Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, DrorZi כתב:

בפתוחה יש ג-ם קורס שנקרא חדוא1 ו-ג-ם קורס שנקרא אינפי1 זה מוזר מאוד!

בפתוחה יש שני מסלולים:

אינפי 1,2,3

חדו"א א',ב'

אינפי מבוסס על התעמקות במשפטים וכתיבת הוכחות.

חדו"א מלמד טכניקות חישוביות.

כשהתחלתי ללמוד מדמ"ח בפתוחה, אינפי 1,2 היו קורסי חובה. תוך כדי הלימודים שינו את הדרישות וקבעו שאינפי 1 הוא חובה אבל אח"כ צריך לעשות אינפי 2 וגם אינפי 3, או חדו"א ב'. לכן עשיתי את חדו"א ב'.

כאמור זה היה נכון לפני 25 שנה, לא יודע מה הולך היום בפתוחה או באונ' אחרות.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו אינה רוח התקופה. אלה הצרכים. הידע במתמטיקה הדרוש לרופא שונה מזה הדרוש למהנדס מכונות, שבתורו שונה מזה הנדרש ממהנדס חשמל.

כבר בזמני היו בטכניון לפחות 4 רמות של מתמטיקה לשנה א', היום יש יותר (אני לא מצוי בפרטים) כאשר אאל"ט הקורסים היותר בסיסיים מכונים חדו"א והיותר רחבים/מעמיקים קרויים אינפי. ואולי יש עוד שמות.

סתם קוריוז של מינוחים - אני למדתי קורס שנקרא "אפידמיולודיה", אבל מרביתו היתה קורס בשיטות מחקר וסטטיסטיקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, DrorZi כתב:

כי אתה מוזמן לאיים עלי עכשיו עם טנק רוסי, אני לא זוכר מה זה אומר (אני זוכר שהיה שם כזה, זה כן), והיו לי ציונים לא רעים בקורסים האלה, פעם אחת לא ישבתי וגזרתי או אינטגרלתי משהו מאז סיום התואר, אם השתמשת בלופיטל מאז הקורס אשמח לדעת במה אתה עובד כדי למצוא פעם אחת מישהו שאשכרה השתמש בזה לחיים

וזה ההבדל בין אינפי לחדו"א.

מחדו"א אני לא זוכר כלום, אבל משפטים מאינפי אני זוכר עד היום, בגלל שחפרנו בהם כ"כ הרבה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

סתם קוריוז של מינוחים - אני למדתי קורס שנקרא "אפידמיולודיה", אבל מרביתו היתה קורס בשיטות מחקר וסטטיסטיקה.

אתה מתכוון אפידימיולוגיה כן?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מתכוון אפידמיולוגיה על מקלדת של טלפון

• מצחיק 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 דקות, פינדר כתב:

וזה ההבדל בין אינפי לחדו"א.

מחדו"א אני לא זוכר כלום, אבל משפטים מאינפי אני זוכר עד היום, בגלל שחפרנו בהם כ"כ הרבה.

אמרת את זה ברצינות?

לא למדתי בפתוחה וציינתי שתפרתי הוכחות, אין שום קשר לשם הקורס וגם אחרים כותבים את זה בטרד פה, המקסימום שאתה יכול להתעקש עליו זה שבפתוחה זה ככה וגם לרדת על הזיכרון שלי, (אוסיף שעברו 20 שנה מאז, תוכל גם לצחוק עלי שאני זקן) אבל להחליט שאתה חושב שזה בגלל שקראו לזה אצלנו חדוא, יש פה שגיאה לוגית קלה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם (נערך)
לפני כשעה, DrorZi כתב:

זה כמו להגיד אני אוכל רק אייסקרים אז אני לא יודע מה הטעם של גלידה
כמו שמרצה שלי באחד הקורסים האלה אמר - יש את אלה ששמים C+ בסוף משוואה ויש את אלה ששמחם K+ בסוף משוואה

ויש הבדל רציני ביותר כי C זה ל "constant" ו K זה ל"קבוע"

רק מציין שהכוונה שלי הייתה שאני לא יודע איך זה בספר של חדווא בפתוחה, ולא איך זה בחדווא כקורס, אם זה לא היה ברור מהקונטקסט. 

עריכה אחרונה על ידי GaT

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, פינדר כתב:

בפתוחה יש שני מסלולים:

אינפי 1,2,3

חדו"א א',ב'

אינפי מבוסס על התעמקות במשפטים וכתיבת הוכחות.

חדו"א מלמד טכניקות חישוביות.

מעניין, אני עד עכשיו לא חשבתי שיש יותר מדי הבדל בין הדברים.

כל מה שאני יודע, שיכול להיות מצב שבאותו תואר במוסדות שונים יכולים ללמוד חדו"א ואינפי.

לא בטוח שבמקצועות הנדסה יש צורך בהתעמקות במשפטים והוכחות.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 15 דקות, DrorZi כתב:

גם לרדת על הזיכרון שלי,

חס וחלילה.

הכוונה שעבורי חדו"א היה תרגול אינסופי של פיתרון תרגילים ושכחתי את כל החומר יום אחרי הבחינה.

אינפי דרש העמקה בחומר. לדוגמא, משפט לופיטל שהוזכר פה, היית יכול לקבל שאלה במבחן להוכיח את משפט לופיטל בעצמו. לכן אני זוכר עד היום חלק מהמשפטים ומהההגדרות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 26 דקות, sperial כתב:

אני מתכוון אפידמיולוגיה על מקלדת של טלפון

אז הגיוני מאוד שזה יהיה הרבה מאוד שיטות מחקר וסטטיסטיקה.

התפשטות מחלות זה לגמרי סטטיסטיקה ומתמטיקה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

כן, אבל לא זה מה שמצופה לפי הכותרת.

מבחינתי זה היה אחד הקורסים החשובים, אם אני מסוגל היום להבין מאמר מדעי זה בזכות אותו קורס.

לעומת זאת, מתמטיקה ופיזיקה לרמה של מהנדס מכונות, היו דרישות מוגזמות לגמרי. וגם הבישולים האינסופיים במעבדה לכימיה אורגנית. אבל אלה היו חבלי הלידה של הפקולטה. ככל שהיא התבגרה המערכת הותאמה לצרכים יותר קריטיים.

הצד השני הוא בלימודי ההנדסה, שאיבדו את הצדדים המעשיים. איפה @Pika007- האם זכיתם להריץ עגלות אויר או לתפעל אוסצילוסקופ במעבדה לפיזיקה?

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 28 דקות, פינדר כתב:

הכוונה שעבורי חדו"א היה תרגול אינסופי של פיתרון תרגילים ושכחתי את כל החומר יום אחרי הבחינה.

נו גם אני, גם אם ידעתי לדקלם הוכחות לפני לא אומר שאני אזכור אותם היום, גם את שירת דבורה הכריחו אותנו לשנן, עד היום אין לי מושג למה ובטח שאני לא זוכר

אם אתה זוכר, שפו.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
לפני 36 דקות, sperial כתב:

כן, אבל לא זה מה שמצופה לפי הכותרת.

מבחינתי זה היה אחד הקורסים החשובים, אם אני מסוגל היום להבין מאמר מדעי זה בזכות אותו קורס.

כי סביר להניח שלא חשבת שוירוס מתפשט לפי מודל מתמטי כלשהו.

זה לא משהו אינטואיטיבי או טריוויאלי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 25 דקות, יבגניפ כתב:

גם בפתוחה השאלות במבחנים זה זיהוי patternים מתרגולים? או שזה יותר מורכב מזה?

תלוי בקורס.

כאמור בחדו"א לא למדתי רוב הסמסטר וכמה ימים לפני המבחן ישבתי עם חברים ופתרנו עשרות תרגילים. לגמרי pattern.

באינפי זה היה הרבה יותר קשה. המבנה של המבחן היה צפוי וידוע. אפילו היו שאלות שהיו צפויות, בכל מבחן היתה שאלה שדרשה להוכיח משפט ידוע (לופיטל, הערך השווה..) כך שלכאורה יכולת לשנן הוכחות של 10-15 משפטים ולקבל במתנה 15 נק' בערך. אבל הבדיקה של ההוכחות היתה מדוקדקת ודרשה הבנה של החומר. בכל סמסטר היו עוברים גג 25% מהתלמידים. בפתוחה אין תנאי קבלה אבל גם אין פקטור. הרבה מאלו שהתחילו ללמוד איתי פרשו בגלל אינפי או שעברו למסלול שהסתפק בחדו"א.

שוב, כל זה נכון ללפני 20-25 שנה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...