Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תבקש היסטוריה טיפולים מהמוסך שטיפל ברכב,

אני רכשתי לא מזמן רכב שהיה לו נזק של 25 אלף, וזה היה הכל פח. 

ככה גם המוסך אמר לי וככה ויצא בבדיקה.

לדעתי צריך לתקן בהרבה יותר מ 10 אלף בשביל להגיע לשלדה

• רעיון טוב! 1

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

תאונה קלילה שהבן שלי עשה לפני כחודשיים בזמן פקק במהירות 0 - בקושי ראו תזוזה בפגוש הקדמי, רק לוחית הרישוי נפלה. לאחר נסיעה של כשעה נדלקה נורה.

קיה נירו, הנזק - 24500 ש"ח - החליפו פגוש, רדאר קדמי ורדיאטור שהסתבר שנהיה בו חור. לא היתה ירידת ערך.

אגב, את דו"ח השמאי קיבלתי ישירות מחברת הביטוח יחד עם שאר המסמכים בצורה דיגיטלית (חברת הראל).

• רעיון טוב! 1
פורסם

בן אדם עשה תאונה בשנה האחרונה? בטוח יש לו תמונות בטלפון. אם הוא לא יודע או לא זוכר - יש מצב שהנזק יותר גדול ממה שהוא מספר. אם הרכב כל כך טוב בבדיקה תתחדש, אחרת אני לא הייתי קונה מאדם כזה

• רעיון טוב! 4

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

"גור אדם" נתן דוגמה, למה לא צריך לקשור בין מחיר התיקון לנזק שגורם לירידת ערך. לפעמים מחיר התיקון יקר, אבל אין בכלל ירידת ערך.

כן כדאי לברר על מה נקבעה ירידת ערך של כ-3% ברכב אותו פותח השרשור מתכוון לקנות.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

עדכון מבעל הרכב: "קיבלתי הצעה גבוהה יותר ממישהו אחר לכן אני ממשיך איתו".

מרגיש לי שהוא אכן ניסה להסתיר ולא אהב את זה שאני שואל יותר מדי שאלות

יש איזשהו כלל אצבע לגבי רכב שעבר תאונה? 

ז"א על מה הייתם פוסלים את האוטו במידה ולא הוחלף רק פח אלא גם חלקים פנימיים?

הרי אם בעל הרכב מתקן על חשבון הביטוח הוא לא "יתקמצן" על חלקים וידאג שהכל יחזור לקדמותו

או שיש פה עוד מניעים כמו כל עוד הוחלף חלק יש חשד לתקלות נוספות שנובעות מזה שהחלק הוחלף בצורה לא תקינה וכו'

אני לא בעל ניסיון ברכבים וגם לא המשפחה הקרובה שלי אז באמת לא יודע איך להתנהל עם זה שבן אדם מספר לי שהוא עבר תאונה

עריכה אחרונה על ידי TempUse
פורסם

אין כלל ברזל. יכולה להיות מכה לא רצינית ופגיעה בקצה השלדה. אז תהיה ירידת ערך רצינית יותר.

חלקים פנימיים פחות עקרוניים מאשר פגיעה בעמודים, קורת אורך,  פח אחורי, כאשר היה צורך למתוח רכב אחרי התאונה.

בקיצור, כל מה שמשפיע על חוזק השלדה.

בעל רכב מתקן דרך חברת הביטוח, באישור שמאי של חברת הביטוח - מי שמתקמצן זאת חברת הביטוח, גם על חלפים וגם בירידת ערך.

• רעיון טוב! 2

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

זא יש לתת דגש גדול על השלדה ולפני שאני מוציא 500 שקל על בדיקה לנסות לשים לב בעצמי אם יש איזשהם עיוותים בשלדה

ולא להתרגש מזה שהוחלפו חלקים פנימיים?

מקריאה באינטרנט הבנתי שרכב פחות משנתיים מחליפים לו חלקים מקוריים אז אפשר להיות רגוע אם הוחלפו חלקים בשנתיים הראשונות של האוטו?

פורסם

אתה לא תראה שום עיוותים בשלדה,  אלא אם תיקנו את הרכב בצורה מזעזעת. 

אתה מוציא דוח סליקה, כמו הפעם,  ורואה בתאונות גם סעיף הסכום הכללי וגם ירידת ערך ששולמה.

ירידת ערך של 4-5% ( אפשר לחשב אותה באחוזים בערך לפי מחיר הרכב בזמן התאונה )  יכולה להיות כבר פגיעה בקצה השלדה.

כל המידע ממרכז סליקה לא תקף לרכבי ליסינג שלא מבוטחים דרך חברות ביטוח, כי אין מידע.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

תודה רבה לכולם על העזרה, 

מוכרח לציין שנעים מאוד לראות שיש אנשים שמוכנים לעזור ולענות לשאלות ללא תמורה.

במיוחד בכל הנושא של רכבים משומשים כבן אדם שאין לו הרבה ניסיון בתחום ותמיד יש אווירה "מסריחה" שמחפשים איך לרמות (במיוחד בתקופת המחירים הנוכחית). גם סוחרים וגם פרטיים.

נעים להיכנס ולקרוא את העזרה ההדדית של הקהילה, בהחלט יש אור בקצה המנהרה :rolleyes:

אולי ישמע קצת קיטשי או מוגזם לחלק מן האנשים אבל זו התחושה הכללית שקיבלתי ממוכרים בשבועיים האחרונים

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

ההונדות רגישות משום מה  לפגיעות מאחור- אצלי ברכב 2013, בתאונה של 30 קמ"ש (פורד נכנס בי מאחור) היה לי נזק לא קטן מאחור שנגמר במוסך בערך ב 18,000 ש"ח כולל החלפת פח אחורי- אין פגיעת שילדה אבל ירידת ערך של 3% יש גם יש.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
בתאריך 12.7.2022 בשעה 23:56, TempUse כתב:

אני אקבע איתו למחר לנסוע למוסך להוציא תדפיס טיפולים

רק לוודא כי קיבלתי תחושה קצת "פישית" מהמוסכניק מאמין שהמוכר והמוסכניק קרובים ולא מגלים לי, יש איזה חוק שמחייב את המוסך להדפיס את ההיסטוריה במידה ובעל הרכב הרכב מבקש, נכון?

בנוסף נתקשר לחברת ביטוח ונבקש מהם את הדוח שמאי

יש דרישה חוקית מהמוסך לגלות נתונים על טיפול: 

חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), תשס"ח-2008.

הידע שלי בנושא הוא די טרי, גיליתי את החוק הזה לא מזמן. כיצד הוא מיושם ואיזה סנקציות יש על מוסכים, אני לא יודע, אולי ותיקי הפורום ינחו אותנו.

בכל מקרה, תתעד את פניתך למוסך לקבל את הנתונים ואת הנתונים שקיבלת.

במידה ותתגלה בעיה, אתה תתבע את המוסך על אי עמידה בדרישות החוק ונזקים ממוניים שנגרמו לך על אי מסירת המידע ותתן לו להתפתל בבית משפט לתביעות קטנות (יתכן ואני מפנטז, אז אשמח לדעה אחרת).

image.thumb.png.e66a33d1177ba9b838399e9840d8b5fc.png

• אהבתי 1
פורסם

בשביל זה אתה צריך לקיים שני תנאים:

1. לרכוש את הרכב. מהלך בלתי הפיך. או שהבעלים הנוכחי יוציא את הדוח.

2. לדעת היכן טופל, כדי לפנות למוסך הנכון.

לגבי דוח השמאי - חברת הביטוח תעביר את דוח השמאי רק לידי מי שהיה מבוטח בעת קרות התאונה. אם הרכב עבר בינתיים יד כנראה לא תוכל לקבל את הדוח מחברת הביטוח.

ד"א - אני שומר כל קבלה שקשורה לרכב, אפילו החלפת להב של מגב. אבל זה אני, רוב הישראלים לא כל כך מסודרים, וגם אני מסודר פחות מכפי שהייתי בעבר.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

בשביל זה אתה צריך לקיים שני תנאים:

1. לרכוש את הרכב. מהלך בלתי הפיך. או שהבעלים הנוכחי יוציא את הדוח.

2. לדעת היכן טופל, כדי לפנות למוסך הנכון.

לגבי דוח השמאי - חברת הביטוח תעביר את דוח השמאי רק לידי מי שהיה מבוטח בעת קרות התאונה. אם הרכב עבר בינתיים יד כנראה לא תוכל לקבל את הדוח מחברת הביטוח.

ד"א - אני שומר כל קבלה שקשורה לרכב, אפילו החלפת להב של מגב. אבל זה אני, רוב הישראלים לא כל כך מסודרים, וגם אני מסודר פחות מכפי שהייתי בעבר.

כיצד חברת ביטוח תתגונן כאשר אבקש להפעיל סעיף 2 לחוק חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), תשס"ח-2008?

"מי שרכש רכב משומש זכאי לקבל מכל מוסך שבו תוקן או טופל הרכב ומכל מבטח שביטח את הרכב, כל מידע שיש בידיהם על הרכב."

על פניו נראה שהדרישה הינה גורפת ולחברת ביטוח אין ברירה אלא למסור את הנתונים.

פורסם

אפילו אם תקבל את המידע זה יהיה אחרי שרכשת את הרכב. קצת מאוחר. אני מניח שמטעמי צנעת הפרט גם יושמטו לפחות פרטים מזהים מסויימים.

אין לך ברירה, אתה צריך לבקש את המידע מהמוכר. תביא בחשבון שאם מדובר במוכר פרטי הוא אינו מחוייב ב"גילוי נאות" כמו סוחר, שגם ה"גילוי הנאות" שלו בעל ערך מוגבל מאוד.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...