Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי חברים  מישהו מכיר את השכונה הנ"ל : יש בה מכרזי מחיר משתכן 4 חדר ב 1.2 השאלה האם השכונה בכלל ברת קיום מבחינת מיקום היא נראת טוב על כל הצירים הראשיים אבל האם משהו שם בכלל נבנה מתקדם מתוכנן? איך המיקום ביחס לעיר עצמה ?

אם מישהו מכיר מקרוב יודע אשמח לשמוע חוות דעת

פורסם

קודם כל תיקון קטן השכונה נמצאת בקרית ביאליק ולא מוצקין.

החיסרון זה שהיא צמודה לבית עלמין.

אבל היא גם צמודה לשמורת טבע, דיי פסטורלית מצד אחד מצד היא קרובה ללב העיר ולקריון.

ומצד שני יש בה הרבה טבע ונוף.

אני מניח גם שבעתיד המוניטין עוד יעלה ככל שהיא תמשיך להתפתח.

שיהיה בהצלחה

פורסם

תודה על התיקון, האזור שמיועד נמצא בקצה השני של השכונה קילומטר וחצי מהבית עלמין פחות מפריע הנקודה הזאת . אם כי לפעמים שכנים של בית עלמין עדיפים על בני אדם

פורסם

כנראה שמדובר בשכונת שינה סטנדרטית מאוכלסת בזוגות צעירים שקנו בעיקר כי זה מה שהצליחו להשיג. אני מכיר זוג שקנה שם ולא שמעתי דעה לחיוב או לשלילה.

ב״שעות הערות״ (בקרים, אחרי הצהריים, שישי בצהריים ובכלל כל השעות שאנשים יוצאים מהבית) האזור די פקוק ולא נעים לנסיעה (הצירים הראשיים). לא יודע עד כמה זה אמור להיות פקטור בהחלטה בהתחשב בזה שבשכונות שינה כמו אלה זה חלק מהקונספט

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לשכונה אין רצף גיאוגרפי עם שכונות אחרות בביאליק, בינה לבין השכונה הקרובה מפריד כביש מהיר.

זה אומר שבפועל כל יציאה מהשכונה מצריכה רכב או לפחות אופניים. 

לטעמי זה פחות נוח ביחוד אם יש ילדים. 

לא מכיר כל כך את המחירים בביאליק כיום, אבל הנה דוגמאות לדירות באותו מחיר, 4 חדרים, באיזור מרכזיים בהרבה:
https://www.yad2.co.il/item/rjsucm4a

https://www.yad2.co.il/item/uznts3sc

https://www.yad2.co.il/item/2pnxdtmx

https://www.yad2.co.il/item/p7daul1p

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אחלה תודה . צריך לעשות שם סיבוב לראות מצב אמיתי .לפי התכנונים יש או אמור להיות גשר הולכי רגל  בכל מקרה ב מדובר בדירה חדשה ולא בבניין מתפורר כמו רוב מרכזי העיר ובגלל שזה משתכן אז המימון העצמי הנדרש הוא די נמוך . ב1200000 בבית ישן אפשר למצא גם באזור מרכז אזור לוד וכאלו מה גם ראיתי שפה ושם היו דירות ב 800000 ל 3 חדר אם ישארו כאלו עד שיגיע התור לבחור אז בכלל משתלם

פורסם (נערך)

אני רק אגיד שבזמנו גם אני "זכיתי" שם... למה המרכאות? כי פנו אלי אחרי ש1,500 איש ויתרו על הזכיה שלהם. הם לא ויתרו סתם, וגם אני ויתרתי.

במקרה שלי זה כן היו הבניינים הכי קרובים לבית עלמין, למרות שזה לאו דווקא רלוונטי כי היו מספיק דירות שלא פונות לכיוון הזה. פשוט המחיר לא באמת היה אטרקטיבי ביחס לאיזור, אם מתחשבים בזה שהיה אמור לקחת כמה שנים עד סיום הבניה, ועם ההצמדה למדד המחיר היה מגיע למחיר דירות רגילות, זמינות במיידי, ובמיקום פחות תקוע (השכונה אכן מבודדת משאר הקריות ושום גשר לא ישנה את זה). מאז כמובן המחירים עלו אז צריך לבדוק האם המחיר כעת באמת אטרקטיבי. וגם נשמע שהמצב שלך שונה ואין לך את ההון עצמי לקניה שלא במסגרת מחיר למשתכן.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

השכונה מבודדת כמו שכונת "גבעת הרקפות" בביאליק. אבל גבעת הרקפות היא שכונה וותיקה שצברה מוניטין מצויין ומחירים יקרים בהתאם.

לדעתי גם המוניטין של השכונה הזאת יעלה עם השנים.

לגבי מחיר למשתכן אין לי מושג כי אני לא אוהב את המושג הגרלה וכו' כשאני קונה דירה.

סיפור קטן בלי קשר, לפני שנים ראיתי דירה בביאליק דרך תיווך ב620 אלף כשהמחיר הריאלי לדעתי היה 740 אלף.

מיד אמרתי למתווך יאללה בוא נסגור עסקה( אני מחליט מהר).

פה הבנתי שיש קאץ' הוא הסביר חי שהדערה נמכרת במכרז אצל עורך דין "מרץ" (עורך דין מאוד מוכר ).

הגעתי למשרד של מרץ והוא פשוט אמר ההצעה הכי גבוהה היא 610 עד סוף השבוע אני רוצה לגמור עם המכרז תציע 620 והדירה שלך עד סוף השבוע.

רק תשאיר צ'ק בנקאי על סך 62 אלף ש"ח ועוד משהוא אני מנהל את המכרז לא לפי חוק המכרזים

שאלתי אותו אם יש תאריך תפוגה למכרז, והוא ענה שהוא לא מחוייב לשום תאריך אבל הוא רוצה לסיים מוקדם ככל האפשר.

הרגשתי משהוא "מסריח" והחלטתי לבדוק את כוונתו של העורך דין, אמרתי לו שאני קצת "פסיכי" ואני לא רוצה לקנות את הדירה ב620 אני רוצה לשלם 700, בלי מכרז ובלי שטויות אני גם לא צריך משכנתא הכסף מוכן ומזומן, הוא כמובן לא הסכים והתעקש שאני יציע 620 במכרז המפוברק שלו.

איחלתי לו המון בהצלחה עם פראייר אחר.

אחרי חצי שנה בדקתי באתר מדלן והוא מכר את הדירה כמה חודשים אחרי שהייתי אצלו במחיר של 800 אלף.

זהו תזהרו מכל מיני "מציאות" 

פורסם

גר בקריות שנים רבות, ומכיר את האיזור היטב.

הדירות אשר פנו לבית הקברות נמכרו כבר מזמן, אני מניח שמדובר על הסגמנט השני של הבניה אשר מרוחק מבית העלמין.

השכונה כבר חוברה לכביש עוקף קריות כך שאין בעיה לצאת לצירים הראשיים.

השכונה אכן נמצאת כשכונת לווין של קריית ביאליק, אני רואה את זה דווקא כיתרון , כל התשתיות מוקמות \ יוקמו חדשות לחלוטין , בתי ספר, גנים , קופת חולים וכדומה.

המחירים עולים כמו בכל הארץ, לכאשר תושלם השכונה בעוד מספר שנים זו תהיה שכונה לגיטימית לחלוטין אשר תאכלס בעיקר צעירים עם משפחות.

באם ניתן לשלם את מרבית התשלום מראש זה אופציה עדיפה , מדדי תשומות הבניה יהיו דו ספרתיים בשנתים הקרובות לפחות , זה יעלה משמעותית את מחיר הדירה ויאבד מהאטרקטיביות של המחיר אשר הצגת מעלה.

מחיר 4 חדרים חדשה מקבלן בקריות נע ברמות של 1.4 ל 1.8 כתלות בקריה המבוקשת.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)

אני תושב העיר ורואה את זה אחרת ממך.

זו שכונת לוויין עם גישה נמוכה לתחבורה ציבורית, לא סתם אתה מקבל דירה עם 2 חניות. אתה חייב להחזיק רכב.

יש כניסה "ישנה" ויש כניסה "חדשה" שתיהן, בשעות העומס, פקוקות. אבל ממש פקוקות.

הקלף העיקרי של הדירות בשכונה הזו זה המחיר. לא באים לשם בגלל תשתיות מעולות בתי ספר טובים, או חיי קהילה.

נטו מחיר ותנאי תשלום. האוכלוסיה מורכבת מכל הסוגים. משקיעים וזוגות צעירים.

השבוע התקבלו תוצאות הגרלת המשך (החמישית אני חושב) לחלקות הרחוקות מבית העלמין אני מניח שהתכוונת לזה.

במחיר הנכון לדירה שווה - קפוץ על ההזדמנות.

במחיר רגיל לדירה רגילה - תחשוב שוב עם עצמך.

אגב לגבי הדירות שהוזכרו פה ביד2 שים לב שהם ישנות ללא ממ"ד / מרפסת - זה משמעותי ולא באמת הוגן להשוואה.

עריכה אחרונה על ידי stum
  • אהבתי 1
פורסם

גם אני גר בקריות הרבה שנים ומכיר את השכונה. אמרו כאן דברים נכונים, אבל אוסיף כמה משלי:

1. קח בחשבון שאתה הולך לגור באתר בניה לפחות בשנים הראשונות.

2. מצב הכבישים שם, לפחות כרגע, בכי רע - ואני לא מדבר רק על העומס. מדובר בשכונה שלא מוכנה עד הסוף וכך גם נראות התשתיות. נראה שגם תכנון הכבישים לא מדהים, הרחוב הראשי עם שני נתיבים ומתכנס מדי פעם לנתיב אחד, מה שיכול להסביר את העומסים. לא יצא לי להיות שם הרבה בשעות העומס אז אני לא יכול להיות בטוח, אבל יצא לי לחוות שם פקקים גם בשעות שהן לא שעות שיא (שישי בבוקר לדוגמא).

3. כמו שכבר אמרו, האוכלוסיה מורכבת בערך חצי חצי מצעירים ומשקיעים. בניינים (ובהשלכה שכונות) שבהם יש אחוז גבוה של דירות מושכרות נוטים להיות פחות שמורים ומתוחזקים פשוט כי לבעלי הדירות אכפת פחות. בנוסף, האוכלוסיה ששוכרת את הדירות לא בהכרח איכותית כמו אוכלוסיית קוני הדירות, וגם אם כן, זה טבע האדם שבדרך כלל אכפת לך פחות מרכוש שהוא לא שלך (שלא לדבר על רכוש משותף שהוא לא שלך).

מהצד השני יש לי חברים שקנו שם דירת 5 חדרים (ועוד ליד בית הקברות, לא יודע לאן הדירה פונה) והם מספרים שהם ממש מרוצים.

"ai motoare capul doare"

פורסם

עוד לא שמעתי על מישהו שקנה דירה ומספר שהוא לא מרוצה.

בכל מקום.

אז קח בעירבון מוגבל דיווחים כאלו. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

למה אנשים מפחדים מבית קברות, הקבורים יצאו בלילה ויעשו בווו?

עדיף ממול בית קברות שלפחות יש מרחב פתוח מובטח ואוויר מאשר ממול בניין שכל המרפסות פונות לבניין אחר מהצד השני של הכביש, במיוחד היום שבונים מרפסות חיצוניות וכבישים צרים.

גם אין קריוקי בסופ"ש.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

בבית קברות יש הלוויות, שזה מקור רעש. וכמובן תנועה ובעיות חניה.

וזה, כמובן, מעבר לכך שמקום שקשור למוות אף פעם לא מלבב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי בטוח שבית הקברות הזה כבר סגור, רק מי שקנה חלקות שם יכול להקבר. כל השאר נקברים בתל-רגב.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• תוכן חדש...