Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי רישיון ישראלי בתהליך רגיל, במקביל יש לי רישיון זר עם וותק של 2.5 שנים, ועדיין בתוקף להמרה. האם יש אפשרות להמיר עדיין, למרות שכבר הוצאתי רישיון ישראלי בתהליך רגיל ?  והאם יש בזה יתרון, לגבי ביטוח, נהג חדש, מלווה, וכדו' ? ? ?

{למה לא ידעתי שאפשר להמיר בתהליך מקוצר....🤕}

פורסם

אם יש לך רשיון ישראלי אין לך מה להמיר. אלא אם מדובר ברשיון בדרגה אחרת. פנה לסניף משרד הרישוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הבנתי מה עשית. מכל מקום - פנה למשרד הרישוי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לתושב חוזר או תושב חוץ המרת רשיון זר דורשת ותק של 5 שנים (שנתיים וחצי עם מבחן מעשי במקרה של עולה חדש), כך שזה הליך שלא רלוונטי לגביך ממילא.

אתה רוצה שיכירו לך בותק מחו״ל, למיטב ידעתי אין חיה כזו במשרד הרישוי, אם קבעו אתה נהג חדש אין מה לעשות.

אולי בביטוח זה ישנה משהו, אם כי הגדרת נהג חדש לדעתי הופכת את הכל ללא רלוונטי. אבל אפשר לנסות.

פורסם

הגדרת נהג חדש בביטוח שונה מזו של משרד הרישוי. וכיוון שמדובר בעניין מסחרי אפשר לנהל מו"מ.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 31.8.2022 בשעה 19:48, sperial כתב:

הגדרת נהג חדש בביטוח שונה מזו של משרד הרישוי. וכיוון שמדובר בעניין מסחרי אפשר לנהל מו"מ.

פות״ש, אכן. יש שלושה נושאים שונים כאן:
-- ותק רשיון נהיגה. המרה אכן דורשת 5 שנים נסיון מתועד בחו״ל (רשיון נהיגה זר שכתובה בו שנת הוצאת הרשיון; אם היא לא כתובה, מסמך רשמי מהרשויות שם. אם המשמכים לא באנגלית, גם תרגום נוטריוני). לעולים חדשים, אפשר להמיר בנוהל לא מקוצר גם ע״ס 2.5 שנות נהיגה בחו״ל, שאז צריך לעבור רק מבחן נהיגה מעשי (טסט). אני מניח שהסטטוס הפורמלי שלך הוא תושב חוזר ולא עולה חדש? (מי שאין לו סטטוס פורמלי של תושב חוזר או עולה זכאי להמרה רק אם הוא דיפלומט או עדיין תושב חוץ).
https://www.gov.il/he/service/convert_driving_license
-- הערת ״נהג חדש״ ברשיון. החלטה של משרד הרישוי, ואם אתה לא זכאי להמרה, מניח שאין דרך למחוק את ההערה מוקדם יותר. כנ״ל לגבי מלווה.
לא ידוע לי שחברות הביטוח מתעסקות עם הגדרת ״נהג חדש״ עצמאית משלהן אלא פשוט הולכות לפי משרד הרישוי ואז נכנסים השיקולים האקטוארים.
אמנם מותר לאזרח ישראלי לנהוג לתקופה מוגבלת ע״ס רשיון זר (נדמה לי שנה, אלא אם כן הוא יצא את הארץ ליותר מ-3 חודשים), אבל לא חושב שתוכל בכלל להנפיק ביטוח ישראלי מקומי ללא רשיון ישראלי (לפחות, זה מה שאמרו לי מספר סוכני ביטוח לאחר בירור עם חברות האם שלהם).
-- ותק היעדר תביעות לצורך הנחה בפרמיה. לדעתי רק כאן יכול לבוא לידי ביטוי מו״מ כלשהו; חברות הביטוח מוכנות, לפחות חלקן (לא כ״כ בחברות הישירות, שם קשה מאד להגיע למישהו מקצועי מספיק בנושא) להכיר בוותק כזה תמורת מסמך רשמי מחברת ביטוח בחו״ל שביטחה רכב ע״ש הנהג. 
אם אתה מתכוון לעשות ביטוח על שמך (או להיכלל בביטוח של מישהו אחר כמי שנוהג קבוע ברכב), זה בהחלט שווה להשקיע מאמץ בהכרה בוותק כזה, אחרת המשמעות היא אלפי שקלים בפרמיית מקיף לשנה.  

• תוכן חדש...