה.

כמובן שזה פחות מתאים לאנשים סופר מחושבים שיודעים לאיית טורקיה בשני יוד, אני אקח הימור פרוע שאתה גם ממש לא נוסע ברכב צרפתי /איטלקי ספורטיבי אלא במשהו יפני סולידי ;-)    

לפני 2 דקות, yb כתב:

blockquote widget

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם
לפני 14 שעות, sperial כתב:

מאחל לך להשקיע בפתיחת עסק ושאנשים יבואו להתרשם, להעתיק מקטי"ם ולזמין מחו"ל.

איזה קו מחשבה עקום.. אתה רוצה לקנות בזול בחו"ל? בכיף, זכותך. אבל קח את הסיכון שזה לא יתאים ותעזוב את העסקים המקומיים בשקט.

• אהבתי 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם (נערך)

כשאתה מוכר דגמים ישנים במחיר פי 3 ממי שמוכר ברשת (ועוד כולל במחיר מיסים ומשלוח) אתה בבעיה. תתמחר במחיר שאנשים מוכנים לשלם או סגור את העסק.

דרך אגב, יש באותה רשת מוצרים שנמכרים במחירים סבירים לגמרי, ועוד יותר - באאוטלטים (אבל לאלה אני מגיע רק בטיולים, לא אסע שעה וחצי, ואפילו לא שעה, לכל כיוון רק בשבילם). אבל יש מוצרים שהחנויות האלה מוכרות במחיר מופרז לגמרי (קנה המידה הוא המחיר אצל מתחרים, כולל במרשתת), כצרכן אין שום סיבה שאתמוך בכך - הרי זו אחת הסיבות לצעקות על יוקר המחייה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1

פורסם

אין בעיה, שימכרו דגמים מלפני 20 שנה במחיר כפול 10. אתה לא חייב לקנות. אבל גם להתלונן וגם לנצל את החנות למדידות.. אשרייך. זכית במידות לתפארת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אני עם המוזיקאי.

אתה גןנב מהם שירות כי אתה ממילא לא מתכוון לקנות.

אם החלטתי למדוד  והפריט בסדר אז גם אקנה אפילו אם עולה פי 2 מהמרשתת.  

לא חוכמה לגנוב מהם שירות ולבכות שהם יקרים. שירות עולה כסף.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה היה לפני מספר שנים, לא לאחרונה. והחנות באינטרנט היתה אמאזון. המבחר ברשת היה הרבה יותר מוגבל - במידוה שלה רק צבע בודד, דווקא לא היה בחנות הפיזית. באותו מקרה זה לא הפריע לי, כי מדובר בשימוש ספציפי לטיול ולא לשימוש יומיומי. אילו העיצוב היה חשוב לי כנראה שהייתי קונה שם, אבל באותו מקרה הקריטריון היחיד היה פונקציונאליות. 

ולגבי "ניצול" - אני בוחן את המוצר בחנות  ואם אני לא קונה בגלל המחיר זה בדיוק כפי שלא הייתי קונה כי הנעל לוחצת על האצבע הקטנה. או כפי שאתה לוקח רכב לנסיעת מבחן ומחליט כי ה-VFM לא מתאים לך והולך לסוכנות השכנה של היבואן המקביל.

פורסם

אחלה, בדקתי עכשיו כמה מעילים כי אני באמת שוקל לקנות אחד חדש, ופערי המחירים מול אמאזון הם שקלים בודדים, אם בכלל.

זה נושא לדיון אחר, אבל מותגי הלבשה גנרים שאני אישית קונה לא באמת זולים יותר בחו"ל בדרך כלל, חוץ מיוצאי דופן מאוד מובהקים כמו אאוטלטים בארה"ב שאין שום דבר שיכול להתחרות בהם.

היתרון בקניה בחול היא לרוב במבחר.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...