Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 28 דקות, אליעזר כתב:

יש דברים שאנחנו מתרגלים אליהם רק בגלל שזה איזור נוחות, ולא כי זה באמת נכון לנו.

אבל למה זה לא נכון?

כל אחד עושה מה שמתאים לו. אם יש אפשרות להזמין אוכל עם סבסוד המעסיק למה לא לנצל את זה ולהקשות לעצמך על החיים בלי סיבה.

יש אנשים שמעמידים סירים בשישי ומכינים מספיק אוכל לכל השבוע לקחת לעבודה. זה נחמד אבל לא כולם אוהבים לבשל ולא כולם רוצים לאכול את אותה המנה 6 ימים בשבוע. יש אנשים שזה מטלה עבורם, ומעדיפים לנוח בסוף השבוע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

בכל משרד הייטק תמצא איזה הזוי אחד או שניים שחותכים ירקות בארוחת צהריים ומכינים טחינה.

מה שעצוב זה שהם לא ההזויים, אבל הנורמות הופכות אותן לכאלה.
כמו זה שאם מישהו קם כל יום לאימון ב-6 בבוקר הוא "פסיכופת", אבל מי שיושב כל יום על פיצה והמבורגר הוא "נורמלי".

בקשר להזמנות, כל עוד זה מסתדר להם שיהיה בהצלחה. החברה והעובד משלמים על זה, שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.
היה לי תןביס בעבר, הגבלתי לפעם פעמיים הזמנה בחוץ השאר אוכל מהבית, מה שנשאר עבר לקניות בסופר.
היום בחברה עם חדר אוכל "רגיל", מעדיף שהכסף יעבור למשכורת וגם חוסך לעצמי מלא זמן כל ערב להכין אוכל.

פורסם

גם אם זה לא הדבר הכי כלכלי, בסוף מגיע שלב בחיים שאתה קצת פחות עובד בשביל הכסף וקצת יותר נותן לכסף לעבוד בשבילך. כלומר, גם אם זה עולה 500 שקלים יותר בחודש, זה כנראה שווה את זה שתרוויח עוד כמה שעות עם המשפחה, חברים, תחביבים וכו'. לא הכל כל הזמן חייב להיות הכי כלכלי. צריך גם ליהנות בחיים.

מצד שני, לא הבנתי את העניין שלך על השוואת מחירים. למה זה חייב להיות הכל או כלום? 

מותר להרשות לעצמך להיות פחות כלגלי בתחום אחד ולהיות מאוד מחושב וכלכלי בחמישה תחומים אחרים. נראה לע שרובנו ככה עם רכבים למשל, לא? 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כמישהו שגם רואה את תופעת השקיות בצהריים בהייטק, גם אני מרגיש עם זה מאד לא בנוח. יש לי קולגות שמזמינים כל יום ארוחות בעלות של 60-70 ש"ח, מוציאים כ1500 ש"ח בחודש על ארוחות צהריים.

חלק נכבד  הסכום הזה מפרנס את מערך השליחויות. 

וזה קורה בחברה גדולה, שלא באה לה לממן חדר אוכל משל עצמה. ויש לידה עוד המון חברות גדולות, שמעסיקות אנשים שמתפרסמים יפה, אבל לא מצליחים להעמיד שירות של אוכל מקומי.

לדעתי התופעה החמירה מאד אחרי הקורונה.

דוגמא למחירים של ארוחות צהריים כאלה:

הזולות:  

שניצל בבאגט, חומוס עם תוספת (לא בשר), סלט - 40 עד 50 ש"ח

בינוני פשוט: 

חמישית של קציצות/חזה עוף עם תוספת של אורז ומיני סלט, שווארמה - 50 עד 65 ש"ח.

בינוני מפונפן: 

תוספת שתיה, דג סלמון (קטן במיוחד) המבורגר, סושי לא משביעה, מזרחי - 65 עד 75

המפונפן: 

המבורגר בגודל נורמלי, סושי לאדם מבוגר וכו, 75 וצפונה

עגשיו, ברור שאנשים משתכרים יפה ויכולים להרשות לעצמם. אבל בחרה הקודמת שלי היי יכול לאכול בחד"א ב35 ש"ח מנה של מרק+עיקרית+סלט שהייתה הרבה יותר מתאימה לי לצהריים ממנת "מסעדה" שמגיעה עם שליח.

• אהבתי 1
פורסם

לבשל זה לא כזה אישיו..

תבנית עוף/דג - 10דקות הכנות, השאר בתנור.

יכול להספיק לכל השבוע.

אורז או פירה - חצי שעה - גם יכול להיות לכל השבוע.

סתם נתונים.

• אהבתי 1
פורסם

נוצר פה נוהל בחברות הייטק שתקציב ארוחת צהריים הוא על חשבון החברה וחברה שלא תיתן את זה לא יהיו לה עובדים.

יש מספיק מדינות מפותחות ומתקדמות שלא מתנהלות ככה.

אבל זה נוח. אני שונא את ההזמנות (ככה התנהלנו במשרד הקודם) ומעדיף חד״א כמו במשרד הנוכחי. 

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 16 שעות, אליעזר כתב:

אבל משהו כן הטריד אותי, ניסיתי להבין מה

צר לי, אבל זה נשמע כמו נסיון להצדיק את תחושה השלילית שלך.

לקחת משהו שגרם לך להרים גבה כי אתה לא רגיל להתנהל כך וחלק גדול מהעולם לא יכול להרשות זאת לעצמו, ועכשיו אתה מנסה למצוא חיזוקים לתחושה זו.

זה לא שאין חסרונות לשיטה הזאת (שכבר נימנו כאן). אבל כמו כל דבר, יש לה גם יתרונות (שגם הם צויינו), רק שאתה בוחר להתמקד בשלילי כדי להרגיש צודק עם השיפוטיות שזה משהו לא ראוי.

למה זה מפריע לך? אין לי מושג.

אם הם היו מזמינים את כל האוכל הזה כל אחד לביתו זה היה בסדר? מה שמפריע זה חוסר היעילות של המשלוחים? או שזה לא משנה לאן והבעיה היא הפינוק של אוכל מוכן? 

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 31 דקות, Lior_Django כתב:

לבשל זה לא כזה אישיו..

תבנית עוף/דג - 10דקות הכנות, השאר בתנור.

יכול להספיק לכל השבוע.

אורז או פירה - חצי שעה - גם יכול להיות לכל השבוע.

סתם נתונים.

נכון, זה לא סיפור גדול וברוב המקרים זה גם בריא יותר מאוכל שמזמינים.

מצד שני, נותנים לך תקציב להזמין אוכל בעבודה, למה לא לנצל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קורה גם אצלי, וממש לא מפריע.

אני לעומתם (כמעט) כ-3 פעמים בשבוע מכין אוכל לעבודה שמספיק לחמישה ימי עבודה - ככה שיש גם גיוון.

את הכסף של הסיבוס (1200~) מעדיף לשלם בקניות בסופר.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

בנוגע לתופעה עצמה- מוכרת לי מקרוב, החברה שלי ממוקמת במקום שאין כמעט מה להזמין אז יש לנו סידור קצת אחר ואין את בליל השקיות כשמגיעה ארוחת צהריים (פעם היה, החלטנו שלא שווה את זה), כמובן שזה ממש לא שכל שליח יוצא ספציפית עם מנה אחת. זו תחנה בדרך.

רק שהייתי חייב להגיב בנוגע לזה-

לפני 16 שעות, hans כתב:

בנוגע לפינוק - אני אמנם אחד המשוגעים שמביאים איתם אוכל מהבית, אבל כשכן יוצא לי להזמין פה ושם... תשמע. יש מבחר משוגע בארץ של אוכל טעים מכל קצוות תבל. ולא איזה חיקוי דהוי. באמת טעים. יפני, תאילנדי, ווייטנאמי, הודי, ים תיכוני, אמריקני... הכול. לא סתם זה רגע ביום שמצפים לו, רגע של פינוק בשגרה אינטנסיבית.

לא אתווכח לרגע עם זה שטעים לך, אבל זה בהחלט חיקוי דהוי.

אין אוכל יפני בארץ, נתחיל מזה. לא משנה כמה תחשוב שיש. מכלול הסיבות לזה גדול, הבעיה העיקרית היא פשוט מחסור במרכיבים.

הוויאטנמי פה חצי כח, הודי? שקר גס. בתאילנד לא הייתי אז אין לי דעה לגבי מה שיש פה, אני חושד שזה כמו השאר.

ים תיכוני/אמריקאי וכו' כמובן שיש פה, ואם אתה במרכז גוש דן אז אכן יש מבחר לא קטן לצהריים (במחירים שטוב שאתה לא מוציא מכיסך, חי זקנו של אודין)

לפני שעה, farkash7 כתב:

אבל הם לא בבית אז למה להשוות למנה בבית?
בכל משרד הייטק תמצא איזה הזוי אחד או שניים שחותכים ירקות בארוחת צהריים ומכינים טחינה.

היי, אני ההזוי שחותך ירקות ומכין טחינה. (לפחות בתקופת השקיות, היום שאנחנו בסידור אחר- פחות. אבל עדיין מביא אוכל מהבית)

בעוד שכולנו לחוצים והזמן חשוב, אין דבר בעולם ששווה להזניח את הגוף שלך בשבילו.

• אהבתי 3
פורסם

אתה גם מגדל את הירקות בעדניות באוויר ומאכיל את העגבניות?
מה ההבדל המטורף בין סלט ירקות במשלוח לבין הסלט שאתה חותך?
אוכל מבושל מילא אני יכול להבין שזה לא שיא הבריאות עם כמויות המלח שדוחפים היום, אבל הסלט במשלוח לא פחות טוב מהסלט שלך.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 24 דקות, Pika007 כתב:

אין אוכל יפני בארץ, נתחיל מזה. לא משנה כמה תחשוב שיש. מכלול הסיבות לזה גדול, הבעיה העיקרית היא פשוט מחסור במרכיבים.

הוויאטנמי פה חצי כח, הודי? שקר גס. בתאילנד לא הייתי אז אין לי דעה לגבי מה שיש פה, אני חושד שזה כמו השאר.

לגבי יפני - ייתכן שאתה צודק. לגבי השאר - לא מסכים. בטח לא בתאילנדי.

לפני 42 דקות, Be roo כתב:

צר לי, אבל זה נשמע כמו נסיון להצדיק את תחושה השלילית שלך.

לקחת משהו שגרם לך להרים גבה כי אתה לא רגיל להתנהל כך וחלק גדול מהעולם לא יכול להרשות זאת לעצמו, ועכשיו אתה מנסה למצוא חיזוקים לתחושה זו.

קלעת בול!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

לפני שאתם קופצים עוד קדימה - אז יש גם חברות שמספקות הסעות לעובדים שלהן.

שמעתי שיש מקומות שאתה בא עובד ובסוף החודש מקבל על זה כסף.
הזיה!

• מצחיק 4

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני לא מבין למה אי אפשר גם וגם וגם.

אצלנו אפשר לבחור בין תןביס/סיבוס/כסף במשכורת. כל אחד בוחר מה שהוא מעדיף (אפשר להחליף אחת לתקופה).

כשיש שאריות מהסופש או כוח להכין אני מביא מהבית, לפעמים מכין סלט ולעיתים מזמין.

יש גם שיקוצים של הזמנת אוכל בקילו (למשל חזה עוף ואורז) שאני משאיר במקרר וזה מחזיק כמה ימים. עבדתי גם בחברות עם חדר אוכל.

בסוף הכל מתישהו איכשהו נמאס, אז באיזשהו מקום זה מאוד נחמד שאפשר לגוון.

הבעיה האמיתית היא כל הבזבוז החד פעמי סביב האוכל המוכן במשלוח, אבל אין פתרון פשוט/זול מספיק. לא כל המקומות שולחים עם כלים מתכלים. אצל אחד המעסיקים הקודמים היתה היתה יוזמה להשתמש בכלים רב פעמיים עם חלק מהמסעדות, אבל זה נפל עוד ברמת ההיתכנות. להחזיק חדר אוכל זו אופרציה מורכבת ויקרה (מאוד).

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, farkash7 כתב:

אתה גם מגדל את הירקות בעדניות באוויר ומאכיל את העגבניות?
מה ההבדל המטורף בין סלט ירקות במשלוח לבין הסלט שאתה חותך?
אוכל מבושל מילא אני יכול להבין שזה לא שיא הבריאות עם כמויות המלח שדוחפים היום, אבל הסלט במשלוח לא פחות טוב מהסלט שלך.

מספר הבדלים שאני יכול להעיד עליהם מנסיון. זה כמובן לא ככה בכל מקום אבל אלו דברים שקורים בפועל ונפוצים מאוד:

1- סלט שנחתך בבוקר ומבלה בקונטיינר עד שהוא מגיע אליך. כן, זה בקירור, אבל לא תודה. (מצד שני, זה בכלל לא אסון אלא אם הטביעו אותו ברוטב)

2- הסלט מבלה בחוץ אלהים יודע כמה זמן בין הרגע ממנו הוכן/יצא מהמקרר לרגע בו יצא למשלוח. יכול להיות גם חצי שעה, יכול להיות שחלק מזה בשמש קופחת. זה הופך למאוד בעייתי אם הסלט כולל חלבון כלשהו.

3- ירקות שהיו אמורים להיזרק לפח מוצאים את דרכם לסלט שלך. אוהב שחור על החסה? אני לא ממש. ("חסה עצובה" זה דבר שבשגרה בסלטים מוזמנים, אבל עזוב, לא ננטפק.)

4- מכיר את הקטע הזה שאתה מזמין סלט ירקות ומוצא ש 99% ממנו ירוק ומישהו עשה לך טובה שבכלל טרח לזרוק לשם זכר לעגבניה? אתה יכול להגיד שזה קטנוני, אבל זה ממש מציק. אז בוא נכניס את זה תחת "שליטה בהרכב"

5- הרבה מקומות שמים רוטב/תיבול מראש גם אם תבקש שישאירו בצד. פה יכול להיות כל דבר בין בטוב טעם לבין להתמודד עם כמויות חומצה ציטרית שמסוגלות להמיס את קרום כדור הארץ.

אז למעשה קל מאוד לפשל עם סלט מעבר לרמה של ניטפיק וזה קורה המון, אם נכנסים לניטפיקינג- 95% מהפעמים שמזמינים סלט בחוץ משהו לא בסדר איתו. 

לכן, אמשיך לחתוך את הירקות שלי, תודה רבה.

לפני 28 דקות, hans כתב:

לגבי יפני - ייתכן שאתה צודק. לגבי השאר - לא מסכים. בטח לא בתאילנדי.

האוכל ההודי בארץ הוא בדיחה עצובה, כנ"ל מקסיקני. לא יודע לגבי תאילנדי.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • תוכן חדש...