Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחיפש מהיר לא שאלו בדיוק את זה, סליחה אם כן (ואשמח לקישור)

נגיד ויש לי מצבר של 10 KWH ברכב, המצבר מרוקן ואני מחבר אותו לטעינה עד שיהיה מלא, האם צרכתי 10 קוטש של חשמל מהרשת?

כן כן, תרמודינמיקה וחברים, יש איבודים, אבל גם 11 זה עדין די שווה לגודל הסוללה, השאלה שלי האם אני מפספס משהו גדול ופתאום מישהו יענה "20" או שדווקא ההנחה שלי על צריכה של בערך גודל הסוללה הוא נכון?

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

זה תלוי בהרבה גורמים, אבל מכל המבחנים שאני ראיתי יכול לנוע בין 3% עד 25% במקרים מאוד חריגים. לרוב ההטענות ינועו סביב 8% איבוד אנרגיה כלומר 10.8 קוטש.

פורסם

הא, יש לזה מבחנים מסודרים, מעולה, פחות מ 10% תקורה נשמע הגיוני ודי תואם את הצפיות שלי.

תודה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

היום מתפרסמת כתבה שעוסקת בהיבט מהצד של תשתיות הטעינה - הנה כאן

טעינה-1.pdf

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אחד המשפטים המעניינים בכתבה:

"ההערכה של רשות החשמל היא כי עד סוף העשור יהיו כמעט מיליון מכוניות חשמליות בישראל, כ-%55 מסך המכוניות הפרטיות. הטעינה שלהן צפויה להגדיל את צריכת החשמל ב-%5.3 בממוצע. אבל הבעיה היא היכן גידול הצריכה הזה ירוכז, ובעיקר מתי."

ההערכה הזאת לא ברורה לי, במיוחד לאור זאת שהיום יש הרבה יותר מ-2,000,000 מכוניות בישראל.

לפי מקור שמצאתי - בסוף 2020 היו כ-3,173,300 כלי רכב פרטיים בישראל.

https://www.israelhayom.co.il/business/article/380815

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

ושוב בנושא - 
עם ישראל נהנה מהמודעות והטרנד של רכב חשמלי ומצד שני יש אנשים שחונים על המדרכה ומעבירים סליל חשמל מהחלון כדי להטעין את הרכב - וזה לא טוב. 😉

https://www.calcalist.co.il/conferences/article/hjyfq1wp9

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 29.3.2022 בשעה 19:36, eladts כתב:

הסטנדרטים למדידת צריכת החשמל ברכב חשמלי כבר כוללים בתוכם את התקורה של הטעינה.

זה כולל למיטב ידיעתך את נתוני הצריכה הרשמיים של היצרן וגם את הצריכה בפועל המופיעה במסך מחשב הרכב? מעניין.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם
לפני 3 שעות, Cadillac58 כתב:

זה כולל למיטב ידיעתך את נתוני הצריכה הרשמיים של היצרן וגם את הצריכה בפועל המופיעה במסך מחשב הרכב? מעניין.

נתוני הצריכה הרשמיים, לפחות בארה"ב לפי התקינה של ה-EPA, כוללים גם את התקורה של הטעינה. מה שמופיע במחשב הרכב זה כבר תלוי ביצרן. בטסלה זה לא כולל.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...