Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורקינט חשמלי לאדם גדול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז בפברואר 2022 יצא לי לרכב לראשונה על קורקינט חשמלי ואהבתי את זה.

עכשיו אני חושב אולי לקנות לעצמי כזה, בשביל מקרים שחבל להזיז את האוטו ולהפסיד חניה טובה (אני גר במרכז כפ"ס וגם עובד בעיר).

הבעיה - אני בחור לא קטן (1.86/135). אז אני צריך משהו חזק ועמיד, שלא יתפרק תחתיי וגם יסחוב בעליות מתונות.

ככה ששיומי ודומיו כנראה יורדים מהפרק.

השאלה - מה כן מומלץ. אני מניח שצריך לחפש משהו בסגנון הכלים שיש בחברות השכרה.

רכבתי על כאלה של lime/bird והיה לי סבבה, חוץ מהעניין של חוסר שיכוך (בטיילת של אילת אתה יוצא עם כאבי ידיים אחרי כמה דקות).

אז הדרישות שלי - שיהיה עמיד, יחסית קל, עם שיכוך (כנראה עדיף גם צמיגים מתנפחים, יש חיה כזאת?), מתקפל כדי להכניס לבגאז׳, עם אפשרות נעילה וקשירה, וכמובן שיהיה לו מספיק הספק ומומנט כדי לסחוב אותי (נראה לי 500W יספיק, לא? או אולי אפילו 250 זה בסדר). וגם טווח של 20-30 ק"מ לפחות.

לא מחפש לעבור את המהירות החוקית, אבל אני אדם כבד, אז חשוב שיהיה חזק.

אז כנראה שאני צריך את המרצדס של קורקינטים.

לא ממש מבין בדגמים, וחבר גוגל לא ממש עזר, לכן שואל פה.

מה התקציב שאליו צריך לכוון? מניח שזה 5-6 אש"ח, לא? או שצריך יותר?

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתה צריך לקנות אינוקים OX ורצוי 60V ולא 48V, יש להם בדיוק הנחה עד מרץ.

כל הכלים הפשוטים מיועדים עד 100 ק"ג, ה-OX עד 120 ק"ג, והכלים הרציניים באמת (שמגיעים ל-90 קמ"ש, גדולים ושוקלים סביב 50 ק"ג) מיועדים לסחוג עד 150 ק"ג אבל הם רחוקים מהתקציב ולא חוקיים.

תעשה נסיעת מבחן ותראה כמה רך ונעים הוא. אחרי הנסיעה חשוב שתקפל ותבדוק שנכנס לבגאז' אצלך, כי הוא לא שיא הקומפקטי. את ההבדל בין 60V ל-48V אתה תראה בעליות, במיוחד עם משקל כמו שלך.

פרמטר נוסף שתבדוק זה כמה אמפר (משפיע על הטווח, תדמיין שזה הגודל של המיכל דלק). ה-13A לא בטוח שיספיק לך, מאוד גבולי, ויש גם 21A ושם אתה מסודר גם אם תרצה לטייל בסופ"ש בלי חרדת טווח.

• אהבתי 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 9 דקות, Shmelov כתב:

אתה צריך לקנות אינוקים OX ורצוי 60V ולא 48V, יש להם בדיוק הנחה עד מרץ.

ראשית, תודה על התגובה המפורטת

אני רואה שהדגם הזה זה 48V. יש אפשרות לשדרג?

https://www.inokimisrael.com/product/inokim-ox/

גם לא כתוב כמה אמפר הסוללה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה כנראה הדגם של 48V-21A כי ה-48V-13A הרבה יותר זול ולא קיים כמעט.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

קצת פחות משמשקל שלך אבל גם בעל משקל של 3 ספרות והייתי ממליץ לך לבדוק על הקורקינט של סקוטאייר במיוחד לדגם הרוד קינג שלהם.
אותי הדגם הרגיל סוחב בלי בעיות (למעט 2-3 עליות שיצא לי להיתקל בהם שהוא האט) אבל בהחלט כלי שבנוי היטב.

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם

אני 182 ס"מ, 115 קילו. נוסע להנאתי על שיאומי 1s. יש בבעלותי גם INOKIM OX.

אם אתה צריך את זה לעניין של כמה קילומטרים בודדים, אל תבזבז את הכסף שלך. 

נכון שהוא לא יהיה הכי נוח, או הכי מהיר על הכביש, אבל השיאומי הוא מספיק בהחלט.

אם זה להתניידות יום-יומית, רק INOKIM OX.

פורסם

לגבי ה OX הייתי ממליץ לך לקחת אותו רק אם אתה גר בבניין עם מעלית ואתה יודע שלא תצטרך להרים אותו מעבר לפעם ב X זמן
אם אתה מחפש כלי שגם אפשר להרים חפש משהו קליל יותר

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם
בתאריך 23.2.2022 בשעה 09:19, vadim6385 כתב:

עכשיו אני חושב אולי לקנות לעצמי כזה, בשביל מקרים שחבל להזיז את האוטו ולהפסיד חניה טובה (אני גר במרכז כפ"ס וגם עובד בעיר).

הבעיה - אני בחור לא קטן (1.86/135). אז אני צריך משהו חזק ועמיד, שלא יתפרק תחתיי וגם יסחוב בעליות מתונות.

אני פה בשביל לתת דיעה אחרת, פחות פופולרית...

תתארגן על זוג אופניים. רגילות, לא חשמליות. 

כן, אני מבין שהרכיבה על קורקינט חשמלי זה כיף. 

אבל, אופניים גם ניתן להכניס לרכב, הן קלות משמעותית מקורקינט (אבל לא מתקפלות ותופסות לא מעט מקום), זה גם כיף לרכוב (במיוחד בשטח) והכי חשוב- זה גם יעזור לגבי היחס גובה-משקל.

בעיר מישורית זה פתרון מעולה, אני חיפאי (יותר מדיי עליות בשביל שזה יהיה ריאלי עבורי)- אבל את האופניים שלי רכשתי כשגרתי בקריות השטוחות. אפילו לקחתי אותם לסידורים במקום האוטו כמה פעמים, ולא רק לרכיבה בשטח.

אני גבוה ממך (ב-1 ס"מ :lol:, לא בטוח שזה נחשב) וכשהגעתי למשקל של 125 ק"ג כבר התחלתי להתנשף כשהתכופפתי לקשור את הנעליים. מאז אני מתאמן בקראטה (גם בגלל זה וגם עוד סיבות).

אם אני זוכר נכון, אתה סטודנט והעבודה שאתה עושה היא מול מסך כל היום, כך שאי-התזוזה האופייני לעבודות האלו רק עושה בעיות ותורם לעלייה במשקל.

לך נגד הזרם...

אני היום 105 (אחרי שעליתי 2 קילו בשבוע שעבר, ס'עמק :lol:). הספורט גרם לי לשנות כמה וכמה דברים, גם בתזונה (מלשון מזון :shock2::lol:), מרצוני החופשי- מה שמאפשר לי להתמיד בקלות יחסית.

יעשה לך רק טוב לדעתי הכנה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
בתאריך 24.2.2022 בשעה 17:54, ברווז כתב:

אני פה בשביל לתת דיעה אחרת, פחות פופולרית...

תתארגן על זוג אופניים. רגילות, לא חשמליות. 

יש לי, מוציא אותם מדי פעם, אבל פחות מתחבר להנאה מהרכיבה. מעדיף לרוץ, אם כבר.

בכל מקרה, ירדתי מהרעיון של קורקינט חשמלי.

הסביבה שאני גר בה, עדיין לא ממש מצדיקה הוצאה של כמה אלפים רק כי חבל להזיז את האוטו, שאני כבר משלם על האחזקה שלו גם ככה.

ונסיעות לעבודה ולסידורים - רק לחשוב שנסיעה של 5 דק ברכב במזגן תהפוך לנסיעה של 20-30 דק בקורקינט בשמש ובגשם, כשאתה כל הזמן צריך להיזהר לא להתרסק על משהו/מישהו, או שהמישהו/משהו יתרסק עליך. במיוחד עם הגלגלים הקטנים.

גם עם אופניים זה ככה אגב - אולי בגלל תאונה שעברתי בילדות, או כמה וכמה נפילות ופציעות שעברתי - כשאני רוכב, אני רק חושב על איך אני הולך להתרסק. כן, קסדה זה נחמד, אבל יש עוד איברים בגוף.

בקיצור, אשאר עם האוטו, ובשביל כושר אלך לעשות אימון ריצה/אליפטי/משקולות/וואטאבר

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • רעיון טוב! 1

פורסם

בדיוק התרסקתי עם בירד בסופ"ש בתל אביב, 1.87 גובה, 120 קילו משקל.

התוצאה - קרע בגיד הכתף.

לא ממליץ :) 

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...