Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי שאלה בנוגע למה תפקידו של זרוע התפוחים (מוט קישור- צמוד למס' 2) מה תפקידו ולמה הוא מחובר למייצב של הגלגלים , אני שואל שאלה זאת מכיוון שיש לי חופש במוט זה ובמה הוא יכול להשפיע על האוטו.

תודה.

gabisas.JPG

פורסם
שלום יש לי שאלה בנוגע למה תפקידו של זרוע התפוחים (מוט קישור- צמוד למס' 2) מה תפקידו ולמה הוא מחובר למייצב של הגלגלים , אני שואל שאלה זאת מכיוון שיש לי חופש במוט זה ובמה הוא יכול להשפיע על האוטו.

תודה.

אם אתה מדבר על המוט שמחבר את חלק מספר 5 עם החלק התחתון של המתלה - אזי מדובר במוט קישור למוט המייצב.

תפקיד המוט המייצב היא לצמצם זוויות גלגול (רכינה בזמן סיבוב) ובלאי של המוט קישור מתבטה בנקישות. למיטב ידיעתי אין שום השלכות מבחינה בטיחותית אך אם אתה רוצה לנצל את הפיצ'ר הזה כמו שצריך מבלי שהוא ירעיש, צריך לדאוג לתקינותו.

נסה להשיג חלק תחליפי לרכב שלך ו/או לברר כמה עולה חדש מקורי.

מדובר על מונדאו 94 ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני כשבוע החלפתי מוט קישור בגלל שהוא נשבר. הקטע ששמעתי מתי בדיוק הוא נשבר. נסעתי קצת מהר בסיבוב, כאשר הכביש היה כביש משובש. אז שמעתי תק. לא ידעתי שהוא אכן נשבר עד שהרמתי את הרכב על הליפט במקרה.

אני במקרה לא הרגשתי שום איבוד אחיזה בעיקולים או סטייה של הרכב לכיוון מסויים.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
איציק התכוונתי למוט קישור של התפוחים עכשיו סימנתי את החלק על ידי חץ כחול

איציק ענה לך תשובה מדוייקת בדיוק לחלק שסמנת .

פורסם

שלום.

כאשר יש חופש בזרוע עים התפוחים שמקשרת ביין המיצב (סטביליזר) לבולם

תקבל בנסיע בכביש קצת משובש דפיקות ורעשים.

יש להחליפו.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

סליחה אם לא הבנתי את התשובה נכון!

עדיין אני לא מרגיש שום נקישות מחלק זה אך יש חופש בשני התפוחים של המוט קישור יש לומר שהרכב שנת 94 פורד מנדאו ולעולם לא הוחלפו בו מוטות קישור האם זה מסוכן לנסוע כך והאם זה משפיע על היציבות של הרכב וההיגוי?

פורסם

אצלי במונדיאו הגומיות של מוט הקישור היו קרועות, והתפוחים היו די חופשיים.

הדבר לא גרם לדפיקות כלשהן, והחלפה לחלק חדש וחליפי (העלות מגוחכת), לא גרמה לשינוי מורגש.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
סליחה אם לא הבנתי את התשובה נכון!

עדיין אני לא מרגיש שום נקישות מחלק זה אך יש חופש בשני התפוחים של המוט קישור יש לומר שהרכב שנת 94 פורד מנדאו ולעולם לא הוחלפו בו מוטות קישור האם זה מסוכן לנסוע כך והאם זה משפיע על היציבות של הרכב וההיגוי?

לא מסוכן לנסוע כך. החופש שיש לך כרגע בסוף ישבור את התפוחים. הנקישות שתרגיש הן של המוט מייצב שנוגע במשולש בזמן עיקול, פגישה בבור ועוד..

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לא מסוכן לנסוע כך. החופש שיש לך כרגע בסוף ישבור את התפוחים. הנקישות שתרגיש הן של המוט מייצב שנוגע במשולש בזמן עיקול, פגישה בבור ועוד..

שמוליק

דווקא כן מסוכן.

היה לי מקרה של מוט קישור למייצב שניתק ממקומו, ושפשפף את הצמיג, עד שזה התפוצץ!

• תוכן חדש...