Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

באוקטובר אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה חדו״א 1. לצורך אפיק מעבר(כמובן שיהיו עוד קורסים בהמשך).

והתחלתי ללמוד בgool את חדו״א כדי לא לבוא שוקיסט לתואר, בגלל שכבר הבנתי מאנשים וקראתי באינטרנט על המתמטיקה באקדמיה.

והאמת?  אני די לחוץ. 

אשמח לטיפים של אנשים שהגיעו להישגים גבוהים במתמטיקה באקדמיה. איך להצליח בזה?

האם יש טכניקות למידה שמצאתם לעצמכם שתוכלו לשתף?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

gool - פח.

תראה סרטונים של צנזור.

תשיג את הספר הרלוונטי מהפתוחה - הם כתובים בצורה מעולה כי מיועדים ללמידה עצמית.

השיטה הכי טובה לילמוד זה להתחיל ב8 בבוקר ולסיים ב10 בלילה. 5-7 פעמים בשבוע. 

עריכה אחרונה על ידי snoop90
פורסם

אני למדתי מדמח בפתוחה והייתי צריך לעשות את אינפי 1.

אני לא יודע מה הדרישות בדיוק בחדוא. זה רק שאלות חישוביות או שזה כולל גם הוכחות? אם זה כולל הוכחות, ממליץ בחום על הקורס אשנב למתמטיקה, או איך שלא קוראים לזה היום (למדתי לפני 25 שנים).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

מהניסיון שלי עם קורסי מתמטיקה בפתוחה, אני יכול להמליץ לך על הספרים של הפתוחה, צנזור ולעשות לבד את הממנים/ממחים (מטלות ההגשה בקורסים של הפתוחה). בנוסף, תנסה לפתור כמה שיותר שאלות בספרים. לרוב הן ברמה גבוהה, ויש שם טריקים שעוזרים לפתור שאלות במבחנים/מטלות. 

למתמטיקה/מדמח יש דרייב/מגה עם מלא מבחנים ומטלות משנים קודמות (עם פתרונות). זה מצוין לתרגול (רוב המטלות ממוחזרות, ולכן המלצתי שתנסה, לפחות בהתחלה, לעשות לבד). 

יש לכל קורס קבוצת ווטסאפ, לרוב מגיעים לקבוצות דרך הפייסבוק. 

כדי להתחבר ולקבל אינטואיציה למה שאתה לומד, תראה כמה סרטוני יוטיוב בנושאים השונים (ממליץ מאוד על 3blue1brown, הבנאדם עושה ויזואליזציה לדברים בצורה מעוררת כבוד). מתמטיקה יכולה לעצבן אם לא מבינים מה הפואנטה, אז חשוב שתפתח אינטואיציה טובה לנושאים, זה גם יקל על ההבנה ובעיקר יעזור לך להצליח. 

בהצלחה! 

עריכה אחרונה על ידי GaT

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם

אם אתה רוצה להצליח באינפי אתה צריך להפוך את החיים שלך לאינפי.

החומר כל הזמן צריך להיות בראש שלך, לא משנה מה אתה עושה. להיות סגור על כל פרט ופרט אפילו הכי קטן בהוכחה ככה שאין אפשרות להפיל אותך על כלום.

לקרוא מלא ב Mse לשנן זהויות/אינטגרלים

בקיצור חד על החומר.

פורסם

למדתי קורס דומה בבן גוריון (חדו"א 1 למדמ"ח ותוכנה), יש חלקים תיאורטיים שכדאי להכיר (הוכחות וכדומה שחשוב להבין) ויש חלקים טכניים שחשוב לדעת איך לעשות ולא ליפול.

כמובן לשים לב לניואנסים קטנים זה חשוב לא פחות ויכול להיות הבדל בין ציון טוב לציון חצי כוח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 11 שעות, GaT כתב:

מהניסיון שלי עם קורסי מתמטיקה בפתוחה, אני יכול להמליץ לך על הספרים של הפתוחה, צנזור ולעשות לבד את הממנים/ממחים (מטלות ההגשה בקורסים של הפתוחה). בנוסף, תנסה לפתור כמה שיותר שאלות בספרים. לרוב הן ברמה גבוהה, ויש שם טריקים שעוזרים לפתור שאלות במבחנים/מטלות. 

למתמטיקה/מדמח יש דרייב/מגה עם מלא מבחנים ומטלות משנים קודמות (עם פתרונות). זה מצוין לתרגול (רוב המטלות ממוחזרות, ולכן המלצתי שתנסה, לפחות בהתחלה, לעשות לבד). 

יש לכל קורס קבוצת ווטסאפ, לרוב מגיעים לקבוצות דרך הפייסבוק. 

כדי להתחבר ולקבל אינטואיציה למה שאתה לומד, תראה כמה סרטוני יוטיוב בנושאים השונים (ממליץ מאוד על 3blue1brown, הבנאדם עושה ויזואליזציה לדברים בצורה מעוררת כבוד). מתמטיקה יכולה לעצבן אם לא מבינים מה הפואנטה, אז חשוב שתפתח אינטואיציה טובה לנושאים, זה גם יקל על ההבנה ובעיקר יעזור לך להצליח. 

בהצלחה! 

קניתי את הספרים של חדו״א של הפתוחה. אבל אין שם פתרונות.

אתה יודע איפה אפשר להשיג פתרונות לספר?

פורסם

1. למה קנית? מקבלים מהאוניברסיטה (הם שולחים בדואר, אחרי ההרשמה)

2. אני עשיתי אינפי, אז אני פחות מכיר את של חדווא, אבל בהסתברות למשל הפתרונות היו במדריך הלמידה (זה ספר נוסף שמקבלים עם ספר הקורס). הייתי מציע לך להיכנס לקבוצה של חדווא בפייסבוק ולברר אם יש מדריך למידה. אין מצב שאין בכלל פתרונות לשאלות, לפחות אני לא נתקלתי במצב כזה בפתוחה. 

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם
לפני 16 שעות, SG159 כתב:

אשמח לטיפים של אנשים שהגיעו להישגים גבוהים במתמטיקה באקדמיה. איך להצליח בזה?

האם יש טכניקות למידה שמצאתם לעצמכם שתוכלו לשתף?

אני למדתי חדו"א, אפילו עשיתי קורס חוזר בחדו"א 1 (לומד הנדסת מחשבים ברופין).

לגבי טכניקות למידה - בסופו של דבר זה טכני. עניין של לזהות את השיטה הנדרשת וללכת לפי נוסחה.

למשל אם אתה צריך לעשות אינטגרל - לדעת לזהות את סוג האינטגרל שנדרש, ולהשתמש בנוסחה המתאימה.

איך ללמוד - אין פה יותר מדי קיצורי דרך, פשוט לשבת על התחת ולפתור כמה שיותר תרגילים, להכין את עצמך לכמה שיותר תרחישים.

אני אישית מציע להשתמש באפליקציית Photomath (חינמי) וגם Wolfram Alpha (בזמנו עלתה 11 ש"ח בגוגל פליי), שמציגות לך את שלבי הפתרון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, GaT כתב:

"...אני עשיתי אינפי, אז אני פחות מכיר את של חדווא..."

זה כמו להגיד אני אוכל רק אייסקרים אז אני לא יודע מה הטעם של גלידה
כמו שמרצה שלי באחד הקורסים האלה אמר - יש את אלה ששמים C+ בסוף משוואה ויש את אלה ששמחם K+ בסוף משוואה

ויש הבדל רציני ביותר כי C זה ל "constant" ו K זה ל"קבוע"

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
לפני 3 דקות, DrorZi כתב:

זה כמו להגיד אני אוכל רק אייסקרים אז אני לא יודע מה הטעם של גלידה

זה ממש לא נכון.

עשיתי אינפי 1 וחדווא 2 בפתוחה. הבדל של שמיים וארץ.

אינפי - דגש על הוכחות מדוייקות והבנה עמוקה

חדווא - שאלות חישוביות שדורשות טכניקה בלבד

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בפתוחה יש ג-ם קורס שנקרא חדוא1 ו-ג-ם קורס שנקרא אינפי1 זה מוזר מאוד!

ויקי - חשבון אִינְפִינִיטֶסִימָלִי (נקרא גם אינפי או חדו"א, ראשי תיבות של: חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי)

בנוסף אצלנו קראו לזה חדוא א ו ב ותאמין לי שלמדנו די עמוק הוכחות והבנה.

מצד שני חיפוש מהיר מצא קורס בפתוחה 20406 6 נ"ז - חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי א‏

ו 20474 חשבון אינפיניטסימלי 1‏ עם 7 נ"ז אבל גם קיים 20106 חשבון אינפיניטסימלי 1‏ עם 6 נ"ז

אני לא יודע איזה סלט עושים בפתוחה, אבל חדוא ואינפי זה אותו דבר, האם בפתוחה החליטו לבדל בינהם ברמת ההתעמקות? אולי, זה רק מעיד על הפתוחה בלבד.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

יש לי קרוב משפחה שהוא מרצה מן המניין בבנג׳י והוא טוען שמדובר ברוח התקופה.

פעם אינפיניטסימלי והיום חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי.

בסופו של עניין מדובר לאיזה עניין לומדים את זה.

חדוא להנדסה שונה מחדוא למדמ״ח שונה מחדוא לכלכלה.

אינפי פשוט, לימדו פעם לכולם בלי יוצא מן הכלל, אז יצא שכלכלנים ומהנדסים יודעים את אותה האינפי.

המצב השתנה ב15 שנים האחרונות.

איפשהו לצערינו.

אני למדתי חדוא במכללה להנדסה לא חשוב שמות, רמת החומר גבוהה מאד כי הם התיימרו להציג משהו מקצועי אך רמת הלימודים נמוכה מאד.

בפועל, חשוב מאד ללמוד טכניקות ולזכור כמה כללים פשוטים. הכל מסתכם בגזירות ואינטגרלים.

אבל נניח כלל לופיטל הוא כלל שכדאי לדעת אותו בעל פה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם (נערך)

לדעת בע"פ עד המבחן או לחיים? (לופיטל)

כי אתה מוזמן לאיים עלי עכשיו עם טנק רוסי, אני לא זוכר מה זה אומר (אני זוכר שהיה שם כזה, זה כן), והיו לי ציונים לא רעים בקורסים האלה, פעם אחת לא ישבתי וגזרתי או אינטגרלתי משהו מאז סיום התואר, אם השתמשת בלופיטל מאז הקורס אשמח לדעת במה אתה עובד כדי למצוא פעם אחת מישהו שאשכרה השתמש בזה לחיים 😄

עריכה אחרונה על ידי DrorZi
  • מצחיק 1

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...